Svindelmaskinen
Læsetid: 4 min.

Politikere kræver styrket internationalt samarbejde mod organiseret økonomisk kriminalitet

Efter afsløringer om forbindelser fra formodet svindelnetværk til Somalia og Iran peger flere politikere på behovet for et bedre internationalt myndighedssamarbejde
Skatteminister Morten Bødskov (S) vil ligesom en række skatte-og retsordfører styrke myndighedernes kamp mod økonomisk kriminalitet.

Skatteminister Morten Bødskov (S) vil ligesom en række skatte-og retsordfører styrke myndighedernes kamp mod økonomisk kriminalitet.

Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Indland
20. marts 2021

Der skal øget fokus på det internationale samarbejde for at dæmme op for den organiserede, økonomiske kriminalitet. Det kræver flere politikere, efter at Information og Erhvervsmediet Finans har kortlagt et omfattende formodet hvidvaskkompleks med internationale forbindelser.

Også skatteminister Morten Bødskov (S) siger til Information og Finans, at han er interesseret i at styrke det internationale samarbejde om at bekæmpe den organiserede økonomiske kriminalitet.

»Det her er gennemorganiseret. Det er ekstremt alvorligt, og derfor er der behov for at få sat ind imod det,« siger Morten Bødskov.

Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, peger på, at det udover at styrke det internationale samarbejde kan være nødvendigt at inddrage eksterne kræfter for at få sat ind mod international hvidvask.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

ak, ja, hvis jeg havde bare een krone for hver gang politikerne røg i harnisk over økonomisk kriminalitet, det være sig hvidvaskning, skattely osv ad libitum, men hvor intet skete......

Kurt Nielsen, Estermarie Mandelquist, Flemming Berger, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Jens Ole Mortensen, Steen K Petersen og Arne Lund anbefalede denne kommentar
Krister Meyersahm

Eliminer mulighederne for svindel med enklere lovgivning, f.eks. med tilbagebetaling af udbytteskat og moms.

Man kan ganske enkelt undgå disse tilbagebetalinger, hvis man dropper udbyttebeskatningen og i stedet lægger skatten på den udbetalende virksomhed. Udbytte til aktionærerne er herefter skattefrit for modtageren. Udenlandske modtagere af udbytte fra danske virksomheder må selv ordne et eventuelt mellemværende med bopælslandets myndigheder.

Udbetaling af moms til både danskere og udlændinge kan man enkelt komme til livs ved at gå tilbage til den oprindelige model, omsen og kun pålægge afgiften i sidste led, altså der hvor slutbrugeren betaler for en vare eller tjeneste. Så kan ingen kræve moms refunderet.

Gert Romme, Inge Lehmann og Søren Bro anbefalede denne kommentar

Det er lige før det er morsomt når Preben Bang Henriksen vil udlicitere opklaringen af økonomisk kriminalitet til revisorer (aka skatterådgivere). Eller når han vil styrke SKAT og Bagmandspolitiet, som han og hans parti har udsultet i årevis.

Og det er da også lettere komisk at de EU-modstandere, der gjorde alt hvad de kunne for at få folk til at stemme nej til en ophævelse af retsfobeholdet i 2015, nu vil tilføre flere ressorucer til det internationale politisamarbejde. Kan de slet ikke huske hvad de selv siger og gør?

Gert Romme, Eva Schwanenflügel og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Arne Lund:
"Kan de slet ikke huske hvad de selv siger og gør?"

Jo, det kan de.
Men de tror (retteligt) at vælgerne glemmer det.

"Og det er da også lettere komisk at de EU-modstandere, der gjorde alt hvad de kunne for at få folk til at stemme nej til en ophævelse af retsfobeholdet i 2015, nu vil tilføre flere ressorucer til det internationale politisamarbejde. Kan de slet ikke huske hvad de selv siger og gør?"

Enhedslisten var blandt de partier (DF og Liberal Alliance var vist de øvrige), som anbefalede et nej til ophævelse af retsforbeholdet - hvilket de begrundede med at Interpol er en tilstrækkelig ramme til at håndtere international kriminalitet, og da Rune Lund vist ikke argumenterer for at Europol skal styrkes (beklager, hvis jeg måtte ha' overset noget sådant - de kan efterhånden finde på lidt af hvert i Listen), er der ikke umiddelbart noget paradoks mellem at agitere for internationalt samarbejde og være EU-modstander. Hvilket der i øvrigt aldrig har været; det er en stråmand opfundet af de europæisk forretningsvisionære - og Informations kommentariat løber gladeligt med.

Men bortset fra dette, skal hvidvask-skandalerne (og da især, når/hvis de relaterer til fjendebilledet i Iran!) nok gavne agitationen for Europol - ligesom Covid 19 har banet vej for en europæisk sundhedsunion, vi nok snart får at vide er en nødvendighed, hvis vi skal fastholde globaliseringens glæder og vor såkaldt åbne økonomi.

Den stendøde union muterer som Corona; energiunion, økonomiunion, bankunion, sundhedsunion, gældsunion, skatteunion. De skæve agurketider længe leve.