Danske børn i Syrien
Læsetid: 6 min.

Politisk flertal vil hjemtage børn fra Syrien uden deres mødre. Tæt på umuligt, lyder vurderingen

Ny taskforce skal granske, om børnene i fangelejre i Syrien kan hentes hjem uden deres mødre. Men ifølge personer med kendskab til familierne vil mødrene næppe lade sig skille fra deres børn – og så bliver opgaven tæt på umulig. Politisk er der stor uenighed om, hvad der skal ske, hvis børnene ikke kan evakueres alene
Personer med kendskab til familierne og lejrene samt jurister med ekspertise i international ret vurderer, at det er tæt på umuligt at hjemtage de danske børn uden også at evakuere mødrene.

Personer med kendskab til familierne og lejrene samt jurister med ekspertise i international ret vurderer, at det er tæt på umuligt at hjemtage de danske børn uden også at evakuere mødrene.

Delil Souleiman

Indland
31. marts 2021

Selv om et politisk flertal nu har nedsat en taskforce, der skal se på at hente de danske børn hjem fra de kurdiskkontrollerede fangelejre i Syrien, er der stadig lang vej igen, før børnene lander på dansk jord.

Personer med kendskab til familierne og lejrene samt jurister med ekspertise i international ret vurderer, at det er tæt på umuligt at hjemtage børnene uden også at evakuere mødrene. Og det er ellers hele forudsætningen bag aftalen.

På baggrund af en individuel vurdering i hver sag skal taskforcen senest den 15. maj have afdækket, om det er muligt at evakuere de danske børn uden deres forældre. Det skal ske inden for rammerne af Danmarks internationale forpligtelser og på en sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde, fremgår det af aftalen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anna Sørensen

Denne sag er så INDLYSENDE, at det må handle om at få ÅBNET NOGENS HJERTER!!
Det kan Information være med til, hvis I og alle de andre medier nu bringer historie efter historie fra de ulykkelige børn og deres mødre / forældre!
Bare én historie om det 15 måneder gamle barn, med billede!!, må få alle til at indse, at der selvfølgelig kun er EN RIGTIG TING at gøre her: At tage børnene og deres familier med hjem, NU!!

Underligt, for hvis der stod et lille barn og dets mor i vejkanten eller udenfor hoveddøren, så ville vi jo gøre alt hvad vi kan for at hjælpe!?!?!?

Børn og hensynet til dem står over alle andre hensyn, regler etc. Sådan har det altid været og sådan vil det altid fortsætte.
Det er en af livets helt store love, nemlig at sørge godt for næste generation, de små, de svage, samfundets / fællesskabets børn.
Det er biologisk begrundet i os alle og det er en stærk naturlov om hele livets mening. Nemlig vores kære...

Eva Kjeldsen, Inge Lehmann, Erik Pedersen, Eva Schwanenflügel, Anders Graae, David Adam, Peter Mikkelsen og Kenneth Graakjær anbefalede denne kommentar
Christopher Ford

Børnene er uskyldigt, men deres forældre er ikke. At give lov til de forældre at vende til Danmark er ikke nødvendigvis den rigtige ting at gøre her. Forladt de forældre ikke fra Danmark for at deltage i krig med IS, som gør indsigelse mod vestlige kultur? De forældre har bevist at de forkaster dansk samfund. Hvorfor bør de bydes velkommen i Danmark? Eksisterer dansker der ville gerne have boende med disse forrædere?

Kim Folke Knudsen, Jørgen Munksgaard og Peter Hansen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Der er vel ikke andre muligheder, end at lade mødre og børn, rådne op i lejrene. Jeg tænker også, at politikerne, velfortjent, trænger til en fredfyldt og hyggelig påske, i rolige omgivelser.

Arne Lund, Christian Mondrup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Peter Mikkelsen

Efter 2. verdenskrig vendte de danske nazister, der havde kæmpet for Hitler i Waffen SS, hjem til domsfældelse og straf. Waffen SS stod blandt andet for afbrænding af landsbyer, drab på krigsfanger og mord på civile. Hvad er det lige, der gør de danske kvinder i syriske fangelejre værre end de danske nazister?

Helene Thorup Hayes, Solveig Neubert, Inge Lehmann, Signe Hansen, Kim Folke Knudsen, Arne Lund, Christian Mondrup, Jakob Sulsbrück Møller, Eva Schwanenflügel og Edda Hardardottir anbefalede denne kommentar

De store overskrifter ude i verden:
"Danmark pynser på hente børnene uden deres mødre"
(Æv, hvor flovt at være dansker.)

Heldigvis viste kurderne sig være mere voksne/modne end os:
"Børnene skal ingen steder uden deres mødre".

Mennesker lider og vi danskere taler om at "kidnappe" nogle børn fra deres mødre.
Det skal tilsyneladende være det dansk bidrag til redde børnene.

Hvis virkeligt man ønsker hjælpe disse børn er der ingen vej uden om at tage mødrene med.
At "bortføre" børnene fra mødrene bliver større traume for børnene end leve sammen i flygtningelejre.
Og i virkeligheden ikke anderledes end bortførslerne Islamisk Stat foretog. Det kommer ud på det samme: At føre børnene til et "bedre" sted.

Det eneste rigtige for Danmark at gøre hvis overhovedet vi skal gøre noget er at tilbyde mødre og børn komme hertil.
Og hvis ikke de har lyst, må vi respektere deres valg om at leve på en anden måde.

Helene Thorup Hayes, Kim Folke Knudsen, Lars Løfgren, Eva Schwanenflügel, Anders Graae, David Adam og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Martin Bahn & Laura Friis Wang

Det er en fuldstændig uantagelig idé at ville hjemtage de 19 danske børn fra Syrien uden deres forældre - som vist nok i denne sag skal læses som børnenes mødre.

Mødrene er det eneste faste holdepunkt disse børn har haft -
og tanken om at flytte børnene til et dansk miljø uden deres mor er .... uantagelig.

Og hvad skulle moderen erstattes med ?? .... en mormor, en faster, en moster, et børnehjem, familiepleje ??

Forslaget er så helt udenfor skiven, at det er helt utroligt, at Mette Frederiksen kan få sig selv til støtte det.

Bjarne Bisgaard Jensen, Frederikke Nielsen, Eva Schwanenflügel, nils valla og David Adam anbefalede denne kommentar

@Peter Mikkelsen

Der er skam flere ting der gør disse islamistiske fremmedkrigere værre end nazisterne, f.eks. fanatismen, nazisterne viste man i det mindste hvor man havde, de talte ikke med tveægget tunge på samme måde som islamisterne gør.

Islamisterne er kendte for at sige det man gerne vil høre i det ene forum og noget andet i det andet forum, det er en ret kendt islamistisk taktik hvor midlet helliger målet, og så må man f.eks. godt lyve jf. islam.

Efter anden verdenskrig havde man også strengere straffe der var gearede til situationen, f.eks dødsstraf. Disse her fremmedkrigere er heller ikke danske, det er kun det halve af dem der har dansk statsborgerskab. At have dansk statsborgerskab er nødvendigvis heller ikke det samme som de er danske, de har i hverfald tydeligvis ikke haft noget dansk sindelag og de fleste er indvandrere der har fået givet og foræret gaven dansk statsborgerskab, og så herefter misbrugt det på det groveste.

Noget andet er beviser og vidner, det vil være så godt som umuligt (og rigtigt dyrt!)at finde og fremføre disse for danske domstole ,og alt andet end lige, mere tilgængeligt og oplagt at frembringe i gerningsområdet såfremt man kan og vil stille dem for en domstol dernede.

Hvis man stiller dem for en domstol herhjemme, så vil det blot blive en dyr skattebetalt farce, som overhovedet ikke retfærdiggør deres gerninger eller løfter den retsfølelser hos befolkningen og andre, som deres gerninger og medløberi berettiger til.

Kim Folke Knudsen, Jørgen Munksgaard og Martin Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Peter Hansen
Den med at tale med 2 tunger er desværre ikke kun noget dine såkaldte Islamisterne bruger. Fx "vore" hjemlige politikere har ofte love et med så vedtaget noget helt andet.

Jeg har nu også undret mig over forskellen med behandlingen af disse få kvinder og børn mht. behandlingen af de danskere, der havde tilsluttet sig naziterne .
Ja der blev beklageligt genindført dødsstraf de første år efter krige - her var det desværre næsten kun de "små fisk" der fik "glæde" af den straf.

Derudover giver den seneste danske lovgivning mange muligheder til at få kvinderne dømt - så det skulle ikke blive et stort problem .

Hvis Damark fortsat vil fremstå som en retstat så må "vi" se at få hjemtaget de 19 børn og 7 kvinder jo hurtigere jo bedre for børnenes , kurternes og Danmarks skyld.

Helene Thorup Hayes, Jørgen Mathiasen, Inge Lehmann, Kim Folke Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Ib Gram-Jensen

Begrebet Taqiyya går ikke ud på, at hensigten generelt helliger midlet, og at man generelt godt må lyve, men på, at man godt må forstille sig angående sin religiøse overbevisning, hvis man risikerer at blive forfulgt på grund af den.

Bortset fra det, så minder regeringens tilgang ildevarslende om dens tilgang til klimapolitikken: man bliver enige om at undersøge sagen og så tale sammen igen for at se, om man til den tid kan blive enige om noget (hvilket her virker problematisk, hvis undersøgelsen falder ud, som den efter alt at dømme vil: at man ikke kan skille børn og mødre), hvorefter man måske kan afslutte sagen med at konstatere, at der ikke kan samles et flertal om, hvad man skal gøre, og derfor ikke kan gøre noget.

Inge Lehmann, Kim Folke Knudsen, Hanne Utoft, Christian Mondrup, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Peter Hansen, den samme dødssyge, skråsikre sang, man også hører fra regeringen, og resten af højrefløjen.

Christian Mondrup, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

@Dorte Sørensen

Nogle gange selvtolker man også på det der bliver sagt, og høre det som man vil høre, også selvom der bliver sagt noget helt andet.

Du kan sikkert godt få disse fremmedkrigere dømt herhjemme, men det bliver jo ikke proportionelt, det vil være en søgt minimumsdom som vil gøre de om kort tid igen kan gå frit på gaden og hæve deres bistandskroner!

@Freddie Vindberg

Det var et ikke argument, men ja jeg er skam ret sikker på at det IKKE er løsningen at hente de her fremmekrigere hjem, så må man finde en anden løsning, både for dem og børnene. Der er ingen der siger, at de ikke kan få det bedre der hvor de er og i Syrien f.eks.

@Freddie Vindberg & Dorte Sørensen

Tager i ansvaret hvis en af disse her hjemtagne fremmedkrigere laver en terrorhandling i Danmark?

Jeg håber at alle der agitere for hjemtagelsen af disse fremmedkrigere er bevidste om, at de har et medansvar!

Eva Schwanenflügel

Lars Trier Mogensen mener, at Socialdemokratiet har brudt et af deres vigtigste valgløfter, nemlig at børnene altid skal komme først.

Mette Frederiksen kan ikke længere kalde sig "Børnenes Statsminister", uden at man uvægerligt begynder at få ufrivillige trækninger i ansigtet.

Og selvom de ubeslutsomme svingvælgere sætter kryds ved S istedet for DF, er troværdigheden udhulet for evigt.

Om føje år kan en ny, dansk statsminister derfor stå at undskylde det kolossale svigt overfor disse børn, ligesom Mette Frederiksen undskyldte overfor Godhavnsdrengene.

https://www.altinget.dk/artikel/for-boernenes-statsminister-er-der-tydel...

Jørgen Mathiasen, Ib Gram-Jensen, Inge Lehmann, Freddie Vindberg, Kim Folke Knudsen, John Andersen, Frederikke Nielsen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Gitte Loeyche

Taskforce = Stalling!

Torben Lindegaard, Helene Thorup Hayes, Freddie Vindberg, Kim Folke Knudsen, Arne Lund og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Peter Hansen
Vi er helt enige mht - "Nogle gange selvtolker man også på det der bliver sagt, og høre det som man vil høre, også selvom der bliver sagt noget helt andet."-

Dels så er du hoppet på regeringens spin med at kalde disse 7 kvinder fremmedkrigere - selv om denne betegnelse også kan åbne en lille mulighed til at hjemtage kvinderne.
Men hvad de 7 kvinder er og hvad de har gjort anden end at rejse til området . Det er jo netop det en retssag i Danmark kan få belyst - Derudover er strafferammerne strammet meget , så bare at være husmor og føde børn til en IIS-kriger kan give flere års fængsel.
I mine øjne skal Danmark opfører sig som den retstat "vi" ellers er stolte af tilhøre. Hvis vi ikke hjemtager disse få kvinder og børn så lever "vi" ikke op til retsstatens principper. Men det mener du måske heller ikke, at Danmark skal fortsætte med at være.
mvh.

Solveig Neubert, Ib Gram-Jensen, Inge Lehmann, Kim Folke Knudsen, Frederikke Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Ingen kan være forbavset over at SF og RV igen er hoppet på regeringens spin. De radikale evner ikke at tænke sig om, de har kun ét i hovedet: At komme tilbage til de dage, hvor de var kongemagere i dansk politik.
Pia Olsen Dyht er uden principper, for hende og store dele af SF drejer det sig udelukkende om at være regeringsduelig, og komme tilbage til de ministerbiler, de kørte i under Thornings regeringstid.

Inge Lehmann, Bjarne Bisgaard Jensen, Freddie Vindberg, Kim Folke Knudsen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel og Jørgen Munksgaard anbefalede denne kommentar

@Eva Schwanenflügel

Mette Frederiksen mistede allerede titlen da hun forsvarede skamferingen af drenge spædbørns penisser og accepterede den smerte og den totalt absurde og unyttige tortur som det vitterligt er.

@Dorte Sørensen

Jeg mener ar Danmarks og danskernes sikkerhed kommer før alt andet, vi taler i alvorligste grad liv og død der sættes på spil.

Igen, vil du være medansvarlig hvis bare en af disse kvinder udøver et terrorangreb i Danmark?

Dorte Sørensen

Peter Hansen
FE har vurderet at det er mere farligt at lade kvinder og børn blive i Syrien - så hvem der løber den største risiko er ikke så sort/hvid som du vil gøre det til. og hvem der skal tage ansvaret.
I mine øjne skal de få kvinder og børn hjem jo hurtigere jo bedre - både for børnenes og kurternes skyld samt ikke mindst for Danmarks anstændighed.
mvh

Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Kim Folke Knudsen og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar

@Dorte Sørensen

Vi bliver ikke enige, og FE skal jo ikke bestemme noget som helst, det skal de folkevalgte, og jeg kan love dig for at de vil blive holdt ansvarlige, bare vent og se til næste valg hvis de her hjemtages!

Uanset er jeg ikke enig i FE’s vurdering, hvis det altså er deres vurdering at det er bedre at have potentielle terrorister gående rundt herhjemme end i Syrien.

Som du selv siger er tingene ikke sorte og hvide, derfor findes helt sikkert alternativer og andre løsninger end at tage disse her fremmedkrigere til Danmark, det er iøvrigt ikke hjem, de er hjemme!

Kurderne ønsker naturligvis at komme af med de her lejre, det kan jeg godt forstå, men jeg synes jo man så i stedet bør støtte dem økonomisk og måske endda hjælpe dem med at bemande, bevogte og servicere disse lejre.

På sigt må man så overlade de her fremmedkrigere til Syrien, hvor de så kan integrere sig og få en normal mellemøstlig tilværelse.

Vi har ca 7 kvinder som skal tage ansvaret for deres fejltagelser for at følge mænd i en krig eller bevægelse som helt uden diskussion er og bliver fanatisk ondskab.
Så langt så godt eller mere skidt.
Der er nogle børn som er resultatet af denne kærlighed.
Skal vi så som samfund følge medfølelsens eller forargelsens eller straffens vej og kalde det retfærdighed? Eller har vi menneskelighed og styrke nok til at tage disse "fortabte" kvinder og børn under behandling ig vinger og så gøre dem helt klart at de mænd de engenag elskede ikke har en jordisk chance for at komme her igen
Vi kommer ikke til at lide under det udover disse halvfamilier og måske de mennesker som skal forsøge at få dem på ret køl. Det er og bliver valget.

Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Arne Lund og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

@En umulig historie uden en enkel løsning

Denne sag viser med al tydelighed, hvor uansvarlig den danske aktivistiske forsvarspolitik er.

Vi skal fremover alene holde os til at deltage i militære fredsbevarende operationer, såfremt der foreligger et klokkeklart FN mandat ellers skal danske soldater ikke afsted.

Denne her sag var ikke opstået, hvis vi her i landet havde indset, at en krig, det er ikke noget der kan udliciteres til udlandet, og så kan du komme hjem igen til Danmark som om intet var hændt. Det er en naiv og helt tosset forestilling som omgiver den aktivistiske udenrigspolitik. Vi svigter vores dygtige danske soldater ved at sende dem ud i missioner, som ikke er klart defineret og som tilsyneladende ikke er gennemtænkt.

Hvis vi deltage i IS krige eller bliver tvunget ind i en krig mod IS eller lignende, så er vi nød til at tage særlige forholdsregler her i Danmark fra starten af. F.eks at inddrage folks pas, hvis de skønnes at udgøre en sikkerhedsrisiko og indføre lukkede bevogtede grænser, så personer ikke kan udrejse og gøre sig selv til terrorister, og andre personer ikke indrejse med en plan om at springe Danmark og danskerne i luften. I krigstid kan det være nødvendigt at internere folk på ubestemt tid så længe krigen varer.

Det er ikke muslimerne eller befolkningen i Mellemøsten, som har skabt det her kaos af konstante konflikter og borgerkrige i regionen. Datidens kolonimagter Frankrig og England valgte at tegne grænserne i Mellemøsten, så folkeslag, religioner og etniske grupper blev splittet og anbragt i nationer, som fra starten af var ustabile. Det kaldes del og hersk princippet og det sikrede de to kolonimagter mod at befolkningerne i Mellemøsten vendte sig mod kolonimagterne men i stedet røg i totterne på hinanden. Bare se til hvorledes Frankrig og England efter 1919 havde planer om helt at opløse Tyrkiet og splitte landet i utallige provinser medens Frankrig skulle besætte en stor del af landet, der lå op til Syrien, som var Fransk koloniområde i forvejen.

Jeg oversætter billedligt. En stormagt vælger at besætte Danmark. Det besluttes at landet får helt nye grænser ( for at ødelægge Dannernes rige og den danske nation ) og alle danskere uden for disse grænser tvangsforflyttes. De nye grænser er nu den sydlige halvdel af Jylland med Slesvig og Holsten og Hamborg, og Lauenborg en del af Norge og Bornholm samt Gotland. Resten overtages af fremmede magter. Så ville Danmark stå som en splittet nation af tyskere, nordmænd, svenskere helt uden identitet og forankring. Således har Frankrig og England bevidst opdelt Mellemøsten. Hvorfor ? fordi svage nationer ansporer ikke til oprør og til krav om selvstændighed, og så kunne de to nationer sidde komfortabelt på områdets naturressourcer olie mineraler med videre. Således handler stormagter, der vil herske uhindret. England og Frankrig er ikke alene. Rusland har bedrevet den samme politik og alle de tyske protektorater fra 1939-1945 var i Østeuropa sat i Verden for at gøre de slaviske folk til slaver og 3 rangs borgere i Det 3. rige eller som forberedelse interimsløsning, inden de skulle endeligt udslettes i en KZ lejr.

Danmark og danskerne er helt uden medansvar for alle de her konflikter i Mellemøsten. Vi har ikke en kinamands chance for at ændre noget som helst, højst få ørerne i maskinen som ovenstående sag desværre er et håbløst eksempel på. Vi skal ikke sende flere ekspeditionskorps afsted til Afrika og Mellemøsten punktum. Eneste undtagelse er, hvis vi selv bliver direkte angrebet på dansk jord, så har vi ret til at reagere sammen med vores NATO allierede.

Principielt mener jeg om denne ulykkelige sag, hvor jeg godt kan se det fra begge sider. Jeg anerkender bekymringen ved at skulle tage de her familier hjem til Danmark.

Børnene skal ikke lastes for deres forældres gerninger og ugerninger i Syrien. De børn skal hjem til Danmark og tilbydes en ny start med resocialisering til et fredeligt samfund et demokrati. Børnene skal have en start væk fra alle de krigstraumatiserende og uhyggelige oplevelser. Mødrenes forældre egnethed skal vurderes og jeg tænker, hvordan kan man udsætte sit eget barn for alle de her farer og frygtelige oplevelser, fordi man selv er helt opslugt af religiøs islamistisk ideologi ? Hvilken hensynsløshed overfor ens egne børn, at tvinge dem ud i disse levevilkår.

Men der kan være en del af historien om de enkelte mødre, som nuancerer dette billede. Jeg kender ikke deres livs CV, hver for sig.

Hvis mødrene har dansk statsborgerskab så følger de med, men de skal anses som krigsfanger fra det øjeblik de ankommer til Danmark. De skal retsforfølges for ulovlig indrejse til IS land og de skal om nødvendigt kunne udleveres til en international strafdomstol, hvis der er indicier på deltagelse i krigsforbrydelser. Hvis mødrene er mere fremkommelige, så skal de ind i et PET og FE overvåget resocialiseringsprogram med plads til igen at blive en god samfundsborger ude i fremtiden. PET og FE skal i en længere årrække løbende overvåge deres profil og progression væk fra IS og islamistisk fanatisme.

Fædrene nej de skal ikke herop og de skal afskæres fra familiesammenføring og andet. Mødrene må antages ikke at være direkte impliceret i krigsforbrydelser, men det tilsvarende kan ikke siges om fædrene. Derfor væk med dem de skal ikke vise sig her i landet nogensinde mere.

VH
KFK

Solveig Neubert, Helle Walther, Viggo Okholm og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar

Det er jo bare for at kunne sige at vi har prøvet. Spil for galleriet...

Helle Walther

LTM er meget ensidig i sine tolkninger og analyser, og farvet af hans eget politiske ståsted. Når det er sagt, så ender det nok med at de børn og mødre, der har ret til at komme til DK kommer det, og at mødrene retsforfølges, og der sættes et af-radikaliserings program i gang, den såkaldte Århus model. Det er klogt med den taskforce periode, så sagerne kan belyses individuelt. Det er nemlig ikke kun sort hvidt denne sag. Mette Frederiksen er børnenes statsminister i Danmark, ikke for verdens børn, og hun kan jo ikke være forpligtet til at drage omsorg for børn hvis forældre ikke vil Danmark, er rejst, har brændt deres pas m.m. så det er lidt tyndt at stikke det i hovedet, så snart det ikke går efter " egen" holdning.
Derfor kan det godt være fornuftigt at få børnene hjem, enig, og måske nogle af mødrene, da de bedre kan af radikaliseres her og vokse op til gode borgere med godt liv. Det må bero på individuelle vurderinger. Det er ikke sådan bare lige vupti.

Dorte Sørensen

Dejligt at høre Helle Walther
Måske er der håb forude for regeringen, børnene, mødrene og hele Danmarks anstændighed.
Danmark kan ikke og skal ikke løbe fra sit ansvar, der er ved at være en retsstat, tilsluttet sig de internationale konventioner, osv. - at tage de 19 børn og 7 kvinder hjem jo hurtigere jo bedre er at bevise at Danmark stadig værdsætter sine retsstats værdier osv...

Men hvorfor alle de historier om at mødrene skal ha' brændt deres pas , osv...- lad "os" få den hjem og sagerne belyst ved de danske domstole. Det er trods alt kvindernes danske familier , der har sørget for advokat bistand så nogen tilknytning til Danmark må kvinderne da have.

Kim Folke Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det glemmes i debatten, at kurderne ikke for evigt kan opretholde disse fangelejre.
På et eller andet tidspunkt bryder sikkerheden sammen, vi ser masseflugt og kidnapninger til IS.

Det er det, FE og PET frygter.

Jørgen Mathiasen, Kim Folke Knudsen, Herdis Weins, Dorte Sørensen, Torben Lindegaard og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Og jo, Helle Walther, Mette Frederiksen er forpligtet til at tage sig af danske statsborgere, især børn som ikke selv har valgt at forlade Danmark, eller har lod og del i nogen form for terror eller krigsdeltagelse.

Det siger loven.

Helle Walther

Ja, men ikke, fordi hun er børnenes statsminister, et slogan, men fordi hun er alles statsminister i dette land. Det jeg anfægter er LTM enøjede synspunkter. Ting er ikke kun sort eller hvide, og til DS. Det er en eller to familier der har advokat på.
Men lad os nu se, hvad taskforce gruppen melder ud.

Eva Schwanenflügel

Helle Walther, det er da påfaldende, at kalde sig Børnenes Statsminister, når man laver den slags undtagelser..

Det kan godt være, LTM er enøjet ind imellem, men ikke i dette tilfælde.

Dorte Sørensen

HW tak for svaret - men hvor mange af kvindernes familier, der er med ved jeg ikke - Bare at Knud Foldschack øger advokatbistand til 2 og at der er også andre advokater der øger advokatbistand. Så der er mere end 2 af familierne der har søgt hjælp .

Kim Folke Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Helle, den eneste enøjede her, er Mette Frederiksen.

Eva Schwanenflügel

Ja, Freddie, man kan også sige, hun laver en Lord Nelson; sætter kikkerten for det blinde øje ;-)

nils valla, Kim Folke Knudsen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

@Mødrene

Vi fokuserer utroligt meget på, at mødrene kan udgøre en terrortrussel i Danmark.

men vi kender af gode grunde ikke deres individuelle historie, så hvor fra denne (skrå)sikre viden ?.

Hvis der er nogen som vil være på PET og FE´s liste overvågning, så bliver det mødrene, såfremt de dukker op her i Danmark.

Hvis jeg var IS agent, så ville jeg vælge helt andre grupper til at trænge ind på dansk territorium. IS-mødrene er alt for eksponeret for sådan et forehavende.

De sovende IS celler er folk som på overfladen fører et almindeligt civilt liv med arbejde, familie børn og så videre. Sie sind nicht auffällig. De skiller sig ikke ud før den dag, hvor de aktiveres i en terrorplan styret af netværket og deres bagmænd.

Det er dem, som vi skal bruge tid på at optrevle og overvåge inden de slår til.

Faren for et terrorangreb her i landet er tilstede uanset, om vi hjemtager de pågældende mødre eller ej.

og som kurderne selv har understreget. De vil ikke godtage en dansk plan, om at børnene alene kommer hjem til Danmark uden mødrene.

Her har vi måske figenbladet til, at Regeringen med blåt og sort flertal kan melde pas og så bliver de alle børn og mødre nede i lejren, indtil de er rekrutteret af IS ved bortførelse eller som led i korruption og forsvinden.

Men gevinsten tæller mere: Regeringen bliver ikke beskyldt af Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti for at sælge ud af Udlændingepolitikken.

VH
KFK

Solveig Neubert, Eva Schwanenflügel, Hanne Utoft, Freddie Vindberg, Dorte Sørensen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Børn fødes. Nu engang stadigvæk af deres forældre. Sådan er det. Det kan være svære tider, og uforudsigelige ting kan ske for alle. Børn har stadigvæk forældre.
Børn kan fødes med handicap. Derfor har de stadigvæk forældre.. Selvom forældre har et hårdt liv- er de STADIGVÆK forældre.
Forældreskabet er i mine øjne mere helligt end ægteskabet, det er altid bindende for livet.
Derfor skal børn bare ikke lige fjerne fra deres forældre, uanset hvad den generalmajor af en renvasket bestyrerinde statsminister vi lige nu har. Men fair nok, hun bebudede jo som sit vigtigste mantra for sine fremtidige handlinger at tvang var hendes handlingsmuligheders første prioritet.
Tvang og tvangsfjernelser er og bliver vor isdronnings hjertebørn.

Eva Schwanenflügel og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar

"den eneste enøjede her, er Mette Frederiksen."

Og i hvilket rige er den enøjede konge? I de blindes.

Regeringen (og Folketingets flertal) kan langt hen ad vejen foregive at have viden om hvad de mennesker, som rejste til Syrien (og deres børn, foruden dem, de har fået børnene med), har begået af kriminalitet og nederdrægtigheder, fordi den danske offentlighed er vidensfattig - der er simpelthen generelt basis for at sparke enhver bekvem dør ind ... og i mange tilfælde udnyttes fraværet af fagkundskabens kritiske årvågenhed, mediernes følgagtighed og befolkningens apati til at gennemføre politik, hvis perspektiver er decideret katastrofale.

I denne sag, hvor hovedpersonerne er børn og diskursen om børnenes statsminister kaster en lang skygge ind over regeringens dispositioner, gik den imidlertid ikke.

Men den går stadig når det handler om at kræve Assad-styrets afgang, selvom enhver sober analyse af situationen i Syrien tilsiger mange års fortsat krig/konflikt og elendighed, såfremt man ikke anerkender Assad som forhandlings- og dialogpart i afslutningen af krigshandlingerne i Syrien (inklusive håndtering af flygtningespørgsmålet, som for alvor korrumperedes da EU bestak Erdogan til at holde på millioner af syriske flygtningen, som siden er blevet anvendt som pressionsmiddel mod Assad-styret og argument for tyrkisk besættelse af store områder i det nordlige Syrien). Hvor må de mange, mange syrere som ønsker fred samt en realistisk forhandling af Syriens fremtid - og er helt på det rene med at krigsudviklingen beror på udenlandske magters ambitioner om et regimeskifte - dog være i dyb sorg og afmagt over at det magtfulde Vestens politisk-økonomiske beslutningstagere har sat FN udenfor døren og fortsat ofrer hensynet til regionens og landets civilsamfund/befolkninger, mens de propaganderer om det modsatte.

Jørgen Mathiasen

Klokken faldt i slag for den danske offentlighed, da Lars Løkke Rasmussen i "Debatten" sagde, at den danske stat har forpligtet sig selv. Da satte R. Stoklund ikke bare kikkerten for det blinde øje, han tog også høreværn på, men lige lidt hjalp det.

Dansk politik optræder i denne sag med en betydelig brutalitet, og den slags plejer man at betale en pris for. Baggrundsfaktorer er naturligvis udlændingepolitikken, borgmestre i omegneskommuner, og vælgere man søger at kapre etc. Kurderne har nok så mange erfaringer med tvivlsomme partnere, at de ikke engang er overraskede.
Faktisk er det kun ét, der undrer: Når man fremstiller landet som en undtagelse, alle andre kan tage ved lære af.

Hanne Utoft, Eva Schwanenflügel og Eva Kjeldsen anbefalede denne kommentar