Skatteministeren: Ny enhed skal sættes ind mod »meget grov skatteøkonomisk kriminalitet«

En helt ny enhed i Skattestyrelsen skal bekæmpe den organiserede skattekriminalitet. Det annoncerede skatteminister Morten Bødskov ved et pressemøde onsdag, hvor han henviste til Finans og Informations afdækning af et større svindelkompleks
En helt ny enhed i Skattestyrelsen skal bekæmpe den organiserede skattekriminalitet. Det annoncerede skatteminister Morten Bødskov ved et pressemøde onsdag, hvor han henviste til Finans og Informations afdækning af et større svindelkompleks

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
4. marts 2021

Den organiserede skatteøkonomiske kriminalitet er blevet mere velorganiseret og professionel, og derfor skal skattekontrollen styrkes. Det annoncerede skatteminister Morten Bødskov (S) ved et pressemøde onsdag, hvor han fremlagde regeringens udspil til anden etape af styrkelse af skattekontrollen.

Skatteministeren henviste direkte til erhvervsmediet Finans og Informations afdækning af et omfattende kompleks af formodet hvidvask, moms- og skattesvig i artikelserien ’Svindelmaskinen’.

»Som vi kan se af det arbejde, de to aviser i et samarbejde har oprullet de seneste dage, så er der tale om meget meget grov organiseret skattesvindel, hvor vi taler mange millioner, som man målrettet går efter. Der har det hidtidige arbejde i skatteforvaltningen fået kritik for ikke at gøre det godt nok,« sagde Morten Bødskov ved pressemødet i sit ministerium.

I den anden etape vil regeringen særligt have fokus på den organiserede skatteøkonomiske kriminalitet.

»Det skal ikke være sådan, at dem, der spiller efter reglerne og opfører sig ordentligt, føler, at de bliver jagtet ned under gulvbrædderne, mens de store svindlere bare får lov til at boltre sig, som de vil. Det går ikke. Det ødelægger tilliden. Det er derfor, vi tager så hårdt fat.«

Skatteøkonomisk kriminalitet

Det fremgår af udspillet, at der skal oprettes en ny enhed i Skattestyrelsen, der skal stå klar til at tage fat på større sager om organiseret skattekriminalitet som den, Information og Finans har kortlagt.

»Der er tale om meget grov skatteøkonomisk kriminalitet. Den enhed, som vi opretter, skal holde øje med de her svindelmønstre, som er store, som er forskellige, men som er ekstremt komplicerede. Det skal de dels med afsæt i skatteforvaltningen, men det skal de også i samarbejde med andre myndigheder, politi og Erhvervsstyrelsen for eksempel. Det er kæmpe sager, som vi kan se I jeres fremragende oprulning af de her sager, og det er bagmænd, som er virkelig organiserede,« sagde Morten Bødskov på pressemødet.

Regeringen vil frem mod udgangen af 2023 ansætte i alt 1.000 nye medarbejdere til skattekontrollen. De første 250 blev ansat sidste år, de næste 250 forventes ansat i år. Det er et håb, at man kan finde nye medarbejdere blandt andet fra den finansielle sektor. Morten Bødskov forklarede, at hver ny medarbejder i gennemsnit tjener sin egen løn hjem tre gange.

»Der er ikke nogen tvivl om, at vi vil skærpe kontrollen med virksomheder og registreringen af virksomheder, hvor der er mistanke om, at det kun er for at være del af kædesvig eller en momskarrusel.«

Torsdag indleder Morten Bødskov forhandlinger med Folketingets partier om regeringens udspil. Alle partier var med i aftalen om første etape.

Svindelmaskinen

Med den såkaldte Operation Greed slog politiet til mod et større kompleks af formodede kriminelle. Hovedmændene er nu tiltalt i Danmarkshistoriens mest omfattende sag om økonomisk svindel. Men svindlen er tilsyneladende fortsat i nye konstellationer.

Et hold af undersøgende journalister fra Information og erhvervsmediet Finans har fulgt sporene efter Greed-sagen og kortlagt nye pengestrømme for flere hundrede millioner kr. Læs serien her for at følge afdækningen af, hvordan den danske stat bliver snydt, når svindelmaskinen kører derudad.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Gå efter bilerne - det er det første og mest synlige tegn på at der er noget galt.

Og få nu hyret et hav flere til i skat.
Der er masser af evidens for at de sagtens tjener deres egen løn ind, og mere til.
Kan ikke passe at de eneste der kontrolleres i hoved og røv er folk på overførselsindkomster, mens firmaer bare forventes at følge reglerne.
Der skal fanme være mange kontanthjælpsmodtagere der snyder, for at værdien løber op i hvad et enkelt større firma kan gøre. Og det er 1 firma.