Medier
Læsetid: 6 min.

Ballade i JP/Politikens Hus: »Det lugter fælt af personligt nag og en brutal magtkamp«

Militærmanden Peter Bartram bliver ny bestyrelsesformand i JP/Politikens Hus, og det møder kritik fra både Politikens medarbejdere og fra bestyrelsen. Det er Jyllands-Postens Fonds magtfulde formand, Jørgen Ejbøl, der har udpeget Bartram. Han nægter at forholde sig til kritikken
Den 72-årige Jørgen Ejbøl, der går under kælenavnet ’Pansergeneralen’, har slået til igen. Skiftet i toppen af JP/Politikens Hus puster til en gammel magtkamp i huset.

Den 72-årige Jørgen Ejbøl, der går under kælenavnet ’Pansergeneralen’, har slået til igen. Skiftet i toppen af JP/Politikens Hus puster til en gammel magtkamp i huset.

Ólafur Steinar Gestsson

Indland
23. april 2021

Der gik et gisp gennem den danske mediebranche mandag aften, da finansmediet InsideBusiness kunne afsløre, at en af branchens mest magtfulde og bedst lønnede mediemænd, JP/Politikens bestyrelsesformand Lars Munch, stopper på sin post.

I stedet tiltræder den nuværende næstformand, generalen Peter Bartram, der var forsvarschef fra 2012 til 2017 og i 2016 fik kritik af Ombudsmanden for at skabe usikkerhed om ytringsfriheden hos sine ansatte.

Det sker ved næste bestyrelsesmøde.

Den 72-årige Jørgen Ejbøl, der går under kælenavnet ’Pansergeneralen’, havde slået til igen, og ifølge InsideBusiness pustede slaget til en gammel magtkamp i koncernen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Rasmus Elmelund

.... og hvad kan vi så lære af det ??

I hvert fald, at det gælder om at klappe kaje, når pressen spørger.

Så i den forstand er pensioneret general Peter Bartram den helt rigtig bestyrelsesformand for JP/Politikens Hus.

Christian Mondrup, Jacob Schmidt og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar
kjeld hougaard

er der stadig nogen der taler om "den frie danske presse"

Vibeke Olsen, Jens Erik Starup og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Jamen, det er da direkte ubehageligt at være vidne til. Jeg tror, at især Politiken skal være påpasselig, for mange af deres abonnenter er formodentlig ikke glade for konstruktionen, og da slet ikke når der styres så betonagtigt. Eller måske er man ved at skifte de klassiske Politiken-læsere ud med dem, der synes at Politikens ugebladsagtige udvikling kan berige dem. Godt vi har Information.