Baggrund
Læsetid: 4 min.

Danske Bank ville ikke kunne holde til, at topchefen blev siddende, vurderer ekspert

Chris Vogelzang skulle som topchef i Danske Bank genrejse banken efter den omfattende hvidvaskskandale, men måtte mandag træde tilbage som følge af en hollandsk skandale om netop hvidvask
Mandag annoncerede Danske Bank, at bankens administrerende direktør, Chris Vogelsang, stopper, fordi han er mistænkt for at have overtrådt hvidvaskbestemmelserne i sin tid i direktionen for den hollandske bank ABN AMRO.

Mandag annoncerede Danske Bank, at bankens administrerende direktør, Chris Vogelsang, stopper, fordi han er mistænkt for at have overtrådt hvidvaskbestemmelserne i sin tid i direktionen for den hollandske bank ABN AMRO.

Ólafur Steinar Rye Gestsson

Indland
20. april 2021

En topchef, hvis vigtigste egenskab var ikke at være fedtet ind i en hvidvaskskandale i sin fortid, viste sig alligevel at være netop dét.

Mandag morgen annoncerede Danske Bank i en pressemeddelelse, at bankens administrerende direktør, Chris Vogelzang, stopper, fordi han er mistænkt for at have overtrådt hvidvaskbestemmelserne i sin tid i direktionen for den hollandske bank ABN AMRO.

Her arbejdede Chris Vogelzang i forskellige funktioner fra 2000 til 2017.

Allerede ved hans tiltrædelse blev der skrevet om forskellige tidligere problemer i ABN AMRO og spurgt til hans fortid.

»Min fortid? Det lyder, som om jeg har »en fortid«. I am a very clean guy. Det var også vigtigt for at kunne blive ansat,« svarede Vogelzang selv til Berlingske.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Og jeg syntes, det må være vanskeligt for folketinget at holde til, at Den Danske Bank agerer nationalbank for Danmark. - Også selv om de får ganske god betaling for at udføre regeringens politik.

Steen Sommer, Peter Beck-Lauritzen, Ib Christensen, John Andersen, Torben Arendal, Eva Schwanenflügel, John Scheibelein og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Lars Bo Jensen

STATSBANK NU.

Klaus Ankerstjerne Eriksen

Opfordring: Hvis din kommune bruger danske bank, så stem på en kommunalpolitiker, der vil opsige samarbejdet med Danske Bank. Gør det til et spørgsmål i kommunalvalget!

Klaus Schwab, Peter Beck-Lauritzen, Ib Christensen og Torben Arendal anbefalede denne kommentar

Den Danske Bank, må nu atter skille sig af med en direktør, som ikke er helt fin i kanten.
Hvordan kan det være, at det så svært i bank - og finansverdenen at finde en retskaffen direktør til Danmarks rigeste bank ?
Man kan jo næsten gå hen og få den tanke, at banker er kriminelle foretagender. Og kun det . . .

Farcen fortsætter