Tibetkommissionen
Læsetid: 6 min.

Gamle magnetbånd viste sig at gemme på opsigtsvækkende mails i Tibetsagen

I et retslokale på Frederiksberg fortsætter Tibetkommission II sine bestræbelser på at finde forklaringen på politiets lovstridige håndtering af demonstranter under ministerbesøg fra Kina. For nylig har kommissionen fået adgang til hidtil ukendte mails gendannet fra magnetbånd fundet i en affaldscontainer i Udenrigsministeriet
Den første Tibetkommission blev nedsat i 2015, og den afleverede sin konklusion i 2017. I 2018 blev det besluttet at gennedsætte kommissionen på grund af nye oplysninger. Det vides ikke, hvornår Tibetkommission II vil aflevere sin beretning.

Den første Tibetkommission blev nedsat i 2015, og den afleverede sin konklusion i 2017. I 2018 blev det besluttet at gennedsætte kommissionen på grund af nye oplysninger. Det vides ikke, hvornår Tibetkommission II vil aflevere sin beretning.

Dennis Lehmann

Indland
24. april 2021

Når Tibetkommission II samles hver torsdag og fredag i retslokale 003 hos Retten på Frederiksberg, følger mange af afhøringerne et velkendt mønster:

Først stiller udspørgeren, advokat Jakob Lund Poulsen, sine omhyggeligt forberedte spørgsmål med afdæmpet stemmeføring. Herefter forklarer især ledende embedsmænd og tidligere ministre i forskelligt ordvalg, at de slet ikke kan forestille sig, at de meget stærke og gentagne kinesiske ønsker om ikke at blive konfronteret med tibetanske flag eller Falun Gong-demonstranter under ministerbesøg skulle have fået nogen i Udenrigsministeriet, hoffet, PET eller Statsministeriet til at tilkendegive, at dansk politi skulle flytte demonstrationer eller tage tibetanske flag fra aktivister – selv om der efterhånden er mange eksempler på, at det er sket.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Beck-Lauritzen

Gamle magnetbånd, fundet i Udenrigsministeriets affaldscontainer!
Letfældig omgang med dokumentation? Er det standarden i det offentlige?
Nå, det var også heldigt for efterforskningen, især hvis det kan afsløre kilden til det kinesiske "lefleri!

Ken Cortzo, Tina Peirano, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel, Mads Berg, Steffen Gliese, Inge Lehmann og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Daniel Joelsen

Hele historien er lidt dilettantisk og minder om en roman i stiveste pre-1989 østeuropæisk snit. Og dem har vi stået og grint samt peget fingre af!

Ken Cortzo, Peter Beck-Lauritzen, Eva Kjeldsen, Claus Nielsen, Per Kortegaard, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar