Religion
Læsetid: 7 min.

Hård kritik af DF-forslag om mere kristendom i undervisningen

Det bryder med den danske tradition for åndsfrihed at påtvinge elever undervisning i kristendom. Sådan lyder reaktionen fra Københavns biskop på nyt kulturudspil fra Dansk Folkeparti, der også møder kritik fra Skolelederforeningen og Danske Gymnasier
Dansk Folkeparti foreslår blandt andet, at konfirmationsforberedelsen skal være en del af skoleundervisningen.

Dansk Folkeparti foreslår blandt andet, at konfirmationsforberedelsen skal være en del af skoleundervisningen.

Finn Frandsen

Indland
9. april 2021

Konfirmationsforberedelsen skal på skemaet i folkeskolen. Religionsfaget i gymnasiet skal ændre navn til kristendomskundskab og blive et obligatorisk A-niveau-fag. Og så skal hver folkeskole have en »kirkeansvarlig« ansat for at sikre, at den lokale kirke tilbyder aktiviteter for børnene såsom gudstjenester, bibelhistorier og kirkekor.

Sådan lyder nogle af forslagene fra Dansk Folkeparti (DF), der i et nyt kulturudspil lægger op til, at kristendommen skal fylde langt mere på uddannelsesinstitutionerne. Blandt andet ved at folkeskoleeleverne også gerne skulle undervises i flere timer og med en større andel af kristendom end på nuværende tidspunkt, og ved at eleverne ikke længere skal kunne fritages fra kristendomsfaget.

Biskoppen over Københavns Stift, Peter Skov-Jakobsen, mener umiddelbart, at tiltag som ufravigelig kristendom i uddannelsessystemet bryder med den danske tradition for åndsfrihed, som »vi har haft siden Grundtvig og grundloven«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Michael Mogensen

Først fifler den unge arier Messerschmidt med EU midler og nu er han en simpel pusher, der leverer opium til folket :-)

Gitte Loeyche, Atilla Thcengiz, Hanne Ribens, Jeppe Bundgaard, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, John Liebach, Helle Walther, Per Christiansen, Lars N. Jensen, Ivan Breinholt Leth, Jonna Jensen, Poul Søren Kjærsgaard, Gert Romme, Klaus Ankerstjerne Eriksen, Søren Bro, John Andersen, Søren Fosberg, Hans Larsen og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar
Johnny Werngreen

Danmark som teokrati (kristent kalifat)? Messerschmidt som korsfarer? Har verden ikke lidt nok under religiøs indoktrinering? Og, ja undskyld, hvordan fanden kan man være så dum i et oplyst samfund i 2021?

Gitte Loeyche, Atilla Thcengiz, Hanne Ribens, Sonja Rosdahl, Jeppe Bundgaard, Tino Rozzo, Mogens Holme, Marianne Jespersen, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, John Liebach, Helle Walther, Per Christiansen, Bjarne Andersen, Poul Søren Kjærsgaard, Gert Romme, Klaus Ankerstjerne Eriksen, Inger Hørup, Søren Bro, Lars Schmidt, John Andersen, Claus Mortensen, Jan Andersen, Per Klüver, Rikke Nielsen, Lone Hansen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Kristendommen bør helt ud af folkeskolen.
Kun faget religion skal bestå.

Hvis man vil have sine børn konfirmeret så må alt foregå udenfor skoletiden og vil man at ens børn skal undervises betydeligt i kristendommen, så må man sætte sine børn i privatskole eller sørge for denne undervisning efter skoletid.

Det hedder folkeskole og er derfor en skolen for folket, ikke for de kristne.

Kristian Gregersen, Atilla Thcengiz, Peter Hansen, Hanne Ribens, Jeppe Bundgaard, Mogens Holme, Jørgen Tryggestad, Marianne Jespersen, Hans Larsen, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Ib Gram-Jensen, Steen Sohn, John Liebach, Helle Walther, Per Christiansen, Bjarne Andersen, Sven Elming, Lone Hansen, Lars N. Jensen, Troels Ken Pedersen, Klaus Ankerstjerne Eriksen, Gert Romme, Lotte Tvede, Inger Hørup, Søren Bro, John Andersen, Steffen Ernø, Jan Andersen og Henriette Bøhne anbefalede denne kommentar
Søren Fosberg

Ryger den mand, Morten Messerschmidt, ikke snart i fængsel - eller i det mindste kommer for en dommer? Han har svindlet for millioner, alligevel sidder han i folketinget og er hyppig gæst i medierne inkl. DR hvor han kan demonstrere sine velsmurte talegaver mens vi venter år efter år på at politiet tager sig sammen til at rejse sagen ved domstolene.

Nu skal vi høre på at denne sleske og kriminelle bandit vil detailstyre undervisningen i folkeskolen. Hvis det sker efter hans hoved og jeg havde børn i skolealderen ville jeg straks tage dem ud af folkeskolen og ind i en passende privatskole.

Sonja Rosdahl, Mogens Holme, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, John Liebach, Helle Walther, Carsten Munk og John Andersen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Religion og uddannelse er hinandens modsætninger og religiøs overtro baseret på uvidenhed og/eller manglende relationer hører hjemme i privatsfæren. I stedet kunne man overveje at indføre obligatorisk filosofi eller idehistorie på skoleskemaet.

Kristian Gregersen, Peter Hansen, Mads Greve Haaning, Hanne Ribens, Jeppe Bundgaard, Tino Rozzo, Mogens Holme, Marianne Jespersen, John Liebach, Helle Walther, Per Christiansen, Lone Hansen, Ove Junne, Klaus Ankerstjerne Eriksen, Lotte Tvede, John Andersen, Søren Bro, Jan Andersen og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Religion bør som fag bør kunne overstås på et enkelt semester.
Fortæl i hovedtræk hvad de forskellige religioner indeholder og hvilken betydning de spiller i forskellige dele af verden og internt. Et ½ år må række til det.

Religion bør reduceres til en privatsag og anskues som det religion er ; Nemlig en individuel menneskerettighed når det kommer til valg af en sådan, eller helt fravalg.
Ikke noget andre mennesker hverken bestemmer eller skal belemres med.

Peter Hansen, John Liebach, Per Christiansen, Lone Hansen og Claus Mortensen anbefalede denne kommentar

Kristendomskundskab i gymnasiet skal være et obligatorisk A-niveau-fag sammen med konfirmationsforberedelse. Er det virkelig DF's løsning på deres vælgermæssige krise. Ny Borgerlige må da slå sig på lårene af grin. Danskerne vil shoppe, sku da ikke i kirke.

Peter Hansen, Mogens Holme, John Liebach og Klaus Ankerstjerne Eriksen anbefalede denne kommentar
David Zennaro

Der var for nogen år siden en undersøgelse, som viste, at dansk folkepartis vælgere var dem, der gik mindst i kirke. Så måske ved de virkelig, hvor skoen trykker. Jeg tror, der er mange af dem, som føler sig pressede af muslimernes stærke tro. Men det sjove er, at min oplevelse af muslimer, er at de unge får langt mere op i islam end de ældre. Jeg tror, det for de unger er en del af en søgen efter identitet, og måske kan kristendommen virke på samme måde for dansk folkeparti. Eller måske håber de det bare.

Eva Schwanenflügel, Troels Ken Pedersen og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Det er faktisk ret morsomt - DF vil indfører Bibelskolen igen - den blev først afskaffet i 1970'erne.
Men samtidig er de MEGET imod Koranskoler . Hvordan hænger det sammen.

Rikke Nielsen, Atilla Thcengiz, Mads Greve Haaning, Jeppe Bundgaard, Mogens Holme, Marianne Jespersen, Hans Larsen, Niels Christian Sauer, Eva Schwanenflügel, John Liebach, Helle Walther, Torben Siersbæk, Lone Hansen, Søren Bro, jens christian jacobsen, Søren Nielsen, Klaus Ankerstjerne Eriksen, Lotte Tvede, John Andersen og Morten Reippuert Knudsen anbefalede denne kommentar

Man kan mene, at det er vores historiske og dermed også vores kulturelle baggrund, der styrer vores opfattelser og vores handlinger.

Derfor syntes jeg, at mange mennesker simpelt hen mangler historisk viden og dermed et kulturelt ståsted Og derfor kan jeg godt ønske mere historie ind i skolerne, men så skal det være bred og objektiv historie og ikke national-egoistiske opfattelser.

På samme måde bør religion indgå som et logisk historieemne. Men det bør ikke være kristendomsundervisning, men en bred religionsundervisning, der medtager alle relevante religioner.

Flemming Berger, David Zennaro, Hanne Ribens, Eva Schwanenflügel, Per Christiansen, Helle Walther, Søren Bro, Troels Ken Pedersen og Peter Hansen anbefalede denne kommentar

DF alias Morten Messerschmidt har tabt sutten med sin fokus på religion fremfor det sekulære, jeg tror ærligtalt ikke folk hopper på den eller gider høre på det.

Det virker som et sidste desperat krampetræk fra et parti der nu mere eller mindre er overflødiggjort da andre partier har overtaget og Inkorporeret deres eneste mærkesag i deres partiprogrammer.

Danskerne gider ikke høre på religionsfanatikere og hokus pokus, kom med reel saglig politik i stedet.

Det er jo fuldstændig den samme taktik som Erdogan i Tyrkiet bruger, nemlig at skubbe en religion foran sig for at retfærdiggøre sin beslutninger og handlinger.

Rikke Nielsen, Hanne Ribens, John Andersen, Mogens Holme, Niels Christian Sauer, Eva Schwanenflügel, Klaus Ankerstjerne Eriksen, John Liebach, Ivan Breinholt Leth, jens christian jacobsen, Carsten Hansen og Poul Søren Kjærsgaard anbefalede denne kommentar
Ivan Breinholt Leth

Ayatollah Mersserschmidt vil tvinge danskerne til at tro på himmelnisser.

Sonja Rosdahl, Tino Rozzo, John Andersen, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel og Marianne Jespersen anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

Kinder, Kiche, Küche kommer som det næste.
Og hvornår skal revselsesretten genindføres?
Og kan man ikke få ro i folkeskolens klasser, når læreren igen får lov til at tæve ungerne? Som de måtte, da Pia Kjærsgaard gik i skole?
Og hvorfor skal så mange igennem i det hele taget igennem gymnasiet? I gamle dage var det kun de kloge (rige, borgerskabets uvårne unger!!!!), der fik lov - med MEGET få undtagelser, et socialt alibi...
Og i gamle dage var ALT bedre.
Kan vi ikke også få valgretsalderen sat op igen - og valgbarhedsalderen, nu vi er i gang?
Hvorfor er DE forslag ikke kommet endnu fra fortidens spydspids?

Christian Mondrup, Marianne Jespersen, Niels Christian Sauer, Eva Schwanenflügel og John Liebach anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Desværre for Messerschmidt er tidsmaskinen endnu ikke opfundet.

Men så kan vi da bare kaste Danmark ind i et sort hul og håbe på en ny religionskrig ;-)

Niels Christian Sauer

DF's offensiv på kristendommens vegne er et billigt, letgennemskueligt, desperat forsøg på at trække sig selv op ved nakkehårene ved hjælp af et Trumpstunt inden sumpen lukker sig over hovedet på partiet. For mig, livslang, entusiastisk lærer i kristendomskundskab i folkeskolen, føles det som at blive omfavnet af en lommekniv.

Peter Hansen, Jørgen Tryggestad og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels Bønding

Lad de unge læse Flemming Chr. Nielsens "Sort hedder en sten", så kender de mere til deres udgangspunkt.

Lars N. Jensen

Morten Korck Danmark var den ‘strålende top hvorfra vi er sunket men atter skal op’ ;-)

Freddie Vindberg

Landsbytosserne er bare rykket lidt længere frem i DF.

Peter Hansen, Eva Schwanenflügel og Hanne Ribens anbefalede denne kommentar
Anders Hüttel

Ordnung muus sein. Messerscmidt burde ryge en fed eller tage et svampetrip. De har fundet Grundtvig, jamen tillykke. Jeg syntes I sidder fast. Prøv med en genfødsel.

Atilla Thcengiz

Jeg har haft stor fordel og fornøjelse af at følge faget Religion i et dansk gymnasium, og kan anbefale det varmt til alle der måtte have fordomme ift. Religion. Sådan var det i hver tilfælde i de stadig halv-glade og håbfulde 80'erne ;-) Men, immer væk det er stadig og skal blive ved med at forblive et fag for De Voksne :-)

Erik Pedersen

Morten Messerschmidt og Udanske Folkeparti har intet forhold til den kristne kultur, men vil nu hvor de er ved at ryge ud af Folketinget bruge den til at redde sig. M.M. har overhovedet ikke forstået Biblen ( har han læst den) ? Forhåbentlig er det slut for de politikere, der har gjort det til sin levevej at svine og skabe had til andre mennesker.