Klima
Læsetid: 5 min.

Jo mere viden, medlemmerne af Klimaborgertinget fik, jo skrappere tiltag ville de have

Efter at være blevet grundigt oplyst om klimakrisen blev flere af medlemmerne af Klimaborgertinget mere parate til at kræve skrappere tiltag for at imødegå krisen. Torsdag fremlagde medlemmer af Klimaborgertinget deres anbefalinger for Folketinget
Det har været en opvågnen for mange medlemmer af Klimaborgertinget, når det går op for dem, at at det er muligt at reducere CO2-udslippet ved at udtage lavbundsjorde.

Det har været en opvågnen for mange medlemmer af Klimaborgertinget, når det går op for dem, at at det er muligt at reducere CO2-udslippet ved at udtage lavbundsjorde.

Morten Rasmussen

Indland
1. maj 2021

Da de udpegede medlemmer af Klimaborgertinget første gang skulle stemme om deres holdning til en CO2-afgift efter tingets første samling tilbage i oktober, var mere end en tredjedel ret håndfast mod afgiften.

Modstanden delte sig nogenlunde ligeligt mellem nogle, som ikke mente, at det ville være muligt at konstruere en afgift, som den ramte ensartet, og nogle, som ikke mente, at den ville blive tilstrækkelig effektiv eller overhovedet ville være acceptabel.

Men da Klimaborgertinget så et halvt år efter – helt præcist på et to timer langt udvalgsmøde torsdag eftermiddag i Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg – fremlagde deres anbefalinger, var ikke færre end 95 procent af medlemmerne blevet tilhængere af en afgift på CO2.

»Vi støtter klimaafgifter snarest muligt. Vi tror, at en afgift kan sætte skub i udviklingen af grønne alternativer. Vi ved, at det er kompliceret, og derfor skal arbejdet prioriteres nu,« som et af medlemmerne af Klimaborgertinget Ditte Nygaard formulerede det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Løvborg

Glædeligt at se oplysning rent faktisk flytte holdninger (forskningen viser at dette langt fra altid er tilfældet).

Nu skal vi så måske bare have Dan Jørgensen og co. til at sidde med i Klimaborgertinget fremover, så regeringen også kan få indset vigtigheden af at handle.

Inge Lehmann, nanna Brendstrup, erik pedersen, Søs Jensen, Alvin Jensen, Lise Lotte Rahbek, Gert Romme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

En alvorlig advarsel fra Europa-Kommissionen: "Hvis de ældre ikke ofrer, kan børn gå i krig om mad og vand!"

Bekæmpelse af klimaændringer vil være meget billigere end det kaos, som den globale opvarmning ville medføre.

Den ældre generation bliver nødt til at ofre noget i kampen mod klimaændringer, ellers vil nutidens børn blive stillet over for en fremtid, hvor de vil kæmpe for mad og vand, sagde Europa-Kommissionens næstformand Frans Timmermans.

Han advarede om, at hvis social- og klimapolitikker ikke er tilpasset for at fordele byrden og fordelene ved at skabe en "grønnere økonomi" jævnbyrdigt, vil verden stå over for et oprør fra mennesker, der frygter for at miste deres job og indkomster, og som "opmuntres" af populistiske politikere.

Kilde:
https://www.theguardian.com/environment/2021/apr/30/climate-crisis-we-mu...

Inge Lehmann, Mogens Kjær og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Nicolaj Ottsen

Det jeg gerne ville vide, som jeg ikke syntes, at artiklen dækker, er om klimaspørgsmålet var det eneste deltagerne har skulle forholde sig til. Det er jo ikke den eneste ting, der er at tage hensyn til i vores samfund. Det er vel i vægtningen imellem de forskellige og modsatrettede hensyn, at den gordiske knude ligger. Uden denne information, syntes jeg artiklen er lidt ubrugelig.

Laura Jørgensen

Hvis du vil kneppe mig, så send mig en besked hvor vi kan mødes. Besked mig der - http://dk.girlswholove.us