Klimaborgerting
Læsetid: 19 min.

Se Klimaborgertingets 117 anbefalinger her

Indland
29. april 2021

1. Politisk handlekraft

  • 1.1 Det anbefales, at politikerne er mere handlefaste og tør handle på bekostning af vælgertal. Der skal lyttes mere til eksperter – specielt upartiske – og presses mere på for at få gennemført nødvendige tiltag. Der skal handles NU! Det er vigtigere at lytte til eksperter – for eksempel klimarådet end til lægmanden (og dermed, på sin vis, også Borgertinget).
  • 1.2 Det er vigtigt at få mange små tiltag sat i gang (mange bække små...) – hos virksomheder, borgere og andre sektorer – for det kræver mindre indsats for hvert tiltag. Man skal politisk have øjnene åbne for at promovere og understøtte gode lokale tiltag, for eksempel ved at fjerne barrierer i regler og administration.
  • 1.3 Der bør føres en offentlig debat om mulighederne i en grøn grundlov, der bl.a. drager på erfaringer om, hvorvidt det har været til gavn i de lande, hvor det politiske ansvar for miljø, natur og klima er skrevet ind i deres forfatning.
 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Wow! Sejt

nanna Brendstrup

Opløftende læsning. Men de gode forslag, baseret på klimaeksperters anbefalinger, er totalt afhængige af forslag 1. 1 : Politisk handlekraft!