Nyhed
Læsetid: 4 min.

Danske pensionsselskaber har aktier i oliefirma, der samarbejder med Myanmars junta

Den franske oliegigant Total samarbejder med Myanmars junta. Flere danske pensionsselskaber har store investeringer i oliefirmaet. NGO opfordrer selskaberne til at frasælge investeringerne, hvis ikke Total vil droppe samarbejdet med militærjuntaen
Siden militærkuppet i Myanmar den 1. februar i år har der været store demonstrationer mod militæret, og mindst 780 civile er blevet dræbt i forbindelse med protesterne.

Siden militærkuppet i Myanmar den 1. februar i år har der været store demonstrationer mod militæret, og mindst 780 civile er blevet dræbt i forbindelse med protesterne.

Ritzau/Scanpix

Indland
10. maj 2021

Danske pensionsselskaber har investeringer for i alt 1,86 milliarder kroner i den franske oliegigant Total, der samarbejder med militærstyret i Myanmar. Pensionsselskaberne bliver nu opfordret til at lægge pres på Total for at stoppe samarbejdet med juntaen.

»De danske pensionsselskaber bliver medskyldige i alvorlige overgreb på mennesker, hvis de ikke aktivt opfordrer Total til at stoppe finansieringen af styret i Myanmar,« siger Tim Whyte, der er generalsekretær for Mellemfolkeligt Samvirke.

Oliegiganten Total er den største operatør inden for gasudvinding i Myanmar og har et tæt samarbejde med det statsejede olie- og gasselskab Myanmar Oil and Gas Enterprise, MOGE, der er kontrolleret af Myanmars militær. Gasudvindingen udgør en af de vigtigste indtægtskilder for militærstyret.

Siden militærkuppet den 1. februar i år har der været store demonstrationer mod magtovertagelsen. Mindst 780 civile er blevet dræbt i forbindelse med protesterne ifølge en opgørelse fra AAPP, der er en støtteorganisation for politiske fanger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

kjeld hougaard

JA FLERE SANKTIONER! ”De gode græder – og de onde må le”. Da jeg for år tilbage besøgte Myanmar var der massive vestlige sanktioner. USA havde standset textil importen mm. De kønne unge piger måtte sulte, eller udlåne sig til en dejlig nat for godt og vel 1 US$ [i min godhed gav jeg dem lidt mere]. Textil fabrikker og andre virksomheder var nedlagde. Siden forsvandt sanktionerne: udbuddet svandt ind i betydelig grad, og priserne på ”dejlige unge piger”/nat” tidoblede! Da jeg snart vil lade mig pensionere, så støtter jeg kraftigt sanktioner – så vil jeg tilbage når corona tillader og – fjernt fra metoo# - se hvad jeg kan få for min lidt lave pension.

Niels-Simon Larsen

Så den gal igen, kan man sige, hvis den ikke i det hele taget er gal, i bund og grund. Det er selve aktiesystemet, den er gal med, for mekanikken i det er at gå derhen, hvor indtjeningen er størst. Som gode kristne danskere investerer vi naturligvis i juntaen, eller er der nogen, der mener, at vi kun må investere i de søde? Så klapper det hele jo sammen, og så er der ingen plejehjemspladser til os gamle og vuggestuer til børn.
Våben, tobak og overvågning er det bedste, og man må ikke sige det værste, for så er der ingen penge til os, og så skal vi til at indrette os på en helt anden måde, og det vil det kristne land ikke. Niks!
Så ikke flere artikler om Total og Århus universitet o.lign. Vi lever af svinagtigheder og folkedrab, selvom det kaldes det modsatte.

Jan Fritsbøger

ja overalt viser grådigheden sit grimme ansigt,
og da vi lever i den lukrative ende af en syg og grim verdensorden, bakker danmark op om denne,
hellere acceptere alle overgrebene, urimelighederne og miljøskaderne, end undvære bare lidt af vores uanstændige overflod,
og så kan vi simulere en masse gode intentioner og lade som om vi er de gode,
og så pyt med alle andre mennesker og fremtidige generationer,
nej der skal ikke pilles ved hverken den økonomiske verdensorden, eller gøres noget reelt godt hverken for ligheden eller for klimaet, men vi er da rigtig gode til godhedssimulering.