Instrukskommissionen
Læsetid: 6 min.

Fem embedsmænd fik hård kritik af Instrukskommissionen. Men de kan godt slippe af krogen

Selv om Instrukskommissionen har peget på, at der er grundlag for at gøre et ansvar gældende over for fem centrale embedsmænd for at have tilsidesat deres pligter, er det langtfra sikkert, at der vil blive rejst sager. En række faktorer som forældelse, grovhed og ikke mindst anklageskriftet mod Inger Støjberg kan komme til at spille en nøglerolle
Den af de fem chefer, som får den hårdeste kritik fra kommissionen for at have tilsidesat sin tjenstlige forpligtigelser, er den nu hjemsendte afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet Line Skytte Mørk Hansen.

Den af de fem chefer, som får den hårdeste kritik fra kommissionen for at have tilsidesat sin tjenstlige forpligtigelser, er den nu hjemsendte afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet Line Skytte Mørk Hansen.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
10. maj 2021

Hårde hug til to afdelingschefer, en vicedirektør og to kontorchefer.

Opmærksomheden var stor, da Instrukskommissionen sidst i april konkluderede, at der var grundlag for at søge at drage fem chefer fra Udlændinge- og Integrationsministeriet og Udlændingestyrelsen til ansvar for tilsidesættelse af deres embedspligter. Samlet set havde de ikke gjort nok for at forhindre eksekveringen af Inger Støjbergs klart ulovlige ønske om at få adskilt samtlige unge asylpar, og desuden havde de i varierende grad medvirket til at give Folketinget og Ombudsmanden urigtige og vildledende oplysninger.

Det er imidlertid ikke kommissionen, men de fem ledende embedsmænds nuværende arbejdsgivere, der skal afgøre, om der skal rejses en sag mod dem på baggrund af, hvad kommissionen har fundet frem til. Og nærlæser man Instrukskommissionens beretning, fremhæver den flere forhold, som arbejdsgiverne kan vælge at lægge vægt på, og som kunne føre til, at de ikke vil forsøge at drage de kritiserede embedsmænd til ansvar.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Med andre ord, toget kører uanfægtet videre efter et nødstop på Rigsretten station, hvor reparationerne ikke viste sig at være specielt omfattende.

William Mannicke, Christian Mondrup, Freddie Vindberg, Gert Romme og Finn Jakobsen anbefalede denne kommentar
Finn Jakobsen

Ofte dukker bananrepublikkens flag frem bag tågesløret

William Mannicke, Christian Mondrup, Freddie Vindberg, Eva Schwanenflügel og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Støjberg, bliver ved med, at håne danske skatteydere.

William Mannicke

Tja, Admiralens vise fra Pinafore står stadig uantastet:

Stå aldrig til søs, lad andre stå,
Så ender du med kors og bånd og stjerner på...