Børn under corona
Læsetid: 3 min.

Flertal for at sætte flere penge af til børn og unges trivsel efter nedlukningen

Regeringen og dens støttepartier er enige med børne- og ungepsykiatere i, at der skal afsættes flere midler til at øge unges trivsel efter corona. Folketingets partier er netop gået i gang med at forhandle om, hvordan trivsel og faglighed kan forbedres, også efter ferien
Regeringen og dens støttepartier vil gerne sætte flere penge af til at styrke børn og unges trivsel – eksempelvis ved at lade flere børn deltage i fritidsaktiviteter, komme på ture eller på koloni.

Regeringen og dens støttepartier vil gerne sætte flere penge af til at styrke børn og unges trivsel – eksempelvis ved at lade flere børn deltage i fritidsaktiviteter, komme på ture eller på koloni.

Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Indland
17. maj 2021

Der er allerede afsat 88 millioner til at styrke børns og unges trivsel i skolen og på ungdomsuddannelserne, men i de kommende uger kan posen af penge blive større.

Folketingets partier har nemlig indledt forhandlinger om, hvordan trivsel og faglighed i skolen og på ungdomsuddannelserne kan styrkes – også efter sommerferien. Og både Socialdemokratiet og samtlige støttepartier peger på, at der er brug for flere midler.

Lige nu står kommunerne i den situation, at de ikke kan nå at bruge den halvdel af de 88 trivselsmilllioner, som skal gå til eksempelvis at ansætte mere personale i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) – en indsats som hjælper skoler og familier med udsatte børn. De 44 millioner til PPR skal nemlig bruges inden udgangen af juli, og det er ifølge Thomas Gyldal Petersen, der er formand for Børne- og Undervisningsudvalget i KL, et rent »fatamorgana« at tro, at man kan finde dygtige PPR-psykologer til to-tre måneders ansættelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her