Syriske flygtninge
Læsetid: 6 min.

Foran Christiansborg protesterer syrere mod inddragelsen af opholdstilladelser. Mød fire af dem

Op mod 100 syrere mødes foran Christiansborg dagligt. De er rejst fra flere afkroge af Danmark til København for at protestere mod, at de danske udlændingemyndigheder har placeret adskillige syrere i udsendelsesposition. Information har talt med fire af dem
Sameer Barakat, 57 år (venstre billede): »Jeg bliver her, indtil jeg ser, at den danske befolkning kommer her for at vise deres støtte, fordi vi er deres medmennesker.«

Sameer Barakat, 57 år (venstre billede): »Jeg bliver her, indtil jeg ser, at den danske befolkning kommer her for at vise deres støtte, fordi vi er deres medmennesker.«

Emilie Lærke Henriksen

Indland
31. maj 2021

I campingstole under pavilloner med hvid presenning sidder syriske flygtninge og taler, drikker kaffe og spiser små snacks på Christiansborg Slotsplads. Omkring dem er hængt bannere op, hvorpå der blandt andet står, at Syrien ikke er sikkert, og en appel om at respektere menneskerettigheder.

Som Information tidligere har beskrevet, er de danske udlændingemyndigheder i færd med at inddrage opholdstilladelsen for adskillige syriske flygtninge fra Damaskus-området. Hver dag fra morgen til aften mødes omtrent 50-100 syrere i en såkaldt sit-in, en siddende protest, for at vise deres utilfredshed med netop det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Annabella Withington

Jeg kan godt forstå Hanne. Jeg arbejdede med integration af såvel krigsflygtninge som politiske flygtninge fra 1991 til 2003. Da var der en ganske anden indstilling til mennesker. Og jeg siger "mennesker", for det er jo det det handler om; menneskerettighederne. Folk fik fast opholdstilladelse her i landet efter 3 års ophold. Efter 9/11 er det blevet frygten som hersker i hovedet på såvel politikerne, som borgerne. Se blot eksemplet med Udrejsecenter for kriminelle flygtninge på Langeland ! Folk var nærmest i en rus idet de forsamledes i Humble støttecenter for at protestere. Skilte med NEJ TAK var sat op overalt, på biler, I vejkanten, på husmure !! Jeg ved Det, fordi jeg bor på øen ! Frygt - ubegrundet frygt. Men den herre, som du mener bør tage hjem til Etiopien har ikke lært af sin Regering, at der findes andre måder at behandle mennesker på end blot at spærre dem inde. Fodlænke blev foreslået af Rosa Lund. Og så kunne han jo lige dele de 130 mennesker i 3 f.eks og placere de små enheder forskellige steder i landet. Det er en administrativ minister vi desværre har fået på udlændingeområdet. Jeg mener ikke han er sin post voksen. Det humanitære grundlag bør altid være til stede, når man skal sætte grænser i andre menneskers liv. Læs Menneskerettighederne, Mathias Tesfaye ! Udrejsecentre skal slet ikke forefindes nogen steder i verden ! Ikke for familier , ikke for kriminelle ! Jeg er meget ked af det hver dag for tiden, for vi ser nogen grimme sider af danskerne og racismen er tiltagende.
Hvorfor har INGEN medier nævnt, at der var en MEGET stor demonstration imod Syriens diktator Al Assad og hans 50'årihe regime i lørdags, 29.. maj ???
Men fodboldfesten i Brøndy var da vigtig af sende noget om I TV ! Selv ikke herværende dagblad har sendt en eneste linie om Syrien'-demonstrationen.

Anne-Marie Esmann, Anker Nielsen, Søren Jensen, Jens Ole Mortensen, Franz Nitschke, Kim Folke Knudsen, Nette Skov, Susanne Kaspersen, Birte Pedersen, Holger Nielsen, jens rasmussen, Jan Fritsbøger, Jesper Edinger Andersson , John Andersen, Eva Schwanenflügel, Karsten Nielsen, erik pedersen, Gert Romme og Finn Jakobsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er en ulmende, inhuman indstilling til andre mennesker, der efterhånden har bredt sig som skimmelsvamp i vort samfund.

Udlændingestramninger gennemsyrer alt, retssikkerheden mindskes, synet på humanisme er blevet vendt 180 grader, så det nu er blevet et skældsord- 'pladderhumanisme'; ikke noget at være stolt af, som før i tiden, hvor Danmark var i førertrøjen når det gjaldt Menneskerettighederne.

Nu tales der tværtom i Folketinget om at 'melde os ud', at sende asylansøgere til tredjelande som Rwanda (en politistat), om at gøre livet så utåleligt som muligt for alle uønskede udlændinge, om at smide folk ud af deres hjem og eksportere dem til andre kommuner, om at hetze syge mennesker, om dobbeltstraf og overvågning.

Det eneste der åbenbart er værd at satse på, er grådighed, magt og egoistisk opførsel.

Jeg håber, mange flere mennesker møder op foran Christiansborg for at støtte syrerne, som vi bør vise vores uforbeholdne solidaritet.

For Syrien er ikke et sikkert land.

Anne-Marie Esmann, Anker Nielsen, Erik Pedersen, Søren Jensen, Jens Ole Mortensen, Kim Folke Knudsen, Kjeld Pedersen, Gitte Loeyche, Gert Romme, Susanne Kaspersen, Birte Pedersen, erik pedersen, Marianne Jespersen, Pia Nielsen, Holger Nielsen, Christian Mondrup, Jan Fritsbøger og Werner Gass anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

jeg siger ofte at egoisme og grådighed er årsag til langt det meste af den ondskab og de problemer menneskeheden lever med, og politikerne puster aktivt til ilden og fremmer både ondskab og egoisme med dæmonisering af udvalgte grupper og lovgivning lavet for at gøre livet værre for grupperne,
og det er vist tidstypisk at nogen ligefrem demonstrerer for egen "ret" til hyper-egoisme ( MIB ) under en "frihedsfane"
de demonstrerer imod alle tiltag som er lavet for at komme ud af pandemien,
og de opfinder deres egen virkelighed, hvor de selv er undertrykte af myndighederne, bruger store ord som diktatur og fascisme,
men den faktiske undertrykkelse nævner de ikke med et ord, for den undertrykker jo ikke dem selv, men "de fremmede" og andre marginaliserede grupper,
men en af årsagerne til al den egoisme er at vores kultur hylder den grådige egoist og opfordrer alle til at stræbe efter rigdom og magt som meningen med livet.

Kim Folke Knudsen, Gitte Loeyche, Gert Romme, Susanne Kaspersen, Birte Pedersen, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Pia Nielsen

Mathias Tesfaye gør arbejdet præcist i overensstemmelse med formålet som begge partier (ja- det er vel i realiteten et to parti system vi har med at gøre) går ind for nemlig : at gøre tålt ophold utåleligt.

Der er ingen grund til at holde illusionerne i live om at den ene er bedre end den anden. Det er skruen uden ende både hvad angår flygtningepolitikken og vekfærdspolitikken . Begge partier bejler til den danske middelklasse som gennem tiden er blevet mere og mere afstumpet.

Jeg har sat mit sidste kryds for så er jeg fri for fornemmelsen af at blive pisset på.

Anne-Marie Esmann, Søren Jensen, Jens Ole Mortensen, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Selvfølgelig skal de ikke sendes hjem. Måske skulle DK have gjort som Storbritannien. Lukke 10.000 ind eller forholdsmæssigt i DK 1000. The Guardian som er meget vred på DK glemmer at The UK er så godt som umuligt at komme ind i. DK tog 20.000 det er forholdsmæssigt langt færre end Sverige og færre end Tyskland., men ellers ligger DK i spidsen. Husk det inden jammeren tar overhånd.

Hanne Utoft, Niels Christensen og Jesper Edinger Andersson anbefalede denne kommentar
Hanne Utoft

"»Hvis krigen starter igen i Damaskus, vil regeringen så garantere for de tilbagevendendes liv? Det tror jeg ikke«"

Øh nej, det kan den jo ikke hvis krigen atter intensiveres. Derfor skal der internationalt samarbejdes om en freds- og forsoningsproces, hvor demokratiudvikling indgår som et krav til Assad-styret, mens sanktionerne ophæves, de israelske, amerikansk-kurdiske og tyrkiske besættelser opgives ... og støtten til/skærmningen af de ekstremistiske militser i hovedsageligt Idlib opgives. Det er faktisk meget billigt sluppet for Vesten og de arabiske stater, som egentligt, ligesom det syriske styre, kunne og burde stilles for bl.a en krigsforbryderdomstol.

Og så kan der udvikles fred i Syrien, mange flygtninge kan vende hjem - og kurderne kan opnå en vis autonomi i Syrien, som traditionelt har behandlet kurdere langt mere rimeligt end f.eks. Tyrkiet. Der er også blandt kurderne en vis tiltro til at Assad vil være til at forhandle med.

Hanne Utoft

Jeg skrev forleden nedenstående kommentar til en artikel om Assads vandtætte valgsejr, som naturligvis ikke kan tages for pålydende - men alligevel udgør et folkeligt signal til omverdenen om at den syriske befolkning ikke vil dikteres den fremtidige udvikling af udlandet, så vil de umiddelbart hellere dikteres af Assad (mens hovedparten af dem gerne vil indgå i demokratisk udvikling i en takt, landets kulturelle traditioner og økonomi kan holde til - dvs. open door market-strategier er udelukket). Og det bør det oplyste Vesten vel, trods dets forkærlighed for (liberalt) demokrati, vel tage bestik af.

https://www.information.dk/telegram/2021/05/assad-faar-95-procent-stemme...

Kim Folke Knudsen

@Jeg skammer mig

Hvor trist at se, at der i det her land, hvor vi nærmest er sejlet igennem COVID19 uden antydning af økonomisk krise og med relativt indtil videre begrænsede tab

Ja undskyld til de 2.517 døde og deres familier, som kunne være reddet hvis ikke vi havde så travlt på at insistere på at opføre os som om Pandemien var ikke eksisterende.

at der har vi ikke overskud til at give vore medmennesker et ophold, som for dem kan være forskellen mellem liv og død mellem liv og ikke liv i et af Assads tortur fængsler.

Ingen skal fortælle mig at lidt medmenneskelighed, som koster os skatteydere en dråbe i havet - det kan vi ikke give. uden at vores nation er truet.

Men propagandaen og lang tids islamofobisk manipulation har sat sig sine spor.

Hvordan kan vi egentlig tillade os, at gøre et menneske fra Syrien ansvarlig for integrationsproblemer, islamistisk terror, udnyttelse af danske social systemer uden at kende dette individ dette medmenneskes sande skæbne og vej til Danmark ?

Det vil svare til at gøre alle danske statsborgere kollektivt ansvarlige for de største skattesnydere i det her land af " Ægte dansk oprindelse ", at alle danske statsborgere ansvarlige for Rocker grupper, som lever af narko og kriminalitet, at gøre alle danske statsborgere kollektivt ansvarlige for højrefløjsekstremister, som desværre også lever godt men skjult her i Danmark.

Giver denne manipulation stemmer og politisk magt - ja det må man sige i Danmark for mange vælgere driver med strømmen eller er ligeglade med ovenstående eksistenser blot deres privatøkonomi ikke beskæres af diverse regeringer.

Den der tier samtykker - den der stemmer på Pernille Vermund og hendes oprydning fra bunden af havner selv i et moralsk morads tæt på bunden.

Men mit håb på et eller andet tidspunkt giver dette her politiske ræs mod bunden ikke mere flere stemmer - fordi vi omsider er vågnet op.

VH
KFK

Jan Fritsbøger, Anne-Marie Esmann, Søren Jensen, Franz Nitschke, Eva Schwanenflügel og erik pedersen anbefalede denne kommentar
erik pedersen

Hmm . Medmindre jeg ikke er i stand til at scrolle på min tlf, er der simpelthen en der har slettet min tidligere kommentar.
Gentager gerne; mon ikke der er sikkert nok for familien Tesfaye i Etiopien? De bør vende hjem og hjælpe med genopbygning. En flygtning er jo en uønsket midlertidig gæst.
Mvh Hanne Pedersen

Jan Fritsbøger, Eva Schwanenflügel og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

@Det borgerlige fupnummer - Søren Pape Poulsen og Jakob Ellemann Jensen

Vi får tit formidlet indtrykket, at når der kommer # en såkaldt borgerlig regering #

så vil der blive lagt pres på de lande, som ikke vil tage deres borgere hjem, når de er afvist asyl her i landet.

Troværdigt - men hvordan ser virkeligheden ud ?.

Jo vi har adskillige irakere i udsendelsesposition, men bliver de sendt hjem ?.

Nej de havner på Kærshovedgård i ingenmandsland mellem to nationer Danmark og Irak og der kan de så sidde i uendelig tid.

Men Danmark har tropper til tilstede i Irak, som vi skatteydere betaler til hver dag med det formål at sikre Danmarks sikkerhed. Men spørgsmålet bør stilles fremmer de vores sikkerhed eller gør de det omvendte med deres tilstedeværelse i et vidt fremmed land ?- trækker de os længere og længere ind i en evig kulturkrig mod Islam og Stor Mellemøsten, som Rasmus Stoklund så hånligt omtaler de arabiske nationer med.

Danmark støtter Irak på andre måder for at holde den irakiske ruin sammen af et forhenværende land som reelt er ved at falde fra hinanden ligesom Syrien.

Så hvorfor skulle den irakiske Regering tage imod en eneste afvist asylansøger, når de kan se, at Danmark finansierer det irakiske militær uden så meget som et komma i en aftale tekst.

Således kan den borgerlige myte udbredt af Søren Pape Poulsen og Jakob Ellemann besvares med svaret FUP.

Vi lægger ikke pres på, at arabiske regimer skal tage deres borgere tilbage, når vi på vegne af USA løser USA´s sikkerhedspolitiske opgaver i Mellemøsten.

De irakiske asylansøgere ofres for at score stemmer herhjemme og låses med tiden inde i et udrejsecenter medens vi fortsat opfører os som en kolonimagt, der vil diktere de politiske forhold i en vildt fremmed nation og en vildt fremmed kultur.

VH
KFK

Anne-Marie Esmann, erik pedersen, Franz Nitschke og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

@Pia Nielsen kl 12.38

Tak for din kommentar.

Jeg er desværre enig med din beskrivelse. De mange små ryk gennem 20 år er ved at skabe en forråelse, som ikke tidligere er set i Danmark og slet ikke i Norden.

Nu er forråelsen også begyndt at blive registreret i de lande, som omgiver Danmark.

Men bliv ved med at stemme og bliv ved med at gøre din indflydelse gældende.

De ønsker at politikerleden tager over

De ønsker at køre os trætte

og fremstille os som latterlige pladderhumanister.

for så har de frit spil til at fortsætte med at slå løs på syndebukken

og score stemmer på had og modvilje og ikke på at føre reel politik.

Derfor skal vi bide os fast i forhandlingsbordet og i selve demokratiets spalter, for der står mere på spil end et spørgsmål om afviste asylansøgere.

VH
KFK

Søren Jensen, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

I ræset mod bunden forsvinder den, og vi opsluges af et sort hul.

Hanne Utoft

"De irakiske asylansøgere ofres for at score stemmer herhjemme og låses med tiden inde i et udrejsecenter medens vi fortsat opfører os som en kolonimagt, der vil diktere de politiske forhold i en vildt fremmed nation og en vildt fremmed kultur."

Ret enig, vi ser denne politiske kultur udfolde sig i forhold til f.eks. Venezuela, hvor vi støtter statskupforsøg, sanktionerer og kræver afgang fra en demokratisk valgt regering - uden nogen reel dokumentation for vore anklager. Vi gør dette sammen med USA, EU og bl.a. Australien - samt visse højredrejede sydamerikanske stater.

Syrien kunne på flere måder sammenlignes med Irak, bortset fra at der føres en kompleks proxykrig - og at Danmark fortrinsvist er politisk og økonomisk krigsførende, omend vore flymissioner i syrisk luftrum mod ISIL i princippet også udgør ulovlige krigshandlinger, hvis de ikke er anerkendte i syrisk luftrum. Men modsat Irak, hvor de allerfleste vesterlændinge kunne forstå at den formelle begrundelse for krigen var falsk - og se at tonsvis af soldater og civile døde, hvorpå der opstod folkelig modstand mod krigen, er der i Vesten på tiende år bred opbakning/tavst samtykke til den krigsprovokerende Syrien-politik. Gad vide om det skyldes at Assad-styret er værre end Hussein-styret, som terroriserede dele af den irakiske befolkning i årevis, implementerede tortur i sikkerhedspolitiet og militæret, gennemførte et hav af attentater på politiske modstandere, anvendte kemiske våben i større skala i dén krig mod Irak, han startede - foruden almen undertrykkelse af ytringsfrihed, opposition, presse o.a.?

Jens Ole Mortensen

Hvordan kan man betragte Syrien som sikkert land. Og Langeland som usikkert ?

Anne-Marie Esmann, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
erik pedersen

Jens Ole Mortensen en dansker, ingen nævnt - ingen glemt, med fremmedangst og uvidenhed er ikke sådan at spøge med .
Mvh Hanne Pedersen

Jan Fritsbøger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Erik Pedersen, fremmedangsten og uvidenheden er også stærkt fremherskende i forhold til Syrien, hvor danskerne gladeligt hopper med på anklagerne om styrets kontinuerlige, kemiske krigsførsel etc. mens de turnerer en forestilling om at syrerne er flygtet fra styret - og ikke fra krigens vold. Desværre modsiges de af fakta, men det besværer dem tilsyneladende heller ikke. Og bl.a. derfor er vi, hvor vi er - mens danskerne håber på bedre politikere og minder hinanden om, hvor vigtigt det er at stemme hvert 4. år.