Udenrigspolitik
Læsetid: 3 min.

Jeppe Kofod: Myanmar-sanktioner skal ramme præcist og skåne civilbefolkningen

Udenrigsminister Jeppe Kofod er åben for sanktioner mod Myanmar, der kan ramme samarbejdet mellem juntaen og den franske oliegigant Total, hvor danske pensionsselskaber har milliardinvesteringer
»Hvis man lavede generelle økonomiske sanktioner mod landet, ville det jo ramme alle, også de mennesker, der bliver udsat for overgreb af militærjuntaen,« siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S). 

»Hvis man lavede generelle økonomiske sanktioner mod landet, ville det jo ramme alle, også de mennesker, der bliver udsat for overgreb af militærjuntaen,« siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S). 

Anders Rye Skjoldjensen

Indland
11. maj 2021

Danmark presser på for, at der bliver indført nye, målrettede sanktioner mod militærjuntaen i Myanmar, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Udenrigsministeren vil ikke udelukke, at nye sanktioner kan rettes mod Myanmars statslige olie- og gasselskab MOGE.

»Jeg er klar til at gå meget langt for at ramme militærjuntaen for deres helt uacceptable kup og de overgreb mod befolkningen, vi har set. Det betyder for mit vedkommende, at hvis flere sanktioner kan gøre en forskel, så er jeg meget åben over for det,« siger Jeppe Kofod.

Eventuelle nye sanktioner vil kunne ramme danske pensionskunder på pengepungen. Som beskrevet i Information mandag, så har danske pensionsselskaber tilsammen 1,86 milliarder kroner investeret i den franske oliegigant Total, der samarbejder med Myanmars statslige olie- og gasselskab, der er kontrolleret af Myanmars militær. Indtægterne fra Myanmars gasudvinding udgør den største indtægtskilde for militærjuntaen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

erik pedersen

Samme problematik som i Palæstina .
Mvh Hanne Pedersen

Søren Bro, Marianne Jespersen og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Efter min opfattelse siger Jeppe Kofod til stadighed det rigtige. Men ord gør det ikke alene, og han har for længe siden mistet min tillid. Egentlig tro jeg slet ikke, at det er Jeppe Kofod, der styrer dette ministerium, selv om fagministrene er suveræne i deres ministerier, tror jeg blot Jeppe Kofod han er en ret ligegyldig stråmand..

Omkring optrapningen i Østjerusalem har en række landes udenrigsministerier reageret mod, først og fremmest, Israels etniske udrensning. Ud over store lande som Tyskland og Frankrig har også små lande som f.eks. Finland, Norge og Sverige reageret på minister-niveau.

- Har Danmark og Jeppe Kofod også gjort det?

Nu da der ikke blev en aftale om en flygtningelejr mellem Danmark, Ungarn, Tjekkiet, Poland og Østrig på den ene side og Mette Frederiksens ven, den flere gange korruptionssigtede israelske ministerpræsident på den anden side, kunne man måske have forventet, at Jeppe Kofod havde tilkaldt den israelske ambassadør til en personlig samtale.

Viggo Okholm, kjeld hougaard, erik pedersen og Søren Bro anbefalede denne kommentar

sådan noget gør man ikke, Gert Romme, husk nu at enhver, det være sig nok så berettiget, kritik af Israels handlinger bliver betegnet som anti-semitisme, anti-zionisme og, sidst men ikke mindst, påkalder sig panderynker fra vores herskere, amerikanerne.

kjeld hougaard

Enig: jeg tror heller ikke Jeppe Kofod er den skarpeste kniv i skuffen. Men at tvinge danske pensionater til at betale for sanktioner er en god ide. Vores del i Total kan sikkert foræres til kinesere, som fortsat vil sikre elektricitet til Myanmar samt store dele af Thailand. Da olie/gas felterne tilhører Myanmar, kan det være svært at undgå regeringen – hvor ubehagelig man end synes den er. Men danske pensionister bør kunne afstå fra indtjeningen.

@ Søren Bro,

Tusind tak for advarslen. Jeg ryster allerede i bukserne, og som de siger i de varme lande; man skal hore meget, før den falder af.

Til gengæld behøver jeg ikke at bruge blodpenge på køb af Jaffa blodappelsiner, for mine appelsintræer gav ganske godt sidste år, og de har haft mange blomster igen i år.