Klimamål
Læsetid: 5 min.

Klimaaktivister i København: Aktionerne har givet os langt mere taletid i medierne

Sultestrejke og blokader mod Landbrug & Fødevarer og Dansk Industri har givet demonstranter fra Extinction Rebellion og Den Grønne Studenterbevægelse opmærksomhed, som de bruger til at lægge pres på politikerne
Fire aktivister fra klimabevægelsen Extinction Rebellion havde tirsdag lænket sig sammen med armene inde i et metalrør og en udhulet træstamme for at blokere Industriens Hus i København.

Fire aktivister fra klimabevægelsen Extinction Rebellion havde tirsdag lænket sig sammen med armene inde i et metalrør og en udhulet træstamme for at blokere Industriens Hus i København.

Indland
26. maj 2021

En enkelt demonstrant blev anholdt, efter politiet tirsdag middag opløste en blokade mod Dansk Industris (DI) bygning på Rådhuspladsen i København. Tirsdagens demonstration var rettet først mod organisationen Landbrug & Fødevarer og derefter mod DI.

Allerede tidligt om morgenen havde demonstranterne fra den aktivistiske klimabevægelse Extinction Rebellion blokeret for indgangen til Landbrug & Fødevarer. Efter at være blevet gennet væk af politiet fortsatte gruppen af demonstranter til DI’s hovedkvarter på Rådhuspladsen. Her blev indgangen til bygningen og en nedkørsel til et garageanlæg blokeret af demonstranter med bannere. Fire demonstranter lænkede sig sammen og spærrede for udkørslen.

Efterhånden voksede køen af biler, der forsøgte at komme ud fra garageanlægget. Forrest holdt en lastbil fra et flyttefirma, der fik lov til at vente i mere end tre timer.

– Hvad er pointen med at blokere for en lastbil?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Sørgeligt, at borgerne i det danske "demokrati" må benytte sig af disse metoder, for at blive hørt.

Samtidig fortsætter Folketinget med at reducere danskernes demokratiske rettigheder. Denne gang drejer det sig om retten til at vide, hvilke embedsmænd der arbejder for visse "demokratiske" beslutninger.

Man kan nok konstatere, at "demokratiets" folkevalgte ridefogeder, pisker sine "demokratiske" beslutninger igennem med magt og uden forvaltningsmæssig transparens.

Holger Nielsen, Estermarie Mandelquist, Eva Schwanenflügel og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Eller nedsætter råd med folkeligt deltagelse og så når de kommer med de gennemarbejde råd osv. så bliver de ikke taget for "gode varer" .

Holger Nielsen, Eva Schwanenflügel og erik pedersen anbefalede denne kommentar
erik pedersen

Hvis blot borgertinget var nået frem til hockeystavs modellen, så var de blevet båret frem og taget seriøst.
Mvh Hanne Pedersen