Klimalov
Læsetid: 3 min.

Klimarådets formand om 2025-delmålet: »Den største barriere er i virkeligheden nøl«

Endelig fik regeringen lavet den aftale om et delmål for reduktion af drivhusgasser i 2025, klimaloven har forpligtet den til. Det blev støttepartierne SF, De Radikale og Enhedslisten, der fik deres vilje og en aftale om at reducere udledningerne med 50-54 procent – som anbefalet af Klimarådet
Regeringen og dens støttepartier, Radikale Venstre, Enhedslisten og SF, er blevet enige om et delmål på 50-54 procent CO2-reduktion i 2025.

Regeringen og dens støttepartier, Radikale Venstre, Enhedslisten og SF, er blevet enige om et delmål på 50-54 procent CO2-reduktion i 2025.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
8. maj 2021

»ENDNU ET STIK HJEM TIL KLIMAET!« tweetede SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, triumferende og i versaler, da det fredag lykkedes støttepartierne SF, De Radikale og Enhedslisten at få regeringen med på, at Danmarks udledning af drivhusgasser skal reduceres med 50-54 procent inden 2025.

Regeringens eget udspil var før forhandlingerne på 46-50 procent, men ifølge klimaminister Dan Jørgensen (S) lykkedes det støttepartierne at overbevise regeringen om, at det er bedre at følge anbefalingen fra regeringens uafhængige ekspertorgan Klimarådet og reducere udledningen af drivhusgasser med 50-54 procent i 2030 sammenlignet med niveauet i 1990. Det er mere, end man kan opnå alene med de teknologiske løsninger, vi har til rådighed nu.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Leanette Nathalia Chresta Jensen

Kom nu Socialdemokrati. Nu skal der leveres. Samfundssind, rettidig omhu, forsigtighedsprincip, hellere gøre det rigtige end bare en dør. Huske befolkningen på at “ ja, det er hårdt, men vi er nød til det “

Estermarie Mandelquist og erik pedersen anbefalede denne kommentar