Interview
Læsetid: 3 min.

Polsk studerende: Fordomme om udenlandske studerende mindsker lysten til at arbejde i Danmark

Polske Maria Zoladkowska er en af de EU-studerende, der uddanner sig og får SU. Hun er i gang med en bachelor på Copenhagen Business School og vil gerne blive i Danmark, men fordomme over for udlændinge eller store problemer med at få et job kunne godt få hende til at rejse igen
20-årige Maria Zoladkowska fra Polen er en af de EU-studerende, der uddanner sig og får SU i Danmark. Hun vil gerne blive i Danmark, men fordomme over for udlændinge eller store problemer med at få et job kunne godt få hende til at rejse igen.

20-årige Maria Zoladkowska fra Polen er en af de EU-studerende, der uddanner sig og får SU i Danmark. Hun vil gerne blive i Danmark, men fordomme over for udlændinge eller store problemer med at få et job kunne godt få hende til at rejse igen.

Emilie Lærke Henriksen

Indland
31. maj 2021

20-årige Maria Zoladkowska fra Bialystok i det nordøstlige Polen har altid vidst, at hun gerne ville studere i udlandet og arbejde internationalt. Da hun for 1,5 år siden valgte at tage til Danmark, skyldtes det især, at Copenhagen Business School har et godt ry.

Hun ville også gerne udfordre sig selv og tage et andet sted hen end Storbritannien eller USA, hvor det er nemmere at rejse til, fordi alt foregår på engelsk. Derfor rejste hun som 19-årig til København, hvor hun i dag læser en bachelor i International Business and Politics og er næstformand i CBS’ studenterorganisation. Men starten var svær.

»Det føltes kaotisk at komme til Danmark, processen med at blive optaget som international studerende, få sygesikringsbevis og NEMID, det danske system var helt anderledes, end det jeg kendte fra Polen. Men det var især svært at finde et studiejob, fordi jeg ikke talte noget som helst dansk i begyndelsen,« forklarer Maria Zoladkowska.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Danmark er et shit hole country

Steffen Gliese

Men vi har jo traditionelt netop ikke villet underlægge os, at 'business er internationalt'! Vi vil som altid levere nogle nicheprodukter af høj bonitet, som holder betalings- og handelsbalancerne i ekstrem plus og så ellers sikre udviklingen af et oplyst, grønt og demokratisk samfund.