Analyse
Læsetid: 4 min.

Regeringen presser citronen over for støttepartierne

S-regeringen spiller højt spil over for støttepartierne ved nu at skrue helt ned for forventningerne til en større socialreform af de laveste ydelser. Til gengæld har regeringen samtidig givet sig i slagsmålet om klimadelmål i 2025 og dermed forsøgt at dæmpe de voksende spændinger
Hvis SF, Enhedslisten og De Radikale ikke formår at få afgørende indflydelse på hverken klima-, udlændinge- eller socialpolitikken, må de hver især begynde at spørge sig selv, hvad de egentlig får for at støtte Mette Frederiksen (S) som statsminister.

Hvis SF, Enhedslisten og De Radikale ikke formår at få afgørende indflydelse på hverken klima-, udlændinge- eller socialpolitikken, må de hver især begynde at spørge sig selv, hvad de egentlig får for at støtte Mette Frederiksen (S) som statsminister.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indland
8. maj 2021

Endnu en landmine er ved at sprænges i det politiske terræn mellem S-regeringen og støttepartierne. Efter skuffelserne på klimafronten og den fortsatte strammerkurs i udlændingepolitikken står opgøret nu om de kontroversielle fattigdomsydelser. Og endnu en gang lægger S-regeringen op til at føre en markant anden politisk linje, end støttepartierne havde forventet, da forståelsespapiret blev underskrevet forrige sommer.

Umiddelbart inden ydelseskommissionen præsenterer sine anbefalinger til et nyt kontanthjælpssystem, har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) forsøgt at skrue forventningerne ned til nulpunktet. Han har netop fastslået, at en reform ikke er et ’prestigeprojekt’ for Socialdemokratiet, og at støttepartierne derfor ikke skal forvente et større opgør med de lave ydelser, som den borgerlige regering indførte i sidste valgperiode:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Nok er nok.

Klimadelmålet er igen kun en hensigtserklæring, og som sådan fugle på taget.

Det er slet, slet ikke nok indrømmelser, især ikke set i lyset af at regeringen kun ser til højre på Tinget, når det gælder al anden politik.

Fattigdomsydelserne skal væk NU, ellers mister hele ensemblet sin berettigelse.

På med vanten, Enhedslisten.

Der er en regering, der er blevet for kæphøj.

Jan Fritsbøger, Per Klüver, Mads Berg, Per Selmer, Claus Bødtcher-Hansen, Mikael Benzon, Klaus Schwab, ingemaje lange, Susanne Kaspersen, Pia Nielsen, Martin Rønnow Klarlund, Inge Lehmann, Marianne Jespersen, Carsten Munk, Ebbe Overbye, Birte Pedersen, Anne-Marie Esmann, Marianne Borgvardt, Gert Romme, Alvin Jensen, Arne Lund, Bjarne Andersen, Leanette Nathalia Chresta Jensen, Estermarie Mandelquist, Herdis Weins, Bjarne Bisgaard Jensen, Hans Larsen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Regeringen pisser på støttepartierne. Helt åbenlyst.

Jan Fritsbøger, Per Klüver, Claus Bødtcher-Hansen, ingemaje lange, Susanne Kaspersen, Pia Nielsen, Eva Schwanenflügel, Gert Romme, Alvin Jensen, Arne Lund, Bjarne Andersen og Leanette Nathalia Chresta Jensen anbefalede denne kommentar
Leanette Nathalia Chresta Jensen

Nej hvor kunne jeg godt tænke mig at SF, Enhedslisten, Alternativet og de radikale gik sammen og udfærdigede en politik, der forhåbentlig kunne slæbe “social”demokratiet mod venstre.

Jan Fritsbøger, Per Klüver, Claus Bødtcher-Hansen, Susanne Kaspersen, Freddie Vindberg, Eva Schwanenflügel, Inge Lehmann, Marianne Jespersen, Anne-Marie Esmann, Gert Romme og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Så sæt dem dog stolen for døren.
Om der kommer en ny regering der gør det samme som nu, og ikke kigger deres vej, eller om den nuværende regering gør det...
Så kan det da være det samme.

Men hvis det er en blå regering, så er de i det mindste ikke til grin.

Per Klüver, Claus Bødtcher-Hansen, ingemaje lange, Niels G Madsen, Susanne Kaspersen, Pia Nielsen, Eva Schwanenflügel, Marianne Jespersen, Asiya Andersen, Niels østergård, Gert Romme, Alvin Jensen og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Der er brug for en klar forenkling, vi skal have: 1) dagpenge, 2) bistandshjælp, 3) førtidspension, 4) SU.
Dertil kommer individuelle tilskud i form af boligsikring, transport, nødvendige udgifter i husholdningen såsom telefon, tv og computer. De individuelle tilskud skal ikke være afhængige af et offentligt indkomstgrundlag, men af husstandsindkomsten.
Derimod skal støtten være individuel til en vis husstandsindkomstgrænse.

Susanne Kaspersen, Inge Lehmann, Gert Romme og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Der er sket lige nøjagtig det, støttepartier forud for valget i 2019 sagde ikke ville komme til at ske: Nemlig at de ikke vil bringe en S-regering til magten - hvor efter den så fører politik sammen med blå blok.
Tænk, at de æder Dan Jørgensens falske tale om at "vi i regeringen er blevet klogere, og er gået med til en50-54 pct. reduktion." Ren hensigtserklæring til ære for galleriet og de billige pladser på langsiden.
Også den hopper støttepartierne på - og det ved regeringen jo godt, så derfor fortsætter den sit kyniske magtspil. Den ved også godt, at støttepartiernes "røde linier" ikke er en skid værd. For uanset hvad den frastødende Tesfaye end komme med, så forholder støttepartierne sig passive - bortset fra lidt rutinemæssig brok.

For EL's vedkommende er det udslag af Dragsted-strategien hvor det er vigtigere, at satse på en politik, der gavner den brede social- og arbejrdsmarkdespolitik, end at bekæmpe regeringens medløb til DF's indvandrefjendtlige politik.

PS: Jeg har det ret dårligt med at se hvordan socialdemokrat in spe, Pelle Dragsteds kvæk om Nordisk socialisme, hvor bl.a Danish Crown (af alle!) m.fl. udnævnes til den virkeliggjorte socialisme Meget sigende spurgte Peter Hummelgård i sin anmeldelse af bogen i Altinget om hvorfor Dragsted ikke straks melder sig ind i SD - for det er jo der, han er på vej hen.,

Mads Berg, Leanette Nathalia Chresta Jensen, Flemming Berger, Per Selmer, Eva Schwanenflügel, Niels G Madsen, Susanne Kaspersen, Pia Nielsen, Inge Lehmann, Gert Romme og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Bjarne Andersen

Nu må i jo forstå at det ikke er de arbejdsløse, syge, handikappede, indvandrer- og flygtningefamilier, der har råd til at fylde partikassen.
https://www.altinget.dk/artikel/socialdemokratiet-saelger-moeder-med-sta...

Per Klüver, Niels G Madsen, Susanne Kaspersen, Freddie Vindberg, Eva Schwanenflügel og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Det er for ringe.
Fortsæt med at lægge pres på regeringen. Der skal ikke skabes/fastholdes fattigdom hvis man vil løse vigtige samfundsproblemer. Herunder integration.

Men at vælte regeringen, f.eks. via en finanslov hvor et flertal imod regeringen vil kunne findes, vil nok ikke ændre ret meget.
Der findes ikke et centrum/venstre-flertal uden A. (Uanset hvad så end mener om A´s placering)

Pia Nielsen

Så de fattige skal smides under bussen for en grøn plan. Ydelseskommissionens konklusioner er undervejs?

Mette Frederiksen har tidligere meldt ud at Socialdemokratiet ikke går til valg på højere offentlige ydelser. Udgangspunktet er ikke at sætte ydelserne op. Derfor er der nedsat en ydelseskommision som formodenligt har til formål at røre rundt i suppen. Model hundens hale som er set før. Fremskridtet består så i at der muligvis ikke samlet kommer nedskæringer men i stedet vil der blive skåret i nogle ydelser som andre vil modtage. Efter mange årtiers nedskæringer og forringelser af de fattigste er der imidlertid næppe nogen gruppe der kan tåle at blive skåret ned på. Så hvornår kommer så denne kommission med deres anbefalinger - det trækker ud?

Socialdemokraterne er ikke bedre end de borgerlige. Jeg aner ikke hvad jeg skal stemme på ved næste valg så det kan blive første gang i mit liv jeg kommer til at trække blankt. Hvis de mener noget med det skal støttepartierne træde i karakter, og ja - så vil socialdemokraterne lave politik med venstre, men det gør de jo alligevel. Sidste gang de var ved magten pissede de også højt og flot på støttepartierne. Dengang fik de radikale skylden.

Jeg ved godt at politik er det muliges kunst men der er også en grænse at trække her. Og med Socialdemokratiets apartheit-politik og ligegyldighed overfor de fattigste borgere i dette land er det slut med min tålmodighed. Der er intet socialt i deres måde at føre politik på.

Per Klüver, Leanette Nathalia Chresta Jensen, Søren Dahl, Arne Lund, Niels G Madsen, Bjørn Pedersen, Bjarne Andersen, Susanne Kaspersen, Ebbe Overbye, Freddie Vindberg, Eva Schwanenflügel og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Inge Lehmann

Jep Socialdemokraterne i Danmark er blevet et rent arbejdsgiverparti, der hylder herremandsmentaliteten, når det kommer til den udførte politik.

Det er kun når de laver reklame for sig selv, at de stadigt kalder sig rødt eller grønt.

Jan Fritsbøger, Leanette Nathalia Chresta Jensen, ingemaje lange, Bjarne Andersen, Susanne Kaspersen, Eva Schwanenflügel, Pia Nielsen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Den røde makrelmad og det grønne, tætklippede græs ved kolonihavehuset, foran hvilket formanden for det 'store arbejderparti' holdt sin 1. Maj tale, med Dannebrog i baggrunden.

Socialdemokratiet er sandelig rødt og grønt..

Arne Lund, Inge Lehmann, Bjarne Andersen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Jens Ole Mortensen

@ Arne Lund
Hummelgård i sin anmeldelse af bogen i Altinget om hvorfor Dragsted ikke straks melder sig ind i SD - for det er jo der, han er på vej hen.,

Måske fordi S har en værdipolitik lig AFD

Carsten Nørgaard

De partier, der leverer de kritiske mandater, skal i dag indfinde sig med at blive nedgjort til ”støttepartier” og ”yderfløje”. Det er blevet hævnens time for centristerne i S og V, som vil gå langt for at undgå en gentagelse af den indflydelse, Dansk Folkeparti fik i løbet af sin årtier lange flirt med Venstre.

Lars Løkke Rasmussens ønske om at bygge bro mellem S og V er uforståeligt kontroversiel, da han blot går på forkant med en udvikling, der allerede finder sted. Som randrusianer ledes tankerne hen mod en ”randersificering” af Christiansborg, hvor de få store partier næsten udelukkende handler med henblik på sætte alle andre stolen for døren.

(Her i byen sagsøgte tre byrådsmedlemmer endda kommunen, fordi de blev afsat fra udvalgsposter midt i en valgperiode efter at have taget afstand fra en skolereform, som medførte stærkt upopulære skolelukninger. De mente, at det var en politisk udrensning – og i 2018 gav retten dem ret! Det var en magtfuldkommenhed, man ikke skal se Christiansborg for god til.)

Vi kommer ikke videre, så længe Christiansborg-politikerne lever i en forældet forestilling om blokpolitik. Blokpolitikken blev aflivet af Venstres flirt med Dansk Folkeparti. Ledere af nye politiske partier har egentlig hverken lyst til eller behov for at melde sig under fanen, og det var en gratis omgang, da Uffe Elbæk udråbte en ”grøn blok”. Det nye skisma hedder ”regeringsbærende” kontra ”støtteparti”.

Hverken S eller V kunne tælle længere end godt halvvejs til 90 ved sidste folketingsvalg, og skeler man til Ritzau Index' vægtede gennemsnit af meningsmålinger vil Socialdemokratiet heller ikke kunne gå distancen efter næste folketingsvalg. Sådan ligger landet simpelt hen ikke i dansk politik. Så de andre partier må op af stolen og holde op med at lade dem opføre sig, som om de kan tælle til 90 af sig selv.

Vi kommer ikke videre, før støttepartier trykker på den røde knap og udsluser den siddende regering, når den skuffer og bedrager. Hvis man ved, at ingen støttepartier tør trykke på knappen, så kan man tage alt for givet – så består jobbet som folkevalgt politiker kun i at møde op og trykke 'ja' til det ene af to eller tre store partiers politik. Det bliver så meningsløst som at skulle trykke på den der knap på jobnet.dk hver uge, når man er arbejdsløs.

Kom så, ud i kulden med dem! (Og det mener jeg på tværs af hele det politiske spektrum. Der er et alvorligt, demokratisk problem, der skal løses.)

Mads Berg, Leanette Nathalia Chresta Jensen, Flemming Berger, Ebbe Overbye, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel og Pia Nielsen anbefalede denne kommentar

EU er en hårdført kapital stat, og Mette Frederiksen har en fin servitrice uniform på.

Pia Nielsen

Hvem sagde følgende

"Der er nogle hellige ting, et parti ikke må opgive. Man må hellere tage et nederlag end give efter overfor racisme og tidens fremmedfjendtlige strømninger"

Per Klüver, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

En SV regering er desværre tifold mere sandsynlig end end "rød regering".

Blokpolitikken er stendød på den "røde" side af spektret.
Minder lidt om situationen i USA og mange andre steder.
Når de "blå" er i flertal regerer de alene via borgerlig politik.
Når "centrum/venstre" har flertal så regeres der ind over midten.

Enhedslistepolitik ? Det bliver nok minimalt de næste 100 år.

Claus Bødtcher-Hansen

08/maj/2021

Asocialdemokratiet er, og har
altid været, klasse-forrædere !

Med bekymret hilsen
Claus

Eva Schwanenflügel, Flemming Berger og Nikolaj Lykke Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Hvem er det nu, der ville bakke op om en SV-regering, Carsten Hansen?
Det må du jo vide, siden du er så meget inde i alle konstellationerne efter et eventuelt valg..

Carsten Hansen

Eva Schwanenflügel

Dit spørgsmål er første tegn på debat i denne tråd, så jeg svarer gerne.

Mit bud er, at i befolkningen er der et stort ønske om at der skal føres politik hen over midten.
Langt mindre støtte finder vi til ren blokpolitik.
Selv blandt mange borgerlige vælgere er der træthed vedrørende ren blokpolitik.
Det viste sidste valg.
Et flertal ser hellere A som ledende parti end DF.
For det er en kendsgerning at ca. 85 % af de danske vælgere stemmer på et parti der går ind for en stram udlændingepolitik.
Derudover er folk trætte af den evindelige skattesænknings-politik den borgerlige fløj står for. Danskerne flest vil gerne betale skat så velfærdssamfundet kan fungere.

Ovenstående er mit bud. Og hvis SF og Ø vil modvirke dette, så sker det hårdt arbejde og pres på A samt villighed til kompromis; ikke ved korslagte arme eller henfalde til klynk og ynk.

Eva Schwanenflügel

Carsten Hansen, nu er det jo ikke befolkningen der er involveret i dronningerunder, udpegning af regeringsledere, samt opbakning til en ny regering, det er partierne.

Hvem vil støtte henholdsvis en Mette Frederiksen, en Jakob Ellemann- eller muligvis en Søren Pape som regeringsleder?
Hvor skal flertallet komme fra til en rød eller blå regering, hvis ikke deres egne bakker dem op?

Og kunne du forestille dig, at enten Mette Frederiksen eller Jakob Ellemann trådte et skridt tilbage og overlod statsministerposten til deres modstander?

Jeg kan ikke se det for mig, uanset hvor meget end 'danskerne' måtte ønske det.

Carsten Hansen

Eva Schwanenflügel.

Du behøver ikke at fortælle mig noget jeg godt ved ;-)

Derudover.
Jeg har levet længe nok til at have set mange bogstavkombinationer.
Intet er umuligt med det Socialdemokrati vi har nu .
Skulle der komme valg nu og skulle det falde ud som meningsmålingerne siger, så vil vi stå i præcis samme situation som nu. Hvilket nok vil betyde enten den samme regering som nu, eller et A-frieri til V hvis Ø-F-B nægter at støtte.

Men hvad tror du på efter næste valg ?
Tror du på at Ø og B kan finde sammen om den økonomiske politik efter et valg ? Endsige om arbejdsmarkedspolitikken ?

Eva Schwanenflügel -Du glemte (?) at ledende sosser (Rasmus Stoklund og Benny Engelbrecht) er begyndt at optræde i Deadline - og sikkert også andre steder - med et Dannebrog i knaphullet. Det gør end ikke Venstrefolk, og kun få fra Frikadellepartiet samt Søren Pap.
Den genopdagede nationalisme falder sammen med at Sosserne nu har opgivet modstanden mod ordner. Inden for det seneste år har stribevis af SD-kommunal politikere - med mindst 15 års ancenitet i et byråd fået et styks royalt blik.

Mads Berg, Søren Dahl, Inge Lehmann, Lise Lotte Rahbek og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Eva Schwanenflügel

Jeg svarede på dine spørgsmål.

Vil du svare på mine ?

Eva Schwanenflügel

Carsten Hansen, jeg prøver bestemt ikke at fortælle dig noget du ved i forvejen, men når du ikke selv fortæller hvad du ved, er det jo svært at vide ;-)

Vi er nok en hel del, der både har set forskellige bogstavkombinationer, samt undret os over hvordan de kunne finde sammen.

Men den sidste regering med kombinationen SV, kaldet Anker Jørgensen III, arbejder og bonde-regeringen fra 1978 til 1979, havde kun magten i et halvt år, så måtte den give fortabt.

Du har selvfølgelig ret i, at "intet er umuligt med det socialdemokrati vi har nu".
Det har vi vist set gentaget alt for mange gange i løbet af de knapt to år, regeringen har været ved magten..
Intet etisk, moralsk eller retsligt problem står over det kongelige, danske socialdemokrati.

Du skriver:
"Skulle der komme valg nu og skulle det falde ud som meningsmålingerne siger, så vil vi stå i præcis samme situation som nu. Hvilket nok vil betyde enten den samme regering som nu, eller et A-frieri til V hvis Ø-F-B nægter at støtte."

Igen, ville S fri til V, hvis det betød at Mette Frederiksen måtte opgive statsministertaburetten?
I don't think so.

Ville V gå med til at Mette Frederiksen kunne fortsætte som statsminister?
Så ville de miste enhver opbakning fra de højreorienterede partier, og Jakob Ellemann kunne sige adjø til formandsposten i V.

Udover det er der den bette vanskelighed, der kaldes mandaternes logik.

Socialdemokratiet og Venstre kan ikke mønstre nok mandater til at tælle til 90, heller ikke med hverken de Radikale eller DF, ifølge Voxmeters seneste meningsmåling.

https://voxmeter.dk/meningsmalinger/

S er endda gået tilbage.

Venstre fortsætter ned ad slisken, det samme gør DF.

Men Konservative har mere end fordoblet deres mandater, det samme gælder for Nye Borgerlige.

Og sidst men ikke mindst, jeg aner ikke hvordan det nye Radikale med Sofie Carsten Nielsen i spidsen vil forholde sig efter et valg.

Eva Schwanenflügel

Arne Lund, nej, jeg havde ikke glemt noget om sossernes ordensmani, det var blot gået hen over hovedet på mig, da jeg normalt er fuldstændig ligeglad med ordner.

Dér kan man bare se..

Carsten Hansen

Eva Schwanenflügel

A er i meningsmålinger gået 5 % frem i forhold til valget.
Og jeg ser at du ingen forslag har til de alternativer jeg skriver.
Efter et valg er meget i spil.

Det eneste der er sikkert er at Ø er udelukket fra indflydelse.
Midterpartierne er voksne nok til at finde en udvej, frem for at udskrive det ene valg efter det andet.
Selvom A-F-Ø fik flertal, ville A ikke være interesseret i blokpolitik.

Glem luftkastellerne og vindfrikadellerne.
Et Ø-F-A samarbejde er utopi. Ø vil ganske enkelt noget helt andet. (Med mindre Ø retter ind og det tror vel ingen på)

Carsten Hansen

PS. Derudover spurgte jeg:

"Tror du på at Ø og B kan finde sammen om den økonomiske politik efter et valg ? Endsige om arbejdsmarkedspolitikken ?"

Carsten Hansen

B er et borgerligt parti.
B var med til at forkorte dagpengeperioden.
B var med på Venstres forsøg på at hæve pensionsalderen.
B var imod A`s Arne-udspil.
B. Dikterede borgerlig økonomisk politik under regeringen Thorning.

Ø og B kan enes om udlændingepolitikken og uddannelsespolitiken. Det er stort set alt.
Men B står i et dilemma; Partiet kan overhovedet ikke med DF og NB. Ellers var partiet for længst fuldt og helt hoppet over i den borgerlige blok.

Carsten Hansen

Og B vil afskaffe efterlønnen.

Heldigvis har B ikke noget at skulle have sagt om det og jeg glæder mig ubeskriveligt til om godt og vel 2 år når jeg siger farvel til arbejdsmarkedet efter 46 år inklusive 4 års uddannelse og går på efterløn. Godt nok en skrabet udgave, men alligevel.

Eva Schwanenflügel

Carsten Hansen, jeg mener at have læst og forestået dine spørgsmål, og besvaret dem efter bedste, nuværende viden.

Jeg har ingen alternativer i forhold til den nuværende konstellation, idet der ikke er nogen, hvilket jeg har søgt at beskrive.
Så nu prøver jeg at skære det ud i pap:

S, eller A som du kalder dem, kan ikke med V mønstre et flertal alene. (Heller ikke selvom S er gået frem)
Det gælder også, selvom enten R eller DF skulle bakke op om en SV-regering.
(For du forestiller dig vel ikke, at begge parter ville bakke op samlet?)

Og hvem er der så tilbage?
SF?

Hvis SF støtter en SV-regering med R, hvad er der så tilbage af deres troværdighed?

Og nej, jeg gentager, jeg aner faktisk ikke hvor R står efter Sofie Carsten Nielsen er blevet leder.
Derfor ved jeg heller ikke, hvordan et fremtidigt økonomisk samarbejde ville blive med Ø.

Men siden R vandt fremgang ved sidste valg på at stille sig imod den daværende regerings udlændingepolitik, hvor ville de da finde fremgang nu på en økonomisk politik, der mindede til forveksling om de borgerliges?

Jeg tror i tilgift, at Enhedslisten er ved at blive godt trætte af regeringen.
Og fattigdomsydelsernes fortsættelse kunne meget vel være tuen, der væltede læsset.
Og hér står R sammen med Ø.

Per Klüver, Mads Berg og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Carsten Hansen:
"Eva Schwanenflügel

Jeg svarede på dine spørgsmål.

Vil du svare på mine ?"

Ja, ja Carsten Hansen, "jeg sidder jo ikke ved computeren hele tiden !" som du svarede mig i en anden tråd ;-)

Eva Schwanenflügel

PS. De Radikale ville afskaffe efterlønnen, da Morten Østergaard var leder.

Men hvor ser du, at de stadig vil afskaffe den?

Eva Schwanenflügel

PPS. Efterlønnen er dig vel undt.
Selv i den skrabede udgave..

Carsten Hansen

Eva Schwanenflügel

Du ved udmærket at der ikke er alternativer til det jeg skriver.
Derfor svarer du ikke direkte med væver rundt med uld i mund.
Ø er ikke et alternativ. Ø kommer aldrig til at spille en væsentlig rolle i dansk politik.

Ø + F har i omegnen af 15-16 % opbakning i befolkningen og udsigt til at det kommer i nærheden af 50 % er lig 0.
Det må vi indrette os efter og de 2 partier må arbejde hårdt på tinge.
Evindelig brok her på siderne ændrer ikke på det faktum.

Carsten Hansen

Og Ja. Efterlønnen er ikke set samme som den var en gang. Men er glad for at Det ikke er lykkes at afskaffe den helt.

Hvad B mener om efterlønnen nu, ved jeg ikke., men vil da byde det velkomment hvis partier har skiftet mening.
Her står resten af "rød" blok samlet; ikke yderligere forringelser; ikke øget pensionsalder og i den dur.
Med de borgerlige ser det anderledes ud.

Eva Schwanenflügel

Carsten Hansen, med forladelse, du giver altså ikke et alternativ til den nuværende regering + støttepartierne.

Hvad kunne få enten S eller V til at overgive statsministerposten til deres modstander?

Hvordan kan S danne flertal med V, når Venstre er skrumpet som en sok i en tørretumbler?

Når pt selv en backup fra RV eller DF ikke kan fordre 90 mandater, hvordan skal en SV-regering kunne få fodfæste?

Måske muligheden er der nu for Enhedslisten, når Konservative og Nye Borgerlige står til fremgang.

Eva Schwanenflügel

PS. Og jeg er også glad på dine vegne for at efterlønnen stadig er der.

Det bliver den nok ikke ved med.

Carsten Hansen

Eva Schwanenflügel.

Jeg tror mest på den samme regering efter næste valg, i fald meningsmålingerne holder.
Støtter Ø-F-B ikke dette, så frier A til V.
Alternativet er nyvalg om og om igen; Hvilket de gamle partier ikke finder værdigt.

Og nej; Jeg tror ikke en meter på Ø som betydelig faktor. Ø vil noget helt andet end A.

Men bortset fra at vi nok ikke bliver enige og kommer til at køre i ring, er det så ikke mere interessant at debattere holdninger/meninger fremfor bare at anbefale meningsfællers indlæg ?.
Et debatforum går vel ud på at udveksle synspunkter.

Eva Schwanenflügel

Carsten Hansen, så du ser ej heller et troværdigt alternativ til den nuværende konstellation?
Interessant.

Det med SV-sværmerierne må nok dømmes ude, især set med borgerlige briller, hvor K og D går frem.

Måske er det derfor, de røde partier burde trække støtten?

Du tror ikke på Enhedslisten, hvorfor?
Du tror da på SF, ikke?
Eller er du blevet Socialdemokrat?

Eva Schwanenflügel

Jeg er i vildrede med hvad du mener her:

"Men bortset fra at vi nok ikke bliver enige og kommer til at køre i ring, er det så ikke mere interessant at debattere holdninger/meninger fremfor bare at anbefale meningsfællers indlæg ?.
Et debatforum går vel ud på at udveksle synspunkter."

Carsten Hansen

Ganske enkelt at før vi 2 begyndte at debattere, der var det udelukkende nedrakning af A og anbefalinger at meningsfællers indlæg.
Dertil behøver man ikke et debatforum. Der må et partis forum række.
Med andre ord; Et hint om at Informations kommentatorfelt til 80-90 % består at folk der sympatiserer med Ø og B.
Debat kræver vel meningsforskelle for at være interessant; Eller hvad ?

Og Nej; Jeg har stemt SF stort set hele mit liv. Men den dag SF ikke længere findes, så vil jeg nok stemme på A.
Enhedslisten og SF har, som VS, DKP og Fælles Kurs haft den rolle at trække A mod venstre.
Jeg er ikke så naiv at jeg tror på en regering til venstre uden A, eller på et A der vil føre Ø-politik.

Eva Schwanenflügel

Før næste folketingsvalg kunne det jo være, at S-politikken gik op for folk.

- Øget overvågning
- Tvangsbortadoptioner
- Fortsættelse af fattigdomsydelserne
- Ingen indskrænkning af bankerne
- Ingen indskrænkning af boligpriserne
- Nedrivninger af almennyttige boliger
- Tvangsinternering af flygtninge der ikke kan rejse hjem
- Fortsat ulovlig telelogning af danske borgere på trods af mange domme
- Fortsat fastholdelse af Jobcenteret istedet for behandling af syge mennesker
- Fortsat fastholdelse af ekstremt lave offentlige ydelser

Fortsæt selv.
Jeg får kvalme.

Per Klüver, Mads Berg, Arne Lund, Dorte Sørensen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Og så et lille potpourri:
- Jeg er imod at sende syrere hjem under nuværende forhold.
- Jeg er pro at hente danske børn hjem fra lejre i Syrien og danske voksne statsborgere hvis myndighederne dernede beder os om det.
- Jeg er imod "Burkaloven"
- Jeg er imod håndtryksloven.
- Jeg er imod at man ikke vil afskaffe diverse fattigdomsydelser.

Og så ærgrer det mig at folk på den yderste venstrefløj kun kan se sort/hvidt .

Havde vi haft en ren borgerlig regering, så var pensionsalderen sat op, efterlønnen afskaffet, kontrollen med arbejdsløse øget og ydelser sat yderligere ned, skatten sænket for de rige og nedskæringer i offentlige generelt beskåret.

Eva Schwanenflügel

Carsten Hansen, ovennævnte kommentar var ikke henvendt til dig.

Carsten Hansen

Eva Schwanenflügel.

Helt fint at du plæderer for det du mener er rigtigt.
Jeg kigger rationelt på den parlamentariske situation. Her og nu drejer det sig om at få A til at dreje mod venstre på tinge.
Hver 3. danske vælger stemme på A; Det er fakta.
Og det skal nødig tage "Poulsgaardske dimensioner" og ende i at " Hvis det er fakta, så benægter a´ fakta".

Carsten Hansen

"Carsten Hansen, ovennævnte kommentar var ikke henvendt til dig."

Blev heller ikke opfattet som sådan da jeg var ved at skrive og ikke så dit indlæg før jeg havde skrevet mit.

Eva Schwanenflügel

"Folk på den yderste venstrefløj".

Suk. Enhedslisten er hvor Socialdemokratiet var for 70 år siden.

Jeg er imod tvang, overvågning og racial profilering, hvad S nu forsøger for at fastholde de swingvælgere, som bøjede sig mod DF.

Per Klüver, Mads Berg og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Carsten Hansen, hvad skulle få S til at tage en venstredrejning økonomisk?

Carsten Hansen

Eva Schwanenflügel

Helt fint at du mener som du gør.

Men hvis folk ikke kan se forskel på en A-regering og en ren borgerlig regering (eksempler givet ovenover), så hører al fornuft op, i min optik.

Eva Schwanenflügel

Carsten Hansen, også fint med din side af sagen.

Men du har ikke svaret på et eneste af mine spørgsmål.

Sider