Baggrund
Læsetid: 5 min.

80’er-holdet er stadig målestokken

Kasper Hjulmands trup er nok det landshold, der med entusiasme og vindermentalitet minder mest om det hold, der satte dansk fodbold på det internationale landkort for snart 40 år siden – her er et pluk fra erindringskisten
Søren Lerby med de nedrullede strømper, der understregede et image som den kompromisløse tackler, indpiskeren med en vindermentalitet, der nærmede sig det patologiske. Her sammen med tyske Lothar Matthäus.

Søren Lerby med de nedrullede strømper, der understregede et image som den kompromisløse tackler, indpiskeren med en vindermentalitet, der nærmede sig det patologiske. Her sammen med tyske Lothar Matthäus.

Ritzau / Scanpix

Indland
30. juni 2021

På kampdagen mod Wales slog TV 2’s rejsende reporter Rasmus Tantholdt en selfie op på Facebook, hvor han var fotograferet med Søren Lerby på et fortov i Amsterdam og lod meddele: »Total starstrucked. Legenden uden benskinner. Søren Lerby tror på svær kamp mod Wales, men dansk sejr«.

En helt neutral tekst midt i de sociale mediers kaskader af hysterisk nationalføleri, som ikke desto mindre mandag morgen – og altså halvandet døgn efter 0-4-rundbarberingen af Wales lørdag aften – havde en score på mere end 3,8 tusind likes, 144 kommentarer 19 delinger. Så godt som alle kommentarer forholdt sig ikke til tv-stjernen Tantholdt, men til den nu 63-årige Lerby.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Lasse Ellegaard

Jeg kan huske, at du skrev dengang i 80'erne, at det var stor kunst fodboldlandsholdet udviste - og det skulle man huske på på trods af den klæbrige speaker-kommentar, der ledsagede TV transmissionerne.

Sven Gehrs speakede "vi, der er tæt på landsholdet" - det var så tåkrummende, at man måtte se kampene på svensk TV, for at slippe for den gang klister-speak.

Det værste er, at det samme gælder endnu i dag - det er ganske ulideligt.

Eva Schwanenflügel og jørgen djørup anbefalede denne kommentar