Oksekødsrapporten
Læsetid: 7 min.

Dokumenter rejser spørgsmål om rektors forklaring: Hvordan kunne han glemme ulovlig beslutning?

Da Aarhus-rektor deltog i at træffe beslutning om at forhale udlevering af afslørende dokumenter, var det ved et møde specifikt om oksekødssagen. Alligevel glemte han angiveligt, hvad han var med til at aftale om håndteringen af sagen. Universitetet mørklægger papirerne fra mødet
Rektor på Aarhus Universitet, Brian Bech Nielsen, har forklaret, at han har glemt, hvordan han i kølvandet på sagen om den såkaldte oksekødsrapport var med til at træffe en beslutning om at forhale udleveringen af dokumenter, der afslørede kritisable forhold i flere andre rapporter udgivet af universitetet.

Rektor på Aarhus Universitet, Brian Bech Nielsen, har forklaret, at han har glemt, hvordan han i kølvandet på sagen om den såkaldte oksekødsrapport var med til at træffe en beslutning om at forhale udleveringen af dokumenter, der afslørede kritisable forhold i flere andre rapporter udgivet af universitetet.

Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Indland
22. juni 2021

Rektor på Aarhus Universitet, Brian Bech Nielsen, er en travl mand. Han deltager »i rigtigt mange møder, og hukommelseslageret rækker ikke til at huske alt«, som han har skrevet i et læserbrev bragt i Information.

Derfor havde han glemt, at han i kølvandet på sagen om den såkaldte oksekødsrapport var med til at træffe en beslutning om at forhale udleveringen af dokumenter, der afslørede kritisable forhold i flere andre rapporter udgivet af universitetet.

Og derfor havde han ikke grund til at studse over universitetets redegørelser til tilsynsmyndigheden Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, hvori det i strid med sandheden lød, at universitetet ikke havde forhalet aktindsigterne.

Det er essensen i Brian Bech Nielsens forklaring i den såkaldte aktindsigtssag, hvor universitetet i kølvandet på sagen om oksekødsrapporten brød miljøoplysningsloven og dækkede over det ved at give tilsynsmyndigheden Uddannelses- og Forskningsstyrelsen falske forklaringer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Poul Simonsen

“Rektor på Aarhus Universitet, Brian Bech Nielsen, er en travl mand. Han deltager »i rigtigt mange møder, og hukommelseslageret rækker ikke til at huske alt«”.

Man kunne have en mistanke om, at det hukommelseslager må have en ret selektiv mekanisme indbygget?

Eva Schwanenflügel, Marianne Stockmarr og Morten Wieth anbefalede denne kommentar
Morten Wieth

Når nu rektors hukommelse er så dårlig, eller selektiv, så giver hver eneste overstregning i nye aktindsigter anledning til at formode fortsat urent trav. Ombudsmanden bør gå ind i sagen igen og sikre at Information får fuld adgang. Desuden bør det vurderes, om de nye tilbageholdelser er lovlige, eller om der bør drages konsekvenser overfor de involverede i alle overstregningerne.

Eva Schwanenflügel, Niels G Madsen, Jan August, Steen Obel og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar

Denne svigtende, svingende eller direkte selektive hukommelse, i forbindelse med Århus universitets rektors hukommelse, giver mindelser tilbage til tamilsagen, hvor især foletingets medlem, Viggo Fischer udviste helt ukendte sider af sin hukommelse i datid, præget af meget selektivitet.

Måske er det en sygdom på linje med demens eller noget i den retning, og som rammer især mennesker i en eller anden form for ledende position, - og som samfundet i fremtiden bliver nødt til at håndtere på helt samme måde som de borgere der er ramt af demens.

Et andet nutidigt eksempel herpå er tidligere generaldirektør Christian Nissen og om han håndtering af sagen om krænkelserne af pigerne i pigekoret.

Ikke nok med hans hukommelse lader til at svigte, men sandelig om ikke også det lader til en løgnagtig djævel har sat sig på hans skulder, og bedragerisk fortæller ham om de falske historier han skal fortælle, der fritager ham for ansvar i sagen, hvis Ekstra Bladets artikler er sande.