EM i fodbold
Læsetid: 4 min.

’Den falske 10’er’ er sjælden og farlig, og derfor er Christian Eriksen uerstattelig

Mandag spiller Danmark sin sidste kamp i de indledende runder mod Rusland. På trods af en drømmestart i torsdags trak Belgien sig sejrrigt ud af opgøret, og nu har Kasper Hjulmands drenge ryggen mod muren. Det danske landshold har mistet rytmen med Christian Eriksens exit, men kan være drønstolt over sin præstation
Christian Eriksen var den perfekte falske 10’er i Kasper Hjulmands 4-2-3-1-opstilling, og efter Eriksens tragiske exit gik landstræneren over i en klassisk 3-4-3, som vi så mod Belgien.

Christian Eriksen var den perfekte falske 10’er i Kasper Hjulmands 4-2-3-1-opstilling, og efter Eriksens tragiske exit gik landstræneren over i en klassisk 3-4-3, som vi så mod Belgien.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
21. juni 2021

I kølvandet på Christian Eriksens kollaps i åbningskampen mod Finland blev Kasper Hjulmand pisket til at trække nye streger på taktikkortet. Mod Belgien blev der fightet og spillet flot fodbold. Yussuf Poulsen leverede et drømmehug, og Pierre-Emile Højbjerg løb solen sort. Men Belgien er ikke verdensranglistens nummer ét uden grund. 2-1 blev resultatet af en fantastisk medrivende kamp.

Taber vi kampen mod Rusland mandag eller spiller uafgjort, er vi færdige i EM-regi. Vinder vi (og gerne stort), kan vi lige akkurat komme videre. Men så skal Belgien besejre Finland. Spiller de to uafgjort, bliver det meget kompliceret.

Som TV 2 Sporten skrev som optakt til Belgien-kampen sidste torsdag, så er der ingen i den danske trup, der direkte kan erstatte Eriksen. Han er det kreative omdrejningspunkt på Danmarks midtbane.

»Ingen kan erstatte Christian på banen. Ingen. Han er vores bedste spiller på holdet,« slog landstræner Kasper Hjulmand fast på pressemødet i torsdags og fortsatte:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Louise Hansen

I kølvandet på Christian Eriksens kollaps i åbningskampen mod Finland blev Kasper Hjulmand pisket til at trække nye streger på taktikkortet."

Bestemt. Og Information, som jo ikke rigtig interesserer sig for fodbold, fandt en skide god indgangsvinkel til at skrive om fodbold.

For information var Christian Eriksens hjertestop en kærkommen lejlighed til at skrive lidt om fodbold.

Ja, det sidste fristed forsvandt med den uerstattelige….

Michael Gudnæs

Altså, nøgternt iagttaget af en ikke fodboldkyndig person er virkeligheden vel den, at landsholdet først begyndte at spille godt, efter at ham der Eriksen var ude af billedet. Men det vist ikke the talk of the town i dag.

Niels Jakobs

Hurra til hold-præstationen: 4-1 over Putins slaver.
Holdet kan uden et 10`er unikum: Holdet fandt sig selv og troen på muligheden !