Klumme
Læsetid: 5 min.

Kasper Hjulmand er Danmarks største helt. Han hjælper os med at føle og landsholdet med at vinde

Fodbold er det sted, vi kan putte alt det hen, vi har det svært med ude i det virkelige liv, det som kan være svært at udtrykke, det som er smukt og godt og kærligt og så alle de andre følelser, som også i mange situationer kan være uhensigtsmæssige. Lige nu lukker vi dem alle sammen ud igennem landsholdet med Hjulmand som den store katalysator
»Kasper Hjulmand er den største helt, vi har lige nu. Ingen glemt, ingen over,« skriver Cathrine Lundager.

»Kasper Hjulmand er den største helt, vi har lige nu. Ingen glemt, ingen over,« skriver Cathrine Lundager.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
2. juli 2021

»Hvad er det, der sker for tiden?« er jeg blevet spurgt i min egenskab af at burde vide noget (læs: en smule) om fodbold. Hvad er det for nogle følelser, det danske landshold har besat os alle sammen med ved det her EM? Og hvorfor? Hvorfor nu? Jeg må indrømme, jeg selv var på røven, da jeg lørdag aften efter Wales kørte over Rådhuspladsen og kunne betragte et fænomen, jeg er ret sikker på, jeg aldrig har været vidne til før: København var gået fuldstændig BALALAJKA. Nok ligesom resten af landet. Overalt mennesker i rød-hvide trøjer: Unge, gamle, piger og drenge, kvinder med tørklæde og landsholdstrøje, fulde mennesker, ædru mennesker, alle sammen ustyrligt glade mennesker. Dannebrog og dyttende biler.

Det bedste svar på hvorfor, er nok den forklaring, der indeholder alle mulige forskellige forklaringer, der så samler sig i billedet af, at ’Sommeren 2021’ er den store forløsning. På coronalængsler efter samvær, fest, øl i håret, sommer. På fodboldlængsler efter mål, drømme, stadionlarm, landsholdsambitioner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Katrine Damm

Kunne I ikke være søde, at skrue - om ikke andet - bare en smule ned for det der 'alle sammen'?

Der findes altså menneske, som ikke interesserer sig det mindste for hverken fodbold eller sport i det hele taget.

Alexander Luzgarev, Eva Kjeldsen, Inge Lehmann, Flemming Berger, Jacob Gjedde, Mogens Bach Jensen, Maj-Britt Kent Hansen, Thomas Tanghus, Martin Rønnow Klarlund, Søren Bro, Torben Arendal, Katrine Marie Christiani, Hans Larsen, Herdis Weins, Helle Walther og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Viggo Okholm

Katrine Damm
Nu er der altså meget mere i denne avis end lige det fodbold her, men faktisk er der vist rigtig mange der følger med og bare glæder sig og fra alle "klasser og kulturer.
Det at vi har fået en landstræner med udadvendt syn på mennesker også de der lider m.v. gør vel at Kasper Hjulmand fremhæves i avisen her.
Vi kan så håbe rygklapperiet ikke gør manden til andet end Kasper.

Anders Reinholdt, Helle Walther og ingemaje lange anbefalede denne kommentar
Helle Walther

JO jo men jeg har som KD en grænse for føleriet, og 92 og 84 og hvad det kører løs med. Det er fint landsholdet har nået 4 finalen, og de har leveret fint spil i to ud af 4 kampe, men deres modstandere har ikke været de stærkeste i EM. de har en god team-ånd, de er sympatiske, Hjulmand er superdygtig som træner. Og. Vinder de på lørdag er det flot, hvis ikke, er det også flot. Men jeg har også fået nok. I sær når man bor i den by, hvor landsholdet har base, og hvor byrådet lige har givet 11,7 mill. til en træningsbane på byens stadion, som i forvejen kostede en bondegård, penge som godt kunne bruges anderledes, når vi i forvejen har måttet hæve skatten, da der var underskud i kassen. DBU har givet en million og anden sponsor 5 mill. DBU bør selv betale for sådan en bane ikke byens skatteborgere. Men det kan Hjulmand og co. jo ikke gøre for.

Inge Lehmann, Mikael Benzon, Kim Houmøller, Søren Bro, Hans Larsen og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

Viggo Okholm: jeg anerkender skam, at rigtig mange interesserer sig for det, går meget op i det etc.. det er jeg i sagens natur nødsaget til, da det jo er evident.

Jeg efterspørger såmænd så bare, at der kunne være lidt mere rum til, at ALLE, 'alle sammen', 'danskerne' ikke lige nødvendigvis har den præference.

- Og for mig personligt bliver det temmelig omklamrende at blive taget til indtægt for, hvad 'alle sammen' måtte gå rundt at føle/opleve/gå op i...

Inge Lehmann, Jacob Gjedde, Mogens Bach Jensen, Maj-Britt Kent Hansen, Thomas Tanghus, Søren Bro, Katrine Marie Christiani, Helle Walther, John Johansen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Katrine Damm
Nu er det her jo en artikel om fodbold og så gætter jeg på skribenten mener "alle os der interesserer og bare en lille smule for fodbold", når han skriver "alle sammen". De der ikke interessere sig for fodbold eller sport kan jo bare læse nogle andre artikler.

Når det er sagt så jeg også blive irriteret på begrebet "alle sammen", men det er så i en mere generel betydning, hvor jeg bliver taget til indtægt for områder jeg ikke har bevæget mig ind på.

Noget der bekymrer mig langt mere omkring moderne fodbold er den fladpandede og usympatiske tilskuerkultur der kun synes at gå mere og mere amok. Toiletrulle-serpentinere på banen, kast med fadøl og pibekoncerter mod modstanderen har intet med fairplay og god sportsånd at gøre. Det er ubehøvlet, unødvendigt og uværdigt. Forestil dig den adfærd i Wimbledon. Nej vel. Det eneste der taler for testosteronudladningerne på fodboldlægterne er at tilskuerne måske får afløb for opsparet negativ energi som ellers ville kunne komme til udtryk i en regulær krig mellem nationerne og med rigtige våben. Men det problem har vi jo for længst løst for så vidt vi taler Europa ved at forene os i EU. Så det burde ikke være nødvendigt også at skabe sig så åndsforladt tosset på lægterne. Men nu er jeg så heller ikke en af dem der møder op til fodboldkampe, men foretrækker at se det på TV, så måske skulle jeg bare holde min kæft.

Helle Walther

Jeg æder lidt mine ord om betaling af hybrid træningsbane i min by. Og 11,7 mill i tilskud, min by er blevet branded, og det kan der nok ikke betales for. Hurra for det.
Men igen, trods et fint landshold, er livet jo også andet i sidste ende.

Brød og skuespil til folket; helte og herligheder til alle.

Sådan holder man dumhedens traktor på vejen.

Eva Kjeldsen, Inge Lehmann, Flemming Berger, Søren Bro, emil groth, John S. Hansen, Torben Arendal og Hanne Ribens anbefalede denne kommentar
Martin Sommer

Ja, Hanne Utoft, Marx forbyde, at folket underholder sig lidt - næh, lad dem endelig lide så de får klassebevidsthed, ikke sandt?

Næh, så hellere nogle tørre forelæsninger om Marx og helst krydret med masser af analyser, som VIRKELIG gør en forskel!

Se blot på EL - efter 20 år er de nået op på 8 % i meningsmålingerne!!! Så er der kun 92 %, der lider af falsk klassebevidsthed....

Men jeg glæder mig til det kommende kommunalvalg i KBH - så kan vi se, hvor mange af jobcenterets ofre, som Nina har fået ansat i flexjobs i teknik-og miljøforvaltningen....

Rune Palm, Kim Houmøller og Søren Fosberg anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Så vandt de. Flot folkeligt og fornøjeligt. Glemt er Corona forsigtighed alt er et stort eufori. Sågar medier beder Johnson om at lempe på restriktionerne for danske fan.
Nu må man godt slå hjerne til igen, fodbold eller ej.

Mikael Benzon

Ok, fint nok. Men slap osse lidt af. Det er bare fodbold. Og en kæmpe industri som lever af at underholde masserne...brød og cirkus? Så, nu sagde jeg det!

Jacob Gjedde

"Kasper Hjulmand er Danmarks største helt. Han hjælper os med at føle og landsholdet med at vinde"

Den er fin - jeg sad lige og manglede et effektivt brækmiddel og så fik jeg det serveret .......

Hanne Ribens, Martin Karlsson Pedersen, Inge Lehmann, Maj-Britt Kent Hansen og Søren Bro anbefalede denne kommentar

Wikipedia: “En helt (og heltinde) er en person, der har udøvet en heroisk handling, som at sætte livet på spil for at redde andre“.
så her virkeligt tale om et begreb, der er gået inflation i…..

Hanne Ribens, Inge Lehmann og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Hjulmand er vel gået hen og blevet en jul(e)mand.

Jeg søgte i "ordnet" og fik følgende frem:

Der er ingen resultater med “hjulmand” i Den Danske Ordbog
Måske mente du:
julemand
juleand
hjemland
husmand
Andre ordbøger:
Ordet findes i en anden ordbog.
Slå “hjulmand” op i Ordbog over det danske Sprog.
Slå “hjulmand” op i Kalkars Ordbog.
Mangler vi et ord?

Eva Kjeldsen

Hjulmager eller hjulmand var gamle karetmager-håndværk, hvor træsmede lavede hjul og vogne.

:-))

Eva Kjeldsen

Hvis CL havde brugt jeg-formen igennem hele artiklen. ...Da kunne hun have talt for sig selv. Artiklen er dybt personlig, men forsøger at generalisere i fællesskabet,: Jeg og du er vi. Men nogen gange er jeg altså bare i en-tal.
Sådan er der så meget, og var det ikke dette emne, var det sikkert noget andet.

Der sker langt flere interessante ting i verden, som sædvanlig, og sådan har det nok altid været. Men alligevel,- ---- Og så: Bemærkningerne her viser at emnet ikke ignoreres, at der skrives om det, selv når det ikke interesserer mange. Og det er i grunden interessant,