Børnene først
Læsetid: 5 min.

Ny analyse: Mange anbragte børn oplever skift og er anbragt barndommen ud

Regeringen vil måles på at hjælpe udsatte børn med aftalen Børnene Først og har fået udarbejdet to analyser, som viser, at mange børn oplever skift i anbringelserne, og og at en stor del af dem, der anbringes, er anbragt barndommen ud
57 procent af anbragte børn på 11 år i 2019 havde oplevet at skifte anbringelsessted mindst én gang. Det skal nebringes, mener regeringen. På billedet her er vi på skolelejr for anbragte børn. Arkivfoto.

57 procent af anbragte børn på 11 år i 2019 havde oplevet at skifte anbringelsessted mindst én gang. Det skal nebringes, mener regeringen. På billedet her er vi på skolelejr for anbragte børn. Arkivfoto.

Indland
17. juni 2021

Når et barn bliver anbragt, er det i mange tilfælde ikke til et nyt og varigt hjem. En ny analyse fra Social- og Ældreminsteriet viser nemlig, at 57 procent af anbragte børn på 11 år i 2019 havde oplevet at skifte anbringelsessted mindst én gang.

Og det tal skal nedbringes som følge af den nye aftale på anbringelsesområdet Børnene Først. Sådan lyder det fra social- og ældreminister Astrid Krag (S).

»Det er ikke godt for børn at vokse op med usikkerhed om, hvor man hører hjemme. Og skal vi kunne følge, om vi lykkes med at sikre færre skift, så har vi brug for nogle tal for at se, at det ikke bare bliver pæne ord på papir, men betyder mere trygge liv og stabilitet for de anbragte børn,« siger hun.

At udsatte børn, som er anbragt uden for hjemmet, ikke skal opleve at flytte rundt fra sted til sted, er bare én af målsætningerne i aftalen om anbringelsesområdet, som blev indgået i foråret mellem regeringen og alle partier i Folketinget undtagen Nye Borgerlige.

Det er også hensigten, at flere børn skal anbringes permanent og tidligere for at undgå omsorgssvigt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Hvis barnets tarv skal stå over forældrenes - hvad så med at indfører test af ALLE før de må sætte børn i verden. Herved vil dårlige forældre i de højere sociale lag også blive opdaget.

Dette høje tal skal bringes ned, siger social- og ældreminister Astrid Krag (S).

Og det er der god grund til, for rapport efter rapport har påvist, at anbragte børn falder totalt igennem i uddannelsessystemer, og får desuden ringe selvværd, samt er overrepræsenterede i selvmordstatistikkerne.

- Men samtidig arbejder denne amatørregering altså på, at det skal være meget lettere for kommunerne at fjerne børn fra hjemmet.
- Og yderligere vil regeringen have kommunerne til at bortadoptere børn uden forældrenes samtykke - også halvvoksne børn. Således at kommunerne på denne måde kan spare penge.

HVORDAN HÆNGER DETTE EGENTLIGT SAMMEN, FRU "ALLE BØRNS STATSMINISTER"? For du er jo den ansvarlige for denne syge politik.

Og hvordan med børnekonventionens bestemmelser. For efter disse skal børn altså høres i børnesager. Og deres holdninger skal journalføres, og skal tages alvorligt.

I øvrigt har det jo vist sig - også i rapport efter rapport, at over et anbragt barns livsløb, ville et have været langt billigere at satse på hjælp til hjemmet, så børnene ikke skal anbringes. Og derfor skyldes disse anbringelsessager simpelt hen politisk stupiditet, dumhed og straffeforanstaltning mod hjemmet. Men det er altså børnene, der betaler prisen.

Kim Houmøller, Ib Christensen, Alvin Jensen, Josephine Kaldan og David Adam anbefalede denne kommentar

Hvad vil Astrid Krag så gøre ved dette problem.

Børn af arbejdsløse forældre lider i udpræget grad af psykosomatiske symptomer, eksempelvis hovedpine, mavesmerter, træthed og spiseproblemer. Det dokumenterede en undersøgelse fra SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd fra 2003.

Arbejdsløshed rammer børnene – men emnet har ikke haft forskernes interesse

https://bupl.dk/wp-content/uploads/2017/12/uncategorized-1_artikel-om-ar...

Kim Houmøller, Ib Christensen, Alvin Jensen, Josephine Kaldan, Gert Romme og David Adam anbefalede denne kommentar