Baggrund
Læsetid: 5 min.

Ny undersøgelse: Flere udsættes for sexchikane på arbejdet end hidtil antaget

Sexchikane på de danske arbejdspladser har været underrapporteret. Sådan lyder konklusionen i en ny undersøgelse fra Fagbevægelsens Hovedorganisation, hvor der som noget nyt spørges ind til konkrete oplevelser med sexchikane. Det får omfanget af respondenter, der siger, de har oplevet krænkelser, til at vokse
»Vi har hele tiden vidst, at der i mange undersøgelser var et stort mørketal. Det har vi kunnet se i undersøgelser fra de enkelte faglige organisationer og i vores faglige arbejde«, siger næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation Majbrit Berlau.

»Vi har hele tiden vidst, at der i mange undersøgelser var et stort mørketal. Det har vi kunnet se i undersøgelser fra de enkelte faglige organisationer og i vores faglige arbejde«, siger næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation Majbrit Berlau.

Sille Veilmark

Indland
8. juni 2021

Sexchikane på de danske arbejdspladser er et større problem, end vi hidtil har troet. Det konkluderer en ny undersøgelse foretaget af Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) blandt danske lønmodtagere. Her svarer 11 procent af de adspurgte på tværs af køn, at de har oplevet konkrete ting, som kan betegnes som sexchikane.

Undersøgelsen er foretaget blandt tilfældigt udvalgte danske lønmodtagere og bygger på svar fra 1.153 personer.

Der er foretaget adskillige undersøgelser af sexchikane på arbejdsmarkedet og mange kommer frem til, at en forholdsvis lav andel har oplevet sexchikane. En af dem er undersøgelsen ’Arbejdsmiljø og Helbred i Danmark 2018’, som er udført af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. I undersøgelsen svarer 3,6 procent, at de har været udsat for seksuel chikane.

På trods af at andre undersøgelser kommer frem til et lavere tal, kommer det nye resultat på 11 procent ikke bag på næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation Majbrit Berlau.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er (for mig) tankevækkende, at der i en artikel om sexchikane på arbejdspladsen, hvor også FH udtaler sig, ikke med ét ord nævnes: arbejdsmiljø, arbejdsmiljørepræsentant, arbejdsmiljøgruppe, arbejdsmiljøorganisation og arbejdspladsvurdering (APV). I organisationer med over 10 ansatte skal der være en arbejdsmiljøorganisation til at håndtere dette. Chikane - herunder sexchikane - på arbejdspladsen hører under psykisk arbejdsmiljø og skal ligesom andre skadelige arbejdsmiljøpåvirkninger gøres til genstand for interventioner, som kan annullere disse - og her har ledelsen ansvaret iflg. Arbejdsmiljøloven.
Jeg bliver her blot bekræftet i fagbevægelsens (i hvert fald den socialdemokratiske del) stedmoderlige behandling af problemstillinger angående arbejdsmiljøet.