Krænkelser
Læsetid: 9 min.

Ny undersøgelse: Stort antal kvinder i ungdomspartier har haft grænseoverskridende oplevelser

En undersøgelse af 11 ungdomspolitiske organisationer viser omfattende problemer med krænkelser og mobning. »Forskruet kultur,« siger SF Ungdom. Alle ungdomspartier vil i samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd nu oprette lederuddannelse, whistleblowerordning og uvildig rådgivning
I 2019 skrev Information om syv unge kvinder fra Liberal Alliances Ungdom (foto), som fortalte om voldtægt, overgreb og krænkende kommentarer i regi af ungdomspartiet.

I 2019 skrev Information om syv unge kvinder fra Liberal Alliances Ungdom (foto), som fortalte om voldtægt, overgreb og krænkende kommentarer i regi af ungdomspartiet.

Nils Meilvang

Indland
10. juni 2021

Fra Socialistisk UngdomsFront (SUF) og Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) til Venstres Ungdom (VU) og Dansk Folkepartis Ungdom (DFU): En ny rapport om kulturen i 11 ungdomspolitiske organisationer peger på, at der er et bredt problem med grænseoverskridende adfærd i det ungdomspolitiske miljø i Danmark.

Næsten hver anden kvinde, der har svaret på undersøgelsen, som er sendt ud til medlemmerne af en række ungdomspartier, har været udsat for seksuel grænseoverskridende adfærd eller krænkelser inden for de seneste to år, viser rapporten ’Samvær og kultur i ungdomspolitiske fællesskaber’, som er udarbejdet på initiativ fra Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Samtidig svarer 38 procent af respondenterne, at de har oplevet mindst én gang inden for de seneste to år at blive udelukket fra socialt eller fagligt samvær, nedgjort på grund af deres seksualitet, køn, hudfarve eller udseende, kaldt skældsord eller er blevet bagtalt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kultur rimer på struktur; måske det var på tide at se på strukturelle forandringer i det danske samfund, som er gennemsyret af utilitarisme, fremfor lappeløsninger som whistleblowerordninger, sanktioner og normativ spanking af de formastelige?

Daniel Joelsen, Holger Nielsen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Anders Hüttel

Jeg holder mig fra kirkegang, yoga, korsang og modelbyggeri fordi jeg er enlig og derved risikerer at krænke nogen. Og gifte mænd kan jeg slet ikke udstå.

som tidligere medlem af et ungdomsparti er jeg slet ikke overrasket. Hvis man undrer sig over hvor den efter min mening rådne debatkultur og mobbekultur på Christiansborg kommer fra så er det en god ide at rette blikket her.
Husker kulturen som at de spidse albuer kom først og ikke dem der faktisk var lyttende og mere flinke hvis man kan sige det sådan.
Meget af oplæringen i ungdomspartier som jeg husker det gik desværre med at lære de lede retoriske tricks der fik modparten til at fremstå som en klovn og som værende dum.
Ret usmagelig kultur og synes desværre man ser den på Christiansborg også
Har aldrig selv hældt mere til slet ikke at stemmer, og evt stemme blankt hvis jeg gør.

ingemaje lange, Søren Nielsen, Holger Nielsen, Niels G Madsen, Liselotte Paulsen, kjeld hougaard og Asiya Andersen anbefalede denne kommentar

Jesper E, et godt eksempel på hvorledes vort indirekte konkurrencedemokrati, særligt når det står alene som demokratisk struktur, mens graden af deltagende og direkte demokratiudøvelse er nærmest ikke-eksisterende, provokerer en syg kultur, som i høj grad præger de mennesker, som kontraherer med, og reproducerer, den.

Kasper Pedersen

Og de idioter skal regere Danmark i fremtiden - stakkels os

Niels G Madsen

Det blivrer efterhånden lidt uhyggeligt.
Foreningen som tidligere forhandt elevrådene på grundskolerne, "Danske Skoleelever", er blevet voldsomt professionaliseret de seneste få år. I forbindelse med folkeskolereformen for ca. 8 år siden, er foreningens budget gået fra nogle hundrede tusinde kr. (som andre tilsvarende foreninger typisk kan få i støtte), til 7 millioner kr. på finansloven årligt.

Det er i sig selv bemærkelsesværdig, for pengene vokser jo ikke på træerne, og man ser på mange skoler gerne at forældre spæder til med midler til lejskole ophold, og andre fælleskabet l og.samarbejdsfremmende initiativer. Det offentlige kan jo ikke financiers alt, og forældrene må også tage et ansvar.

Javel, ja. Men så ser man hvad denne demokratiske, og nu temlig velfinancierede elevrådsorganisation bruger sig budget på:

https://www.altinget.dk/karriere/politisk-chef-soeges-til-danske-skoleel...

Man søger, for at det ikke er løgn, og for offentlige midler, en voksen "Politisk chef" til foreningen. Altså en professionel lobbyist til "politik-udvikling" for en forening for skolebørn, som ikke selv har meldt sig ind, og som så åbenbart skal repræsenteres af en rugeanstalt som tilbyder purung elevsrådsmedlemer kurser i retorik og kommunikation, og møder med partiforeningerne.

Sloganet må være "get then while they are young"! Jeg synes at det er en klam indblanding og korrumperet af skolebørns første oplevelser med demokrati og folkestyre. De er bare ingen grænser for hvor påtrængende partikoncernerne tillader sig at være over for vores børn. Det er ren grooming. Bvadr!

ingemaje lange, Svend-Erik Runberg, Søren Nielsen, Jens Erik Starup, Rikke Nielsen, Holger Nielsen, Anders Reinholdt, Tina Peirano, Ib Christensen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

problemet er magten, og et parti er jo grundlæggende en magtstruktur,
ikke mindst fordi selve formålet er at blive en del af magtens maskinrum,
i et (utopisk ?) samfund hvor ALLE har indflydelse men INGEN har magt, vil overgreb muligvis være særdeles sjældne,
bla fordi at derved ville alle forsøg på at udøve magt skade personens anseelse, og ikke som i vores kultur give perstige og respekt.
magt=overgreb,
men magthaveres overgreb er "legitime" inden for "vedtagne" grænser, desværre også når de er direkte skadelige for befolkningens trivsel.

Svend-Erik Runberg

Artiklen er et indblik i en grænseoverskridende adfærd og en perverteret kultur i de politiske ungdomsorganisationer.
Personer der arbejder med børn og unge skal kunne fremvise en pletfri børneattest.
Folketingsmedlemmer skal på Folketingets hjemmeside oplyse hverv og økonomiske interesser (Hvervregistret). Ministre skal udfylde et oplysningsskema med tilsvarende oplysninger om egne og evt. samlevers hverv og økonomiske interesser.
Der er ikke mening i, at kun nogle få, som f.eks. Jeppe Kofod, Morten Østergaard og Frank Jensen skal i gabestokken, hvis det de har gjort ”blot” er almindelig omgangsform i de ”politikerskoler”, de alle kommer fra. Måske skulle de førnævnte oplysningsskemaer tilføjes en ekstra rubrik: Hvor mange krænkelsesklager og -sager har du afsluttet, og hvor mange kan du forvente i fremtiden?
Vi må forlange en tilbundsgående oprydning. Det må være slut med at krænkerne anonymt kan gemme sig, beskyttet af partiapparatet.
Ja, - enig med @Kasper Pedersen. Vi har ikke de politikere at vælge imellem, som vi fortjener, - eller er det netop det vi har?

Jonas Lorenzen
Emil Davidsen, ulrik mortensen, uffe hellum og Jens Jensen anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Ja ja, abortlovgivningen i U.S.A. er kommet under et alvorligt pres, eftersom der er republikansk flertal i U.S.A.'s højesteret. Det kan betyde, at selv kvinder, der er blevet voldtaget kan nægtes abort if. den enkelte stats lov, fx. som i Texas eller Florida! Herhjemme taler vi om, at Frank Jensen engang har gjort tilnærmelser til en kvinde! Og en enkelt gang lagt hånden på hendes lår! Altså skulle man ikke lige prøve, at få proportionerne på plads! Man skulle jo også helst kunne omgås hinanden!

Daniel Joelsen

@Mads Kjærgård “Og en enkelt gang lagt hånden på hendes lår!” Denne sætning har floreret i pressen, jeg ved ikke hvor mange gange, og er en direkte fornedring af de kvinder det handler om. Faktum er, at der har været meget mere, og at det var kun var passende at han røg ud i skjorte og på albuer.

Emil Davidsen

Mange tak Jonas, dejligt at der stadig er folk derude med jordforbindelsen i behold. Tankevækkende er det dog at budbringeren af den åbenlyse metodekritik ikke bare én gang men 3 gange føler det nødvendigt at komme med forbehold for at han selvfølgelig ikke mener at hans kritik er udtryk for en billigelse/accept af at ~5% af de adspurgte faktisk har oplevet seksuelt krænkende adfærd. Gad vide om det der forsker vs. politikker tumult nu egentlig er så åbenlyst uberettiget som der ellers gives udtryk for fra den fløj...