Skattesvindel
Læsetid: 3 min.

Rigsrevisionen: Sagsbehandlingen i Skat er så langsom, at skattesvindlere går fri

Lange sagsbehandlingstider betyder, at sager om svindel med skatter og afgifter bliver forældede, og derfor ikke får konsekvenser for dem, der har snydt
Folketingets statsrevisorer konkluderer på baggrund af Rigsrevisionens beretning, at Skatteministeriets behandling af straffesager er kritisabel. »Vi har brug for, at danske borgere oplever, at det har konsekvenser, når de snyder og ikke betaler deres skat,« siger Klaus Frandsen, der er statsrevisor udpeget af De Radikale.

Folketingets statsrevisorer konkluderer på baggrund af Rigsrevisionens beretning, at Skatteministeriets behandling af straffesager er kritisabel. »Vi har brug for, at danske borgere oplever, at det har konsekvenser, når de snyder og ikke betaler deres skat,« siger Klaus Frandsen, der er statsrevisor udpeget af De Radikale.

Ida Guldbæk Arentsen

Indland
12. juni 2021

Sagsbunkerne vokser i Skat. Og det i en sådan grad, at skattesvindlere potentielt slipper for at blive straffet. Det konkluderer Rigsrevisionen i en ny beretning.

Undersøgelsen viser blandt andet, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i Skattestyrelsens straffesagsenheder er mere end fordoblet på fire år – fra 202 dage i 2016 til 452 dage i 2020. Tilgangen af sager er også steget, så styrelsen nu har en beholdning på 12.300 uafsluttede straffesager.

De lange sagsbehandlingstider har haft den konsekvens, at 1.000 sager er blevet forældede siden 2016 – et tal, som Rigsrevisionen argumenterer for reelt er langt højere, da der kan gemme sig forældede sager blandt de tusindvis af sager, der fortsat er ubehandlede.

Når – og hvis – sagerne endelig når frem til domstolene, har den lange sagsbehandlingstid også konsekvens for strafudmålingen, der bliver nedsat eller gjort betinget.

Som Rigsrevisionen bemærker »følger det af almindelige retsprincipper, at strafbare overtrædelser bør have konsekvens og ikke forblive ustraffede«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Sebastian Gjerding

Moms- og kædesvig er et tag-selv-bord

Når Told & Skat endelig begynder at interessere sig for et bestemt svindel-firma bliver selskabet lynhurtigt tømt, alle registreringer makuleres og direktøren fratræder ... og politibetjentene aner ikke deres levende råd.

Typisk er der ikke penge til en konkursadvokat, så selskabet bliver blot lukket af myndighederne .... hvilket vel er det billigste, da det er umuligt for Told & Skat og Politi & Anklagemyndighed at få anklageskriftet klart inden forældelsesfristen er indtrådt.

Det er til at hulke over.

Vibeke Olsen, Steen Obel, Per Torbensen, Søren Bro, Bjarne Bisgaard Jensen, Anders Reinholdt, Søren Fosberg, Bjarne Andersen, Inge Lehmann, Sonja Rosdahl, Gert Romme, Peter Beck-Lauritzen, Werner Gass og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Vi lider fortsat af følgerne af kontraktpolitikeren, Venstres sidste store statsmand, Anders Fogh Rasmussens dygtige ledelse i begyndelse af dette årtusinde!

Men måske har denne dygtige Venstre mand bare indgået en kontrakt med alle mulige svindlere i sin tid som skatteminister, og så er der jo ikke noget at komme efter!

De forskellige dygtig skolede direktører i Skat har tilsyneladende været tro mod AFR's tankegang om at statens penge gør bedst gavn i svindlerne lommer.

Vibeke Olsen, Steen Obel, Per Torbensen, Søren Bro, Lars Jørgensen, Søren Fosberg, Susanne Kaspersen, Ole Henriksen, Bjarne Andersen, Inge Lehmann, Sonja Rosdahl, Gert Romme, erik pedersen, kjeld hougaard og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Den lille svindler udfyldte AFR retningslinier til fulde, bakket op af Socialdemokratiet. Føj.
Bedre bliver det ikke, ved at fordele ansvaret i skat, på syv adskilte enheder. Må de mon tale sammen/ samarbejde? Ofte fremmer den slags konstruktioner mere kaos end samhørighed med et fælles mål: se på ministerierne og styrelserne = ansvarsforflygtigelse!

Vibeke Olsen, Werner Gass, Søren Bro, Lars Jørgensen, Susanne Kaspersen, Bjarne Andersen, Inge Lehmann og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Tommy Clausen

Atter et bevis på inkompetent ledelse , der har stået på i åre vis. Ink. stateministre der ikke har forestået en skid. Man ligger som man ret!

Vibeke Olsen, Werner Gass, Per Torbensen, Søren Fosberg, Susanne Kaspersen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Alt hvad der gøres, er for lidt, for ringe kompetence, for ringe koordinering - samt alt for sent.

Da der faktisk er ekspertise nok til rådighed ude i samfundet- både omkring skatteforhold og ledelse, må ansvaret placeres et andet sted.

Man kan altid give partiet Venstre og dets allierede hos Dansk Folkeparti o de Konservative skylden for, at disse muligheder for skattesvindlere findes. Og det har absolut et meget stort ansvar indtil de gik af.

Men hvem der nu har ansvaret for, at det hele bare fortsætter, det er åbenbart diffust for mange. Men jeg er i hvert fald ikke i tvivl om, hvem, der for tiden har regeringsansvaret.

Vibeke Olsen, Werner Gass, Torben Lindegaard, Søren Fosberg, Susanne Kaspersen og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Søren Fosberg

Der er et eller andet helt galt her. Man snakker om skattesvindlere men glemmer at alle er uskyldige indtil de er dømt. Og er ingen dømt er der jo ingen skattesvindlere. Er et at målene for administrationen at forhindre skattesvindel? Netop. Det er jo lige det den gør.

Så stik lige pipen ind. I stedet for skattesvindlere burde vi tale om driftige erhvervsfolk. Samfundets rygrad som bærer alle byrder og får det driftige erhvervsliv til at fungere. Spørg bare Brian Mikkelsen. Og husk, hvad der er godt for erhvervslivet er godt for os alle.