Ydelseskommissionen
Læsetid: 8 min.

Trods regeringens hensigt: Forslag til nyt kontanthjælpssystem stiller flertal af indvandrere bedre

Udlændinges og indvandreres sociale ydelser har længe været til politisk debat. Og mens regeringen nægter højere ydelser til denne gruppe, er det faktisk det, der er lagt op til i Ydelseskommissionens nye anbefalinger – i hvert fald for nogle grupper
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har sagt, at regeringen ikke vil hæve ydelser for udlændinge. Men Ydelseskommissionens anbefalinger lægger op til, at størstedelen af indvandrere på kontanthjælp netop vil komme til at opleve en stigning.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har sagt, at regeringen ikke vil hæve ydelser for udlændinge. Men Ydelseskommissionens anbefalinger lægger op til, at størstedelen af indvandrere på kontanthjælp netop vil komme til at opleve en stigning.

Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Indland
16. juni 2021

Stik imod regeringens ønske kan 34.000 ud af de 59.000 indvandrere, der i dag er i kontanthjælpssystemet, forvente en højere ydelse, hvis Folketinget vælger at følge anbefalingerne fra Ydelseskommissionen, som blev fremlagt sidste måned.

Omvendt vil de resterende 25.000 få en lavere ydelse, end de gør i dag.

Kontanthjælp til indvandrere er en central del af debatten om et nyt ydelsessystem, og allerede på dagen for offentliggørelsen af anbefalingerne udtalte beskæftigelsesminister for Socialdemokratiet Peter Hummelgaard, at regeringen ikke vil »hæve ydelserne for udlændinge«.

Samtidig har han givet udtryk for et ønske om en bred aftale over midten, når et nyt system skal forhandles mellem partierne i den kommende tid – et ønske, der vil kræve, at man undlader at følge anbefalingerne.

Hos det største oppositionsparti Venstre vil man nemlig heller ikke være med til at hæve indvandreres og udlændinges ydelser.

»Vi kan bestemt ikke støtte, at flere flygtninge og indvandrere skal have højere ydelse. Det er den forkerte vej at gå,« udtaler Hans Andersen, der er beskæftigelsesordfører for Venstre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ole Svendsen

Soc. og samtlige blå partier.
I har så travlt med at køre fjendtlig og stupid symbolpolitik over for indvandrere, flygtninge og udlændinge på alle mulige parametre. For at stjæle stemmer fra det yderste højre.

Det er dybt pinligt, samtidig med at I svigter fatalt mht. at løse de meget store og meget reelle problemer, som Danmark og verden står overfor:

Især klimakrisen, som er den helt store udfordring, der kræver meget resolut, målrettet, intelligent og omfattende handling.

Hvor har han dog ret denne nordmand - i sin yderst berettigede kritik af Danmark og især af den umenneskelige politik, som mange danske partier fører overfor flygtninge:

https://www.dr.dk/drtv/se/deadline_-et-raes-mod-bunden_256905

Jeg er fuldstændig enig med ham. Vores regering og mange partier i Folketinget opfører sig af Helvede til overfor flygtninge, og jeg synes det er så usmageligt og ulideligt at høre på deres crap.

Jeg er død frustreret over, at det ikke gør en forskel, hvem man stemmer på.

At S begyndte at føre an i ræset mod bunden i 2014, har gjort at alle de vælgere, som er uenige i den modbydelige udlændinge og flygtninge politik, der føres i Danmark - ikke har nogen at stemme på.
Mette F og co - Skam jer!!!

Uanset om de blå partier eller de røde partier har regeringsmagten, så fortsætter ræset mod bunden.

Det er sgu pinligt, at Danmark er faldet så dybt.

Man må håbe at Nordmandens og udlandets - meget berettigede kritik - af Danmark kan få de tåbelige politikere på Christiansborg til at vågne op - samt få den danske befolkning til at vågne op - og tage stærkt afstand fra denne usmagelige og menneskefjendske politik.

Æv- Altså !!! :-(

Rikke Nielsen, Dorte Sørensen, Torben Skov, Erik Pedersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eric Philipp, erik pedersen, Troels Ken Pedersen, Bjarne Andersen, Nicolaj Knudsen, Niels G Madsen, Inge Lehmann, Carsten Munk, Kirsten Riisom, Gitte Loeyche, David Adam, Steen K Petersen, Holger Nielsen, Ole Frank, Franz Nitschke, Frederik Melving Vigil, Carsten Nørgaard, Pia Nielsen, Ruth Sørensen, Ivan Mortensen, Eva Schwanenflügel, Gert Romme, Alvin Jensen, Susanne Kaspersen, Christian Bruun, Christel Gruner-Olesen, Werner Gass og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

En helt ny analyse fra Kraka gør klart, at 90 % af efterkommere ligner os andre- ligesom Nordjyder, der er brugt som referencegruppe.

"Langt størstedelen af efterkommere af indvandrere fra muslimske lande ligner resten af danskerne, selvom det ikke er det indtryk, man får ved at se på simple gennemsnit for de to grupper. 80-90 pct. af grupperne er ens, målt på indkomst, skattebetaling, karaktergennemsnit i folkeskolen og uger på overførselsindkomst, mens de resterende 10-20 pct. driver alle forskellene i gennemsnit."

http://kraka.dk/analyse/efterkommere_af_indvandrere_fra_muslimske_lande_...

Rikke Nielsen, Dorte Sørensen, Torben Skov, Ole Svendsen, erik pedersen, Troels Ken Pedersen, Bjarne Andersen, Niels G Madsen, Inge Lehmann, Gitte Loeyche, Steen K Petersen, Holger Nielsen, Ole Frank, Alvin Jensen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Desuden gør stramninger i opholdskravet det sværere at komme på arbejdsmarkedet:

"Stramninger i kravene til permanent ophold sænker beskæftigelsen for flygtninge.

Det er konklusionen i en ny analyse fra Rockwool Fonden, som har undersøgt, hvad der sker, når politikerne strammer beskæftigelses- og sprogkravene til dem, der gerne have permanent ophold i Danmark. Det skriver Kristeligt Dagblad."

https://www.a4arbejdsliv.dk/artikel/strammere-krav-faar-faerre-flygtning...

Rikke Nielsen, Dorte Sørensen, Torben Skov, Ole Svendsen, erik pedersen, Troels Ken Pedersen, Bjarne Andersen, Inge Lehmann, Gitte Loeyche, Steen K Petersen, Holger Nielsen, Alvin Jensen og Gert Romme anbefalede denne kommentar

For at sætte den danske politik mod udlændinge i Danmark i relation, kan følgende anføres:

Vi, min hustru og jeg samt mange tusind andre danske statsborgere, der lever i andre lande men betaler fuld skat til Danmark, har absolut ingen sociale fordele af dette.
- Vi har ingen skattefradrag - derfor fuld skattebetaling.
- Får vi brug for sundhedsvæsenet under et Danmarksbesøg, skal vi betale kontant eller stille med bankgaranti.
- Vi har ingen stemmeret i Danmark, - faktisk kun EU ser anderledes på det.
- Spørgsmål til lokale danske ambassader om aktuelle rettigheder er i øvrigt gebyrbelagte for os, medens udenlandske turister og virksomheder har fuld gratis service..

Til gengæld bliver man, i hvert fald i de lande vi har boet i, anset som værende på lige fod med landets egne borgere, og får præcis samme service - men altså uden at betale skat til de lokale samfund.

Vi har levet i udlandet i flere omgange og denne gang over en længere årrække. Og derfor kan vi huske, da Danmark faktisk var som alle andre lande.

Men denne syge mistænkeliggørelse af vores motiver samt fratagelse af vores basale borgerrettigheder for os der bor udenfor Danmark, begyndte i det små for omkring 15-18 år siden, men siden er det faktisk gået stærkt.

Og den samme mistænkeliggørelse af udlændinge i Danmark har faktisk haft et parallelt forløb i præcis samme periode.

Måske bør jeg tilføje, at iflg. Danmarks Statistik bor der flere danskere udenfor Danmark, end der bor udlændinge i Danmark. Og hvis alle os udenfor kom hjem, og udlændinge i Danmark rejste, ville der blive kaos i Danmark - både hvad angår arbejdsløshed, mangel på boliger og pres på sociale foranstaltninger som sundhedsvæsenet.

Rikke Nielsen, Dorte Sørensen, Torben Skov, Erik Pedersen, Ole Svendsen, Bjarne Bisgaard Jensen, erik pedersen, Werner Gass, Bjarne Andersen, Niels G Madsen, Inge Lehmann, Poul Søren Kjærsgaard, Gitte Loeyche, Steen K Petersen, Holger Nielsen, Ole Frank, Alvin Jensen, Søren Kristensen, Carsten Nørgaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det kan betale sig at arbejde.
Alt andet sagt er SPIN.

Torben Skov, Ole Svendsen, Werner Gass, Bjarne Andersen, Inge Lehmann og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Hvorfor er politikeres polemik om ydelser og 100 kr mere eller mindre her og der, koblet fuldstændig af indblik i,
hvad det koster at leve i Danmark?

Hvad koster husleje?
Hvad koster forbrug af vand, strøm og det internet, som alle er pålagt?
Hvad koster mad?
Hvad koster transport?
Hvad koster medicin?
Hvad koster det at flytte?

Det er jo fuldstændig hul i hovedet at sætte ydelserne så lavt, at man tvinger folk ud i kriminalitet og bedrageri for at kunne opretholde en rimelige levestandard.
Hvordan får man politikere til at tænke realistisk?

Dorte Sørensen, Torben Skov, Jens Wolff, Ole Svendsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Werner Gass, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Bjarne Andersen, Inge Lehmann, Carsten Munk, Holger Nielsen, Ole Frank, Kim Houmøller og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Arbejdspligt, tvangsarbejde, slaveri. Kald det hvad du vil.

Dorte Sørensen, Torben Skov, Carl Chr Søndergård, Alvin Jensen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Bjarne Andersen, Inge Lehmann, Lise Lotte Rahbek, Ebbe Overbye, Holger Nielsen, Ole Frank og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Niels G Madsen

@Gert Romme,
Jeg står netop for at fraflytte Danmark med min familie, da jeg ikke vil byde mine (etnisk blandede) børn at skulle vokse op i Danmark så som det landet har udviklet sig. Jeg ønsker derfor naturligvis heller ikke længere at bidrage til netop den danske statskasse fremover.

Du fortæller ofte hvordan I stadig er skattepligtige i Danmark selvom I ikke har boet her i mange år. Men kan du kort beskrive hvad der gør at Danmark stadig betragter jeg som skattepligtige her? Og det give os et praj om hvad der skal til for at vi ikke havner i din situation når vi flytter vores liv og arbejde til Spanien.

Jeg ville være taknemmelig om du ville uddybe dette lidt mere.

Mvh Niels

Torben Skov, Ole Svendsen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Inge Lehmann

Lise Lotte Rahbek en aktiv indsats mod parallelsamfund, altså den vores politikere og økonomiske elite opholder sig i :-).

Ellers en ny forening eller parti, der samler alle dem, der kan gennemskue, det politikerne har gang i og så arbejder for at muliggøre og gennemføre en ligeså intens kampagne mod den propaganda, der fylder hele mediefladen.

Se på hvordan startede fagbevægelsen praktisk i begyndelsen. Hvad lavede de der virkede?

Er der måske et reklamebureau, der vil samarbejde og donere arbejdet?

Er der nogen, der evner, at lave YouTube indslag, der batter?

Samtidigt skal man lade være med, at overtage det nysprog og den vinkling Cepos og co bruger, når man taler om emnet. Det cementerer bare vinklingen i folks hoveder.

Sig f.eks. arbejdsløse i stedet for arbejdsudbud, spred budskabet at de vil afskaffe barsel og ferie, når de snakker om en reserve på 800.000.

Og lidt lavpraktisk sæt ikke kryds ved partiet ved valg, men ved personer længere nede på valgseddlen. Det er mindre sandsynligt, at de allerede er afrettet eller har gjort sig skyldig i noget dumt.

Dorte Sørensen, Lise Lotte Rahbek, Alvin Jensen, Werner Gass, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels G Madsen

Inge Lehmann,
Jeg vil af gode grunde ikke længere stemme ved danske valg.
Men jeg tror at den eneste parlamentariske vej frem ville være at stifte et helt tværpolitisk parti som kun har bekæmpelse af stats-racisme på programmet. Jeg tror at der kunne være en kritisk masse af vælgere hvis man kunne trække på alle de vælgere, helt fra Enhedslisten til De Konservative, som har opdaget eller selv oplevet hvordan stats-racismen rammer deres egen familie eller omgangskreds.

Men kun hvis økonomisk og fordelingspolitik holdes helt udenfor partiets program vil det måske kunne lykkes. For ellers vil partiet uden tvivl blive sprængt og ødelagt af karriere-politikerne ifra de etablerede partikoncerner.

Alvin Jensen

Niels, nu ER der faktisk indvalgte partier i danmark der er imod racisme, men de har ikke flertal. Nye antiracistiske partier til højre er dog en god ide da dem vi har p.t. vist alle er til venster.

Ole Svendsen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Niels G Madsen

Det er rigtigt Alvin, men de seneste få års udvikling gør at jeg vurderer er at disse tilbageværende partier i det store og hele har kastet håndklædet i ringen. At de begge nu har valgt at tage til takke med enkelte strengt nødvendige symbolske lunser, for til gengæld at fokuserer på andre politikområder hvor de vurdere at have større chance for succesoplevelser (også i medierne).

F.eks. oplever jeg at vi mange tusinder af blandede dansk-udenlanske familier, som nærmest månedligt bliver p****t på i form af evigt ændrede vilkår for vores fremtid og samliv, og lovgivning med tilbagevirkende kraft, NU ENDEGYLDIGT er blevet smidt under bussen. Vores basale borgerrettigheder er tabt og vi får aldrig nogen af dem tilbage igen.

Det er baggrunden for mit ønske om en tværpolitiske liste til bekæmpelse af stats-racisme i Danmark. Men jeg har ingen tro tilbage på demokratiet og retsstaten i Danmark, så jeg tager konsekvensen og flytter ud af Danmark med min familie.

Martin Sommer

Niels G Madsen - du har i hvert fald ret i, at støttepartierne til den nuværende regering ikke kommer til at vælte regeringen på udlændingepolitikken overhovedet! Antiracistiske indslag fra R og EL mv. er jo reelt det samme blår, som et vist parti stak i øjnene på jobcenterets ofre....
Men bevares, det lyder da meget godt og har sikkert givet stemmer og dermed penge i partikassen (for hver stemme).
Vedr. troen på demokratiet - tjah, for et par år siden så jeg herinde et medlem af EL skrive: Syriza - Podemos - Enhedslisten! Og i dag ser jeg på Spanien og de spændinger der er og det reelle manglende opgør og endnu vigtigere forsoning efter Francos død og ser et Podemos slået af Vox...skræmmende!

Tilbage til dit spørgsmål om at undgå at betale skat i DK:
Alle dine pensioner (med undtagelse af aldersopsparingen) skal du svare dansk skat af, hvis du flytter til udlandet.
Der er nemlig ikke regnet skat af nogle af disse - og modsat hvad visse interesseorganisationer kræver om at kunne betale det lokale lands skattesats af disse, så har det aldrig - heller ikke i lovens forarbejder på noget tidspunkt vedr. pensioner - været tanken, at folk skulle flytte sine pensioner ud af landet til en lavere skat.
Reglerne for beskatning af de enkelte pensioner ved enten indløsning før tid eller ved overflytning til en udenlandsk pension (f.eks. hvis du vil arbejde i Spanien og der har en spansk firmapension) skal du høre både SKAT og det modtagende land om.

Via FN er der nogle regler for frasigelse af statsborgerskab - teknisk set kan du gøre dig selv statsløs og der er eksempler på det i historien.
Desværre frister statsløse ofte en kummerlig tilværelse, så det nemmeste er nok at undersøge reglerne for statsborgerskab i det land, hvor du flytter hen. Og især tidshorisonten, for arbejdstilladelse er sikkert ikke et problem med din baggrund (du var ingeniør, ikke?), men fra arbejdstilladelse til permanent opholdstilladelse og statsborgerskab kan der være lang vej. I det pågældende land, som du ønsker at bosætte dig, vil der typisk være advokater, som kan hjælpe dig - jeg vil råde dig til at få din ægtefælle til at søge efter disse på nettet og tage telefonisk kontakt i første omgang for at indhente tilbud.

Hvis du arbejder i udlandet, men stadig er dansk statsborger, så kan der være et skatteaftale mellem det pågældende land og Danmark. Også det bør du undersøge.

Der er en del EU-sider om det også:
https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1021&intPageId=2294&langId=da

Nu tog jeg tilfældigt Kroatien - er det ikke der, hvor du blandt andet bor, Gert Romme? Dine beskrivelser passer bare ikke helt med det link vedr. betaling.

Hvis du nu - ligesom Gert Romme - har en fed, livsvarig tjenestemandspension, så udbetales den løbende af staten og ikke som et 1-gangsbeløb.

Ved en livrente kan man "dø fra sin opsparing" - men med en tjenestemandspension kan ægtefællen fortsat få en del af den udbetalt livsvarigt.

Måske er det derfor, at Gert Romme betaler fuld skat til Danmark? Det lyder sandsynligt - hvorfor dog ikke bide den hånd, der fodrer én?

Jeg synes, at det er mærkeligt, at han ikke vil svare dig, men endnu mere mærkeligt, at han kun remser alle sine ulemper op og ikke forklare, hvorfor han ikke bare har søgt om statsborgerskab i de lande, hvor alle de sociale fordele åbenbart er bedre?

Desuden er flere af de forhold, som han "øffer" over allerede bestemt ved den seneste grundlovsændring - så det undrer mig, at han ikke ved dette eller i det mindste burde vide dette?
Og den var vist ikke for 15-18 år siden? ;)

Jeg tror, at det besvarede de fleste af dine af Gert Romme ubesvarede spørgsmål, Niels G. Madsen - ellers er du velkommen til at spørge yderligere.

Min baggrund for at vide det: jeg har også boet og arbejdet i udlandet i flere år - jeg fik endda min AMBI tilbage for 1½ år, da der i et af landene var en aftale med Danmark!

Omkring det løse, udokumenterede postulat om, at hvis alle udlandsdanskere vendte hjem, så ville det ene og det andet problem opstå....tjah, det er jo et postulat, som vist kun kan finde sin opfyldelse i et ekstremum, hvor de alle UPLANLAGT og UDEN VARSEL og SAMTIDIGT rejser retur....hvor sandsynligt er det nu? bum-bum....

Dertil skal siges, at en del højtlønnede kommer retur til DK på forskerordningen - uagtet de ikke er forskere - og at jeg endnu ikke har set tal fra Danmarks Statistik, der viser, at et flertal af hjemvendte danskere ender i arbejdsløshed eller i bolignød....

Niels G Madsen

Tak for din grundige gennemgang, Martin.
Jeg tror nu alt andet lige at Spanien holder skansen mod Vox. Jeg tror at befolkningen er tilpas blandet, også i kraft af de mange latinamerikanske indbyggere, til at det er begrænset hvor megen skade de kan volde. Og det bliver nok hverken i nærheden af Madrid eller Baskerlandet at jeg slår mig ned.

Dem eneste pensionsopsparing jeg har er en ratepension, som jeg mener at jeg vil kunne enten flytte til et udenlandsk pensionsselskab, eller til få udbetalt før tid mod 60 % skat, så det går nok.

Danmark har vist opsagt dobbeltbeskatningsaftalen med Spanien, men tilgengæld har Spanien indtil videre vist ladet nåde gå for ret, og modregner evt. dansk skat i deres egne skatteopkrævninger.

Jeg vil næppe gøre mig besvær med at frasige mig mit danske statsborgerskab inden jeg har det spanske, antageligt om 10 år. Og jeg tror.ikke at frasigelsen vil gøre meget fra eller til rent praktisk.

Dorte Sørensen

Bemærkning til Gert Romme 16. juni, 2021 - 03:20

Denne udvikling bliver ellers altid fortalt at det er kedeligt, at det vil ramme danske statsborger, der har opholdt sig uden for Danmark, men det er desværre nødvendigt, da der ifølge EU mv. ikke må ske forskelsbehandling.