Amager Fælled
Læsetid: 3 min.

Bioetiker: Mennesket vinder hver gang. Indtil vandsalamanderen vandt i kampen om Fælleden

Vandsalamandere stopper midlertidigt det omstridte boligbyggeri på Amager Fælled. Det fastslog Planklagenævnet og Miljø- og Fødevarenævnet i sidste uge. Vi bliver nødt til at tænke natur- og miljøhensyn mere ind i vores handlinger, mener bioetiker
Der var demonstration igen i maj måned for besvarelse af Lærkesletten på Amager Fælled, hvor blandt andet vandsalamanderen holder til. I sidste uge vandt det lille dyr en sejr, da byggeriet på Fælleden blev stoppet.

Der var demonstration igen i maj måned for besvarelse af Lærkesletten på Amager Fælled, hvor blandt andet vandsalamanderen holder til. I sidste uge vandt det lille dyr en sejr, da byggeriet på Fælleden blev stoppet.

Finn Frandsen

Indland
12. juli 2021

En padde med svovlgul mave og små, hvide vorter på kroppens side, der måler op til 16 centimeter og går under navnet stor vandsalamander, har sat en midlertidig stopper for opførelsen af 2.000 nye boliger på naturområdet Lærkesletten på Amager Fælled i København.

Det har Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet afgjort, efter en række organisationer, herunder Danmarks Naturfredningsforening og Amager Fælleds Venner, har klaget over byggeriet.

Begge nævn begrunder afgørelsen med, at »der efter oplysningerne i sagerne er et rasteområde for stor vandsalamander, som bliver fjernet ved realiseringen af projektet«, hvorfor de to nævn med øjeblikkelig virkning har valgt at sætte byggeriet på pause.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

John Damm Sørensen

Byggeriet på Lærkesletten blev standset med samme begrundelse som blev forsøgt anvendt i forbindelse med omdannelsen af den gamle TV-by i Gladsaxe. Sagen fra Gladsaxe gik glat igennem det hedengangne Naturklagenævn.
Som jeg ser det er forskellen, at man deporterede sagsbehandlerne til Viborg, og de tager nu grusom hævn på Amager og senest også på Bagsværd Sø

erik pedersen, Eva Ethelberg og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
erik pedersen

Håber naturen får fred ..,

Mvh Hanne Pedersen

Søs Jensen, Gitte Loeyche, Rasmus Kristiansen, Ruth Sørensen, Ninna Maria Slott Andersen, Birte Pedersen og Asiya Andersen anbefalede denne kommentar
Eva Ethelberg

Deportering af sagsbehandlere efter afgørelse , man var utilfreds med - må vi høre mere om den sag!?

Dorte Sørensen

Håber også at dette stop kan få gang i den manglende opførsel
af de 25 %, der i loven er afsat til almene boliger og at disse kan gøres billige enten ved direkte boligsikring eller ved at skatter og afgifter, grundpriser osv bliver lavere for almene boliger. Det vil være et godt politisk træk i stedet for bare at råbe op om at så kommer der ikke nok billige boliger til lavindkomstfamilier, når dette byggeri bliver stoppet.

Lise Lotte Rahbek

Hvornår er nyopførte boliger blevet "billige" ?

Dorte Sørensen

Ja det er netop det de skal blive og er blevet lovet mange gange - at almene boliger skal være til at betale for "alminde lige familier". Men "almindelige familier" er efter byggeriet blevet mere og mere formuende.
Det er netop det Folketingets politiker skal få ændret, hvis de virkelig mener noget med deres tale om blandede bolig sammensætninger. Lav love så almene boliger kan opføres billigere og i alle boligområder - eller giv en boligsikring så lavtlønsfamilier har mulighed for at kunne betale huslegen.

Daniel Joelsen

En kæmpe stor tak til alle de mennesker, der lægger friviligt arbejde i at støtte og demonstrere for dansk natur. Uden dem ville naturen stå dårligere, og vi ville have meget mindre at glædes over. Tak!

Jimmy Hansen, Søs Jensen, Lise Lotte Rahbek, Carsten Munk, Rasmus Kristiansen, Ruth Sørensen, Eva Kjeldsen, erik pedersen, Dorte Sørensen, Liselotte Paulsen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
John Damm Sørensen

Når letbanen omkring København står færdig,, vil et 1200 meter bredt og 21 kilometer langt areal være stationsnært. Her kan der bygges uendelig mange boliger på tidligere industrigrunde. Det vil være oplagt om Information følger op på lokalplanerne for dette mekka for entreprenører og undersøger hvor mange lavtlønnede, der får mulighed for at bo i denne nye ringby.

Helle Degnbol

Vandsalamanderen vandt.

Fedt!

Men fortæl, kære Information.
Hvad er perspektivet nu?
På baggrund af denne sag.
Mht. byggeriet, Amager Fælled, naturen?

Klaus Brusgaard

Overskriften berammer præcist sagens kerne; "vi" tror i vor selvforherligelse at det er mennesket imod naturen. I realiteten er det os selv vi bekæmper ved at mishandle den natur vi selv på godt og ondt er fuldstændigt afhængige af.