Interview
Læsetid: 3 min.

Cepos: Venstres plan om både mere velfærd og klima hænger ikke sammen

Ifølge Cepos kan Venstres idé om både at bruge råderummet på klima og mere velfærd ikke lade sig gøre. Der vil mangle mindst 15 milliarder kroner, anslår den liberale tænketank, der også mener, at partiet må indse, at omstillingen vil koste for landbruget
Analysechef i den liberale tænketank Cepos er kritisk over for, at Venstre umiddelbart vil friholde landbrugets husdyr fra CO2-afgifter, selv om svin og kvæg udgør langt størstedelen af landbrugets klimabelastning.

Analysechef i den liberale tænketank Cepos er kritisk over for, at Venstre umiddelbart vil friholde landbrugets husdyr fra CO2-afgifter, selv om svin og kvæg udgør langt størstedelen af landbrugets klimabelastning.

Sille Veilmark

Indland
14. juli 2021

Regnestykket er sådan set simpelt, siger Otto Brøns-Petersen, der er analysechef i den liberale tænketank Cepos. Det hænger ikke sammen økonomisk, at Venstre både vil øge velfærden i takt med befolkningsudviklingen og opfylde klimalovens mål om 70 procent CO2-reduktion i 2030.

»Så løber man simpelthen tør for penge,« siger han.

I et interview med Information for nylig sagde Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, at de borgerlige har »bedre og mere effektive løsninger til at levere et mere velstående samfund og en grønnere fremtid videre til vores børn«.

Modsat regeringen er Venstre nemlig villig til at bruge statens forventede overskud – det såkaldte råderum – på klima frem for ekstra velfærd ud over, hvad det demografiske træk tilsiger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Alvin Jensen

Hvad vil nogen sinde hænge sammen for cepos andet end skattelettelser og forarmet fattige udnyttet af de rige?

kjeld jensen, Eva Schwanenflügel og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Erik Karlsen

Alvin,
det er vist en automatreaktion fra dig, når der er noget om Cepos, er det ikke? Den har jo ikke noget med artiklens indhold at gøre.

Mogens Kjær

Venstres fungerende politiske ordfører, Christoffer Melson, slår vist "alle tiders rekord" i sit svar på artiklen. På intet tidspunkt forholder han sig til artiklen og kommentarerne fra CEPOS.

Måske forstår han dem ikke, men under alle omstændigheder er de den mest ynkelige populisme, jeg har set - også selv om det kommer fra Venstre, og det siger ikke så lidt