Klimapolitik
Læsetid: 5 min.

Dansk Folkeparti kritiserer Ellemanns borgerlige klimaprojekt: Dømt til at fejle

Jakob Ellemann (V) vil stå i spidsen for et fælles borgerligt klimaprojekt, som han mener bliver afgørende, hvis blå blok skal vinde næste valg. Men Dansk Folkepartis klimaordfører Morten Messerschmidt kalder udmeldingerne ukonkrete, et quickfix og dømt til at fejle
Jakob Ellemann-Jensens borgerlige klimaprojekt er så ukonkret, at klimaordfører for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, næsten ikke kan forholde sig til det. Det er dømt til at fejle, siger han.

Jakob Ellemann-Jensens borgerlige klimaprojekt er så ukonkret, at klimaordfører for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, næsten ikke kan forholde sig til det. Det er dømt til at fejle, siger han.

Claus Bech

Indland
6. juli 2021

Mandag annoncerede formand for Venstre Jakob Ellemann her i avisen, at han vil stå i spidsen for et fælles borgerligt klimaprojekt, som skal være med til at sikre højrefløjen sejren ved næste valg. Venstre har været »fodslæbende« på klimadagsordenen, siger han, og de borgerlige er nødt til at have en mere ambitiøs klimapolitik, hvis de skal kunne vinde et kommende folketingsvalg.

Det skal, ifølge Ellemann, blandt andet ske ved at bruge penge fra det økonomiske råderum til klimatiltag i stedet for at bruge dem til mere velfærd – udover hvad det kræver at følge med befolkningsudviklingen. Samtidig vil han indføre en bred CO2-afgift og understregede i interviewet, at målet 70 procents reduktion af drivhusgasser i 2030 står mejslet i granit.

En udmelding, som støttepartiet Dansk Folkeparti stiller sig skeptisk over for.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Om Jakob Ellemann´s klimaudspil er dømt til at fejle, ved jeg selvsagt intet om, men jeg har selvfølgelig mine mistanker om, at Venstre har noget i baghånden, som jeg ikke mener er foreneligt med problemstillingen.

Men, når det drejer sig om den kriminelle Morten Messerschmidt g Dansk Folkeparti, er jeg til gengæld ret sikker. Fra denne side i danske politik kommer der intet, der er brugbart og acceptabelt. Hverken omkring klima, menneskerettigheder og noget andet.

Og egentlig vil jeg anbefale platuglen, Morten Messerschmidt, at betale de skatteborgerpenge tilbage til EU, som han har svindlet sig til. For nogle af disse penge var også mine penge.

Jeg syntes, det både er skammeligt og uanstændigt, at kriminelle egoister som Morten Messerschmidt overhovedet kan sidde og føre sig frem i landets højeste embede, folketinget. Og jeg undrer mig over, at han ikke har bare lidt selvkritik, så han på eget initiativ forlader pladsen.

Vibeke Olsen, Søren Fosberg, Bjarne Bisgaard Jensen, Helle Walther, Mikael Benzon, søren ploug, Sonja Rosdahl, Jesper Sano Højdal, Inge Lehmann, erik pedersen, Lars Jørgensen, peter juhl petersen, Jeppe Bundgaard, Alvin Jensen, John Andersen, Susanne Kaspersen, Ruth Sørensen, Holger Nielsen, Per Kortegaard, Lillian Larsen, Søren Bro og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Kristian Spangsbo

Det store problem for højrefløjen er, at klima (og lige ret til sundhed, uddannelse og så meget andet) slet ikke er tænkt ind i nogen politikker - måske med landbrug og transport som de mest synlige. Offentlige investeringer og tilskud skal tænkes ind i en klimakontekst. Men det kan højrefløjen ikke få sig selv til, for så er deres eksistensberettigelse skredet - individets (det stærkeste, vel at mærke) ret til at udnytte jorden og medmennesker er jo truet af de dagsordener...

Vibeke Olsen, Halfdan Illum, Inge Lehmann, Sabine Behrmann, erik pedersen, jørgen djørup, Lars Jørgensen, Jeppe Bundgaard, Alvin Jensen, Carsten Munk, Gert Romme, Torben Skov, Susanne Kaspersen, Holger Nielsen, Ib Christensen og Søren Bro anbefalede denne kommentar
Christian De Coninck Lucas

Too little, too late.

Achim K. Holzmüller

Ellemann vil placere en borgerlige klima-iniciativ der lyder lidt anderledes en den rødes. Ved at holde fast i reduktion af drivhusgasser med "mejslede" 70% frem til 2030.
Han blæser Venstres borgerlige plan ud med for megen mel i munden, og burde vide sådant næppe ænder godt.
Den honorerer valgborgerne ikke!

Jeppe Bundgaard

Kære Jacob Ellemann Jensen
Klimaet er simpelthen for vigtigt, til at du skal bruge det til at skabe fremgang i meningsmålingerne. Det drejer sig om vores alle sammens fremtid og potentielt overlevelse.
Du, og dit parti har alle dage stået på den forkerte side af historien i forhold til klima. Og, det er simpelthen ikke troværdigt, det du har gang i nu.
At ville kalde venstre et grønt parti er, i bedste fald, at smykke sig med lånte fjer.
Du må tro, vi alle har en meget kort hukommelse, eller er direkte dumme.

Vibeke Olsen, Ove Junne, Helle Walther, Susanne Kaspersen, søren ploug, Sonja Rosdahl, Inge Lehmann, erik pedersen, Alvin Jensen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Louise Hansen

Jeg hader virkelig højrefløjens hykleriske tilgang til diskussion. Den (højrefløjen) har INTET andet at komme med end paradokser:

Højrefløjen har i disse dage INTET andet at byde ind med end tiltag for indskrænkning af fri tænkning , hvilket selvfølgelig er paradoksalt.

Vibeke Olsen, Helle Walther, Sabine Behrmann og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Tonny Helleskov

Chefredaktør skriver i dagen Berlingske -
"Ellemanns nye projekt kan blive blå bloks »måske største vindersag"
Ja, Venstre har mange vindersager.

Helle Walther, Inge Lehmann og Søren Kristensen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Det Messerschmidt ikke har forstået er at klimaprojekter er til for at fejle.

Søren Fosberg

Er det ikke bare en lille smule opmuntrende for Informations velmenende debattører at Ellemann nu tilslutter sig Klimarådets anbefaling om en bred forureningsafgift og dermed pådrager sig den kriminelle Mortens vrede og nedladende tanker.

Klimarådets anbefaling som verdens grønneste klimaminister, socialdemokraten Dan Jørgensen vistnok kalder noget Georg Gearløs hurlumhej.