EM2020
Læsetid: 9 min.

Folkefest, fodboldtosser og fadølsindeks på rekordfart. Det føles, som om der bliver skrevet sportshistorie i Danmark

Fra den lille by Østervrå i Nordjylland til værtshuset Lumskebuksen i København er Danmark gået fodboldamok til lyden af ’Re-Sepp-ten’ og smagen af fadøl. Information har talt med nogle af alle roligansene om den sportshistoriske begivenhed, de er blevet en del af 
Værtshuset Lumskebuksen på Østerbro i København er den seneste tid blevet et samlingssted for danske fodboldfans. Til kampene mellem Danmark og henholdvis Tjekkiet og Wales har der været op omkring 1.500.

Værtshuset Lumskebuksen på Østerbro i København er den seneste tid blevet et samlingssted for danske fodboldfans. Til kampene mellem Danmark og henholdvis Tjekkiet og Wales har der været op omkring 1.500.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
7. juli 2021

Det har været nogle usædvanlige uger på Lumskebuksen.

Værtshuset på Østerbro i København er den seneste tid blevet et samlingssted for danske fodboldfans. Der er plads til omkring 50 siddende gæster inde og 130 ude foran, men ved kampene mellem Danmark og henholdsvis Tjekkiet og Wales har der været op omkring 1.500. På pladsen foran. På stolene og bordene og i lygtepælene. I stedet for de normale tre fadølshaner er der nu 20.

Mandag eftermiddag er der mere stille. 72-årige Ole Olsen og 74-årige Helge Olsen sidder med hver deres øl i glas. Ole Olsen har set alle Danmarks kampe ved slutrunden, som han mener for alvor har samlet danskerne.

»For en gangs skyld,« siger han.

»Danskere er meget forskellige. Der er nogle underlige holdninger indimellem. Men nu har vi noget at stå sammen om.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Billederne, især det øverste, understreger vel den kulturelle og intellektuelle armod, som præger ikke blot Danmark, men snart sagt hele verden.

Coronakomplekset synes ovre, og straks løber alle atter mod Titanic's soldæk, sjungende for kapitalguden.

Jens Christian Jensen

Ja, lad os forbyde glæde og passion. Måske kan folketinget nå at lave en hastelov inden finalen på søndag :-)

Morten Balling

Tænk jer om. Vi er midt i en pandemi.

Covid-19 overrasker hele tiden, men Delta varianten ligner alvor. Den vokser eksponentielt i Danmark med en fordoblingstid på få dage, og en stigende positivprocent.

Det er fuldt ud forståeligt at folk ikke orker mere pandemi, men eksponentiel vækst midt om sommeren er alvorligt.

Delta varianten slår også unge mennesker ihjel. Specielt hvis den løber løbsk.

God kamp.

Ib Christensen og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar
Jens Christian Jensen

Søren. Fodbold er nok den begivenhed der har allermest interesse world wide. Hvis det ikke må fylde meget i mediebilledet 3-4 uger hvert andet år når der er slutrunder, så ved jeg ikke hvad der så må fylde noget.

Mht. corona. Passion og glæde trumfer nogle gange fornuften. Det er det der gør os til mennesker. Vi er ikke perfekte og kan ikke træffe alle vores valg efter statistik og fornuft. Så ville livet da også blive ganske kedeligt.

Nu slippes der så for yderligere dansk hysteri på information,, tilbage til amerikansk medie dominans som i øvrigt er ligeså afskyeligt fordummende og ligegyldigt som som EM i fodbold., men folk elsker åbenbart frygt.

England vandt og det var fuldt fortjent, jeg håber dog de bliver jævnet med jorden i finalen.

Jens Christian Jensen

Hvad der opleves som fordummende og ligegyldigt er nok meget individuelt.
Det kan sagtens diskuteres, men der er ingen facitliste.

Ib Christensen

Jeg er villig til at bytte en fodboldtosse for en klimatosse. De første har vi nok af, men vi mangler flere af de sidste.

jørgen djørup

Jeg er vild med at se fodbold på grund af uforudsigeligheden.
Jeg hader fodboldjournalistik før under og efter kampen på grund af forudsigeligheden.
Jeg savner journalister, der tager fodbold alvorligt.

Anders Sørensen

@jJørgen Djørup, det sjove er, at journalister NETOP tager fodbold alvorligt, når de stiller de spørgsmål, du hader. De stiller de ægte spørgsmål, der taler rent til den samhørighed, vi netop nu hylder. De stiller de spørgsmål, der skaber samhørigheden.

Du tager ikke fodbold alvorligt, og det er helt ok. Du hylder dine gamle helte. Du hylder livet anno dazumahl, og du kan ikke lide fodbold.

Det er helt ok.

jørgen djørup

Kære Anders Sørensen.
Du har nok ret i, at jeg ikke tager fodbold alvorligt.
Hvilke helte jeg hylder, ved jeg ikke.