Interview
Læsetid: 2 min.

Vil man møde på job hos Google USA, skal man vaccineres. Sådan bliver det næppe i Danmark

I USA kræver Google, at de ansatte skal vaccineres, hvis de vil møde op på arbejde. Den beslutning kommer også til at gælde Google-ansatte i andre lande, men er dog ikke ensbetydende med, at det vil ske i Danmark, siger techgigantens danske kommunikationschef, Jesper Vangkilde
Google har udskudt genåbningen af virksomhedens kontorer fra midten af september til midten af oktober, og ansatte på techgigantens kontorer i USA må kun møde fysisk på arbejde, hvis de er vaccineret.

Google har udskudt genåbningen af virksomhedens kontorer fra midten af september til midten af oktober, og ansatte på techgigantens kontorer i USA må kun møde fysisk på arbejde, hvis de er vaccineret.

Andrew Kelly

Indland
2. august 2021

»Enhver, som kommer på arbejde hos os, skal vaccineres.«

Således stod der i et notat, som Googles administrerende direktør, Sundar Pichai, offentliggjorde forleden med henvisning til de ansatte på techgigantens amerikanske kontorer og campusser. Smitten i USA stiger kraftigt, og ifølge Pichai er vaccination mod COVID-19 »en af de vigtigste måder at holde os selv og vores samfund beskyttet på i de kommende måneder«.

Sundar Pichai annoncerede samtidig, at genåbningen af alle øvrige Google-kontorer verden over bliver udskudt fra midten af september til midten af oktober, og at den nye vaccinationspolitik vil blive udvidet til også at gælde andre lande end USA.

Men gælder det også Googles ansatte i Danmark? Det er der ikke taget stilling til, siger Jesper Vangkilde, der er kommunikationschef for Google i Danmark.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vaccine eller ej. Det bliver betragtet som en privatsag. Sådan må det være. Tvang vil hurtigt vise sig kontraproduktiv.
Men i grunden er det vel et offentligt anliggende, om du udsætter andre for smitte eller ej.
Anti-vaccerne holder desuden pandemien kørende og øger derfor risikoen for, at en ny og farligere SARS-CoV-2-variant udvikles. Det må også være et fælles anliggende!

Maj-Britt Kent Hansen, Kim Houmøller og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Per Christiansen

Ikke dets tro er der mange sølvpapir hatte der tror at det hele er et fup nr.
Der bliver indsat en gps chip, osv.

Niels G Madsen

Ja, men der er nu også en del som ikke er antivaxx'ere, og som har taget alle tidligere anbefalede vacciner, men som er betænkelige ved at normerne for hvem der bør vaccineres (og for hvems skyld de bør vaccineres) sådan kan ændres fra den ene dag til den anden, efter at have været mejslet i granit i et halvt århundrede eller mere.

På den måde minder det lidt om en lang række andre borgerrettigheder, som i årtier igen og igen er blevet fremhævet over for "sølvpapirshatte", med som sjovt nok afskaffes lige så snart det bliver muligt for nogen at tjene penge, eller på anden måde opnå fordele ved at det sker.

Selv om vaccinen er godt nyt for dem som er særligt udsatte for covid, så er det et helt ekstremt brud med tidligere tiders forsigtighedsprincipper, at forsøge at gennemtvinge behandling af bogstavelig talt milliarder af mennesker, herunder børn og unge, med et helt nyudviklet medicinsk produkt som i alle andre situationer ville blive kategoriseret som værende på forsøgsstadiet. -Og det på under et år.

Jeg tror at der er en del som stejler der, og på den baggrund synes jeg synes jeg egentlig at det er noget svineri hvis man automatisk stempler dem som konspirationsteoretikere, egoister, højreekstremister eller sølvpapirshatte.

Jeg tror nok at det vil overraske en del at kommentatoren her hvor mange mennesker som har stemt på venstrfløjen, herunder Enhedslisten, hele deres liv som også er stærkt kritiske overfor denne pludselige venden alle tidligere principper for vaccination af befolkningen og borgerrettigheder på hovedet. Jeg kender da ihvertfald en god håndfuld stykker som finder det sidste års udvikling for uproportionelt, herunder den som har valgt at forlade Enhedslisten efter næsten 3 årtiers aktivt medlemskab.

Når jeg læser hvad en del andre "venstreorienterede" og "humanister" skriver om deres mere kritiske kammerater her, så forstår jeg godt hvis en del går stille ved dørene. Men jeg forudsiger at især Enhedslisten kommer til at mærke det ved næste valg, hvor jeg tror at der vil være en del stemmer som er forsvundet helt fra det politiske landskab.

Michael Waterstradt, Claus Nielsen, Anina Weber, Estermarie Mandelquist, Anders Reinholdt og ulrik mortensen anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Hørte til morgen, at vaccineskepsis ikke mindst skyldes myndighedsskepsis.

Niels G Madsen

@Maj-Britt Kent Hansen
Nu skriver du ikke hvor du har hørt dette, og heller ikke om det i givet fald kun skulle gælde skepsis over for at modtage de nye covid vacciner, eller om der her tales om mere overordnet skepsis over for vacciner generelt.

Der er da utvivlsomt en korrelation mellem covid vaccine-skepsis og myndighedsskepsis. Jeg er dog ikke overbevist om at forholdet mellem årsag og virkning er så entydig som man måske kunne tro.

Man kan også overveje hvor skepsis over for myndigheder mon kan komme fra? Det kan jo godt være baseret på en persons erfaringer, over tid, af myndigheders troværdighed, f.eks om de plejer at holde hvad de lover og ikke giver garantier uden dækning, om de er i stand til at erkende og tage ansvar for fejl, og om de står på mål for borgernes retssikkerhed af egen drift.

Så måske jeg ville omformulere udsagnet til noget i retning af at "Der kan være en sammenhæng mellem covid vaccine-skepsis og myndighedernes troværdighed". Det tror jeg er tættere på virkeligheden.

Maj-Britt Kent Hansen

Niels G. Madsen - Jeg mener, men er ikke 100% sikker, at det var Michael Bang Petersen fra Hope-projektet, der blev citeret herfor ifm., hvor mange vaccinerede, der skal til for at nå flokimmunitet over for Covid.

Maj-Britt Kent Hansen

... og det var i P1 Morgen.