Nyhed
Læsetid: 4 min.

Potentielt ulovligt træ importeres til Danmark. Ministeren må gå ind i sagen, siger partier

Miljøministeren skal se på, om der bør tilføres flere ressourcer til at føre kontrol med træimportører, og om retningslinjerne på området skal være mere klare. Desuden skal hun tage sagen op på EU-plan. Sådan lyder nogle af ønskerne fra partier, efter afsløringer om import af potentielt ulovligt træ til Danmark
Danske virksomheder er i tvivl om, hvornår de har gjort nok for at dokumentere det importerede træ er lovligt. Billedet viser trærafter, der bliver transporteret på en flod i Sibirien i Rusland.

Danske virksomheder er i tvivl om, hvornår de har gjort nok for at dokumentere det importerede træ er lovligt. Billedet viser trærafter, der bliver transporteret på en flod i Sibirien i Rusland.

Ilya Naymushin/Reuters/Ritzau Scanpix

Indland
22. juli 2021

Der skal gøres mere for, at der ikke slipper ulovligt fældet træ ind i Danmark.

Sådan lyder det fra flere partier, efter at Information den seneste uge har kunnet fortælle, hvordan en lang række danske virksomheder får påbud fra Miljøstyrelsen, fordi de ikke i tilstrækkelig grad kan dokumentere lovligheden af det træ, de importerer.

Miljøstyrelsen har fra 2013 til 2020 kun udført tilsyn med omkring 160 af de 4.000 danske virksomheder, der er omfattet af EU’s tømmerforordning, der skal sikre lovlig import af træ. I alt har Miljøstyrelsen givet påbud i 40 procent af de tilsyn, de har ført siden 2013.

Det høje antal påbud tyder på, at der er behov for at få skærpet kontrollen, mener Peder Hvelplund, der er miljøordfører for Enhedslisten. Han mener ikke, at antallet af tilsyn er tilstrækkeligt.

»Med baggrund i de her tal synes jeg, det er helt oplagt at kigge på, om Miljøstyrelsen skal have midler til at føre flere tilsyn,« lyder det fra Hvelplund.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er sådan lidt flagrende, hvilke danske virksomheder og hvilke slutaftagere, der er tale om ved potentielt ulovligt importeret tømmer og formentlig færdigprodukter. Kan Information grave et eller to spadestik dybere?