Baggrund
Læsetid: 4 min.

Slaget på Fælleden fortsætter – det samme gør det ellers stoppede boligbyggeri

Balladen om byggeriet på Amager Fælled fortsætter. Først blev det stoppet af Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet, men så gik dele af det i gang igen. Nu vil Enhedslisten have miljøministeren i samråd
Aktivisterne for at bevare Amager Fælled kunne tidligere på sommeren glæde sig over, at byggeriet blev stoppet på grund af en vandsalamander, der var truet af byggeriet. Men glæden blev dog kortvarig, i dag er man igen i gang med dele af byggeriet.

Aktivisterne for at bevare Amager Fælled kunne tidligere på sommeren glæde sig over, at byggeriet blev stoppet på grund af en vandsalamander, der var truet af byggeriet. Men glæden blev dog kortvarig, i dag er man igen i gang med dele af byggeriet.

Finn Frandsen

Indland
23. juli 2021

Det skulle være så godt, men så er det faktisk skidt. Den 7. juli meddelte Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet i en afgørelse, at nævnene havde »tillagt klager over etablering og drift af bydel på Amager Fælled, Vejlands Kvarter, opsættende virkning«.

Det betød helt konkret, at det meget kritiserede byggeri af godt 2.000 nye boliger, den såkaldte Fælledby, der allerede var gået i gang på den tidligere camping- og losseplads, skulle indstilles med det samme.

Grunden var blandt andet hensynet til vandsalamanderen, der yngler på stedet, og de to nævn meddelte, at en endelig afgørelse omkring byggeriet ville kunne forventes i begyndelsen af 2022.

Byggeriet blev standset, og aktivisterne, der har kæmpet for netop den afgørelse, kunne glæde sig. Glæden blev dog kortvarig: Blot en uge senere vurderede selskabet bag byggeriet, Fælledby P/S, der består af det kommunale By & Havn og PensionDanmark, at dele af byggeriet alligevel godt kunne fortsætte.

Orientering fra kommunen

Miljø- og teknikforvaltningen i Københavns Kommune sendte en orientering til medlemmerne af Miljø- og Teknikudvalget, hvori de ifølge en artikel på Byrummetmonitor.dk skrev:

»Fælledby P/S har meddelt forvaltningen, at de påtænker at fortsætte deres planlagte nedrivnings-, forsynings- og anlægsarbejder, som ikke direkte vedrører den del af arealet, som er levested for salamandere.«

Ifølge Byrummetmonitor.dk havde Miljø- og Teknikforvaltningen fået advokatfirmaet Horten til at vurdere Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse, og advokaterne nåede frem til, at de tilladelser, som Fælledby P/S allerede havde fået til at påbegynde forberedelser af byggeriet – blandt andet nedrivning af et vandrehjem på grunden – ikke blev påvirket af afgørelsen.

Af orienteringen til Miljø- og Teknikudvalget fremgik samtidig, at Københavns Kommune ikke mente, at den kunne føre tilsyn med byggeriet og håndhæve klagenævnenes afgørelser, så længe klagesagen var i gang:

»Som en følge af nævnets afgørelse kan kommunen ikke agere som tilsynsmyndighed efter miljøvurderingsloven eller iværksætte håndhævelse. Det er kun Miljø- og Fødevareklagenævnet, der kan meddele et eventuelt standsningspåbud i forhold til de fortsatte byggeanlægsaktiviteter.«

Unødig provokation

Den 16. juli kunne Politiken fortælle, at Amager Fælleds Venner havde stævnet Københavns Kommune for de facto at give Fælledby P/S lov til at fortsætte byggeriet, og vennernes talsmand, Steffen Rasmussen, udtalte til avisen:

»Det er skuffende, at man gør så meget for at komme uden om den miljølovgivning, vi har. Jeg har måske haft en blind tro på, at kommunen varetog de interesser, borgerne har – også når det gælder beskyttelsen af naturen. Men det ser ikke sådan ud.«

Desuden var det ulovligt, mente professor i miljøret, Peter Pagh, også i Politiken. Efter hans vurdering gjaldt Planklagenævnet og Miljø- og Teknikklagenævnets afgørelse alle dele af det planlagte byggeri:

»Den gælder for hele det samlede projekt. Der må den opsættende virkning omfatte alle elementer af projektet. Retsvirkningen er, at ingen af de ting, der indgår, kan gennemføres, før man har taget stilling til klagesagen.«

Sagen vakte også genlyd på Christiansborg, hvor Enhedslistens miljøordfører, Peder Hvelplund, i onsdags via Twitter annoncerede, at han ville indkalde miljøminister Lea Wermelin (S), i samråd for at få svar i sagen og byggeriet stoppet:

»Helt skævt, at Københavns By og Havn ikke stopper byggeriet på Amager Fælled. På trods af at den nye klageafgørelse klart og tydeligt bør have opsættende virkning for byggeriet.«

Mangeårig ballade

Balladen om den grund på Amager Fælled, hvor der (måske) skal bygges 2.000 nye boliger, og som tilhængere af byggeriet kalder Lossepladsen, mens modstandere af byggeriet kalder den Lærkesletten, går flere år tilbage. For at finansiere metrobyggeriet solgte Københavns Kommune i begyndelsen af 1990’erne en del af Fælleden til boligbyggeri, og det er de boliger, som nu skal bygges – både fordi kommunens byudviklingsselskab By & Havn stadig afdrager på metrogælden, og fordi der mangler boliger i København.

Først skulle boligerne have været opført på den såkaldte Strandeng, men naturen her var bevaringsværdig og protesterne voldsomme, og byggeriet blev skrottet. Så blev det flyttet hen til den nuværende grund, der engang var en losseplads og nu rummer et vandrehjem og en campingplads, og som ikke er lige så bevaringsværdigt et stykke natur.

Et politisk flertal i Københavns Kommune gav grønt lys for byggeriet, men de folkelige protester var og er igen markante – ikke mindst fordi vandsalamanderen yngler på stedet. Og det førte så til Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse fra den 7. juli om at indstille byggeriet og undersøge sagen nærmere, inden man tog en endelig afgørelse.

Det var en afgørelse, der vakte glæde, ikke mindst hos Mickey Gjerris, lektor i bioetik ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet.

»Byudvikling er ikke en naturgiven størrelse, tværtimod er det os, der bestemmer, hvordan den tegner sig,« sagde han til Information.

»Vi bliver nødt til at lære at begrænse os. Så kan det godt være, at den enkelte sag med vandsalamanderen kan virke ligegyldig, men pointen er, at der er tusindvis af de her sager hver dag, og hver gang vinder mennesket.«

Information har forgæves forsøgt at få en kommentar fra teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen (EL).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

John Damm Sørensen

Det minder mere og mere om forløbet af sagen om TV-byen i Gladsaxe, her gennemførte bygherren en systematisk ødelæggelse af beskyttede arters rastesteder.
https://gladsaxen.dk/aarets-padderapport-deprimerende-laesning/

Susanne Kaspersen, Thomas Tanghus, Ruth Sørensen, jens christian jacobsen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

S skal have et gok til kommunalvalget.

Vibeke Olsen, Susanne Kaspersen, Christina Stougaard Hansen, Ruth Sørensen, erik pedersen, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Rasmus Kristiansen og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar
Michael Gudnæs

Hvad er det for noget pjat! København har mere brug for boliger end for naturreservater. Man skal virkelig være opvokset og fastgroet i en stenørken for at kunne forveksle en tildækket losseplads med umistelig natur. Hvorfor skal salamanderen nødvendigvis bo lige der? Den vil formentlig alligevel trives bedre herude på landet, hvor den virkelige natur befinder sig. Skån mig for de bytosser og den Disneyverden, de har valgt at identificere sig med.

Viktor Wennesz, David Zennaro og Henning Kjær anbefalede denne kommentar
Jens Christensen

@Michael Gudnæs, fjernelse og ødelæggelse af resterende grønne arealer vil da gøre vores hovedstad mere utiltrækkende. Lige netop den slags arealer har en særlig stor værdi i kraft at , at de kan benyttes og nydes af en meget stor nærboende befolkningsgruppe.

Det er vel så heller ikke 'blot en salamander', det drejer sig om. Der er tit en tendens til, at en enkelt art på godt og ondt gøres til en slags symbolik for en større helhed.

Susanne Kaspersen, Inge Lehmann, Ruth Sørensen, Fam. Tejsner, Mogens Holme, Rasmus Kristiansen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Michael Gudnæs, København har brug for betalelige boliger... det behøver ikke nødvendigvis at være de grønne oaser, der skal ofres. Der er masser af byggeri i gang i byen rettet til velhavere som kommunen skulle se at få konverteret om til boliger til almindelige mennesker. Og hvorfor ikke droppe dette lande-snobberi - i international sammenhæng er København en lille provinsby og selvfølgelig skal den have adgang til grønne områder.

Vibeke Olsen, Kim Houmøller, Christel Gruner-Olesen, Søren Cramer Nielsen, Søren Løvborg, Susanne Kaspersen, Inge Lehmann, Thomas Tanghus, Ruth Sørensen, Fam. Tejsner, erik pedersen, Mogens Holme, Bjarne Bisgaard Jensen, Rasmus Kristiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ud med S og de borgerlige til kommunalvalget.

De pisser på os igen og igen.

Vibeke Olsen, Søren Cramer Nielsen, Susanne Kaspersen, Inge Lehmann, Thomas Tanghus, erik pedersen, Carsten Munk, Mogens Holme og Rasmus Kristiansen anbefalede denne kommentar
Rasmus Kristiansen

Hvor er det sejt gået af salamanderen.., og af aktivisterne med flere.
That is the spirit. Keep up the good work. Keep Your head Up. It is really great and good.
Lad der/ Os endelig blive flere, Jeg er fortrøstningsfuld, det kommer til at virke, for det virker det der/her.

En tildækket losseplads har Vi for så vidt også her i Odense. Det er Stige Ø ud til Odense Fjord. Det er ligeledes endnu et skønt grønt område af Odense, et yndet udflugtsmål folk her valfarter til og foretager alskens aktiviteter, i pagt med det grønne. Odense fjord har det dog så ikke for godt, set ud for dyrelivets perspektiv. Men der gøres noget ved det nu, og det er bestemt positivt. Håber på et godt og frugtigt resultat.

Læste i går, kan ikke helt huske hvor, men at i Næstved er man gået i gang med et stort genopretningsforløb af noget Å, som skal tilbage som det oprindeligt så ud, på en god bid strækning af 13 kilometer til 53 millioner. Congrats Næstved, det er søreme godt gået, det er meget flot og bestemt yderst positivt. Keep Ypur head Up.

Hen over Fyn er de i gang med Baltic pipe line. Flere har været imod dette ikke særlig heldig projekt. Det har været noget værre rod derude henover Fyn med alskens maskiner, bunker af jord der er rykket rundt med og sand/grus der bruges - hen over det hele på Fyn, og det ser ud ad helvedes til.
Det er der gladeligt og heldigvis blevet sat en stopper for grundet en fredet art.
Ha ha.., uden at være skadefro, men fordi Jeg mener projektet hører slet ikke til, sådan helt ærligt ret beset, og ydermere grundet et sjovt samspil mellem arter, der kan sætte et stop for sådanne projekter. Her er der tale om en frø eller en mus eller en snegl eller en myre, der har sat en stopper for det. Hvor er det herligt positivt.
Finder det noget morsom og godt.

Håber tilsvarende til denne historie at broprojektet hen over det sydfynske øhav Bøjden - Fynshav til Als aldrig bliver til noget som helst. Håber inderligt der oprettes et borgerforslag eller lignende mod dette vanvittige, tåbelige tossede, skøre projekt.
Der arbejdes dog på højtryk for en vedtagelse af projektet, der pep talkes for projektet, og der optrædes totalt med julelys i øjnene foran mikrofonholdere for at dette broprojekt skal lykkes.
Jeg mener De er bindegale og forrykte. Det vil da smadre fuldkommen det unikke naturskønne Sydfynske øhav og Helnæs Bugten, for ikke også at nævne oplandet rundt omkring Faaborg såsom Bøjden, Horne, Millinge, Svanninge, Faaborg selv og i allerhøjeste grad fantastiske skønne og seværdige og bevaringsværdige Svanninge Bakker.
Hele dette området her ved Faaborg, oplandet, Dyreborg, Svanninge Bakker, Helnæs Bugt og det Sydfynske øhav er endnu en perle i Danmark. Og hvilket en. Det er et kæmpe stort lækkert naturskønt område der vil bliver totalt smadret til ukendelighed hvis det lykkes at gennemføre broprojektet. Det håber Jeg ved gud ikke sker. Jeg er stærkt imod det. Lad hele dette område være en nationalpark/skat, der ikke, som i slet ikke, kan pilles ved og i så fald så lad Dem få en over nallerne, hvis De/ man skulle få/ have lyst.
Lad os få en god folkelig opbakning og modstand/opstand mod dette vanvid. Ellers, lad os håbe på der er noget tang art, en musling art, en krabbe art, en ising art, en hornfisk art, en Faaborg art, der kan sætte en stopper for det, ligesom med salamanderen på fælleden og ligeså med Baltic Pipe Line rør/anlægsprojektet.
Hele Fyn vil blive smadret af dette vanvittige tossede ødelægende broprojekt.
Hele dette fantastiske skønne naturlige og naturskønne område vil blive totalt skadet og smadret. Det vil Jeg have det meget meget dårligt med.
( har boet på Nørre Søgade KBH, Vallensbæk, Solrød, Brøndby Strand, Ishøj - altså Vestegnen og Sydkysten, Faaborg i 8 år og nu snart 10 år i Odense ).

Her i Odense er der også rykket rundt på en del, faktisk en hel masse, og skudt en del huse op ( hvor der før var marker og åbent terræn - noget horisont, og hvor dyr kunne boltre sig på), bygninger ( især omkring havnen, Thomas B Triges Gade, Albani Torv, Østre Stationsvej, Toldbodgade m.m. ), virksomheder ( Tietgenbyen - her er kommet en del til, især Fæcesbogens datacenter på 180000 kvm grund, og nu er dette i gang med at udvide med 2 datacentre mere, alt i alt hvor der før var marker og ældgamle træer, hvor masser af dyr løb rundt, legede, levede, boltrede sig på i omgivelserne og brægede ellers, inden da ), og nye storstilede pompøse vartegn ( eksempel vis cykel-/ gangbroen hen over Jernbanesporene ved Odense Banegård til omtrent 175 millioner var det vist nok. Tsk tsk tsk, hvorfor gør det med så dyr en løsning og med så stor prestige og opblæsthed ? Den er fed nok, men mindre kunne sagtens have gjort det, og mange millioner kunne være brugt så meget anderledes på social og velfærdsområdet, naturområdet, flere cykelstier m.m.m. )

Min pointe er.. Jeg har cyklet virkelig ret så temmelig meget rundt i og her omkring Odense/ dens bydele og cyklet ret meget rundt på Fyn ligeledes, gennem de seneste 6 til 7 år. Virkelig meget af tiden har Jeg gjort det i mørke om aftenen og om natten ( det har sine fordele, da der ikke er så mange motoriseret køretøjer som sigter efter en, nærmest - og når man når dertil hvor man er lidt nødsaget til at cykle tæt på kørebaner og hvor cykelstierne kun er 15 -20 cm bredde ).
Nå men altså dyrene er forsvundet i mere eller mindre større omfang. I hvert fald er de ikke hvor de tidligere har befundet sig, hvor Jeg er kommet forbi. Her tænker Jeg især på rådyr og dådyr ovre ved Kohaveskoven og ovre ved Tientgenbyen.
Ved Odense Golfklub ( Danmarks tredige ældste, temmelig snart 100 år ), Holluf Gård og Park med kunst og nyt OUH ved afkørsel 50 har drøvtyggerne det ligeledes underligt. Marken hvor nyt OUH opføres på er af pæn stor størrelse. Den er hegnet ind med Ishøj tråd hegn og har været det siden den spæde start på nyt OUH ca 3 til maks 4 år siden.
Marken, Odense Golfklub og Holluf Gård har huset mange af disse drøvtyggere. Et nogenlunde areal hvor disse har haft deres fristed/ habitat hvorpå de kunne hygge sig og boltre sig på i mørket uden den store indblanding fra mennesker eller morderiske motoriseret køretøjer. Især har de brugt marken og golfbanerne. Jeg har været der så mange gange på grusstien imellem marken og golfbanerne, den er 1 km +-, og de har ikke været så særligt begejstret for min tilstedeværelse oftest. De har udtrykkeligt ytret sig højlydt med deres brægen og hoppen rundt om ønsket Jeg forduftede. Det er sjovt, det er sødt, det er skønt og herligt... Men det er nu sørgeligt for dem for de har fået indskrænket deres habitat. Marken er stjålet fra dem, hegnet ind. Og det er så synd, for de står i flokke helt op i hegnet og kan ikke komme ind på deres elskede mark fra golfbanerne eller fra Holluf Gård Park. Jeg har set det flere gange fra Hestehave vejen af. Det sgu trist. Indskrænkelse af deres fristed/habitat. Min pointe er de/deres manglende fristeder og at dyrene eddermaneme bare har odds imod sig efterhånden..Hmmpf.

Men Odense er en skøn dejlig by med masser af grønne områder, masser af træer langs vejene her og der og alle vegne.
Og slutteligt mener Jeg da også, ja, byg billige boliger og bestemt gerne mindre boliger også. Bæredygtige tiny houses eksempelvis..... Men det kan bare ikke gå ud over naturen mere, ikke mere.. Holdt, stop, stands, for pokker da.. Vi er jo så forbundet, hele vejen rundt på denne klode, Vores levende Moder Jord......, hmmmmh.

Nå, men god morgen til alle og en god dag.
Pas på Jer. Pas på hinanden. Pas på Vores moder natur og Vores Moder Jord.

Nu er kaffen klar og kl er 05.00. Så der højmesse i radioen, så der kaldt til andagt, forhåbentlig med Preben Lund, han er sjov, sød, skøn nygeds oplæser.

Hej rum :)

Lars Jørgensen, Viggo Okholm, Susanne Kaspersen, Christina Stougaard Hansen, Thomas Tanghus, erik pedersen, Niels-Simon Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Rasmus Kristiansen

Hvor er det dog et skønt herligt foto.

Ja, naturen er nøglen, jep.

Ja. Hvad kæmpes der for ?

Rasmus Kristiansen

Jeg klebager mine trykfejl.

Jeg begynder også at se pletter og skår.
Glaslegemesammenfald og nethindeløsning.
( Ja, trist for/med Knud Romer og alle andre med grøn stær, eller rettere sagt alle med sygdom. Kom blot til at se ham foran mig, tænke på ham )

Nå men, Fyn er fin til morgen

Ruth Sørensen, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
John Damm Sørensen

@Michael Gudnæs
Når letbanen står klar i 2025, er der en 21 kilometer lang og 1,2 kilometer bred strækning med plads til de fleste boliger i nær fremtid. Men de ligger ikke i Københavns Kommune, hvorfor kommunen har travlt med at sætte gang i byggerier på de arealer, som kunne være fastholdt som natur.

Rasmus Kristiansen, Susanne Kaspersen, Thomas Tanghus, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

På den ene side laver regeringen naturparker, og på den anden side asfalterer de naturen. Måske er det i virkeligheden meningen med naturparkerne. Så kan regeringen sige, se hvor naturvenlige vi er.
For de mennesker, der bor ved asfalteringen, vil det betyde støj og tristhed. Tænk på dem der bor i nærheden af en F35 flyveplads. Deres huse bliver støjsikret, men det betyder også, at de skal være inde.

Løsningen er, at vi stopper det såkaldte fremskridt og erstatter det med ansvarlighed. Kommer der ikke snart nogle folketingskandidater med ansvarlighed på programmet mon?

Peter Beck-Lauritzen, Susanne Kaspersen, John Damm Sørensen, Inge Lehmann, Thomas Tanghus, Ruth Sørensen, Rasmus Kristiansen, erik pedersen, Carsten Munk, Anne Schøtt, Mogens Holme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
erik pedersen

Fedt skrevet; Rasmus Kristiansen.
Håber du får mange gode naturoplevelser i fremtiden - trods svækket syn . Keep up the good spirit

Mvh Hanne Pedersen

Susanne Kaspersen, Rasmus Kristiansen, Christina Stougaard Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Rasmus Kristiansen

Bukker og takker så mange gange Hanne Pedersen + erik pedersen og alle i andre her inden i dette rum " på den mindst ringe ", som det så sjovt, sødt, spøjst og kærligt kaldes/ hedder her. Men det fandme u"hyggeligt" du, for den - " den mindst ringe " - er det søreme i den grad da.
( Ellers mangler der egentligt Det fri aktuelt også - en skam )

Ærligt, det var egentligt min første kommentar/ mit første indlæg herinde. Hvor er Jeg glad for det er vel og glædeligt/ kærligt modtaget herinde, det varmer mig, især når Jeg tænker på og ved, efterhånden, hvilke gode kræfter, medmennesker og alt det der og med alt sammen og med alt på, der findes her.

Ærligt Jeg har gennem flere år (nu ) siddet med tropehjelm og gamache og falsk moustache og været så meget enig med så mange af Jer og mange af Jeres kommentarer og hygget/ moret mig gevaldigt og kosteligt også. Det er kæmpe grineren rum. I er gode herinde, så rummelige, så meget rigtig på den og så meget meget mere til. Jeg finder her at der skrives så mange rigtige interessante, gode kloge, begavede kommentarer og indlæg. ( Jeg vil aller nådigst lægge mig for meget ud med nogle af Jer her, så får Jeg da røven på komedie ; D )

Ved I er seriøse og oprigtige, no bullshit or crap, meeen med bestemt også med en rigtig god humor, sarkasme og ironi og med stor respekt/ ordentlighed overfor hinanden, også selvom uenighed.

Ej, nu det nok altså - for nu..
Er ydmyg og overvældet.., det fabler vist lidt for mig nu.. stiger mig lidt til hovedet.., rødmen/ smigret.

Hanne Pedersen & erik pedersen, mange tak for roserne. Tak mange gange.
Ligeledes i " andre " så absolut søde, spøjse, herlige, store personer/ medmennesker tak for Jeres anbefaling. Det varmer mig, mange tak..

.. og så absolut afgjort bestemt ja. Har haft mange sjove, skægge, spøjse, underfundige, tilfældige, herlige oplevelser derude på mine ture med dyrelivet og moder natur. Den vil Jeg ikke være foruden. De er mig kære minder, Jeg har nu, de oplevelser på den søde måde igen. Glæder mig til flere som kommer.

" I am little pea who loves the sky and the tree. I am a teeny tiny little ant checking out this and that "..

.. " It is nice to be out there. I think I/ You should stay for a while "

Jeg har madpakke med og så tager kickstartes rugbrødsmotoren.
Hen over vinterhalvåret, gerne almindelig håndkikkert med, for som Anders Hüttel kommenterede for et par dage siden, så er det altså noget af et syn, selv med en håndkikkert, at se op på himlen. Betagende, fascinerende, fænomenalt skue.
Udflugtsmål : Flyvesandet, Fyns hoved, Enebær odde fyr, Damestenen i Hesselager, Svanninge bakker ( fra Ringe til Korinth en skøn 16 km natursti hvor man kommer forbi Jim Lyngvilds " Trelleborg :) ", hvilket er godt hugget og ligger godt placeret - 3 km ca fra Korinth, Nørregård og Brændegård søerne, Tarup Davinde Naturområde, Langesø skov område m.m..
Nogle gange om året tager Jeg cyklen med i toget til KBH, så har Jeg det big time der en slat tid. Så cykles der af artillerivej mod kalvebod fælled, hen og op over Avedøre motorvejsbro, videre til Køge til Ringsted og til Sorø hvor Jeg nyder områder der. Så tager Jeg toget enten derfra eller fra Korsør til Nyborg og cykler derfra og hjem. Også en del sjove minder derfra på disse ture... Hindsgavl Dyrehave-/ slot og området der i Middelfart, skøny syed der også.

Tak igen, tak :)

Nu må Jeg vist hvile mig et blikøje.
God dag. Pas på Jer. Pas På hinanden.

Hej rum :)

Susanne Kaspersen, Eva Schwanenflügel og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Rasmus Kristiansen

igen Jeg klebager noget så grusomt mine tastefejl på tangentinstrumentet her..

ha det nu godt..

Hanne og erik, tak :)

Mvh Rasmus Kristiansen

Anne Schøtt

Michael Gudnæs:
"Den virkelige natur" er med tiden blevet spoleret af moderne landbrug/industri m.fl. F.eks. hører man sjældent frøerne længere

Jens Christensen, Søren Cramer Nielsen, Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Susanne Kaspersen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Amager Fælleds Venner truer nu bygherren med en stævning i byretten, og miljøminister Lea Wermelin er kaldt i samråd af Enhedslisten.

"Juraprofessor på Københavns Universitet, Peter Pagh, har på baggrund af klagenævnenes afgørelse vurderet, at byggeriet ikke har store chancer for at blive gennemført.

Afgørelsen har betydet, at projektet har mistet sin såkaldte VVM-tilladelse, og det gør ifølge Peter Pagh det fortsatte byggeri på Amager Fælled ulovligt.

- Klagenævnene har truffet en afgørelse, og den er klar nok og har opsættende virkning. Det vil sige, at man ikke kan fortsætte (byggeriet, red.), siger Peter Pagh til TV 2 Lorry.

Han siger yderligere, at ansvaret for at stoppe byggeriet nu påhviler Københavns Kommune, som er tilsynsførende på projektet.

- Kommunen skal som tilsynsførende myndighed meddele bygherren, at arbejdet skal indstilles, eftersom tilladelsen til byggeriet ikke længere gør sig gældende. Når det er gjort, skal bygherren stoppet byggeriet, siger juraprofessor Peter Pagh."

https://www.tv2lorry.dk/koebenhavn/modstanden-mod-amager-faelled-byggeri...

Niels-Simon Larsen, Peter Beck-Lauritzen, Kim Houmøller og erik pedersen anbefalede denne kommentar