Sagen mod Messerschmidt
Læsetid: 5 min.

DF-medarbejder satte falsk underskrift: »Det skulle være her og nu, at den skulle skrives under«

På andet retsmøde i straffesagen mod Morten Messerschmidt for EU-svig og dokumentfalsk blev hovedpersonen atter afhørt, og DF’s personalechef, Jeanie Nørhave, forklarede om den kontrakt, som hun havde underskrevet på vegne af hotellet, hvor sagens centrale møde fandt sted
Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, forlader retten med sin kæreste, Dot Wessman, efter straffesagen mod ham er blevet indledt i Retten i Lyngby. Messerschmidt er tiltalt for svig og dokumentfalsk i Meld og Feld-sagen.

Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, forlader retten med sin kæreste, Dot Wessman, efter straffesagen mod ham er blevet indledt i Retten i Lyngby. Messerschmidt er tiltalt for svig og dokumentfalsk i Meld og Feld-sagen.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
6. august 2021

Torsdag fortsatte Retten i Lyngby afhøringen af Morten Messerschmidt, og her ville senioranklager Andreas Myllerup Laursen høre nærmere om en række dokumenter, som Messerschmidt havde underskrevet.

Dokumenterne handlede om det møde i august 2015, hvor Dansk Folkeparti har modtaget knap 100.000 kroner i støtte fra EU-midler, fordi der angiveligt var tale om et fælles arrangement mellem partialliancen Meld og DF.

Som afhøringen skred frem, og Messerschmidt på en skærm blev forelagt det ene dokument efter det andet med hans underskrift, steg hans irritation. 

»Anklageren fremlægger de ting, der bekræfter hans påstand. Det er jo nemt nok at bevise noget, når der er ting, man ikke fremlægger,« som DF’s næstformand udtrykte sig.

Udbruddet kom, da Laursen endnu en gang ville høre, hvorfor han intet sted i de dokumenter, som Messerschmidt havde underskrevet om Melds sommerarrangement i begyndelsen af august 2015 på Color Hotel i Skagen, kunne finde en beskrivelse af, at arrangementet også hang sammen med DF’s årlige sommergruppemøde, som fandt sted samtidig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Det er kun almindelige borgere, der afkræves korrekte underskrifter på vigtige dokumenter.

Eller hvad, kære Byret?

uffe hellum, jørgen djørup, Torben Skov, Per Klüver, Erik Pedersen, Inge Lehmann, Rolf Andersen, Werner Gass, erik pedersen, Klaus Lundahl Engelholt, Tommy Clausen, Sven Elming, Inger Pedersen, Josephine Kaldan og Torben Siersbæk anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

Og hvor underskriften dokumenterer, at indholdet er korrekt.....

MM godtgør med sine (bort)forklaringer, hvad man længe har kunnet formode: manden er ikke til at stole på.

Andre - mindre kendte - ville blive karakteriseret som simple løgnere med den adfærd.

Jeg fatter ikke hvorfor det ganske pressekorps kalder MM for "lynende intelligent", når der er tale om vedvarende serielt plattenslageri!

uffe hellum, Torben Skov, Per Klüver, Erik Pedersen, Inge Lehmann, Inge ambrosius, Rolf Andersen, Morten Bo Johansen, Mads Greve Haaning, Eva Schwanenflügel, Poul Søren Kjærsgaard, Per Kortegaard, Elisabeth Andersen, Hans Larsen, Helle Walther, Issa Chaaban, Klaus Lundahl Engelholt, Poul Simonsen, Tommy Clausen, Jens Erik Starup, Gert Romme, Torben Lindegaard, Jesper Andersson , jørgen djørup, Werner Gass, Inger Pedersen, Per Jakobsen og Josephine Kaldan anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

@Grov udnyttelse af Jeanie Nørhave

Læs altid det som står skrevet med småt før end at du skriver under.

og det som står mellem linjerne.

Uden at kende alle sider af denne sag og hvad der er sket synes jeg det ligner en grov udnyttelse af Jeanie Nørhave, der i god tro skriver under efter historien om at en underskrift ikke kan vente.

Hvis det var Hotel Colors underskrift, der skulle påføres virker det meget besynderligt, at det glemmer DF lige i skyndingen.

Det er da også sjovt at se, at det danske parti DF som normalt ikke kan udstå EU alligevel vælger at benytte sig af EU tilskud til et af deres arrangementer.

Spændende at se hvem som vinder denne retssag ?

VH
KFK

Inge Lehmann, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Kim Houmøller, Gert Romme, Inger Pedersen og Josephine Kaldan anbefalede denne kommentar

I denne sag findes flere, som er ualmindelig svagt fungerende.
- Jeanie Nørhave, der lader sig udnytte til en falsk underskrift.
- Men ikke mindst vælgerne, der giver deres stemmer på dette politiske affald.

Og formentlig er vælgerne de dummeste. For dels lader vælgerne dette politiske sammenrend bedrage dem for vælgernes egne skattepenge. Og bag efter stemmer vælgerne lystigt på bedrageri-partiet.

uffe hellum, Torben Skov, Flemming Berger, Erik Pedersen, Inge Lehmann, Rolf Andersen, Mads Greve Haaning, Eva Schwanenflügel, Werner Gass, erik pedersen, Hans Larsen, Issa Chaaban og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

PÅ engelsk stod der, at underskriveren var direktør på det hotel, hvor sommermødet skulle ske, det var så ikke sandheden. Det beder man om fra MM`s side hende underskrive via hans assistent, selv skriver MM også under, og påstår han ikke vidste hvad han skrev under på. Hvad hvis der havde ligget et papir, hvor der stod MM er svindler og bedrager, havde han så bare også bekræftet det, med sin underskrift.
Den er for tyk kort og godt.

uffe hellum, Per Klüver, Inge Lehmann, Rolf Andersen, Mads Greve Haaning, Mikael Benzon, Eva Schwanenflügel, Werner Gass, Elisabeth Andersen, erik pedersen og Jane Jensen anbefalede denne kommentar

Den sag er sikkert speciel, men jeg synes at vi bør reagere på at alle politikere og partiet søger om penge hver gang de vil have småkager til kaffe eller rejser til mere eller mindre legitime formål. De søger partiets pengekasse, de søger EU, de søger Folketingets osv.

Det må da influere på den enkelte. Hvor ansvarsfuld bliver man og hvor let har man ved at bruge andres penge.

Mikael Benzon

MM: det var Rikke, det var Dorhmann, det var Vistissen, det var Jeanie, det var min assistent..jeg er virkelig for vigtig og velbegavet til at befatte mig med slige ligegyldige sager, hvad har man ellers folk til?

Finn Jakobsen, uffe hellum, jørgen djørup, erik pedersen, Per Klüver, Inge Lehmann, Inger Pedersen, Rolf Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er modus operandi for Messerschmidt at lade det gemene tjenerskab tage både slæbet og ansvaret.

En absurd parodi på baron Münchausen.

erik pedersen, Per Klüver, Inge Lehmann og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Når det kommer til stykket, viser MM sit danske sindelag ved fuldt ud at leve op til ordsproget: det er let at skære en tyk skive af en anden mands brød.

Jovist er han (endnu) ikke dømt. Det er vigtigt. Men hans svar lyder som en skyldig mands desperation. Og måske hjælper det ham ikke aktuelt, at han (og partiet) næppe havde holdt sig tilbage med straks at dømme, hvis den anklagede havde været på fjendens side. Man ligger, som man har redt.

uffe hellum, Torben Skov, erik pedersen, Inge Lehmann, Gert Romme, Inger Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

"Med lov skal land bygges”

Så, Morten Messerschmidt, you can kiss the baby.

Ib Christensen

Ang at MM omtales som "lynende intelligent" kan måske forklares med "den kloge narre den mindre kloge".
Så er han bare middel intelligent, vil det være pinligt, at man ikke har bemærket man blev narret.
Alt er relativt som bekendt.

AFR og LLR er også blevet omtalt som "dygtige politikere", men jeg mindes nu ikke at de nogensinde er blevet omtalt som ærlige eller gode mennesker.

At partier og politikere som deltog i at lyve os i krig stadig agere på vores regning, bekræfter vel egentlig, at vi har de politikere vi fortjener. Og er et udtryk for hvad folkefærd danskerne er.

Som analog: Bliver vi ikke bedre til at sortere vores affald selv, skal vi ikke forvente politikere løser klimakrisen!

Samme gælder vel med at svindle EU, Staten, hinanden..

Freddie Vindberg

Dot, bakker Morten op, så længe han ikke falder i de rødes lejr.

Altid klar med en frisk løgn fra Venstre - og deres søsterparti DF. Der har engang i fortiden været nuanceforskelle imellem landbo-racisterne og bundskrabs-racisterne, men det er længe siden, og flaget tones renere med tiden.

Når der er forvirring om, hvem der har afgivet falsk underskrift, for en løgnagtig erklæring, så ligger den lige til højrebenet at placere det politiske ansvar hos den politiske leder. Der er muligvis forvirring om det juridiske ansvar - der er jo masser af korruption i Danmark, men der kan IKKE være forvirring om den politiske beslutning om at agere som plattenslagere. DF er bare en slags V for bundskrabere.

Altid klar til en frisk løgn fra V/DF. Den kan hurtigt tørres af på en kuli i staben, hvis hundelorten lugter for meget på skoen.