Baggrund
Læsetid: 4 min.

Fagbevægelsen: Bedre arbejdsmiljø kan give arbejdsudbuddet et boost

Fagbevægelsens Hovedorganisation lancerer nu 17 nye forslag til at forbedre arbejdsmiljøet på de danske arbejdspladser og dermed hæve arbejdsudbuddet. Økonomiprofessor er positiv, men fremhæver, at sygefravær er et komplekst problem, der er svært at løse
Omkring 40 procent af det samlede langtidssygefravær på danske arbejdspladser skyldes dårligt arbejdsmiljø. Derfor lancerer Fagbevægelsens Hovedorganisation et nyt udspil, som indeholder 17 tiltag, der skal forbedre arbejdsmiljøet.

Omkring 40 procent af det samlede langtidssygefravær på danske arbejdspladser skyldes dårligt arbejdsmiljø. Derfor lancerer Fagbevægelsens Hovedorganisation et nyt udspil, som indeholder 17 tiltag, der skal forbedre arbejdsmiljøet.

Jens Christian Top

Indland
28. august 2021

Det kan være en samfundsmæssig gevinst at skabe et bedre miljø på landets arbejdspladser. Det er budskabet i et nyt reformudspil fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Udspillet indeholder 17 tiltag, som skal forbedre arbejdsmiljøet. Og lykkes man med at skabe et bedre arbejdsmiljø, vil det potentielt kunne øge arbejdsudbuddet med helt op til 22.500 fuldtidspersoner om året, lyder analysen fra Analytics Squared, som har lavet beregningerne for FH.

Beregningerne er baseret på tal fra Arbejdstilsynet, som viser, at omkring 40 procent af det samlede langtidssygefravær skyldes dårligt arbejdsmiljø. Antallet af sygedage, som skyldes dårligt arbejdsmiljø, svarer altså til 22.500 fuldtidsårsværk.

Formand for FH Lizette Risgaard fremhæver, at beregningerne viser, at det kan betale sig at investere i at skabe et bedre arbejdsmiljø.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Interessante muligheder for arbejdsgivere. Og hvis de ikke tager imod disse tilbud på frivillig måde, bør de ikke have lov til at importere arbejdskraft fra lavlønslande.

- Men er der i øvrigt mangel på arbejdskraft i Danmark?

For i 3. kvartal af 2020 var den officielle nettoledighed på 126.000 personer. Medens der reelt var 297.000 danskere, der ønsker et arbejde foruden de 89.000 deltidsansatte, der ønsker fuldtidsjob.

Lise Lotte Rahbek

Susanne Ekman er lektor på RUC og forsker i psykisk arbejdsmiljø. Hun påpeger, at arbejdsgivere, politikere og nu også fagbevægelsen ofte tænker i forbedringer af arbejdsmiljø ud fra et ønske om at øge produktiviteten. Problemet ved at tænke på den måde er ifølge hende, at man lettere misser den åbenlyse årsag til et for højt arbejdspres: Nemlig, at man går for meget op i produktivitet og for lidt op i den enkelte medarbejders trivsel.

Bingo!

Steffen Gliese

Før man holder op med at tænke i at skabe arbejdspladser, men tænker i, hvad arbejdspladserne skal bidrage med, kommer det ikke til at lykkes. Formodentlig er en stor del af det dårlige arbejdsmiljø og egentlige fysiske skader konsekvenserne af ubevidst eksistentiel tomhed. Penge er en dårlig motivator, som vi har gjort alt for uomgængeligt nødvendig - fremfor løsning af opgaver og problemer ud fra nødvendige eller ønskværdige mål.