Feature
Læsetid: 19 min.

»Min farfar sagde altid til mig, at så længe mænd kan lide kvinder, så kan vi sælge pels«

Den sidste mink er pelset, og den sidste kylling er blendet på fodercentralen. I minkbranchens såkaldte følgeerhverv er der ikke andet tilbage end at rydde op og prøve at se fremad, mens man venter på erstatningerne. Dette er andet afsnit i en serie på fire
Lukningen af dansk minkproduktion har ramt sideerhvervene hårdt. I familievirksomheden Mogens Alex Petersen Fur skal Kristoffer Alex Petersen gentænke foretningen. 

Lukningen af dansk minkproduktion har ramt sideerhvervene hårdt. I familievirksomheden Mogens Alex Petersen Fur skal Kristoffer Alex Petersen gentænke foretningen. 

Anders Rye Skjoldjensen

Indland
1. september 2021

Kim Mortensen hopper ind i sin gaffeltruck, vender den rundt og brager gennem et tungt plastikforhæng.

På den anden side af forhænget hænger en tæt dis. Store plader af frosne småfisk står stablet helt op til loftet i det enorme fryserum. Han kører ned i et hjørne og vipper behændigt to paller op på gaflen, før han kører ud gennem plastikforhænget i høj fart.

Udenfor slår han et sving og forsvinder ind i lastrummet på en lastbil, der holder parkeret neden for et plateau. Få sekunder senere kommer han susende tilbage og kører ind i fryserummet igen. Han styrer gaffeltrucken med én hånd og taler i telefon med den anden.

Jo, Kim Mortensen har nok at se til her på Fodercentralen Limfjorden. Alt skal væk.

Da regeringen sidste år traf beslutning om, at alle mink i Danmark skulle aflives, var det ikke kun minkavlerne, der måtte vinke farvel til deres levebrød. De såkaldte følgeerhverv har også måttet dreje nøglen om.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Måske han skulle have sagt: Sælg ikke pelsen før minken er skudt

/O

Jan Fritsbøger

mere relevant ville det være at sige, så længe grådige mænd går op i at have fruer som kan flashe deres "succes" vil man kunne sælge mink

Per Larsen Andersen, erik pedersen, Ruth Sørensen og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar
Jens Mose Pedersen

En af grundene til de faldenede priser på mink de sidste år er at man begyndte at slå hårdere til mod korruption i Kina. Og da en minkpels var en meget populær korruptionsgave i Kina, faldt priserne da man slog ned på korruption.
Verden er forunderlig.

Jens Muff Hansen

Ikke særlig kritisk relevant, sideintens artikel. Det er jo klart, at dedikerede minkavlere og pelsfabrikanter har ondt af sig selv ved at måtte opgive livsværket. Men er der ikke noget godt og befriende ved, at denne bizarre omgang med levende dyr er standset i Danmark? Hvad siger dyreværnsfolk? Miljøeksperter? Sundhedseksperter? Erhvervsøkonomer? Nå, men det kommer måske med flere skud i bøssen...

Søren Kristensen

Og så længe mænd kan lide kvinder kan de få repareret deres bil, malet deres køkken, renset deres tagrender osv. Der er sådan set ikke det mænd ikke vil gøre for kvinder, så længe de kan lide dem.

Jan Fritsbøger

kan mænd som ikke kan lide kvinder ikke få repareret deres bil, eller få renset deres køkken og malet deres tagrender, eller er der bare noget jeg har misforstået ?
igen ;o)

Jan Fritsbøger

Muff dedikerede ? og livsværk ? sikker på det ikke bare handler om banal grådighed og manglende evne til nogensinde at få nok.
det der med livsværker har de skam folk til at sørge for, ved at UHA arbejde.