Retssagen mod Messerschmidt
Læsetid: 4 min.

Hun fik sagen mod Messerschmidt til at rulle. Her er, hvad Rikke Karlsson sagde i retten

Morten Messerschmidt kaldte Rikke Karlsson »en lidt forvirret pige« fra Rebild. Mandag afgav hun sin forklaring i sagen imod ham, og den var bestemt ikke til hans fordel
Rikke Karlsson og hendes mand Asbjørn With ankommer til Retten i Lyngby, hvor straffesagen mod Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt foregår. Heller ikke hun havde bemærket, at der samtidig med det omdiskuterede sommergruppemøde skulle være blevet afholdt et EU-arrangement med støtte fra Meld.

Rikke Karlsson og hendes mand Asbjørn With ankommer til Retten i Lyngby, hvor straffesagen mod Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt foregår. Heller ikke hun havde bemærket, at der samtidig med det omdiskuterede sommergruppemøde skulle være blevet afholdt et EU-arrangement med støtte fra Meld.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indland
10. august 2021

Rikke Karlsson havde aldrig før hørt om partialliancen Meld, da hun blev bedt om at skrive under på nogle papirer. Det var Morten Messerschmidts EU-medarbejder, der en eftermiddag i april 2015 med en bunke papirer i hånden havde lagt vejen forbi hendes kontor i Europa-Parlamentet.

»Som jeg husker det, sagde han, at det var en mødedeltagerliste for en fond. Men jeg ville ikke skrive under på en fond, som jeg ikke ved, hvad er. Så sagde han: Så får vi ikke nogen penge,« sagde Rikke Karlsson, da hun mandag afgav sin forklaring for Retten i Lyngby i sagen mod Morten Messerschmidt.

Da medarbejderen havde forladt hendes kontor, satte hun sig for at finde ud af, hvad sagen drejede sig om. Og sådan begyndte den proces, der nu mere end seks år senere har ført til, at anklagemyndigheden har krævet fængselsstraf til Morten Messerschmidt for EU-svig og dokumentfalsk.

Det skulle vise sig vanskeligt for Rikke Karlsson at finde ud af noget om Meld. Hun havde svært ved at få oplysninger fra Messerschmidt, og i stedet måtte hun google sig frem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

"Ifølge partiformanden var de 100.000 kroner, som DF modtog til arrangementet fra EU, dog ikke nødvendige for at få arrangementet til at løbe af stablen. Især på grund af valgfremgangen i 2015 var partikassen nemlig økonomisk velpolstret."

Man kan så undre sig over, at Messerschmidt øjensynligt mente, det var vigtigt at få EU-støtte til arrangementet, sommergruppemøde eller ej.
Og i særdeleshed måbe over, at DF modtog støtten uden videre..

Bjarne Andersen, Lone Hansen, søren ploug, Torben Siersbæk, Ole Meyer, Inge Lehmann, Arne Albatros Olsen, Vibeke Hansen, Peter Beck-Lauritzen, Per Klüver, Rolf Andersen, erik pedersen, Dorte Sørensen, Tina Peirano, Werner Gass og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Ulrik Dahlin

Hatten af for Rikke Karlsson .... hun har Cojones.

Det er godt nok imponerende, at hun som nyankommet til Brüxelles overfor den helt store stemmesluger og EP-veteran insisterer på, at love og regler skal overholdes .... uanset hvor sur vedkommende måtte blive.

Det aftvinger langt mere respekt end Morten Messerschmidts fiflerier.

Jann Ringtved, Bjarne Andersen, Lone Hansen, Morten Larsen, søren ploug, ingemaje lange, uffe hellum, Jesper Sano Højdal, Torben Siersbæk, Jørgen Larsen, Inge Lehmann, David Zennaro, Mads Greve Haaning, Arne Albatros Olsen, Inger Pedersen, Vibeke Hansen, Thomas Frisendal, Peter Beck-Lauritzen, Werner Gass, Per Klüver, Rolf Andersen, erik pedersen, Frederikke Nielsen, Dorte Sørensen, Klaus Lundahl Engelholt, Thomas Vestergaard, Josephine Kaldan, Torben Nielsen, Eva Schwanenflügel og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Messerschmidt troede han var Gud, og kunne gå på vandet. Dokumentfalsk er en meget alvorlig forbrydelse, som udelukker asylansøgere for statsborgerskab.

Bjarne Andersen, Lone Hansen, søren ploug, Tina Peirano, Ole Meyer, Jesper Bak, David Zennaro, Mads Greve Haaning, Arne Albatros Olsen, Inger Pedersen, Christian Mondrup, Peter Beck-Lauritzen, Werner Gass, Bent Skafte, Rolf Andersen, erik pedersen, Per Jakobsen, Dorte Sørensen, Frederikke Nielsen, Thomas Vestergaard, Olaf Tehrani og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det var vigtigt for MM at få EU støtte til diverse DF arrangementer fordi det gav ham point i DF. Det var også vigtigt for ham fordi det understregede hans egen selvforståelse at han er et kløgtigt individ at han kunne manipulere EU systemet. Det var sikkert også et triumferende element at han snyde det fællesskab han foragter så stærkt. Husk på at han med næsten en halv million personlige stemmer kunne gå på vandet, han var gud, han var kongen, han var simply the best..
Og ja selvfølgelig har hele DF's ledelse var fuldstændigt klart over hvad der foregik. Der var highfives til MM hver gang han var i DK. "Hvad har bragt med til os fra Bruxelles denne gang Morten?" DF kunne simpelthen ikke tro deres held da de fandt ud af de var det eneste parti i Meld og Feld der var valgt ind i parlamentet. Derefter udklækkede de en plan for at få fuld kontrol over de mange midler. En plan der bl.a. indbefattede identitetstyveri og nationalitetsskifte for Rikke Karlsson og indsættelsen af Søren Espersen som bestyrelsesmedlem.
Og nej dette er ikke fantasi. Dette er den eneste konklusion man kan komme frem til hvis man har gidet at sætte sig ind i denne sag. Se blot DRs meget detaljerede dokumentarer og læst de næsten 100 artikler som EB har researchet og skrevet.

Kommer retfærdigheden til at ske fyldest? Næppe, med sølle 98.000 Kr ud af mere en 4 mil. Kr. tilbage i anklageskriftet og med DF's toppens villighed til at ofre MM for deres kollektive bedrag, så er der mange der desværre klarer frisag...

Bjarne Andersen, Lone Hansen, Morten Larsen, søren ploug, Jesper Sano Højdal, Torben Bruhn Andersen, Bjarne Tingkær, Ole Meyer, Inge Lehmann, David Zennaro, Mads Greve Haaning, Vibeke Hansen, Torben Lindegaard, Peter Beck-Lauritzen, Per Klüver, erik pedersen, Per Jakobsen, Freddie Vindberg, Torben Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Pokkers - ret selv de fornødne stavefejl...

søren ploug, erik pedersen, Frederikke Nielsen, Torben Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

"Det var vigtigt for MM at få EU støtte til diverse DF arrangementer fordi det gav ham point i DF" også min tanke Jens Nielsen.

Hørte Pia Kjærsgaard - i et P1 program omkring den tid hvor MM var begyndt at true Kristian Thulesen Dahls formandspost - sige , at MM var dygtig og smart nogen gange lidt for dygtig og smart.

Bjarne Andersen, erik pedersen, David Zennaro, Peter Beck-Lauritzen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

"...sige , at MM var dygtig og smart nogen gange lidt for dygtig og smart."

Karl Smart

Det er som fortællingen om "kejserens nye klæder" fra H.C. Andersen, den store politiker viser sig blot at være en simpel svindler og bedrager, der for egen vinding skyld udnytter andre mennesker hensynsløst, råt og brutalt.

Rikke Karlson undgik med sin sunde fornuft, at blive en del af MMs svindel bedrageri, og medvirkede til at afsløre MM som den simple svindler og bedrager han er.

DFs personale- og administrationschef, Jeanie Nørhave forbander nok den dag hun blot skrev under på de papirer som MM sagde skulle skrives under i al hastværk, og som var en del af hans svindel og bedrageri overfor EU, og gjorde hende til medskyldig i svindelen og bedrageriet.

MM er en kold og beregnende person overfor sine omgivelser, og som han til enhver tid kun vil udnytte ti l egen fordel, - om man forstår hvorfor hende Bakkesangerinden, Dot Wesmann tog ham tilbage, da han forlod hende mit i hendes sorg over datterens ulykke.

Lone Hansen, søren ploug, uffe hellum, Eva Schwanenflügel og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Thomas Frisendal

Kan man forestille sig, at Messerschmidt & Co tager ved lære af et kernedansk stykke snusfornuft som dette: "Hovmod står for fald"? ...

Ninna Maria Slott Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Her er en tidslinje fra Meld og Feld sagen.

Af den fremgår det, at OLAF mener, Dansk Folkeparti har modtaget ulovlig støtte på i alt 4,5 millioner kroner.
Af dem har partiet tilbagebetalt henholdsvis
955.210 kr, foruden 1,6 millioner kr.

16. Oktober 2019 overdrages sagen til Bagmandspolitiet, kaldet SØIK.
Først 2. August 2021 er den så langt om længe kommet for retten.

Nu er mange af anklagepunkterne åbenbart forældede (?), ihvertfald er det 'kun' 98.835 kroner, Messerschmidt er på anklagebænken for at have svindlet specifikt til et DF sommergruppemøde i 2015, plus dokumentfalsk vedrørende Jeanie Nørhave og hendes underskrift.

Så er det jo spørgsmålet, hvordan det kan være at ikke hele ledelsen i DF er anklagede, og hvordan det kan være, at SØIK ikke kan løfte bevisbyrden for alle de mange penge?

https://www.altinget.dk/artikel/tidslinje-her-messerschmidts-vej-fra-som...

Bjarne Andersen, Lone Hansen, søren ploug, erik pedersen, Torben Bruhn Andersen, Inge Lehmann, Frederikke Nielsen og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. En af årsagerne til at det tog så lang tid for OLAF, var at Messerschmidt nægtede at udlevere de dokumenter, der havde med Meld og Feld at gøre.

Bjarne Andersen, Lone Hansen, søren ploug, erik pedersen, Helle Walther, Inge Lehmann, Per Torbensen, David Zennaro, Inger Pedersen og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Eva Schwanenflügel 10. august, 2021 - 10:03

Morten Messerschmidt spillede i den grad på Lovens forældelsesfrister -
og det lykkedes kun alt for godt - kr. 4.500.000 blev reduceret til kr. 98.000,-.

Vi skal huske på, at OLAF er en revisionsenhed uden Politimæssige beføjelser.

OLAF kan revidere de bilag, som bliver fremsendt -
og kan selv anmode om yderligere dokumentation.

Men hvis bilagsmaterialet ikke bliver udleveret, så skal sagen overdrages til de 27 landes nationale Politi - og så sker der ellers ikke ret meget mere.

EU svindel bliver traditionelt nedprioriteret rundt omkring i landenes Politistyrker, her til lands SØIK - forurettede er jo sådan en lidt fjern sag, efterforskningen indebærer kendskab til de 27 medlemslandes lovgivning og kollegerne i de andre medlemslande snakker engelsk med en jammerlig accent -
det er bare ikke til at have med at gøre !!

Bjarne Andersen, Lone Hansen, søren ploug, Jesper Sano Højdal, erik pedersen, Torben Siersbæk, Inge Lehmann og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Torben Lindegaard

Uha, ja, der er i dén grad blevet spillet bluff..

Dog har sagen, foranlediget af Rikke Karlssons ret så modige opråb, bevirket at det nu ikke længere er så nemt i EU at påstå, at man behøver støtte til alt mellem himmel og jord, uden ansøgningen gås mere grundigt efter i sømmene..

Reglerne var i øvrigt før også sådan, at man skulle udlevere de dokumenter, OLAF udbad sig.
Sådan er det bare ikke herhjemme, hvor en anklaget ikke har pligt til at medvirke i opklaringen af en forbrydelse.

Bjarne Andersen, Lone Hansen, erik pedersen, Ole Meyer, Mads Greve Haaning og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

" Jamen, jeg kan da selv ikke genkende den hånd i kagedåsen.
Skulle det virkelig være min " ?

Lone Hansen, søren ploug, erik pedersen, Ole Meyer, Mads Greve Haaning og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Helle Walther

MM har en dårlig sag, DF vidner mod ham, vil af med ham, det er da tydeligt, og forståeligt. Han får en dom på fredag er jeg efterhånden ret sikker på. Ingen vidner har indtil talt hans sag, tværtimod.

Arne Albatros Olsen, Lone Hansen, uffe hellum, erik pedersen, Torben Siersbæk og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jeg tror, du får ret, Helle Walther.

Tine Aurvig-Huggenberger har udtalt, at retssagen mod Messerschmidt og rigsretssagen mod Støjberg er Kristian Thulesen Dahl og topledelsen i DF's største venner lige nu.

Begge kan true den gamle ledelse, især formanden, hvis retssagerne går deres vej.
Så det gælder det selvfølgelig om, at de ikke gør.

søren ploug, erik pedersen og Torben Siersbæk anbefalede denne kommentar