Hjemsendt
Læsetid: 6 min.

Han flygtede, fordi hans far ville gøre ham til talebaner. I maj blev han hjemsendt til Afghanistan

Danmark fortsatte med tvangsudsendelser af afghanske flygtninge indtil kort før Talebans magtovertagelse. Myndighederne må have vidst, at det var sidste udkald, vurderer advokat for flere af de udviste. Information fortæller her om to af de hjemsendte afghanere
Mandag søgte mange til Kabul Lufthavn i håb om at komme ud af landet.

Mandag søgte mange til Kabul Lufthavn i håb om at komme ud af landet.

Jim Huylebroek

Indland
20. august 2021

To en halv måned før Taleban indtog Kabul, blev en ung afghaner udvist fra Danmark og fløjet til Kabul. Han var i sin tid flygtet, fordi hans far ville gøre ham til talebaner, havde han fortalt de danske myndigheder. 

Ifølge hans advokat, Daniel Nørrung, skete udvisningen med tvang.

»Det er kritisabelt, når man har en situation, som eskalerer,« siger han.

Daniel Nørrung har haft andre klienter fra Afghanistan, og det er hans indtryk, at Hjemrejsestyrelsen gennem foråret var »meget ivrig« med at få tvangsudsendt afghanere.

»Særligt i forhold til Afghanistan var der rigtig meget fokus på tvangsudsendelser. De fløj dem til Kabul, og først ved grænsen fik de besked på, om landet ville tage imod dem, så det har været grænsefremstillinger, hvor man fra dansk side så at sige har taget en chance,« siger han.

»De har ventet, at vinduet blev lukket, netop fordi situationen blev værre og værre. Det er spekulationer, men jeg kan ikke forestille mig andet.«

Den udlægning afviser Hjemrejsestyrelsen imidlertid.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Fuldstændig uanstændigt.

Man har virkelig fortsat meget grund til at skamme sig over at være dansker.

Kenneth Krabat, Allan Stampe Kristiansen, Peter Gløde, Ea Movang, Lillian Larsen, Søren Fosberg, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel, Niels G Madsen, Christian Mondrup, Jørn Pedersen, John Andersen, Claus Bødtcher-Hansen, Arne Albatros Olsen, Jan Fritsbøger, Peter Mikkelsen, Peter Beck-Lauritzen, Erik Pedersen, Rolf Andersen, Hans Larsen, Elise Berg, Torben Skov og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Tommy Clausen

Det beviser bare at Danmark er en lige så stor slyngelstat som USA........

Allan Stampe Kristiansen, Ea Movang, Lillian Larsen, Søren Fosberg, erik pedersen, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, John Andersen, Jan Fritsbøger, Peter Mikkelsen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

pilråddent jeg savner ord.

Ea Movang, Søren Fosberg, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Niels G Madsen, John Andersen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

nah, tommy ikke helt så stor, men tæt på at være lige så usympatisk, og det siger altså ikke så lidt !

Allan Stampe Kristiansen, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel og John Andersen anbefalede denne kommentar
Peter Mikkelsen

Dansk flygtningepolitik har i snart mange år været blottet for enhver form for anstændighed. Lars Løkke, Inger Støjjberg, Mette Frederiksen, Mattias Tesfaye m.fl. har udvist en enestående hjerteløshed orkestreret af fascisten Pia Kjærsgaard. Intet kan længere overraske.

Kenneth Krabat, Allan Stampe Kristiansen, Franz Nitschke, Christel Gruner-Olesen, Ea Movang, Lillian Larsen, Søren Fosberg, erik pedersen, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel, Gert Romme, Svend-Erik Runberg, Torben Skov, Niels G Madsen, John Andersen, Inger Pedersen, Anne-Marie Esmann, Jan Fritsbøger, Arne Albatros Olsen og Eva Kjeldsen anbefalede denne kommentar
Christian Mondrup

Peter Mikkelsen: jeg er enig i det meste af det du skriver, herunder Pia Kærsgaards hjerteløshed og fravær af anstændighed. Men fascist? kan du uddybe dette?

Peter Mikkelsen

Christian Lindrup : Pia Kjærsgaard var i 1988 indbudt gæstetaler hos den fascistiske verdensorganisation WACL. Hun har hidtil nægtet at kommentere forbindelsen (bortset fra hendes hyldest til organisationen ved hjemkomsten) endsige beklage samarbejdet. Historien blev første gang fortalt i det daværende Frie Aktuelt. https://modkraft.dk/node/2700

Jan Fritsbøger, Allan Stampe Kristiansen, Peter Gløde, Christel Gruner-Olesen, Ea Movang, Søren Fosberg, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, erik pedersen, Niels G Madsen, Gert Romme og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Niels G Madsen

Peter Mikkelsen skriver: "Lars Løkke, Inger Støjjberg, Mette Frederiksen, Mattias Tesfaye m.fl. har udvist en enestående hjerteløshed orkestreret af fascisten Pia Kjærsgaard. Intet kan længere overraske."

Jeg kan kun erklære mig enig. Men så opstår spørgsmålet hvad andre politikere, herunder regeringspolitikerne i den nuværende, nye inkarnation af Socialdemokratiet egentligt er, hvis de lader sig orkestrere af faciste?r

De er jo ikke blevet tvunget eller stillet andet end (gen)valg i udsigt, så man kan vel ikke kalde kapo'er?

For så vidt det nye danske socialdemokrati angår, så ser jeg dem som et reelt nyfascist parti. De har klart kastet alt hvad de havde på nationalismens og etnocentrismens alter, og bør snarest muligt formelt eksluderes af de europæiske og internationale socialdemokratiske samarbejdsorganisationer. Hvilket de allerede uformelt delvist er blevet, da kun meget få af verdens øvrige socialdemokratiske partier kan holde stanken ud længere.

Allan Stampe Kristiansen, Søren Fosberg, Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Torben Skov og Gert Romme anbefalede denne kommentar

En lidt mere omfattende beskrivelse af WACL, eller "World League for Freedom and Democracy", som det omdøbte sig selv i 1994.

https://www.leksikon.org/art.php?n=5150

(Nogle browsere påstår der er noget galt med sikkerhedscertifikatet på siden. Jeg har ikke oplevet noget.)

Allan Stampe Kristiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Et fascistisk kendetegn er en gennemgribende korporativ statsmagt. Der bimler alle klokkerne for socialdemokratiet m.fl.

Niels G Madsen

Torben Skov, nemlig. Og på den måde udskiller Socialdemokratiet sig efterhånden på en række punkter, der ud over korporatismen, nationalismen, etno-chauvinismen også omfatter den stærke leder og streng hierarkisk top-down styring og selve evnen og viljen til at få embedsværket og statsapperatet til at makke ret uanset ulovligheder.

Derfor mener jeg at fascisme-diagnosen er på plads, særligt for netop Socialdemokratiet i Danmark, selv om der måtte findes andre partier med endnu mere 1930-inspirerde udtryksformer og værdier, men som alligevel besidder mindre praktisk parti-disciplin og mindre praktisk magt over statsapparatet og statens korporative "samarbejds"-partnere og massemedier.

Og der er næppe pt noget andet parti som i samme grad kan trylle indholdet af statskassen og "almennyttige" organisationer om til målrettet propaganda for partiest egne interesser. Ingen nævnt, ingen glemt.

Allan Stampe Kristiansen, Torben Skov, Søren Fosberg, Eva Schwanenflügel og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Christian Mondrup

Torben Skov: problemet med sikkerhedscertifikatet viser sig kun, når man tilgår lexicon.org med adressen https://www.leksikon.org/, og ikke når man benytter adressen https://leksikon.org/. Så jeg tillader mig at opdatere linket til den gode artikel om WACL:

https://leksikon.org/art.php?n=5150

Jeg har skrevet til lexicon.org og gjort opfordret til, at de får certificeret begge adresser.

Søren Fosberg

Socialdemokratiet har kun for øje at sikre sig det størst antal vælgere, derudover tvivler på at ledelsen har nogen ideologiske ambitioner. Jeg ved ikke så meget om hvorfra partiet har opfattelse at den førte politik falder i borgernes smag, men det har man nok konsulenter til at finde ud af. Det må så betyde at en stor del af borgerne i partiets øjne sætter pris på fascisme.

Og det er måske endda ikke helt ved siden af.

Her er en besked fra i aften til hende der har hjulpet ham meget -

Kære frøken Xxxx

Jeg skriver farvel til dig - grædeemoj Som du fortalte mig, at jeg er nødt til at slette alt på min telefon nu, og jeg ringer ikke igen! Taliban er overalt uden for mit hus nu - grædeemoj - Tak for alt, hvad du gjorde for mig i Ellebæk, og så blev jeg udvist - jeg vil holde mig stærk, når du har fortalt mig mange gange, at der altid er gode mennesker, der hjælper, hvis jeg har held med at flygte igen! ′′

Deporteret fra Ellebæk til Kabul

Håber han klaren den !

Jan Fritsbøger, Allan Stampe Kristiansen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

jeg skammer mig ikke over at være dansker, for jeg er i klar opposition til al den kynisme og ondskab som er blevet kaldt mainstream i Danmark, og jeg tror slet ikke på at almindelige mennesker er så fremmedfjendske som vores magthavere,
DF har i mange år postuleret at de talte på vegne af de almindelige danskere, men det er bare en af deres utallige løgne,
at meningsmålinger viser "flertal" for en stram udlændingepolitik handler vist mest om manipulerende målinger,
og det er ikke noget jeg finder på, jeg deltager nemlig selv og ser hvordan der spørges, og især hvordan der kan svares.
men jeg er flov over de magthavere vi har som skulle repræsentere os.

Der hvor kæden hopper helt af for mig er, at venstrefløjspartier som EL og SF støtter et fascistisk regeringsparti? Det bør få konsekvenser ved fremtidige folketingsvalg, etc.