Nyhed
Læsetid: 5 min.

Medlemmer af Messerschmidts europæiske partialliance kendte stort set ikke til foretagendet

I straffesagen mod Morten Messerschmidt viser det sig, at en række udenlandske medlemmer af partialliancen MELD, som har støttet DF’s sommergruppemøde i 2015 med knap 100.000 kroner, kun har et yderst begrænset kendskab til, hvad de har været medlem af
Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt på vej til Retten i Lyngby, hvor dagen fortsatte onsdag.

Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt på vej til Retten i Lyngby, hvor dagen fortsatte onsdag.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indland
12. august 2021

Ét medlem havde meldt sig ind i den europæiske partialliance MELD for sjov. Et andet tvivlede på, at det var hans underskrift, der stod på indmeldelsesblanketten. Et tredje havde aldrig haft nogen kontakt overhovedet til MELD. Et fjerde mødte ikke op til afhøring …

Som retsmøderne er skredet frem i straffesagen mod Morten Messerschmidt, har anklagemyndigheden fået tegnet et billede af den europæiske partialliance MELD, som Morten Messerschmidt blev præsident for i 2015, som i høj grad et foretagende, der kun fandtes på papiret.

Ifølge en officiel medlemsliste, som er fremlagt under retssagen, havde partiet således kun 14 medlemmer, hvoraf DF’s fire medlemmer af Europaparlamentet var den absolut største gruppe. De resterende ti var politikere fra syv andre lande, akkurat tilstrækkeligt til at opfylde betingelserne for at opnå EU-støtte.

Straffesagen drejer sig kort fortalt om, hvorvidt et bidrag på knap 100.000 kroner, som DF opnåede i støtte til sit sommergruppemøde på Color Hotel i Skagen i august 2015, har været berettiget eller ej.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Surprise, surprise..

Er det ikke her man må sige korthuset ramler om ørerne på Messerschmidt og DF?

Arne Albatros Olsen, Tommy Clausen, Helle Walther, Bjarne Bisgaard Jensen, Torben Bruhn Andersen, Inger Pedersen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Poul Simonsen

Morten Messerschmidt står totalt afklædt som fuldblods kriminel.

Arne Albatros Olsen, Tommy Clausen, Mads Greve Haaning, Helle Walther, Inger Pedersen, Eva Schwanenflügel, Torben Lindegaard og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Morten Messerschmidt har i hvert fald ikke gjort noget for at kontakte og samle gruppens medlemmer, og organisationen står ikke bag nogen initiativer i EU.

Bjarne Bisgaard Jensen, Hanne Ribens, Eva Schwanenflügel og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Torben Pedersen

Uden at dømme nogen på forhånd, så ser det her alt andet end kønt ud.

Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Denne Morten Messerschmidt, ser ikke ud til at have en god sag. Han påstår at Meld mødet og DF sommermødet var "flettet" sammen. Men det undrer mig såre at ikke et Meld medlem eller een person kan vidner om at: "Ja, jeg fik en invitation til at komme til Meld møde i Skagen i sommeren 2015, og blev bedt om at komme med et oplæg til diskutionen. Mødet varede så og så længe og derefter deltog vi i sommermødet" ! Men ikke en person er åbenbart kommet til noget Meld møde! Men udelukkende til et sommermøde!

Søren Kristensen

Problemet med "stort set" er at så kendte de altså til det - om end det måske bare var et mikroskopisk et af slagsen - et af dem man næsten ikke kan få øje på.

Helle Walther

Hvem mon er den lille forvirrede pige i realiteten. ? Det synes ,som om Messerschmidt , trods sin intelligens, nu er der jo syv af slagsen, men anyway, ikke har haft begreb skabt om det, han havde ansvar for. Hvordan han overhovedet ville kunne varetage end sige lede forhandlinger af økonomisk art for DF, som formand, han må vist holde sig til juristeriet. Eller Bakkens hvile.

Så nu må Messerschmidt da stå med et nyt problem ud over Meld-udbetalingen. Nemlig, at Meld i sig selv sandsynligvis var en ulovlig oprettet fond/partidims med mere eller mindre fiktive medlemmer.

jørgen djørup, Arne Albatros Olsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar