Meld og Feld
Læsetid: 5 min.

Messerschmidt anklaget for svindel og dokumentfalsk: Det er ikke sådan, at man sidder og tjekker forskellige bilag

På første dag i retssagen om fusk med EU-midler mod Morten Messerschmidt, forklarede DF’s næstformand, at selv om han selv havde underskrevet ansøgningen om midlerne, så var det praktiske arbejde overladt til hans medarbejdere
Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt forlader retten med sin kæreste Dot Wessman efter straffesagen mod ham mandag blev indledt i Retten i Lyngby. Morten Messerschmidt er tiltalt for at svindle med EU-midler og for dokumentfalsk.

Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt forlader retten med sin kæreste Dot Wessman efter straffesagen mod ham mandag blev indledt i Retten i Lyngby. Morten Messerschmidt er tiltalt for at svindle med EU-midler og for dokumentfalsk.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
3. august 2021

Det var en tilsyneladende afslappet Morten Messerschmidt, der i gråt jakkesæt og med åbenstående hvid skjorte tog plads foran domsmandsretten i Lyngby under det første retsmøde i straffesagen mod ham. Han er tiltalt for at svindle med EU-midler og for dokumentfalsk.

Grundlæggende er det anklagemyndighedens påstand, at DF har fået uberettiget EU-støtte via partialliancen MELD på knap 100.000 kroner til en EU-konference den 4. og 5. august 2015 – uagtet at det pågældende arrangement aldrig har fundet sted. 

Centralt i sagen står Morten Messerschmidt, som dengang var formand  for MELD. Anklagemyndigheden mener således, at Messerschmidt har overtrådt straffelovens paragraf 289 ved at give »urigtige eller vildledende oplysninger« om arrangementet samt at have brugt et falsk dokument. Det fremgår af anklageskriftet, at anklagemyndigheden går efter en fængselsstraf.

Meget kort fortalt drejer straffesagen sig om, hvorvidt DF som en del af partiets sommergruppemøde på Color Hotel i Skagen i august 2015 også holdt en EU-konference med 45 deltagere, som kunne støttes af EU-midlerne via MELD.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Som forventet smider MM sin medarbejder under bussen..
Spørgsmålet er blot om retten tror på det og om de mange vidner bakker op om dette..
Fakta er at anklageskriftet er kraftigt reduceret på grund af forældelse, b.l.a. andet fordi MM ikke har efterlevet anmodninger om udlevering af dokumenter.
Hurra for retsfølelsen.

Bjarne Tingkær, Carsten Wienholtz, Per Klüver, Helle Walther, John Andersen, Poul Søren Kjærsgaard, Birgitte Johansen, Rolf Andersen, Ole Svendsen, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen, Hans Larsen, David Zennaro, erik pedersen, Tommy Clausen, Ole Frank, Peter Beck-Lauritzen, Lisbeth Glud, Kim Houmøller og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar

Al Capone kom aldrig i fængsel for sine mafiøse ugerninger, men for skattesnyd.

Flemming Olsen

Og Anne Boleyn blev ikke henrettet for barnløshed, men for utroskab og incest, sådan er der så meget...

Peter Beck-Lauritzen

- og "den lille svindler" kunne heller ikke hitte rede i bilagene. Så han blev statsminister for venstre! Så, mon ikke MM slipper for "brummen"! Det er svært længe siden, jeg har hørt om FM'er (Alberti) eller embedsmænd der er blevet straffet for uvederheftig arbejdsindsats!

Bjarne Tingkær, John Andersen, Poul Søren Kjærsgaard, Ole Svendsen, Eva Schwanenflügel, Freddie Vindberg, erik pedersen, Kurt Nielsen, Tommy Clausen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Tommy Clausen

Ja , den smukke svindler skal nok gå fri..... sådan går det jo ofte.

olivier goulin

Spørgsmålet om hvor meget EU konference og hvor meget sommergruppemøde, der reelt foregik den weekend - og hvor meget EU-konferencen skulle fylde for at berettige til støtte - er nok lidt af juridisk gråzone.

Men dokumentforfalskningen er straks mere binær. Blev fakturaen underskrevet af en DF medarbejder, som udgav sig for at være ansat i konferencecentret - så bliver den svær at bortforklare - og kan i givet fald bestyrke mistanken om at der ikke var nogen EU-konference den weekend.

/O

Arne Albatros Olsen, Per Klüver, John Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Poul Søren Kjærsgaard og Birgitte Johansen anbefalede denne kommentar

Det er også mine penge, som Morten Messerschmidt har administreret med med svindel og dokumentfalsk med egen vinding som motiv.

Derfor - Morten Messerschmidt: Man har faktisk pligt til at kontrollere sine bilag. Og rent moralsk bør man have skærpet pligt, når det gælder andres penge. Men moral er ikke en tilstræbt kvalitetsbetegnelse for dette politiske sammenrend som Morten Messerschmidt tilhører.

I øvrigt har man, efter loven, også principal-ansvar overfor sine ansattes handlinger - eller måske mangel på samme. Og det gælder også Morten Messerschmidt.

Bjarne Tingkær, Carsten Wienholtz, Arne Albatros Olsen, Helle Walther, John Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Birgitte Johansen, Poul Søren Kjærsgaard, Ove Junne, Ole Svendsen, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen, Kristian Spangsbo, David Zennaro, Freddie Vindberg og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Hvis éns bedste forsvar er, at man havde for travlt til at kontrollere om det man underskrev var korrekt, så ville det jo åbne for en ladeport af 'misforståelser' i det danske retsvæsen, såfremt dommen lød på frifindelse.

Hvorfor blev der forøvrigt ikke boret i, hvem det så var, der instruerede (den ikke-engelsktalende) Jeanie Nørhave i at underskrive sig som hotellets chief of staff, såfremt det ikke var Messerschmidt?
- Og skal hun ikke indkaldes som vidne?

Bjarne Tingkær, Carsten Wienholtz, Gert Romme, Jan Damskier, Arne Albatros Olsen, Per Klüver, John Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Birgitte Johansen og Ole Svendsen anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Jo, JN er indkaldt på fredag - ifølge PI Morgen.

Peter Beck-Lauritzen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Det er ikke sådan, at man sidder og tjekker forskellige bilag, siger Messerschmidt. Tjah..

"Manglende ledelsessyn, manglende overholdelse af kommunens regler, retningslinjer og utilfredsstillende ledelsesmæssig reaktion på det underskud, der gennem årene havde oparbejdet sig, står der i pressemeddelelsen."
48 mio. i Københavns Kommune. Rod i regnskaberne er tilsyneladende nærmest regelen end undtagelsen, når de folkevalgte skal tjekke bilag. Nogle gange småpenge andre gange ....

Helle Walther

Om MM dømmes eller ej afgør retten og han appellere uden tvivl, men det er ret bekymrende, at en person der angler efter at blive formand for sit parti, bare skriver under på hvad som helst, uden at vide eller læse, hvad det er. Hvordan i alverden vil han klare økonomiske forhandlinger f. eks, tænk på Tulles gule sedler, MM kan jo ikke finde ud af at sætte sit navn det rette sted.

Gert Romme, Arne Albatros Olsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Helle Walther, Tulles gule sedler er nok mest ren staffage..

Det er fx ikke længe siden, da VLAK huserede, at det i sidste øjeblik gik op for Tulle og DF, at de havde sagt ja til en aftale, der betød at de fattigste pensionister ville miste boligydelse:

"Nye beregninger fra Finansministeriet viser, at den del af finanslovsaftalen, som beskærer boligydelsen, vil ramme pensionister med de laveste indkomster. 

Sagen presser især Dansk Folkeparti, som har bedre vilkår for landets ældre som et af partiets absolutte mærkesager.

DF's finansordfører, René Christensen, erkender, at blå bloks største parti ikke kan stemme for finansloven i sin nuværende form. Enten skal den del af aftalen om boligydelsen ændres eller helt fjernes, mener han.

- Enten skal dette forslag pilles ud af finanslovsaftalen, eller også skal vi have ændret det. Vi stemmer ikke for, at de laveste husstandsindkomster kommer til at miste penge.

Samtidig afviser René Christensen, at DF har fejlet i sagen, som har gjort, at partiet har fået Ældre Sagen, politiske modstandere og en del af landets pensionister på nakken."

https://fagbladetboligen.dk/alle-nyheder/2015/december/presset-df-afvise...

Det samme gjorde sig gældende her:

"Trods gentagne løfter om det modsatte valgte Dansk Folkeparti i maj 2010 at lægge stemmer til drastiske forringelser af dagpengene. Siden har partiet forsøgt at distancere sig fra beslutningen og skiftet holdning flere gange."

https://piopio.dk/da-df-lob-fra-dagpengelofterne

Som bekendt var det DF, der foreslog en halvering af dagpengeperioden.
Da det efterfølgende viste sig at folk røg ud i tusindvis, trak de i land, og begyndte at anklage den regering de selv havde støttet, for at være årsag til elendighederne.

Ak ja, man bliver ikke bedre til regning af at bruge Post-IT sedler i mappen ;-)

Palle Jensen, Carsten Wienholtz og Gert Romme anbefalede denne kommentar
slettet slettet

Der er ingen politiske modstandere der føler trang til at profilere sig selv på bekostning af DF og Messerschmidt i denne sag. Mon ikke det skyldes, at de ikke ønsker de selv og deres partiers brug af EU midler kommer under pressens lup.

Carl S. Rasmussen

Der var engang et ordsprog der der lød: de mest uskyldige, efter eget udsagn, findes i landes fængsler.
Det kan udvides til politiker, som oven i købet lider af latent hukommelsestab når de stilles til ansvar.

Demokrati er ganske mærkeligt, og for mange er det åbenbart helt uforståeligt.

Jeg kender for eksempel en ældre pensioneret kvinde, der stemte på en premierminister, der netop helt åbent modarbejdede rimelige horhold for pensionister. - Begrundelsen var, at "han har sådan et pænt hår".

Hvorfor stemmer man i Italien og Grækenland gang på gang på disse korrupte, populistiske og semi-facistiske enkeltpersoner og partier, der konstant ødelægger samfundet?

Og i Danmark har en del vælgere stemt på Morten Messerschmidt, der helt enkelt har bedraget borgerne, og på bedragerisk måde har tilegnet sig borgerne egne penge. Dette til trods for, at Morten Messerschmidt egentlig blot er noget politisk affald af en kvalitet, der ikke kan genbruges.

Eva Schwanenflügel og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar
slettet slettet

Morten Messerschmidts vælgere er da ligeglade med om nogle EU midler er anvendt i en gråzone.. Hvis han frikendes bliver han med tiden Dansk Folkepartis nye frontfigur. Om man kan lide ham eller ej, så er han da i det mindste karismatisk og ret exentrisk - og ikke mindst intelligent og fremragende i debatter. Det gør da politik lidt mere interesant at følge.