Analyse
Læsetid: 4 min.

Mette Frederiksen styrker sin provinsoffensiv med minimal ministerrokade

S-regeringens ideologiske profilprojekt om at opprioritere provinsen vil blive yderligere forstærket med ministerrokaden, hvor Ane Halsboe-Jørgensen (S) som ny kulturminister skal stå i spidsen for en styrkelse af de lokale og regionale medier i det forestående medieforlig
Statsminister Mette Frederiksen (i midten) præsenterede mandag hendes ministerrokade, hvor Jesper Petersen (til venstre) bliver ny uddannelses- og forskningsminister, mens Ane Halsboe-Jørgensen (til højre) bliver ny kultur- og kirkeminister.

Statsminister Mette Frederiksen (i midten) præsenterede mandag hendes ministerrokade, hvor Jesper Petersen (til venstre) bliver ny uddannelses- og forskningsminister, mens Ane Halsboe-Jørgensen (til højre) bliver ny kultur- og kirkeminister.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland
17. august 2021

Statsminister Mette Frederiksen (S) er grundlæggende tilfreds med sit ministerhold. Derfor undlod hun at udnytte den pludselige åbning, som nu tidligere kulturminister Joy Mogensens (S) afgang skabte, til at gennemføre en større ministerrokade.

Hverken den udskældte udenrigsminister Jeppe Kofod (S) eller den kritiserede klimaminister Dan Jørgensen (S) er blevet forflyttet, og i stedet nøjedes statsministeren med at lave en af de mindst tænkelige rokader i regeringen.

Med den smalle omrokering af Ane Halsboe-Jørgensen (S) fra Uddannelses- og forskningsministeriet til Kulturministeriet og forfremmelsen af Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, til ny kulturminister sker der ingen ændring af regeringens politiske kurs.

Til gengæld satser Mette Frederiksen på, at hendes ideologiske profilprojekt, som allerede er blevet sat i gang – og som handler om at styrke provinsen med udflytning af studiepladser og oprettelse af nærhospitaler – nu vil kunne få yderligere kraft.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Rolf Andersen

Det er virkelig et godt billede.

Tre ministre står (som sædvanlig) med foldede hænder. Men der er jo selvfølgelig også tale om et skift af kirkeminister.

To soldater fra Den kongelige Livgarde holder vagt med gevær ved fod, og i fuld uniform. Professionelle soldater.

Og så står der to bredskuldrede 'gorillaer' med vidt spredte ben, så de ser endnu mere farlige ud. Måske 'bijobber' de som dørmænd i den lokale 'Crazy Daisy' ?

Men så kan vi jo være trygge ved, at kulturen, kirken, videnskaben, og staten som helhed er i trygge hænder ;)

Arne Lund, jens christian jacobsen, Gitte Loeyche, David Zennaro, Maj-Britt Kent Hansen, John Andersen, Inger Pedersen, Hans Larsen, jørgen djørup, Poul Simonsen, Carsten Nørgaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Gab. - Intet nyt er godt nyt.

Søren Kristensen

Rokini.

De to ministre prøver at efterligne Merkel, der holdt hænderne foldede lidt under navlen, og lod tommelfingrene danne et hjerte.
Men på samme måde som regeringen og partiet ikke kan finde ud af det der med menneskerettigheder, alm. pli og hæderlighed, og modet til at gøre det fornødne, så kan Halsboe og Petersen heller ikke finde ud af at lave et hjerte.