Guide til nye studerende
Læsetid: 3 min.

Sådan får du et fedt studieliv – også uden for studiet

Vejen til et godt socialt liv findes både på og uden for studiet. Prioriter dine hobbyer, og meld dig ind i foreninger, lyder nogle af anbefalingerne fra fire studerende med erfaring
Vejen til et godt socialt liv findes både på og uden for studiet. Prioriter dine hobbyer, og meld dig ind i foreninger, lyder nogle af anbefalingerne fra fire studerende med erfaring

Katrine Bælum

Indland
2. september 2021

Som ny studerende kan det betale sig at bruge energi på det sociale liv, hvis man vil have gode forudsætninger for at klare sig godt fagligt. Og en god måde at få etableret et socialt netværk på studiet er at deltage i de sociale aktiviteter og ryste-sammen-lege, som studiet og tutorerne afholder i studiestartperioden.

Det gjorde Agnes Østergård, der læser til socialrådgiver og er næstformand for Studenterrådet på VIA University College i Aarhus:

»Alle de nye studerende blev delt ud i grupper, og så skulle vi bygge det højeste tårn af spaghetti. Om aftenen havde tutorerne booket et diskotek for hele den nye årgang, og jeg var med uden at drikke – det kan man sagtens. Senere var der arrangeret en hyttetur med overnatning, og alle de ting gav rigtig meget socialt,« siger hun.

Selv om din studiestart i forvejen er travl og fyldt til randen med nye indtryk, så prøv alligevel at presse de sociale aktiviteter ind i programmet. For sammenholdet med dine medstuderende kommer til at være guld værd, når hverdagen rammer, siger Sofie F. Villadsen, der er forkvinde for Studenterforum UC.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her