Dødsbrand
Læsetid: 4 min.

Sømandsformand: Søfartsstyrelsen brød loven ved ikke at inspicere Scandinavian Star

Søfartsstyrelsen skulle have stoppet Scandinavian Star, inden den i april 1990 blev sat i rutefart mellem Frederikshavn og Oslo. Undladelsen fik fatale konsekvenser for 159 passagerer, mener den tidligere formand for Sømændenes Forbund, Henrik Berlau, der nu anklager styrelsen for direkte at have brudt loven
Katastrofen på Skandinavian Star natten til den 7. april 1990 kostede 159 personer livet. Søfartsstyrelsen brød dansk lov, da de lod Scandinavian Star gå i fast rutefart med passagerer fra en dansk havn uhindret, usynet og uden farttilladelse, lyder anklagen nu fra Henrik Berlau, der er tidligere formand for Sømændenes Forbund.

Katastrofen på Skandinavian Star natten til den 7. april 1990 kostede 159 personer livet. Søfartsstyrelsen brød dansk lov, da de lod Scandinavian Star gå i fast rutefart med passagerer fra en dansk havn uhindret, usynet og uden farttilladelse, lyder anklagen nu fra Henrik Berlau, der er tidligere formand for Sømændenes Forbund.

Ritzau/Scanpix

Indland
26. august 2021

Søfartsstyrelsen brød dansk lov, da de lod Scandinavian Star, der sejlede under Bahamaflag, gå i fast rutefart med passagerer fra en dansk havn uhindret, usynet og uden farttilladelse fire gange i perioden fra den 1. april til den 6. april 1990.

Sådan lyder anklagen i et notat, som Henrik Berlau, tidligere formand for Sømændenes Forbund, har overrakt juraprofessor Vibe Garf Ulfbeck fra Københavns Universitet. Som tidligere omtalt i Information skal hun på bestilling fra Erhvervsministeriet undersøge »regler og praksis i 1990 for syn af udenlandske passagerskibe«.

Ved siden af denne undersøgelse har Folketinget også besluttet at nedsætte en særlig taskforce, som skal undersøge skibets ejer- og forsikringsforhold, samt om nogen kunne have økonomisk motiv til de påsatte brande.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tommy Clausen

Det er et masse mord der aldrig er opklaret, et kæmpe myndigheds skandale, og har været det sen start.

Steen Obel, Poul Simonsen, Birgitte Johansen, Peter Beck-Lauritzen og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Mord forældes aldrig, heldigvis. Følg pengene, forbi "stik-i-rend-drengen" Johannesen!
Sea Escape har mange "uregelmæssigheder" i deres drift af skibe!