Straffesagen mod Messerschmidt
Læsetid: 4 min.

Straffesagen mod Messerschmidt: Hans forklaring modsiges af vidner

Da en tidligere generalsekretær fra partialliancen MELD og en embedsmand fra EU’s finanssystem fredag blev afhørt, var der på flere punkter ikke støtte til Messerschmidts forklaring
Morten Messerschmidt, næstformand i Dansk Folkeparti, ankommer fredag til Retten i Lyngby, hvor han er anklaget for EU-svig og dokumentfalsk.

Morten Messerschmidt, næstformand i Dansk Folkeparti, ankommer fredag til Retten i Lyngby, hvor han er anklaget for EU-svig og dokumentfalsk.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
7. august 2021

Det tredje retsmøde i straffesagen mod DF’s næstformand, Morten Messerschmidt, om EU-svig og dokumentfalsk blev en mindre heldig dag for hovedpersonen. For efterhånden som anklagemyndigheden ved brug af digitale kanaler og først en fransktalende og senere en tysktalende tolk fik svar på deres spørgsmål, havde to vidner modsagt et centralt element i Messerschmidts forklaring.

Som tidligere omtalt i Information er straffesagen skåret til, så den kun drejer sig om et sommerarrangement i august 2015, hvor Dansk Folkeparti modtog knap 100.000 kroner i støtte fra EU via partialliancen MELD, hvor Messerschmidt var præsident. Her har Messerschmidt fastholdt, at der var tale om et fælles arrangement mellem MELD og DF’s årlige sommergruppemøde, som fandt sted samtidig. Modsat mener anklagemyndigheden ikke, at MELD-arrangementet overhovedet blev afholdt. Og derfor var der ikke grundlag for EU-støtten.

Første digitalt afhørte vidne fredag var belgieren Michaël Verbeke, der efter en karriere inden for luftfartsindustrien blev ansat af Messerschmidt som MELD’s generalsekretær i 2015.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er egentlig utroligt dobbeltmoralsk.

For det såkaldte "danske" såkaldte "folkeparti" har faktisk aldrig haft en visionær, konstruktiv og fremadrettet politik til gavn for Danmark og det øvrige Europæiske samfund.

- Dette politiske sammenrend har faktisk altid kun haft en stærkt negativ holdning, der kritiserer alle andre.

Til gengæld har det politiske sammenrend forsøgt at kompensere dette ved at fremstå som et udpræget og totalt kompromisløst lov-og-orden-parti, der konstant har forlangt stramninger og endnu mere hårde straffe for alle, som sammenrendet ikke bryder sig om.

Men så er det altså kommet til, at dette ubehagelige politiske sammenrends inderkreds ligefrem svindler og bedrager alle de europæiske skattebetalere - herunder også sine egne vælgere. Og der er ikke fremkommet blot den mindste og mest diskrete antydning af, at det politiske sammenrend kan se noget forkert i dette.

Poul Simonsen, Svend-Erik Runberg, Jonna Jensen, Ruth Sørensen, Dorte Sørensen, Ole Frank, Vibeke Olsen, Carsten Wienholtz, Poul Genefke-Thye, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ikke nok med det, Gert Romme..

DF har igen-igen fremsat lovforslag om, at Danmark burde forlade den Europæiske Menneskerettighedskonvention uden at skæve til konsekvenserne.

Det skriver Claus von Barnekow,
Seniorrådgiver, Den Danske Helsinki-Komité for Menneskerettigheder, fhv. ambassadør, Europarådet i denne ætsende artikel om hvordan det, som du så rammende kalder det "såkaldte danske såkaldte folkeparti" faktisk forsøger at forringe retssikkerheden for de danske borgere.

For "konsekvensanalyse har aldrig været DF's stærkeste side", som det hedder:

Her et lille uddrag :

"Der findes flere slags hukommelser, men har Dansk Folkeparti slet ingen? Eller er det gentagelsen, der bærer nyheden?

Den succesrige romerske opkomling Cato den Ældre (234 til 149 før Kristus), selvudnævnt forsvarer for gammelromerske dyder, sagdes at afslutte hver tale i senatet med den krigslystne formulering, at han i øvrigt mente, "at Carthago bør ødelægges".

Så hvad er der sket, hvis Folketinget på ny lader sig spænde for Dansk Folkepartis vogn og anvender tid og ressourcer på partiets nationalideologiske udmeldinger om Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

I fald man hypotetisk forestillede sig, at udmeldingerne gennemførtes af et flertal i Folketinget, ville de få store konsekvenser for borgerne i dette land.

Man ville blandt andet ikke mere efter nærmere fastlagte bestemmelser kunne klage til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol over en dansk retsanvendende myndighedsafgørelse på områder, der er dækket af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, og som giver individet en langt bredere beskyttelse, end Grundloven gør."

"Tidligere ambassadør: DF's symbolpolitiske forslag spilder Folketingets tid."
https://www.altinget.dk/artikel/tidligere-ambassadoer-dfs-symbolpolitisk...

Nu kunne man håbe på, at hukommelsestabet ville forsvinde med en forhåbentlig exit af Messerschmidt.

Men DF er stadig stærk i fornægtelsen, og fortsætter ufortrødent sine angreb på folkeretten.

Svend-Erik Runberg, Dorte Sørensen, Ole Frank, Vibeke Olsen, Peter Gløde, Helle Lodberg Christensen, Gert Romme, Carsten Wienholtz og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Poul Simonsen

Det kan nogle gange være svært at bedømmer, hvilken dom der kommer ud af en retssag. Men det hidtidige forløb i Lyngby peger stærkt i retning af, at Messerschmidt vil blive dømt.