Analyse
Læsetid: 7 min.

En afdelingschef skrev referat fra et centralt møde. Og indholdet støtter ikke ligefrem Støjberg

Et referat fra et møde med Inger Støjberg skrevet af afdelingschef Frank Bundgaard understøtter anklagernes sag. Det samme gør et referat skrevet af et medlem af Støjbergs eget forsvarshold
Inger Støjberg ankommer til rigsretten torsdag den 30. september. Det var en dårlig dag i rigsretten for Støjberg – selv under afhøringen af et af medlemmerne af Inger Støjbergs eget forsvarshold, Jonas Christoffersen, kom der oplysninger frem, som går hende imod.

Inger Støjberg ankommer til rigsretten torsdag den 30. september. Det var en dårlig dag i rigsretten for Støjberg – selv under afhøringen af et af medlemmerne af Inger Støjbergs eget forsvarshold, Jonas Christoffersen, kom der oplysninger frem, som går hende imod.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
1. oktober 2021

Der er et åbenlyst problem med flere af de centrale vidner i rigsretssagen mod Inger Støjberg: De er på den ene eller anden måde involveret i sagen og har derfor selv noget på spil.

Måske frygter de en kommende disciplinærsag. Måske er de bare bekymrede for deres omdømme.

Under alle omstændigheder er det i mange tilfælde vanskeligt at løsrive sig fra mistanken om, at de indretter deres forklaring efter, hvad der er bedst for dem selv.

Men torsdag havde anklagerne indkaldt et vidne, som absolut ingen rolle spillede i sagen om adskillelse af asylpar. Nemlig den tidligere chef for Boligafdelingen i Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, Frank Bundgaard.

Selv om Frank Bundgaard ikke havde noget med adskillelsen af asylpar at gøre, er han et væsentligt vidne. For han var med til et afgørende møde i sagen, og han nedfældede senere sin erindring om mødet på papir.

Der er tale om det såkaldte koncerndirektionsmøde, som fandt sted i ministeriet om formiddagen den 10. februar 2016 – få timer inden udsendelsen af Inger Støjbergs pressemeddelelse om, at samtlige asylpar, hvor den ene part var under 18, skulle adskilles.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

At Jonas Christoffersen nu er medlem af Støjbergs forsvarsteam går over min forstand.

Det må siges at være et eksakt eksempel på, at sandheden er flydende, når egeninteressen forandres.

ingemaje lange, Steen K Petersen, Per Klüver, Inge ambrosius, Elisabeth From, Mads Greve Haaning, Poul Reynolds, Ole Svendsen, Helle Walther, Poul Søren Kjærsgaard, Inger Pedersen, Kim Rune Sloth Jensen, Anne-Marie Esmann, jørgen djørup, Dorte Sørensen, Gert Romme, søren ploug, Karen Grue, erik pedersen og Michael Hullevad anbefalede denne kommentar
Michael Hullevad

Sådan er det med "politiske sager". Er et vidne pålidelig hvis vedkommende kan få en vis legemdel i klemme i maskineriet?

Elisabeth From, Per Torbensen, Ole Svendsen, Inger Pedersen, Anne-Marie Esmann, jørgen djørup, Dorte Sørensen, Gert Romme, søren ploug, Karen Grue, Eva Schwanenflügel og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Esmann

Lige mine ord Eva. Jeg har længe undret mig over, hvordan hans kontor og indirekte Jonas Christoffersen selv kan være forsvarer.

Jeg mener, at han er inhabil, som forsvarer. Der er nogle regler der strækker sig i metermål. Men hans mail fra dengang han var direktør i Institut for Menneskerettigheder yder ikke Støjberg megen hjælp.

Det er Støjberg der gør sagen politisk, men den handler om hardcore jura og om lovgivningen på området. Og den lovgivning kan altså ikke gradbøjes.

erik pedersen, ingemaje lange, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Elisabeth From, Ole Svendsen, Helle Walther, Dorte Sørensen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Jeg har også undret mig meget - Hans egen forklaring, da det kom frem , at han skulle være en af IS's forsvarer var, at det var en enestående sag og den mulighed kunne han ikke afslå, når han blev bedt om at være forsvarer.

Støjberg bruger jo TV medierne hver gang der er afhøring til at spinne sin sag, tjek hendes øjne, man kan se, når der tales manipulerende, og medierne stiller beredvilligt op og giver taletid til fruens version af dagen.

Eva Schwanenflügel, Svend-Erik Runberg, Dorte Sørensen og Ole Svendsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Er det ikke samme forestilling med LLR. ?

Eva Schwanenflügel og jørgen djørup anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Hverken Støjberg eller Løkke behøver betale for landsdækkende eksponering.
Den stiller de fleste store medier gratis til rådighed i tide og (især) i utide.
Hvis ikke de da ligefrem betaler for deltagelse i deres programmer i Løkkes tilfælde..

Hvergang en af dem så meget som slår en prut på de sociale medier, bliver de inviteret til det ene interview efter det andet.

Den danske pop-politiske dækning er under al kritik.