Analyse
Læsetid: 6 min.

Arbejderismen triumferer med Mette Frederiksens nye slagserie af reformudspil

Alle skal i arbejde. Statsminister Mette Frederiksen vil omprioritere væk fra vidensarbejdere i storbyerne og over til faglærte i industrien. Selv om flere af tiltagene i hendes nye reformpakke følger i sporet på tidligere borgerlige regeringer og ikke mindst Helle Thorning-Schmidt, rykker hun dansk politik i en mere arbejdervenlig retning
»Når vi kan se, at unge nyuddannede fylder mere og mere i vores dagpengesystem, så er det almindelig sund fornuft at sige til folk, der lige har uddannet sig: ’skynd jer ud på arbejdsmarkedet.’ Vi må i hvert fald ikke indrette et system, der ikke understøtter det bedst muligt,« sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på tirsdagens pressemøde.

»Når vi kan se, at unge nyuddannede fylder mere og mere i vores dagpengesystem, så er det almindelig sund fornuft at sige til folk, der lige har uddannet sig: ’skynd jer ud på arbejdsmarkedet.’ Vi må i hvert fald ikke indrette et system, der ikke understøtter det bedst muligt,« sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på tirsdagens pressemøde.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
8. september 2021

Reformfeberen er tilbage på Christiansborg. Med sit nye, store udspil lægger statsminister Mette Frederiksen (S) op til en lang række større reformer i de kommende år, som alle vil handle om at skaffe mere arbejdskraft til de brancher, der har brug for det: »Vi skal aflive den sejlivede myte, at det at gå på arbejde skal være lystbetonet,« sagde hun og betonede dermed, at den nye socialdemokratisme bygger på gammel protestantisk arbejdsmoral.

Efter i første omgang at have lagt afstand til den »reformamok«, som Helle Thorning-Schmidt stod i spidsen for som kontroversiel socialdemokratisk statsminister for ti år siden, har Mette Frederiksen valgt nu at opgradere de klassiske førstegenerationsreformer med nye dagpengeomlægninger og samtidig tilføje afbødende sociale og potentielt grønne tiltag. Eksempelvis lægges der op til en højere aktiebeskatning samt øgede investeringer i forskning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hvad er det for en liberalistisk tilgang til tilværelsen og det demokratiske samfund?! Det er en falliterklæring ikke at arbejde på at forbedre vilkårene for især dem, der har det sværest.

Kurt Nielsen, lars søgaard-jensen, Per Klüver, Magnus Fischer, Torben Skov, Steen K Petersen, Rolf Andersen, erik lund sørensen, Arne Albatros Olsen, Torben Bruhn Andersen, Jan Fritsbøger, Bjørn Pedersen, David Breuer, Jesper Lerche, Ib Christensen, Holger Nielsen, Steen Bahnsen, Ete Forchhammer , Jeppe Bundgaard, Freddie Vindberg, Dorte Sørensen, Hans Larsen, Kim Houmøller, Bjarne Andersen, Marianne Jespersen, Rasmus Kristiansen, Alvin Jensen, Ebbe Overbye, Anne Søgaard, Inger Pedersen, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Giv erhvervslivet alt hvad de peger på, tving gerne visse grupper af borgerne om 'nødvendigt', glem alt om klimapolitik og skrot de mennesker, som erhvervslivet ikke vil bruge - er det det, der er fremtidens Danmark?

Kurt Nielsen, Brian Nocis Jensen, Per Klüver, Nicolaj Knudsen, Torben Skov, Rolf Andersen, Arne Albatros Olsen, Torben Bruhn Andersen, Jan Fritsbøger, Niels Clausen, Bjørn Pedersen, David Breuer, Ib Christensen, Holger Nielsen, Ninna Maria Slott Andersen, Steen Bahnsen, Ete Forchhammer , Jeppe Bundgaard, Freddie Vindberg, Dorte Sørensen, Hans Larsen, Leanette Nathalia Chresta Jensen, Bjarne Andersen, Rasmus Kristiansen, Alvin Jensen, Anne Søgaard, Inger Pedersen, Eva Schwanenflügel og Peter Høivang anbefalede denne kommentar

Jeg må indrømme at jeg godt kan forstå hvis unge føler sig vrede oven på dette.
Studerende er dem der har fået klart mindst ud af hjælpepakkerne ved at man gav dem ekstra lånemuligheder i forhold til andre grupper. Her tænker jeg på offentlige ansatte som blev sendt hjem med fuld løn og ledige som også fik ekstra dagpengeklip og dermed ikke brugte af forbruget.
Synes det er sølle at der ikke kan gøres mere for unge. Er glad for at jeg ikke er under 30 og specielt 25.

Jeg gad godt vide om politikere og andre der kritiserer selv ville tage de jobs hvis ulykken ramte dem selv. Synes det er en vigtig læresætning at 'uheldet' altså sagtens kan ramme en selv, og så er det da meget godt at der er et system som tager hånd om en.
Det var jo fuldstændig komisk at se hvor 'socialistisk' Brian Mikkelsen blev da coronakrisen ramte i starten af 2020, og lige pludselig var der ingen grænser for hvad staten skulle gøre for virksomhedernen - Når det rammer en selv så forsvinder liberalismen pludseligt. Det er set før.

Må indrømme at jeg er meget uenig med statsministerens udsagn at arbejde ikke skal være lystbetonet. Det er en tankegang jeg troede der hørte til for 50 år siden. Jeg tror kun det ender med at give bagslag at skære ned i ydelserne. For ja - jeg vil da ikke afvise at man rent kynisk kan spare ved at forringe ydelserne på den korte bane. Men når jeg så en undersøgelse der viser at hver anden person på arbejdsmarkedet har haft stresslignende symptomer indenfor de sidste 2 uger og at 1/6 del har været sygemeldt med stress. Så virker på det mig som om at der er en rådden kultur på alt for mange arbejdspladser, og hvor arbejdsmiljøet burde kigges efter i sømmene.

https://www.avisen.dk/saa-mange-er-sygemeldt-med-stress_646383.aspx

Ved at beskære ydelserne tror jeg kun at man presser folk ud i mere stress der kan give langtidssygemeldinger og dermed har man i længden intet sparet. Indrømmer at jeg ikke har bevis for det - men vil ikke være overrasket over hvis det er det vi ender med at se hvis de gennemfører disse forringelser.

Kan også se at Mette Frederiksen vist nok kun selv har 1 års erhvervserfaring

https://finans.dk/debat/ECE11351920/er-du-klar-over-hvor-lidt-erhvervser...

Derfor synes jeg at man skal spørge sig selv om de journalister og politkere der er så kritiske her nogensinde selv ville tage disse jobs - tror vi kender svaret.
Husk blot at man ikke kan styre sit liv, og at man altid kan få brug for hjælp selv.

Torben K L Jensen, lars søgaard-jensen, Viggo Okholm, Per Klüver, Steffen Gliese, Torben Skov, Rasmus Kristiansen, Steen K Petersen, Rolf Andersen, Anne-Marie Esmann, Jan Fritsbøger, David Breuer, Ervin Lazar, Ib Christensen, Holger Nielsen, Ninna Maria Slott Andersen, Steen Bahnsen, Ete Forchhammer , Lise Lotte Rahbek, Freddie Vindberg, Dorte Sørensen, Leanette Nathalia Chresta Jensen, Bjarne Andersen, Marianne Jespersen, Anders Reinholdt, Tina Peirano, Alvin Jensen, Claus Kristoffersen, Kim Houmøller, Anne Søgaard, Inger Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Martin Sørensen

Med chance for at få hele panadset i mod mig vil jeg sige hurra til regerings reform pakke.

ja man råber DEN SOCIALE MASSEGRAV mens man så tørt kan konstatere at vi har med unge raske rørlige personer og gøre der lige er blevet færdig med en uddannelse, som der med den nye stats vil ha 3000 kr mere om månden end de gik fra på SU.

hvorfor er det at tage et job en STRAF ? spørger jeg forundret som faglært der har knoklet i hele mit liv. så siger man at det er udemokratisk liberalt, jeg er ret overbevist om at et pænt flertal i befolkningen vil støtte dette reform udspil precist fordi man er trætte af at se unge raske og rørlige ikke tage et job. mens der er massere af ledige jobs.

så siger man det er ikke klima venligt jeg vil så sige det modsatte, vi mangler snart 100.000 faglærte og jeg vil GARANTERE at der er IKKE en djøffer der nogensinde så meget som vil sætte EN vindmølle igang eller betjæne et biogas anlæg. eller den fremtidige protein fra græs produktion IKKE EN DJØFFER eller kandidat fra humaniore studiet, som der så arbejder inden for sig fag her.... nej det kræver FAGLÆRTE og mange af os. mens djøfferne kan holde swat analyse møder herfra og til evigheden uden det vil flytte så meget som et milligram co2 væk fra atmosfæren nok nærmere modsat. mens det kræver FAGLÆRTE og få gennemført den grønne omstilling.

Jeg ved så godt at man vil kalde mig for en skrækkelig liberalistisk satan for at sige dette. nurvell det er jeg så nok også, men man kan ikke sige at jeg ikke har RET.....

vi har ikke råd til denne selvundnævte overklasse elite af akademikere der ikke vil arbejde med andet end det som de precist er uddannet til mens jeg så forundret spøger om det så er socialisme og hylde dem der så har massere af evne til at yde, men kun vil nyde, spis lige brød til med jeres socialistiske selvsving.

med venlig hilsen martin sørensen mejerist og georgistisk medlem af retsforbundet

P.G. Olsen, Jens Christian Jensen, Ove Junne, Holger Nielsen, Thomas Andersen og Ole Kresten Finnemann Juhl anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er lysten, der driver værket.
Sådan har store opfindelser og banebrydende idéer altid set dagens lys.
Og sådan bliver man et glad menneske.

Og at det netop ikke skal være 'lystbetonet' at arbejde, hvad menes der egentlig med det?

At folk skal stille sig tilfredse med offentlige ydelser, selvom de bliver kostet rundt i den ene 'praktik' efter den anden i en evindelig ørkesløshed?

At alle skal arbejde, selvom de er syge, handicappede eller er forvitret totalt i kontanthjælpssystemet både fysisk og psykisk?

At det er helt legitimt, at arbejdsgiverne udnytter de ledige til gratis arbejdskraft og løntrykkeri?

At de unge nu også skal suge på labben efter de er blevet uddannede, så de vælger fagforening og A-kasse fra?

At det er helt i orden, at arbejdsmiljøet er afsindigt ringe mange steder, og at folk bliver mobbede og chikanerede hver dag uden nogen griber ind?

Det er rædselsfuldt.

Eller rettere; HUN er rædselsfuld.

PS. Hvorfor mon der aldrig bliver sparet på idrætsudøvere?
Hér er det da i høj grad lysten, der driver værket, skal det ikke også straffes?

Annette Larsen, lars søgaard-jensen, Dennis Tomsen, Katrine Damm, Torben Skov, Steen K Petersen, Rolf Andersen, erik lund sørensen, Kenneth Jacobsen, Arne Albatros Olsen, Torben Bruhn Andersen, Anne-Marie Esmann, Niels Clausen, Jan Fritsbøger, David Breuer, Ervin Lazar, Jesper Lerche, Ib Christensen, Steen Bahnsen, Ete Forchhammer , Jørgen Mathiasen, Lise Lotte Rahbek, Freddie Vindberg, Dorte Sørensen, Hans Larsen, Leanette Nathalia Chresta Jensen, Steffen Gliese, Bjarne Andersen, Marianne Jespersen, Rasmus Kristiansen, Niels K. Nielsen, Alvin Jensen, Ebbe Overbye og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Hvornår er SD blevet højreorienteret?

Anders Reinholdt

Jeg er grundlæggende enig i, at man bør forsørge sig selv i den udstrækning man har mulighed for det. Det vil stort set alle også gerne – om ikke andet for at undgå det dybt nedværdigende dagpengecirkus med obligatoriske idiotbesøg på jobcentrene.

Der er imidlertid et problem i grundantagelsen; at der findes job til alle der gider arbejde. I de seneste 50 år har vi blot haft to perioder med noget der ligner fuld beskæftigelse; i årene lige inden finanskrisen og nu (lige inden den næste krise?). Og har det reelt været fuld beskæftigelse?

Man hører historier om arbejdsgivere der ikke kan få personale; men stillingerne findes så godt som aldrig slået op på fx jobindex og det virker snarere som propaganda end noget andet. Der er givetvis en række stillinger som kræver lang uddannelse og specialviden, hvor det i visse perioder kniber med at få kvalificerede ansøgere; men det løses ikke ved at presse de nyuddannede endnu længere ud i hegnet. Snarere tværtimod.

Den nedsatte dagpengesats kan muligvis skubbe nogle få dimittender ud i et job de ellers ikke ville have taget; men for det store flertal vil det næppe gøre fra eller til – udover at de skal spænde livremmen endnu mere ind. Det er dybt usympatisk i et land med så umådelig meget rigdom.

Vi burde genindføre arbejdsformidlingen. Og den skulle være forankret i en statslig jobdatabase, hvor alle stillinger – både hos private virksomheder og etaten – bliver slået op. Fuld transparens og ikke noget pis. Men det kommer ikke til at ske, for så knækker hele illusionen sammen både for de borgerlige med deres mantra om ’det personlige ansvar’ og for de socialdemokratiske arbejderister.

Det er i øvrigt bemærkelsesværdigt, som man slår løs på de unge i disse år; på trods af stigende rigdom i samfundet får de unge i rollerne som fx studerende og boligsøgende stadig ringere kår. Til gengæld får de et tåget løfte om en gylden fremtid qua deres gode uddannelser. Men det er fugle på taget, det er usikkert og konjunkturafhængigt, og de får i forvejen rigeligt at slås med når de skal forsøge at rette op på klima- og biodiversitetskrise samtidig med, at de skal få et hverdagsliv til at hænge sammen på et stadig mere stressende arbejdsmarked.
De unge er en nem gruppe at sparke til; kun få vil tage dem i forsvar og stemmerne hentes hos de store vælgerårgange, der er aldrende, satte og konservative og synes mere optaget af egne privilegier end at aflevere en bedre verden til deres børn og børnebørn.

Søren Christensen, lars søgaard-jensen, Katrine Damm, nanna Brendstrup, Poul Erik Pedersen, Torben Skov, Inger Pedersen, Ebbe Overbye, Lars Løfgren, Rolf Andersen, Kenneth Jacobsen, Anne-Marie Esmann, Marianne Pedersen, Amanda Engelhardt, Ove Junne, Steen Bahnsen, Jørgen Mathiasen, Lise Lotte Rahbek, Anne Søgaard, Freddie Vindberg, Dorte Sørensen, Leanette Nathalia Chresta Jensen, Steffen Gliese, Bjarne Andersen, Marianne Jespersen, Rasmus Kristiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Som mange har været inde på, (ja, Informations debattører ER sgu kloge!) så lugter den pludseligt opståede mangel på arbejdskraft orkestreret i samklang med visse erhvervsdrivende af et enormt fupnummer.

I USA ville de kalde det et 'con', forkortelse for 'confidence trick', defineret således i Wikipedia:

"A confidence trick is an attempt to defraud a person or group after first gaining their trust.
Confidence tricks exploit victims using their credulity, naïveté, compassion, vanity, irresponsibility, and greed.
Researchers have defined confidence tricks as "a distinctive species of fraudulent conduct ... intending to further voluntary exchanges that are not mutually beneficial", as they "benefit con operators ('con men') at the expense of their victims (the 'marks')"

For hvordan kan der ud af det blå opstå en så kæmpe mangel på både faglært og ufaglært arbejdskraft, at det er at ligne ved Syndfloden?
Burde Finansministeriets regnemodeller ikke for længst have regnet ud hvad der ville ske efter :

A) Arne-pensionen, der trækker omkring 10-16.000 ud af job.
B) 16.000 unge, der forsøger at få en faglig uddannelse er uden praktikplads, og det er ikke nyt.
C) Hotel og restaurationsbranchen der fyrede en masse ansatte under coronakrisen, hvorefter de fandt bedre betalte jobs som fx podere.
D) Manglen på europæisk arbejdskraft, der i høj grad skyldes, at andre lande slet ikke er lige så færdige med corona som vi åbenbart er i DK. (Det samme gælder ikkeeuropæisk)

Havde det nu været de såkaldte frie markedskræfter der styrede, skulle man nu forvente et boom i lønnen, både i det private og offentlige.

Men sådan skal det ikke være længere, og har ikke været længe.
Arbejdsgiverne vil ikke betale højere løn, (det vil staten heller ej)

Det tunge erhvervsliv vil have, at staten passer på dem, og regulerer arbejdsmarkedet til deres fordel.
Skidt med hvem der ryger under bussen, fordi de er blevet ramt af en ulykke eller livskrise i form af sygdom eller skilsmisse, de kronisk syge, de med psykiske lidelser, de med handicap.

Reformen af førtidspension og fleksjob blev også solgt med propaganda, skriver forfatter og debattør Lisbeth Riisager Henriksen i denne nye artikel :

"Reformen af førtidspension og fleksjob lever ikke op til Handicapkonventionen"
https://pov.international/reformen-lever-ikke-op-til-handicapkonventionen/

Vi glemmer, at Mette Frederiksen er en mester i spin, og at hun lavede den måske mest uhyrlige reform nogensinde i 2013 da hun var beskæftigelsesminister i Thorning-regeringen, en nedskæring, der ramte de aller svageste i samfundet; de syge og handicappede.

Nu forsøger hun sig igen med at legitimere endnu flere indgreb overfor svage mennesker, der ikke er kernevælgere.

Det lugter langt væk af fup og bestillingsarbejde, når et lyssky rengøringsfirma kan få så megen ukritisk medieopmærksomhed, uden en eneste journalist går deres påstande efter i sømmene, ligesom de mere skarpe debattører her i avisen har gjort.

Historien om Dovne Robert om igen.

David Adam, Annette Larsen, Torben K L Jensen, lars søgaard-jensen, Jesper Frimann Ljungberg, Hanne Utoft, Per Klüver, Magnus Fischer, Dennis Tomsen, Steffen Gliese, Katrine Damm, nanna Brendstrup, Nicolaj Knudsen, Poul Erik Pedersen, Torben Skov, Inger Pedersen, Ebbe Overbye, Rasmus Kristiansen, Steen K Petersen, Rolf Andersen, Jan Fritsbøger, Kenneth Jacobsen, Arne Albatros Olsen, Anne-Marie Esmann, Torben Bruhn Andersen, David Breuer, Jesper Lerche, Steen Bahnsen, Ete Forchhammer , Jeppe Bundgaard, Anders Reinholdt, Lise Lotte Rahbek, Estermarie Mandelquist, Anne Søgaard, Freddie Vindberg, Dorte Sørensen, Hans Larsen, Leanette Nathalia Chresta Jensen, Kim Houmøller og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar

Set fra sidelinjen: Bag denne diskussion ligger vist den sandhed at en dansker finder velstand/rigdom er livets mål/mening. Og – vi har lykkedes med at skabe et samfund hvor danskere er blandt det rigeste stammefolk i verden (iflg. ”Avisen”). Det forventes, dybt i vores opfattelse af virkeligheden, at vi i nogen mening har ret at blive velstående, borgerløn har diskutereds. Det kommer som et chok at opdage at det man rundt om i verden kalder arbejde – det bliver ingen velstående af. Om nogen bliver velstående af at modtage løn, er det vel den administrative elite? Vores samfunds egentlige magtudøvere? Sygeplejerske konflikten har fint illustreret, at det samfundets magtudøvere er villige til at betale, for det der i gamle dage kaldtes egentlig arbejde, det giver bestemt ikke velstand.

lars søgaard-jensen, Steffen Gliese, Rasmus Kristiansen, Jan Fritsbøger, Marianne Pedersen, Steen Bahnsen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

En bemærkning til Jesper Andersson07. september, 2021 - 21:59 -"Jeg gad godt vide om politikere og andre der kritiserer selv ville tage de jobs hvis ulykken ramte dem selv. " - Det kunne afprøves ved eftervederlag osv. blev taget fra folketingsmedlemmer og minister, der ryger ud af Folketinget.

lars søgaard-jensen, Herdis Weins, Poul Erik Pedersen, Torben Skov, Bjarne Andersen, Rasmus Kristiansen, Steen K Petersen, Rolf Andersen, Jan Fritsbøger, Torben Bruhn Andersen, Marianne Pedersen, David Breuer, Ninna Maria Slott Andersen, Holger Nielsen, Steen Bahnsen, Eva Schwanenflügel og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Jeg gjorde det! Jeg slog de infame blå ... i ulighed og modbydelighed. Hurra!

Makrellen lige i masken!

Herdis Weins, Torben Skov, Bjarne Andersen, Rasmus Kristiansen, Steen K Petersen, Rolf Andersen, Jan Fritsbøger, Anne-Marie Esmann, David Breuer, Steen Bahnsen, Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Hvis der er mangel på kvalificeret arbejdskraft... hvorfor er det så at veluddannede og erfarne mennesker over 50 ...det såkaldte grå guld er dødt for arbejdsmarkedet?

Er det...
1. Fordi de er nogle affældige gamle idioter der kunne finde på at have en mening.

2. Det i dag er en naturlov at et stillingsopslag skal indeholde mindst et krav om en bachelor- selv til til mere praktisk orienterede job. Erfaring tæller ikke.

3. Fordi der skal legimiteres en grund til at importeres billig arbejdskraft.

4. Fordi HR folkene er for dårlige til at definere en stillings indhold og matche det med ansøgere.

5. Eller ?

Finn Thøgersen, lars søgaard-jensen, Jesper Frimann Ljungberg, Herdis Weins, Viggo Okholm, Steffen Gliese, Poul Erik Pedersen, Uffe Juul, Torben Skov, Inger Pedersen, Bjarne Andersen, Rasmus Kristiansen, Steen K Petersen, Rolf Andersen, Torben Bruhn Andersen, Carsten Munk, Marianne Pedersen, David Breuer, jens christian jacobsen, Ninna Maria Slott Andersen, Steen Bahnsen, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Leanette Nathalia Chresta Jensen

Vi skal væk fra den myte at det skal være lystbetonet at gå på arbejde .... Jeg føler så meget modstand når jeg læser den sætning..... Har hun virkelig sagt det... Ok alle job har sider hvor pligten og ansvaret tager over, men noget lyst må der være.... Der kører en film i mit hovede sådan DDR agtigt tåget, gråt og brunt, hvor folk alvorlige og usmilende tager til fabrikken ( arbejder ved samlebåndet alene hele dagen ) med en spisepause hvor man spiser sin medbragte klapsammen og ikke rigtig taler sammen, for man ved ikke om samtalen bliver overhørt af nogen fra staten....
Jeg syntes også hele den her debat faktisk bliver meget filosofisk.
Vi skal arbejde på en eller anden måde, for at have en tryg bolig, mad på bordet, vores afkom skal uddannes, og lægen hjælper os hvis vi bliver syge ( I vores rige del af verden ) Og hvis det blot er det vi vil opnå, må vi tage til takke med det vi kan få, være ydmyge og taknemmelige for at have tag over hovedet og mad ... osv.... Så er vi tilbage til starten af 19 hundrede tallet
Og gennerationer før mig har kæmpet for forbedringer, rettigheder, frihed og overskud... Det har jo været godt... At livet for de fleste er blevet så meget bedre.... Men prisen er dyr... vores planet kan ikke klare alt den friværdi.
Og hvis der i samfundet er noget der ikke fungere efter hensigten må noget ændres. Hvis der uddannes for mange inden for et fag, må der uddannes færre.
Er der for mange der for stress må man ændre på det der giver stress. Udleder vi for meget CO 2 må vi ændre på det.
Os selv hver i sær og samfundet. Jeg tror glæden i livet findes i alle mulighederne, i friheden til at være. Ikke i alt overforbruget, ikke i et arbejde, hvor der skal løbes alt for hurtigt og prioriteres alt for meget.... Jeg har lyst til at vi som samfund forfiner det at været menneske, så vi alle har lyst til at bidrage i meningsfyldte fællesskaber der er brug for, hvor der er tid og ro til at udfører det vi har forpligtet os til. Vi skal til at lære at leve uden overforbrug, hvor mange jobs derfor er samfundsskadelige og unyttige, vi skal finde på noget andet.
Jeg kunne tænke mig at alle politikerne lystbetonet gik i gang med at forhandle reformer der tager fat på fundamentalt at ændre vores nuværende måde at leve på.

johnny volke, Herdis Weins, Nicolaj Knudsen, Steffen Gliese, Poul Erik Pedersen, Inger Pedersen, Rasmus Kristiansen, Steen K Petersen, Rolf Andersen, Arne Albatros Olsen, Marianne Pedersen, Steen Bahnsen, Jens Ole Mortensen, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek, Dorte Sørensen, Anne Søgaard og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar

Martin Sørensen

Jeg synes det er rigtig godt at der er forskellige holdninger her.
Selvom jeg godt kan se dine pointer er jeg dog ikke enig i det hele.
Jeg tror som andre også har nævnt at grunden til at nogle nyuddannede ikke gider tage nogle bestemte jobs er at jeg kan huske at det ikke er mere end ca 10 år siden at politikerne ikke kunne få nok akademikere ud i samfundet. Forstår godt folk vil bruge deres uddannelse. For hvilken gavn har samfundet af at pumpe penge i uddannelser der ikke bruges? Ingen tror jeg.
Det samme med arbejdspladserne.
Siger ikke folk kun skal søhe et specifikt job, men der må også være grænser.
Som det også er nævnt så synes jeg det er ret ulækkert hvorfan der føres politik ud fra en artikel i Berlingske om et hotel hvor man slet ikle spurgte ind til de vilkår de unge blev lovet.

Mener vist nok at det er var ca 120kr i timen og 80 timer om måneden. Det er det halve af fuldtid. Det ligner at direktøren har forsøgt st udnytte ledige. Det er et gammel trick at tilbyde desperate et job hvor de får mindre end på dagpenge ren udnyttelse. Må også indrømme at med mandens attitude om at de nærmest burde tvinges burde han måske også kigge indad og spørge om hans egen holdning til andre mennesker kan have været stopklodsen.

Tror også vreden kommer af st unge igen skal holde for. For det er tydeligt at folk over 30 med børn ikke trækkes. Det er tydeligt at børnefamilier og andre grupper er mere magtfulde vælgergrupper og derfor tør de ikke lægge sig ud med dem. De går efter de mindst magtfulde unge vælgere, intet andet.
Det her handler om vælgerleflen for veletablerede vælgergrupper primært over 50 og intet andet.
Unge unde 30 er nemmest at gå efter da de er den mindst magtfulde vælgergruppe, for ingen politiker tør røre boligejere i store byer der tjener styrtende på ikkenst røre en finger.
Hvad blev der ar mantraet om at det skal kunne betale sig at arbejde.

lars søgaard-jensen, Per Klüver, Steffen Gliese, Poul Erik Pedersen, Inger Pedersen, Rasmus Kristiansen, Ebbe Overbye, Rolf Andersen, Jan Fritsbøger, Anne-Marie Esmann, Martin Mortensen, Steen Bahnsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Martin Sørensen, en selvudnævnelse må være og være sket synligt og så det kan både ses og høres. Nævn venligst nogle af de personer, der har selvudnævnt sig til den såkaldte elite - hvad den så ellers i virkeligheden er? Mon lig de personer der trækker i trådene og/eller påvirker trækket? Hvad står tilbage når funktionen hadeobjekt er fjernet?

Ete Forchhammer

Ps.. selvfølgelig kan og er noget der kan ses, være synligt… fik trykket for hurtigt på send. Ville gerne ha’ kunnet rette her!

Er det nu Enhedslisten skal trække stikket til regeringen?

Jeps! De radikale, der er skyld i at arbejdsudbudsreformer blev skrevet ind i forståelsespapiret, ligger underdrejet. Så vil der nogensinde komme en situation med en rød regering uden de radikale, er det nu!

Og må Enhedslisten igen skulle peger på en socialdemokratisk regering støttet af RV efter et valg Enhedslisten er skyld i blev udskrevet. så vil vi være forstående, og det ville have været prisen værd!

lars søgaard-jensen, Rasmus Kristiansen, Steen K Petersen, Arne Albatros Olsen, Karsten Nielsen, Steen Bahnsen, Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jørgen Mathiasen

Fru Frederiksen afviger ikke en tomme fra den linje i arbejdsmarkeds- og socialpolitikken, som Poul Nyrup og Mogens Lykketoft tydeliggjorde allerede i 90erne. Derfor er der ikke meget nyt i hendes udmeldinger, men selvfølgelig kan man altid botanisere i den socialdemokratiske tydelighed i moralske spørgsmål.

Bortset fra at man helst skal undlade at bruge ordet "plan" om hele bestræbelsen, er planen, kaldet Den danske Model, temmelig tydelig. Målsætningen er den højest tænkelige produktion under betaling af højest mulige lønninger, - det forklarer bl.a de matadorpenge, den danske valuta efterhånden er blevet, og gennem en bestandig tilpasning af arbejdsmarkeds- og socialpolitikken vil man søge at realisere målsætningen.
Man kan risikofrit udstede en garanti for, at det vil fortsætte i al overskuelig fremtid.

Søren Kristensen

Boomer-generationen, som jeg tilhører, blev tudet ørene fulde med at vi kunne blive lige hvad vi ville, hvis bare vi tog en uddannelse. Så da jeg tog udfordringen op og forfulgte en akademisk uddannelse, som familiens første student, var det med det ene formål at komme til at lave noget lystbetonet; for jeg kunne til enhver tid have fået et ufaglært og ikke særlig præstigefyldt arbejde - hvad jeg da også havde mange af, men kun på deltid; man skulle jo nødig blive hængende. Desværre nåede jeg ikke frem til det lystbetonede akademiske drømmejob, før jeg blev indhentet af både svaghed og mangel på social kapital, for det viste sig nemlig at ikke alle kunne blive lige hvad vi ville, i hvert fald ikke mig; hvorefter jeg fik et liv i periferien af arbejdsmarkedet, de næste mange år. Så jeg forstår godt statsministeren vil have lidt mere realitetssans banket ind i de unge, især dem som ikke har akademiske aner, for selvfølgelig er der ikke et drømmejob til alt det studenterpak der bliver udklækket nu om stunder. Til gengæld er der altid brug for nogen der kan noget, især hvis de også vil - men det vil de sikkert gerne når der ikke er andre muligheder og hvis de ikke vil, henter vi bare nogen udefra - oven i købet til en billigere løn. Problemet er med andre ord ikke større end det kan løses.

Eva Schwanenflügel, Rasmus Kristiansen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Jeg undrer mig fortsat over, at ellers fornuftige mennesker hævder,
at arbejdsløse mennesker kan TAGE et job.
Et job er sørme da ikke noget, de kan TAGE.
Arbejdsløse mennesker kan ansøge et job og så kan de blive ansat, hvis de er heldige. Eller uheldige. Hvad det nu er for et job og om de kan varetage jobbet på ansvarlig vis.

Der er masser af mennesker, som har psykiske eller fysiske problemer, og som ikke bare lige er arbejdsgivernes foretrukne valg. Det kan de jo ikke gøre meget ved, ud over at gennemføre en uddannelse, som passer til deres konstitution.
Hvad skal de ellers stille op, når mennesker ikke passer ind i regnearkene og magthavernes forestillinger.

Annette Larsen, lars søgaard-jensen, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Steen Bahnsen, Steffen Gliese, Dennis Tomsen, Poul Erik Pedersen, Inger Pedersen, Rasmus Kristiansen, Ebbe Overbye, Jan Fritsbøger, Anders Reinholdt og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

At leve sit liv ER lystbetonet.
Har man ikke lyst til længere at leve sit liv kan man vælge at ende det.
Arbejdsslavelivet er ikke livet, men kun en underordnet del af det, som man er underlagt grundet tingenes tilstand i affundet.
Hvis det at leve sit liv må være lystbetonet, hvorfor skulle arbejdslivet så ikke også være det?
Fordi MF og hendes venner ikke vil have det for andre end sig selv.
Og det kan man også vælge en ende på, det er bare langt sværere end at vælge at ende sit liv.

Arne Albatros Olsen, Eva Schwanenflügel, Rasmus Kristiansen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

Hvornår er SD blevet højreorienteret? Alvin svaret afhænger af hvor man selv er på skalaen, for de ultrahøjreorienterede er S vist stadig rødt,
hvis jeg skal komme med et nogenlunde objektivt svar er det vel omkring det tidspunkt da Nyrup vandt over Auken at processen tog sin begyndelse, og med Helle Thorning var processen endegyldig,
og S har lige siden fortsat imod højre så det i dag nærmest er fuldstændig renset for enhver antydning af sociale ideer,
man kan sige at man har placeret partibogstavet foran de tidlige sociale holdninger så S i dag er klart asocialt,
og for at anskueliggøre hvorfor jeg faktisk mener jeg er objektiv, har jeg lavet en "lakmustest" som entydigt kan vise om et parti er socialt eller borgerligt,

et socialt parti vil altid prioritere menneskers trivsel over økonomien, og vil derfor kunne acceptere at hensyn til mennesker kan medføre mindre vækst i økonomien,
det må gerne koste noget,
et borgerligt parti vil altid prioritere vækst i økonomien over menneskers trivsel,
og vil derfor kunne acceptere at hensyn til væksten kan medføre dårligere trivsel for nogle mennesker,
og man er da selektivt blind hvis man ikke har opdaget at S ikke kan kaldes socialt overhovedet, deres politik passer til gengæld perfekt på definitionen af et borgerligt parti.
men er der egentlig nogen fornuft i at bruge stokkemetoder for at få mere gang i hjulene, verden har jo det store problem at der er alt for meget gang i hjulene,
rigtig mange mennesker lever i en ekstrem og faktisk uanstændig overflod, endda uden at yde selv,
de lever af andre menneskers arbejde som ejere af virksomhederne, af værdistigningen af deres enorme besiddelser, og af deres såkaldte investeringer, men det er jo ikke investeringer som skaber værdi, når man investerer køber man bare "ret" til lidt af værdien af det arbejde andre mennesker udfører, og forbruger de produkter der kommer ud af arbejdet,
og overfloden/overforbruget er årsag til miljøproblemer, klimaproblemer, og en fremtidig total mangel på resurser,
den største trussel imod livet på jorden er menneskelig grådighed, og konsekvensen er virkelig ved at indhente os, så vi med stor sandsynlighed er en af de sidste generationer af arten homo sapiens,
men det er åbenbart det magthaverne vil, solidariteten med fremtidige generationer er ikke eksisterende.

lars søgaard-jensen, Hanne Utoft, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Steffen Gliese, Poul Erik Pedersen, Inger Pedersen, Rasmus Kristiansen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Jeg studsede også over at "vi" skal alle arbejde og det skal ikke være lystbetonet - kun godt hvis det også er et lystbetonet arbejde.
Hvad er det dog for et menneskesyn - er slavesamfundet nu ved at komme på mode eller hvad sker der i hovedet på MF og PH?

Hvorfor stilles en god levevis ikke i højsæde - mange undersøgelser viser at et godt arbejdsmiljø og en god arbejdsfordeling skaber et højere og bedre resultat - det må da være i arbejdsgivernes og regeringens interesse - i stedet for krav om mere stres og jag , højre forbrug og forurening.
Det "vi" skulle arbejde på var en bedre livsstil med plads til at være noget for hinanden, naturen, osv....... Sæt tempoet og forbruget ned i stedet for at spænde buen endnu højere.

lars søgaard-jensen, Hanne Utoft, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Per Klüver, Steen Bahnsen, Carsten Munk, Poul Erik Pedersen, Inger Pedersen, Rasmus Kristiansen, Steen K Petersen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Gad vide om Mette Fredriksen kan love , at jeg kommer i himlen, hvis jeg bare finder mig et arbejde.

Rasmus Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver og Steen Bahnsen anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Esmann

Kære Mette Frederiksen. Du læser nok ikke denne kommentar, men det skulle du. Ja jeg er en gammel boomer, som tillader mig at leve livet. Jeg tog en en uddannelse som overbygning på den jeg havde i en moden alder. Det nyder jeg godt af i dag. Men på trods af det var jeg knapt fyldt 62 da jeg i 2014 røg ud på røv og albuer i en omstrukturering sammen med 17 andre. Så meget for at få vi ældre til at blive længere. Er du så naiv at tro, at vi selv altid kan bestemme det. Nej Mette Frederiksen. Men jeg kan sige dig at jeg er super lykkelig for mit nye liv selvom min pension svarer nogenlunde til den nuværende sats for en nyeddannet AC. Jeg elsker det og savner ikke det ræs som vi på min arbejdsplads var udsat for. Hemmeligheden var at jeg elskede det på trods. Alt dit vås om at man ikke kan forlange at få et job som giver mening og som man drømmer om. Det er jo håbløst absurd. Netop fordi jeg havde et job som jeg elskede at stå op til - har jeg stadig lyst til en ny dag. Nu er det op til mig at nyde det liv jeg har tilbage. Mette Frederiksen jeg synes du trænger til erhvervserfaring så se du at komme ud og samle sigaretskod, rengøring på hotel, rengøring om natten, vikararbejde, børnepasning m.m. det er alt sammen arbejde jeg har haft som ekstrajobs ind i mellem. Den dag kommer, hvor du ikke er statsminister mere. Og så er det jo bare at smøge ærmerne op os spytte i næverne.

Tak fordi i er så kloge her på Information. Det er en fornøjelse at læse kommentarerne.

lars søgaard-jensen, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Freddie Vindberg, Per Klüver, Steen Bahnsen, Christian Mondrup, Carsten Munk, Steffen Gliese, Poul Erik Pedersen, Inger Pedersen, Rasmus Kristiansen og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Med regeringsindgrebet overfor sygeplejerskernes strejke og de nylige "reformforslag" har Socialforræderiet med de borgelige, DI og Da efterhånden fået indført en helt nye styreform.

Lad os bare kalde den ARBEJDSMARKETS DIKTATUR !

lars søgaard-jensen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Carsten Munk, Steffen Gliese, Inger Pedersen og Rasmus Kristiansen anbefalede denne kommentar
Karsten Nielsen

Skrigeriet om mangel på arbejdskraft er ikke andet end arbejdsgivernes ideologiske redskab til lavere lønninger.

Arne Albatros Olsen, Hanne Utoft, Eva Schwanenflügel, P.G. Olsen, Steen Bahnsen, Carsten Munk, Magnus Fischer, Steffen Gliese, Anders Reinholdt, Torben Skov, Inger Pedersen, Lise Lotte Rahbek, Rasmus Kristiansen og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

S botaniserer rigtigt nok i de borgerliges bed. Spindoktorerne har her taget den magtlogiske konsekvens af succesen med at overtage og overbyde på udlændingepolitikken. S er fuldt ud et borgerligt parti med ondt i røven som det afgørende kompas. At tale om at øge arbejdsudbudet (forfærdeligt ord) ved at "lære" de sorte at samle skrald op efter os, er at håne mennesker som dovne og uduelige snydetampe - på "vores" bekostning. Ridefogedagtig symbol- og magtpolitik - som sædvanligt. Mens væsentligere områder som feks miljøet og hele opgøret med vækstmantraet forbliver ubesvaret, fordi det vil koste "os" (vælgere).

Lars Løfgren, Arne Albatros Olsen, Hanne Utoft, Eva Schwanenflügel, Steen Bahnsen, Anders Reinholdt, Poul Erik Pedersen, Inger Pedersen, Rasmus Kristiansen, Jan Fritsbøger og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
erik lund sørensen

Erik Lund Sørensen

Med dette attentat på fagforeningerne, er deres tid forbi, at sparke til ungdommen er dog det dummeste der er set længe .Fagforeninger er tæt på 50 % organiserede, hvordan kan fagbevægelsen top være med til at fremskynde sin død ,når organisationsgraden kommer under 50 % ryger retten til at forhandle med troværdighed.. Ikke sært at de borgelige partier og DI jubler. De unge vil vælger en billig gul arbejdsløshedskasse?

lars søgaard-jensen, Arne Albatros Olsen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Carsten Munk, Torben Skov, Inger Pedersen, Lise Lotte Rahbek, Rasmus Kristiansen, Jan Fritsbøger, Steen K Petersen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

Leanette, nej mange skal da slet ikke arbejde, den slags har de nemlig folk til,
hele den besiddende klasse kan leve i en ekstrem overflod udelukkende "betalt" af afkast af alle deres besiddelser,
og når magthaverne har så travlt med at få visse mennesker til at arbejde mere, så handler det jo om at den besiddende klasse har brug for ret mange forsørgere for at kunne opretholde og ligefrem udbygge deres uanstændige overforbrug,
det er ikke helt nok at mio. af fattige arbejder 70 timer/uge og stadig er fattige,
også de fattige her i DK skal deltage i forsørgelsen,
og derfor skal man arbejde også selv om man ikke har lyst, slaveriet er ikke afskaffet overhovedet, man afskaffede kun ejendoms "retten" til at eje ! mennesker, ikke menneskers "pligt" til at forsørge dem som kan leve af besiddelser og selvfølgelig også forsørge ( eller forgylde ) magthaverne.

Lars Løfgren, Hanne Utoft, Eva Schwanenflügel, Freddie Vindberg, Ib Christensen, Steffen Gliese, Poul Erik Pedersen, Torben Skov, Inger Pedersen og Rasmus Kristiansen anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Iøvrigt kosteligt at høre S tale om det urimelige i at man kan gå direkte fra SU til at leve som greve og baron på dimittendsats. Jeg har prøvet det. Rigtigt nok hjalp det at stige i rådighedsbeløb, men det var sandelig fordi jeg i årevis havde levet som ren fattiglem trods studiearbejde - iøvrigt med en studiegæld, som indtil videre har fulgt mig et årti. Vores politikere trænger på så mange områder til et reality check. Det håber jeg i hvert fald, for ellers er vist kun dumhed og/eller ond vilje forklaringen.

Lars Løfgren, Arne Albatros Olsen, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Steen Bahnsen, Carsten Munk, Steffen Gliese, Anders Reinholdt, Poul Erik Pedersen, Jan Fritsbøger, Torben Skov, Inger Pedersen, Rasmus Kristiansen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Lystbetonet arbejde.

Tjaaa, jeg har langt det meste af mit voksne liv arbejdet med ledelse i private industrivirksomheder - store som små.

Jeg fortalte altid mine medarbejdere, at de burde stoppe op på dørtrinnet, når de mødte på arbejde, og så tænke: "Har jeg mest lyst til at gå ind på min arbejdsplads, eller har jeg mest lyst at gå hjem igen ?"

Hvis det er det sidste, så har jeg som chef et ansvar for at gøre noget.

Men Mette F. har jo - som en tidligere dabattør har påpeget jo aldrig nogensinde haft er ærligt arbejde, men alligvel har hun været beskæftigelsesminister og nu statsminister .. med andre ord uden nogen erfaring om de emner, hun bestyrer.

Jeg går HELT ind for det forslag om, at folketingsmedlemmer og ministrer skal på dagpenge/kontanthjælp når de forlader folketinget, og så skal de naturligvis melde sig på jobcenteret og stille sig til rådighed for arbejdsmarkedet.

lars søgaard-jensen, Hanne Utoft, Arne Albatros Olsen, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Freddie Vindberg, Rasmus Kristiansen, Steen Bahnsen, Ib Christensen, Anne-Marie Esmann, Poul Erik Pedersen og Torben Skov anbefalede denne kommentar

@Kenneth Jacobsen

Ja, det er fuldstændig vanvittigt af politikerne at sammenligne SU-lån med de 'tårnhøje' dagpenge.

Når man er på SU-lån plus studiejobs kan man jo lige akkurat klare sig, og overgangen til dagpenge (hvor man IKKE må arbejde ved siden af, og i øvrigt mister sit kollegieværelse og andre studie-rabatter) er altså ikke så formiddabel som socialdemokraterne forestiller sig.

Jeg ved ikke hvem, der stemmer på disse 'social'demokrater .. det er ikke mig.

Lars Løfgren, Jesper Frimann Ljungberg, Hanne Utoft, Arne Albatros Olsen, Eva Schwanenflügel, Freddie Vindberg, Steen Bahnsen, Steffen Gliese, Anne-Marie Esmann, Anders Reinholdt, Poul Erik Pedersen, Torben Skov, Inger Pedersen, Rasmus Kristiansen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Rasmus Kristiansen

Helt enig med Anne-Marie Esmann 8/9-2021 kl 11.11.

Der er virkelig så mange udmærkede, glimrende, fremragende kommentarer her på Information, dette gode/fine/funny m.m rum.
Ja det er bestemt med stor fornøjelse, muntert m.m.

Anne-Marie Esmann, Eva Schwanenflügel, Freddie Vindberg, Steffen Gliese og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

tror næsten jeg har visse ESP evner, for jeg føler det som om jeg VED at det heller ikke er enhedslisten som Rolf stemmer på, men det er selvfølgelig blot et gæt, ;o)

Jens Ole Mortensen

Og "Dovne " Jeppe holder ferie , , mens danske statsborgere befinder sig i Afghanistan.
Godhavns drengende og pigerne får trøst af statsministeren. Kort efter viser det sig at børn stadig får tæsk i opdragelseslejre. I årevis. Uden at det organiserede personale griber ind. Som i børnehaven eller på plejehjemmet.

Hvad får på børn opdragelsesanstalterne, ud af at Godhavns drengende søger trøst hos de selv samme instanser som, som endnu i dag , begår overgreb mod børn ? Og hvad er , egentligt, forskellen på de muslimske genopdragelses lejre og de danske ?

Og en dreng giver, næsten symbolsk, statsministeren fingeren. Under hendes kysse baby mission. Det er for nemt at kalde dette et demokrati, når børn og unge bliver indoktrinerede i lejre fra små. Og det betegnes som en sygdom at være på tværs af samfundet. Det er jo set før. Findes der et Nazi gen. Som betragtes som de ideelle.

Rasmus Kristiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Næ, nej - lad os endelig indføre pisken igen - lidt tvang til at tage toppen af evt. meningsfuldhed og glæde, det må da være på sin plads - hvad tænker folk dog på?!! Hvad skal man dog med "lyst" - sådan et liderligt begreb - pøj!!! Næ, nej..slid, ærgelser og selvpineri - det er dét der skal til! Så bliver alle tilfredse og motiverede og yder meget mere: Vi bliver både "rigere, grønnere og dygtigere", alle som én! Måske vi endog bliver verdens "lykkeligste folk" igen!? Hurrah for vores indsigt i menneskenes natur!!!

Rasmus Kristiansen, Anne-Marie Esmann, Arne Albatros Olsen, Ebbe Overbye, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Niels Christian Sauer

Hold da op. Man skal godt nok være højt på strå, hvis man virkelig mener, at arbejde SKAL være lystbetonet. For langt de fleste almindelige mennesker i denne verden er arbejde en mere eller mindre sur pligt, som man må påtage sig for at få brød på bordet. Hvis vi kun skulle tage lystbetonet arbejde, ville samfundet gå i opløsning. Mette F's bemærkning desangående er en banalitet, som ingen burde kunne tage anstød af.

Eva Schwanenflügel

Pelle Dragsted har kommenteret på regeringens udspil om at skære i de unges dimmitendsats i Altinget:

"Regeringen har overtaget højrefløjens nyliberalistiske vrangforestillinger om dagpenge.

Socialdemokraternes angreb på unge arbejdsløse rammer lønmodtagerne bredt og ikke bare akademikere, som der åbenbart er erklæret fri jagt på i regeringstoppen. 

Det er formentlig kun i Finansministeriets abstrakte regnemodeller, at nedskæringen fører til en øget beskæftigelse. "

Resten kan læses her:

https://www.altinget.dk/artikel/regeringen-har-overtaget-hoejrefloejens-...

Torben Skov, Anders Reinholdt, Lise Lotte Rahbek, Rasmus Kristiansen, Anne-Marie Esmann og Jan Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Niels Christian Sauer

Det er kun Mette Frederiksen, (der ved at plante en stråmand) har udtalt, at :
"Vi må gøre op med myten om, at arbejde SKAL være lystbetonet"

Mig bekendt er det ikke en udbredt myte i befolkningen, selvom det givet er et ønske for mange, at deres arbejdsplads er inkluderende, og at deres faglighed og øvrige evner bliver værdsatte.

Mette Frederiksen henvender sig til misundelsessegmentet, som mener at akademikerne har det alt for godt, at de er dovne og snobbede, og ikke gider tage fat.

Måske skulle MF tage fat i egen barm; for hun har aldrig selv slidt med noget, hun ikke havde lyst til.

Torben Skov, Jan Fritsbøger, Anders Reinholdt, johnny volke, Lise Lotte Rahbek, Rasmus Kristiansen, Anne-Marie Esmann, lars søgaard-jensen, Niels Jakobs, Steen Bahnsen, Arne Albatros Olsen, Ebbe Overbye og Jan Jensen anbefalede denne kommentar

Ja, det oser af socialdemokratisk erhvervsklub...............

Rasmus Kristiansen, Anne-Marie Esmann og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Et arbejde skal give mening for den arbejdende; det er manipulerende at føre lyst frem som en afgørende faktor ... og tilmed give indtryk af at et paradigmeskifte fra lystarbejde til nødvendighedsarbejde finder sted.

Et arbejde kan være røvssygt og ensomt, men alligevel give give mening på samfundsmæssigt niveau, hvis det f.eks. dækker synlige og væsentlige sociale/sundhedsmæssige behov.

Hér er Mette Frederiksen (men det kunne lige så godt være en anden toppolitiker) for nogle år siden, da Krasnik trak hendes/partiets nyttejobs, stramninger af sygedagpenge og anden neoliberal round-up medicin rundt i manegen. Absolut værd at gense: https://www.youtube.com/watch?v=kVPOhoZe_8s&t=664s

Torben Skov, Lars Løfgren, Anders Reinholdt, Lise Lotte Rahbek, Rasmus Kristiansen, Anne-Marie Esmann og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Bemærk at Mette tilbage i 2013 også talte om samfundsøkonomiske nødvendigheder og grupper, som ledigheden er synd for - og som bedst frigøres via arbejde.

Torben Skov, Lise Lotte Rahbek, Rasmus Kristiansen, Anne-Marie Esmann og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ja, Hanne Utoft, Mette Frederiksen har overhovedet ikke forandret sig fra 2013, hvor hun var beskæftigelsesminister med ansvaret for indførelsen af nogle af de mest drakoniske 'reformer' i nyere tid.

Hun har blot været dygtig til at fremstå som et nogenlunde empatisk menneske da S var i opposition under Løkke Rasmussen regeringerne, og siden hen under den første bølge af coronakrisen, hvor det skulle se ud som om de svageste blev beskyttet mest.
(Det ved vi nu ikke er sandheden, tværtimod)

Nu er vi tilbage til den gode, gamle konkurrencestat, for når MF også stjæler den såkaldte 'økonomiske ansvarlighed' fra de borgerlige, ligesom hun har scoret udlændingepolitikken, er hun sikker på at beholde Blå Bjarne i folden.

Jan Fritsbøger, Torben Skov, Rasmus Kristiansen, Anne-Marie Esmann, lars søgaard-jensen og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar
Jens Ole Mortensen

Skal motivationen for at arbejde være at opfylde samfunds krav ? Så er man da en dårlig ansat.
Jeg har nu aldrig haft fine fornemmelser mhst. det arbejde jeg har påtaget mig.

Skulle nogen komme til at bemærke at - Det, måske er en god følelse at bidrage til samfundet. Svarer jeg. Jeg vil blæse på samfundet. Samfundet findes kun i folks hoveder. Mit samfund er de mennesker jeg deler landet med.

Bør man have den holdning. At jeg bidrager til samfundet og det gør du ikke.
Og slet ikke muslimerne.
Desuden er Danmark for langt størstedelen finansieret af finansielle transaktioner. Ved at penge laver penge. Bank chefer har selv sagt , da de blev kritiseret for hvidvaskskandaler oa.- Tror i virkelig det er jeres arbejde der finansierer dette land ?

Var Greta Thunberg født i Danmark. Kunne hun se frem til et liv ud og ind af institutioner og store sociale problemer.

Jeg må indrømme at jeg er lidt opstemt for tiden. Verdensordenen har i Afghanistan fået endnu et knæk. Jeg overvejede faktisk at skære en lavkage for på youtube, men droppede det. Ingen kan ønske at denne verdensorden fortsætter som nu. Hvis man da ikke tilhører en dommedagskult.

Torben Skov, Lise Lotte Rahbek, Rasmus Kristiansen, Eva Schwanenflügel og Anne-Marie Esmann anbefalede denne kommentar
Klaus Brusgaard

Hvor er det dog trist at vort demokrati efterhånden er kørt så langt af sporet. 30000 unge skal nu betale for en gruppe af faglærte (ca. 1,3 mill), der forøvrigt siden de gik ud folkeskolen har kunne opretholde en løn (læs ikke SU suppleret med lån), og endvidere også skal betale for det grå guld, der evt. vil forblive på arbejdsmarkedet. Er det ikke blot et spørgsmål om køb af popularitet og stemmer ved at ofre de unge - igen? Hverken det at kun ca. 16% af de demiterede rent faktisk er arbejdsløse efter et år eller at disse unge nyansatte akademikere ved ansættelse i relevant beskæftigelse er med til at sikre arbejdspladser en mertilvækst på ca 38% over en tre årig periode nævnes ikke med et ord!.

links:
https://www.information.dk/indland/2019/12/eksperter-sandheden-ledighede...
https://www.djoefbladet.dk/Artikler/2017/2/Akademikere%20skaber%20vækst%20og%20arbejdspladser.aspx

Anders Reinholdt, Rasmus Kristiansen, Eva Schwanenflügel og Niels Jakobs anbefalede denne kommentar

Eva Schwanenflügel, interviewet fra 2013 rummer en række oplysende perler - hovedsageligt fordi Mette sidder fanget i en ret nøgtern og vedholdende interviewing, hvor det bliver helt synligt at hun famler efter argumenter og konstruerer fortællingerne om nytte, mening, værdighed og nødvendigheder - ja, sågar et frihedsbrev, som stemples ind flere gange.

Cirka halvvejs topper Mettes fortællinger med at man jo nok fra bilen, eller 'hvorfra man måtte sidde i sin hverdag', kan se at der er opgaver (til nyttige kontanthjælpsmodtagere) som ikke bliver løst i dette samfund. trænger til at blive gjort rent af nyttige kontanthjælpsmodtagere. Mette kommer, kører forbi, skyder og snakker udenom. Det er næsten kunst.

Torben Skov, Rasmus Kristiansen, Eva Schwanenflügel og Anne-Marie Esmann anbefalede denne kommentar

Hov, der skulle stå:

Cirka halvvejs topper Mettes fortællinger med at man jo nok fra bilen, eller ’hvorfra man måtte sidde i sin hverdag’, kan se at der er opgaver (til nyttige kontanthjælpsmodtagere) som ikke bliver løst i dette samfund. Mette kommer, kører forbi, skyder og snakker udenom. Det er næsten kunst.

Så et af punkterne i udspillet er, at arbejde ikke skal være lystbetonet, hvis man ikke har et ordinært arbejde, men at det tværtimod skal være tvangsarbejde, der kun simulerer at være et reelt arbejde med en ordentlig løn for det, man laver, og med en klart apartheidagtig tilgang til mennesker, der samtidig kaldes for "integration" bare for at vise hvor absurd politisk sprog kan være. "Charming".

Herremandsmentaliteten lever i "bedste" velgående. Og privilegieblindhed fylder ufatteligt meget mere end reel empati. Imens andre får lønforhøjelse for veludført arbejde, skal andre skamme sig for håndører for at blive "velintegreret", siges der imellem linjerne. Man aner, at ideen om at holde slaver ikke er langt væk.

Mon ikke en eller anden herremand også i sin tid kiggede ud over "sin" bomuldsmark og "sine slaver" og klappede sig selv på skulderen over at have givet disse mennesker noget indhold i deres tilværelse.

"Arbeit macht frei".

Torben Skov, Lars Løfgren, Jan Fritsbøger, Steen Bahnsen, Lise Lotte Rahbek, Rasmus Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Ebbe Overbye og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Mange tak for linket til interviewet, Hanne.

Ja, det er ubetaleligt komisk, men samtidigt rædselsvækkende.
For MF tror jo selv på det, hun siger..

Hvad skete der med den indignerede, unge oprører Mette Frederiksen?
Socialkammerateri af værste skuffe.

Faust var ikke den eneste, der solgte sin sjæl til djævelen.

Torben Skov, Steen Bahnsen, Dorte Sørensen og Rasmus Kristiansen anbefalede denne kommentar

Sider