Analyse
Læsetid: 4 min.

Borgerlig forargelse over Enhedslistens skatteudspil hjælper partiet i offensiven

Voldsomme reaktioner fra blå politikere og debattører giver nyt liv til gamle forslag fra Enhedslisten om at hæve skatterne for de rigeste. Venstrefløjen har genvundet evnen til at skabe opmærksomhed ved at provokere i debatten om ulighed
Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen, præsenterede udspillet ’Retfærdig økonomi for de mange’ på forsiden af Berlingske. Det skabte forargelse blandt blå partier på Christiansborg – og hos et medlem af Hellerup Dameroklub.

Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen, præsenterede udspillet ’Retfærdig økonomi for de mange’ på forsiden af Berlingske. Det skabte forargelse blandt blå partier på Christiansborg – og hos et medlem af Hellerup Dameroklub.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indland
25. september 2021

Modreaktionen er ofte det vigtigste i moderne politik. Hvis ingen hidser sig op, kan det være lige meget. Men Enhedslisten har i ugens løb netop formået at provokere sine modstandere og antænde blå gnister på Christiansborg med en relancering af gammelkendte forslag, som ikke i sig selv er opsigtsvækkende nye.

Med udspillet ’Retfærdig økonomi for de mange’ har Enhedslisten pudset en række gamle, ulighedsbekæmpende forslag af, og da ingen af dem har en realistisk chance for at blive gennemført direkte i Folketinget, kunne manøvren hurtigt være endt i flygtig glemsel. Normalt nyder Enhedslistens ideologiske markeringer ikke stor opmærksomhed. Men flere borgerlige politikere ville det anderledes.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hvad siger arkitekten bag nordisk socialisme mon til den slags?

Det man kalder et slag i luften.

Hannibal Knudsen

Det er da en god ide at sætte konkret gang i ulighedsskabelsen.
Man kunne vel også supplere med at erstatte de ulighedsskabende fordelingsprincipper ii fx overenskomster, hvor kagen fordeles procentuelt og ikke som ensartedede kronebeløb. Dette procentprincip har jo givet enorme lønforskelle de seneste 50 år siden tjenestemandsreformen og forstærker jo spliden i fagbevægelsen om kvindefagslønningerne.
Og så skulle der gradvist sættes ind overfor de vanvittige prisstigninger på boliger. Læs lige Preben Wilhjelms gamle bog igen

Bjarne Andersen, Birte Pedersen, Susanne Kaspersen, Steen K Petersen, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Inge Lehmann, Anne Velsing, Nikolaj Ambjørn, Per Kortegaard, erik pedersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Gert Romme, Niels-Simon Larsen, Carsten Sperling, Kim Houmøller, Finn Jakobsen, Inger Pedersen, Erik Nielsen, christen thomsen, Carsten Munk, Jeppe Bundgaard, Dan Jensen, Eva Schwanenflügel, Anders Reinholdt, David Zennaro, Dorte Sørensen, P.G. Olsen, Kristian Jacobsen, Hans Jørgen G. Ravn og nanna Brendstrup anbefalede denne kommentar

En skræmmekampagne er sat i gang. Nu skal der graves. Enhver sten skal vendes. Redaktørerne fra overklassen har givet ordre til at journalisterne skal finde et eller andet, hvad som helst, der kan bruges i valgkampen, for at forhindre en forhøjelse af skatten for overklassen. Alle sten skal vendes for at finde noget skidt som de kan bruge imod Enhedslisten, og forhindre Enhedslisten i at blive det største parti i København. Dette vil fortsætte lige til valget i november er overstået. Det er demokratiet når det er mest beskidt. Det er gonzojournalistik.

Velfærdskrigen breder sig ned til den almindelige journaliststand. En række journalister kaster sig over Enhedslisten i København for at undgå en mere retfærdig fordeling af de goder der er i landet. Berlingske fører an, Politiken følger efter. Nu ser vi efterdønningerne i Information. "Ingen af de gamle forslag har en realistisk chance for at blive gennemført". Min bedømmelse er nu at uligheden ikke kan fortsætte med at stige uden at det hele eksploderer, så gør jer selv den tjeneste at styre grådigheden, jeres formuer er efterhånden rigelig store.

I misbruger jeres magt. I fører en krig imod en mindre forhøjelse af skatten for de få i overklassen. Det er ikke de statsunderstøttende mediers opgave at føre politiske valgkampe for en udvalgt klasse der har så store formuer, men som samtidigt bruger milliarder på lobbyisme for at få mere. Eller at føre en beskidt valgkamp for overklassen imod et parti som ønsker at give børnene en chance for at vokse op og selv have en chance her i livet.

Men hvorfor er almindelige journalister imod at skatten stiger for overklassen? Hvad har journalisterne, som selv har rigeligt, imod, at dem som har mindst, kommer ud over den fattigdomsgrænse som er defineret af FN? Er journalisterne virkelig så smålige at de af ideologiske årsager ikke under de tres tusinde børn at få del i samfundets goder, eller at få en fremtid hvor de kan deltage? Hele samfundet bliver overordnet fattigere når mennesker forhindres i at deltage, ved lov.

Er det af ideologiske årsager? Eller bare fordi i kan? Fordi i har magt til det? En leg med magten? Eller neoliberalismen virkelig et så stærkt tag i de journalister som selv ikke mangler noget, at de ikke vil acceptere en mere retfærdig omfordeling. Flere af journalisterne har selv børn, tænk jer nu om. Dette er ikke en uskyldig leg, i ødelægger børnene for resten af livet, når i er medvirkende til, at de tvinges ned i fattigdom i mere end et år.

Eller måske er det redaktørerne, som selv er med i overklassen, der styrer denne beskidte politiske mediekampagne. Hvornår har de rigeste nok? Skal der absolut findes fattigdom i Danmark, selv om DK er det fjerde rigeste land i verden, og der er så ufattelige mange milliarder. I ved at der er rigeligt med penge til at fjerne fattigdommen uden at en eneste milliardære kommer til at sulte eller overhovedet rykker ned til den øvre middelklasse.

Vi så journalisternes magtmisbrug udfolde sig i fuld flor da de fik jordet et helt politisk parti, Alternativet. Selv her i Information var der artikler imod Alternativet lige før partiet røg ned under spærregrænsen. Flere medier bringer næsten hver uge artikler skrevet af lobbyfirmaer som taler imod velfærdsstaten. BT, Børsen, Kristeligt Dagblad, Jyllands-Posten, Ekstra Bladet, Berlingske, Politiken. Selvfølgelig stemmer Cepos i, Lobbyfirmaet som er ét stort opråb til politikerne for udplyndring og umyndiggørelse af underklassen, de bombarderer medierne med artikler, for at fjerne pengene fra den ene gruppe efter den anden. Det er slående, at medierne stadigvæk trykker deres propaganda, betalt af godsejerne.

Udgifterne til politisk manipulation er eksploderet, samt opkøb af medierne for at dominere det politiske billede, så man lynhurtigt kan gennemtrumfe egen agenda. Man bruger alle midler for at skrabe til sig, uanset skaden for resten af befolkningen. Mere antisocial spin udsendes op til valgene.

Rigdom er lig med politisk magt, rigdom er den valuta som man omsætter til politisk indflydelse. De høje lønninger i toppen af medierne har hævet redaktørerne op i overklassen, som ligger ved en årsløn på op over 1.3 million kr. ifølge Klassesamfund.dk. Dette har en tydelig påvirkning af, hvad der skrives eller vises i medierne.

Alle andre samfundsgrupper har politikerne tilgodeset de sidste 20 år. På bare et år har de sprøjtet et tusinde milliarder ud for at redde erhvervslivet. Over et tusinde minkavlere fik hver 13 millioner, i alt 19 mia. kr. Nu ser vi nogen af dem på TV hyle i stedet for at de bliver tvunget hen til jobcentret lige som alle andre.

Claus Høeg, Kristian Spangsbo, Bjarne Andersen, Peter Knap, Birte Pedersen, Christel Gruner-Olesen, Susanne Kaspersen, Steen K Petersen, Lars Bo Jensen, Marianne Jespersen, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Inge Lehmann, Egon Stich, Mogens Holme, Martin Rønnow Klarlund, erik pedersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Kim Houmøller, Estermarie Mandelquist, Anker Nielsen, Arne Albatros Olsen, Carsten Sperling, Inger Pedersen, Erik Nielsen, christen thomsen, Michael Waterstradt, Ruth Sørensen, Erik Winberg, Anders Reinholdt, Eva Schwanenflügel og Hannibal Knudsen anbefalede denne kommentar
Marius Bredsdorff

Jeg har svært ved at se, hvordan EL's forslag kan beskrives som "yderligtgående". Jeg har svært ved at forestille mig noget mere moderat.
At lade mangemillionærer fortsætte med at blive belønnet for at holde penge ude af cirkulation og gøre samfundet fattigere, mens vi med stigende hastighed gøre vores planet ubeboelig for mennesker er da en del mere yderligtgående.

Niels Clausen, Ditlev Palm, Bjarne Andersen, Peter Knap, Birte Pedersen, Susanne Kaspersen, Jacob Mathiasen, Klaus Schwab, Erik Karlsen, Steen K Petersen, Lars Bo Jensen, Marianne Jespersen, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Inge Lehmann, Ib Christensen, Anne Velsing, Mogens Holme, Per Bøggild, Søren Brunsholt Andersen, Martin Rønnow Klarlund, erik pedersen, Estermarie Mandelquist, Anker Nielsen, Gert Romme, Torben Skov, Arne Albatros Olsen, Søren Christensen, Inger Pedersen, Michael Waterstradt, Tobias Torfing, Ruth Sørensen, Carsten Munk, Sine Jacobsen, Hanne Utoft, David Breuer, Peter Meyling, Anders Reinholdt, David Zennaro, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Svend-Erik Runberg og Hannibal Knudsen anbefalede denne kommentar
Marianne Jespersen

Hvorfor mener Information ved Lars Trier Mogensen at forslaget er urealistisk. Det er da både nemt administrerbart, rykker den stigende ulighed lidt til den anden side , gør det svært for regeringens finansforhandlere og ministerium at afvise det i finansforhandlinger og får stor opbakning i et flertal af befolkningen. Måske skulle information gøre op med sig selv hvad slags avis de vil være. Vil man noget som helst med at skrive avis ud over at realisere sig selv og lege pseudoprogressiv.
Jeg taler ikke om at man skal blive et enøjet lobbyistorgan. Jeg taler bare om at man holder op med at nedgøre og svigte synspunkter politisk man selv i andre sammenhænge argumenterer for. fx at det er totalt samfundsmæssigt uholdbart at øge uligheden hele tiden. Hvis Lars Trier Mogensens småtrætte, såkaldt politiske analyser uden nogen form dynamiske synnvinkler er det I kan byde på så kan vi lige så godt undvære .

Niels Clausen, Ditlev Palm, Kristian Spangsbo, Lars Jørgensen, Peter Knap, Birte Pedersen, Susanne Kaspersen, Steen K Petersen, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Inge Lehmann, Mogens Holme, Per Kortegaard, Søren Brunsholt Andersen, Martin Rønnow Klarlund, erik pedersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Estermarie Mandelquist, Anker Nielsen, Gert Romme, Finn Jakobsen, Inger Pedersen, Erik Nielsen, christen thomsen, Michael Waterstradt, Mikael Velschow-Rasmussen, Ruth Sørensen, Erik Winberg, Anders Reinholdt, Torben Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er næsten morsomt, når LTM, en såkaldt 'rød' journalist (?) i samme åndedrag beskriver Nye Borgerliges krav om at fyre 100.000 offentligt ansatte med Enhedslistens forslag om millionærskat som lige yderliggående, og uden at tøve konkluderer, ingen af delene nogensinde kommer til at ske.

For det første skal man som bekendt aldrig sige aldrig.
Der var nok ikke mange, der havde set det komme, at Socialdemokratiet nu fuldstændig har overtaget Dansk Folkepartis mytologiske kokonihaveparadis, og ædt retorikken og strammersyndromet med hud og hår for bare fem år siden.

For det andet er det ikke kun Enhedslisten, der ser den eskalerende ulighed som en voksende fare, det er der flere millionærer, der allerede har gjort opmærksom på :

https://finans.dk/debat/ECE12278420/dansk-rigmand-hoejere-skat-for-de-ri...

Coronakrisen har gjort det mere end tydeligt, hvor uholdbart det er, når de få profiterer på de mange, især i tider hvor samfundene udfordres.

Efterhånden er det også blevet klart for mange, at vi ikke længere kan siges at leve i demokratier i vesten, når rige lobbyister køber sig til den politik de ønsker for at fremme selviske interesser, akkumulerer magt og rigdom på ryggen af fattige tvangsarbejdere der dårligt kan overleve, og udbytter ressourcerne på selve vor fælles planets bekostning.

Enhedslistens forslag er slet ikke yderligtgående NOK.

Niels Clausen, Kristian Spangsbo, Bjarne Andersen, Peter Knap, Birte Pedersen, Susanne Kaspersen, Hannibal Knudsen, Steen K Petersen, Marianne Jespersen, Ib Christensen, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Inge Lehmann, Freddie Vindberg, Egon Stich, Mogens Holme, erik pedersen, Martin Rønnow Klarlund, Estermarie Mandelquist, Anker Nielsen, Arne Albatros Olsen, Carsten Sperling, Inger Pedersen, Tina Peirano, Erik Nielsen, christen thomsen, Michael Waterstradt, Mikael Velschow-Rasmussen, Tobias Torfing, Ruth Sørensen, Carsten Munk, Lars Løfgren, Ebbe Overbye, Hanne Utoft, David Breuer, David Zennaro, Torben Skov og Peter Meyling anbefalede denne kommentar

Måske skulle LTM få et job som spindoktor i et borgerligt parti.
At fremstille enhedslistens forslag som urealistisk er en klassisk borgerlig måde at manipulere på.
Selvfølgelig kan en millionærskat indføres hvis der er politisk vilje til det.
Men indtil videre bliver det forhindret, af et mere og mere højre radikaliseret Socialdemokrati.

Bjarne Andersen, Peter Knap, Birte Pedersen, Christel Gruner-Olesen, Susanne Kaspersen, Hannibal Knudsen, Steen K Petersen, Ib Christensen, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Inge Lehmann, Mogens Holme, erik pedersen, Martin Rønnow Klarlund, Estermarie Mandelquist, Anker Nielsen, Carsten Sperling, Inger Pedersen, Tina Peirano, Erik Nielsen, Michael Waterstradt, Ruth Sørensen, Ebbe Overbye, Erik Winberg, Eva Schwanenflügel, Anders Reinholdt og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Lars Trier Mogensen er bl.a. skribent på en borgerlig avis, så placeringen af disse fokus på selvopfyldende, parlamentariske profetier om den traditionelt magtbærende, politiske elites agt og magt er vel ganske harmonisk.

Lars Trier Mogensen er stueren som journalist og opinionsdanner; han kan være med på TV2 News endda. Som en bedrevidende. Sagen er da soleklar - lige så klart som det er at kun indskrænkningen af det kendte, ideologiske spektrum gør Enhedslistens spartanske oprør med ulighed yderligtgående. Lars Trier Mogensen undlader blot, som alle andre, at informere herom. Vi (bliv)er blinde i hamsterhjulene, trælle af optiske bedrag.

Steen K Petersen, Birte Pedersen, Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Mogens Holme, Søren Brunsholt Andersen, erik pedersen, Martin Rønnow Klarlund, Carsten Sperling, Torben Skov, Inger Pedersen, Anders Reinholdt, Ruth Sørensen, Jeppe Bundgaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Vi kan jo alle se at sygeplejerskerne ikke fik klejne - som siger I er ikke en krone mere værd. Og hvad med alle dem der ligger under sygeplejerskerne?

Vi er et stort flertal som ikke får en rimelig krone for det vi laver. Så vi må se og vi, som altid, rives fra hinanden i uenighed eller holder for.

Bjarne Andersen, Birte Pedersen, Susanne Kaspersen, Ib Christensen, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Inge Lehmann, Freddie Vindberg, erik pedersen, Martin Rønnow Klarlund, Kim Houmøller, Gert Romme, Eva Schwanenflügel og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Hvis vi ikke skal gå til kamp imod stigende ulighed i indkomst og formue, hvad skal vi så kæmpe for, LTM og andre socialdemokrater?
Vi skal åbenbart heller ikke kæmpe for mere tålelige forhold for udlændinge i vores land.
Kan der overhovedet være andre ting, som er vigtigere end større social lighed og anstændig omgang med vore medmennesker?

Bjarne Andersen, Carsten Nørgaard, Birte Pedersen, Anders Reinholdt, Christel Gruner-Olesen, Susanne Kaspersen, Olav Bo Hessellund, Hannibal Knudsen, Torben Skov, Ib Christensen, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Inge Lehmann, Mogens Holme, erik pedersen, Martin Rønnow Klarlund, Michael Waterstradt, Ruth Sørensen, Eva Schwanenflügel og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar

Danmark genererer årligt et bruttonationalprodukt på mere en 2.330 mia. DKK. Der er altså virkelig noget at fordele i en retfærdig fordelingspolitik.

Man skal i hvert fald være klar over, at dem med de høje indkomster har alle muligheder for at foretage skatteplaneringer, der reducerer deres skattebetaling. Og herved bringer deres procentuelle skattebetaling langt under den arbejdende del af befolknings skatteprocent. Den mulighed har den arbejdende del af befolkningen absolut ikke.

Dette er hjulpet utroligt godt på vej via kapitalens frie bevægelighed. Og at de velhavende også gør det, kan ses alle steder i samfundet med kostbare huse, biler og både samt pensionsopsparing i et behageligt skattelyland.

Til gengæld udnytter og slider de rige lige så meget på samfundets infrastruktur pr. indtjent krone som alle andre, men undlader altså at betale.

Jeg syntes, man skal sætte en meget kraftig markering i området mellem indkomster ved regulært arbejde og de arbejdsfrie indkomster. Beskat alle arbejdsfrie indkomster med en procentuel ekstra skat til fordel for samfund, infrastruktur og klima.

Lars Jørgensen, Bjarne Andersen, Birte Pedersen, Susanne Kaspersen, Hannibal Knudsen, Torben Skov, Ib Christensen, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Inge Lehmann, Freddie Vindberg, erik pedersen, Michael Waterstradt, Eva Schwanenflügel og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Uligheden er steget kraftigt i Europa gennem de seneste 40 år, og netop i disse år, stiger uligheden meget stærkt.

Således tjente 10% af Europas befolkning hele 32,7% af den totale nationale indkomst i 2018 - altså flere hundrede procent mere, end deres antal berettiger til.

Også i Danmark bliver indkomster stadig mere ulige. Og det skyldes bl.a., at de, der tjener mest, også får de største indkomststigninger. samt at Danmark har fået flere fattige pensionister, samtidig med, man har besluttet at pensionerne ikke må stige frem til 2026.

Men det er ikke blot indenfor indkomster og formuer, der skabes større og større uligheder. For den stigende sociale ulighed ses også indenfor sundhed og sygdom.

I de seneste år er også klima-forhold godt i gang med at øge ulighederne i Europa. Og voldsomme vejr-forandringer forventes det at blive langt mere frem over.
----
Samtidig med disse stigende sociale uligheder, har de rigeste i Europa også store praktiske problemer.

Vi bor for tiden i et land med både ordnede forhold og behageligt klima. Og det forsøger også de meget rige at nyde gavn af.

Således blev det i foråret gjort op, at der i landet var registreret 1.700 private udenlandsk ejede lystbåde, til en værdi over 50 mio. kuna (svarer til 50 mio. kroner), og med fast besætning året rundet på mere end 10 personer. Og for leden dag kunne man læse, at en ny med værdi på mere end 120 mio. EUR og 32 mands besætning var blevet registreret.

Og disse styrtende rige har her i eftersommeren forsøgt at lægge pres på landets regering, fordi der ikke er p-pladser nok i de kystnære lufthavne til deres store privatfly. Når de har købt eller bygget kastbare fritidsboliger, og har deres store skibe her, vil de simpelt hen ikke finde sig i, at deres fly skal parkeres flere hundrede kilometre væk.

Dette presser selvsagt priserne højt op på boliger i kystområderne. Og allerede i 2009 var prisen på 1 m2 lejlighed oppe over 20.000 EUR i en af byerne. Hvilket gør det helt umuligt for landers egne unge at få bolig.

I øvrigt har vores nabolande samme problemer. Og i de ene naboland har russiske oligarker nærmest sat sig på både havne, lufthavne og hele kystområder.

Bjarne Andersen, Birte Pedersen, Susanne Kaspersen, Kim Houmøller, Hannibal Knudsen, Ruth Sørensen, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Alvin Jensen, Rolf Andersen, Per Torbensen, Inge Lehmann, Per Bøggild og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Der er intet yderligtgående som sådan i forslaget (læs nemlig Piketty), men i forhold til det politiske klima, kan det virke sådan. Det siger nok væsentligt mere om dét klima end om forslagets rimelighed og retfærdighed.

Steen K Petersen, Bjarne Andersen, Peter Knap, Michael Waterstradt, Birte Pedersen, Anders Reinholdt, Susanne Kaspersen, Hannibal Knudsen, Ruth Sørensen, Peter Meyling, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Alvin Jensen, Inger Pedersen, Ib Christensen, Rolf Andersen, Inge Lehmann og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Jeg forstår ikke, at man kan bruge L. T. M. I Information. Han beskæftiger sig udelukkende med spin og taktik. Det interessante for os læsere er vel INDHOLDET i den førte politik

Steen K Petersen, Lars Jørgensen, Birte Pedersen, Susanne Kaspersen, Finn Jakobsen, Ruth Sørensen, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Alvin Jensen, Peter Meyling, Rolf Andersen, Ebbe Overbye, Inge Lehmann, Egon Stich og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Det sørgelige er, at Mette hellere vil ro sammen med Pernille... end med Mai.

Bjarne Andersen, Birte Pedersen, Susanne Kaspersen, Eva Schwanenflügel, Gert Romme, Jesper Frimann Ljungberg, Peter Meyling, Rolf Andersen, Inge Lehmann, Viggo Okholm og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Jesper Frimann Ljungberg

Det at tælle al indkomst, i en pulje er glimrende ide. Det er noget, som giver mening, og vil også forsimple skattesystemet.
Hvis f.eks. fruen og jeg istedet for at betale tilbage på huset, investerede så vi fik en aktieindkomst ~100.000 om året, og måske havde købt sommerhus #2 og lejet disse ud for lad os sige 160.000 om året, og begge gået på deltid, så vi stadig tjente det samme, altså kapital+aktie+løn indkomst.
Så var vi sluppet 60.000 billigere i skat.

Hvilket jo er dybt dybt godnat, og viser at det igen er lønmodtagerne der trække læsset, også når det kommer til at betale skat.

Jeg tror sådan set ikke vi behøver formue skat og en højere topskat. Vi skal bare sørge for at lukke smuthullerne.

Og så skal vi gøre op med, hvordan den udøvende magt skalter og valter med pengene som om det var deres egne.

// Jesper

Inge Lehmann, Susanne Kaspersen, Hannibal Knudsen og jan sørensen anbefalede denne kommentar

Og for enhedlisten er de rigeste alle de de arbejder

Eva Schwanenflügel

Nils Bøjden, prøver du at give stråmændene baghjul eller hvad? ;-)

Alvin Jensen, Steen K Petersen, Birte Pedersen, Peter Meyling, Susanne Kaspersen, Kim Houmøller og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Ib Christoffersen

De rigeste finder varmere lande at blive beskattet I. Vupti, uligheden mindskes. Vupti, mindre kævl om hvad skattekronerne skal bruges til (der er ikke nogen til overs). Ren Vind for alle parter.

Hannibal Knudsen

“Vi er realister - vi kræver det umulige” og lad os blive ved med det

Jamen jamen, Danskerne har da ikke tid til at rejse sig, det er jo snart Jul og om nogle dage begynder det at regne. Det går slet ikke!!

Tilværelsen på de riges store lystbåde viser til fulde, at de kan betale langt mere i skat:

"Jeg nød alt, og indtjeningen er ekstrem", siger Kate Chastain, der nu bor i hovedstaden i megayachter. Her opdagede hun hvordan livet er med de rige.

Kate, 38, har arbejdet på de riges lystbåde i årevis siden eksamen i 2007. - "Ofte er ejeren ikke engang om bord, så du har din frihed, du nyder simpelthen den rigdom, der ikke er din, hvilket faktisk er meget glamourøst. Ud over den frihed har du en topkok, der laver mad til dig, og du behøver ikke betale noget, fra toiletartikler til mad, drikkevarer. Du føler dig som den lykkeligste person nogensinde" siger Kate.

- "Du er skibets mor, ikke kun for gæsterne, men også for besætningen". - "Du er også ansvarlig for at vedligeholde yachtens indre - sørg for, at ingen ridser i træet eller snavset silketæppet".

"Arbejdstiden er ikke en spøg, de arbejder 16 timer om dagen men vi tjener godt.
Indtjeningen er ofte ekstrem, det er således muligt at tjene $ 300.000 om ugen - det er næsten 2 millioner kroner".

- Og de faste penge til skibenes omkostninger er store, men når de er betalt, er der cirka 20%, som derefter fordeles til besætningsmedlemmerne.

"Nils Bøjden, prøver du at give stråmændene baghjul eller hvad? ;-)
"

Hvem er så de rigeste?