Analyse
Læsetid: 6 min.

Departementschef leverede ikke den forklaring, som Støjbergs forsvarere fiskede efter

Både Inger Støjberg og hendes departementschef har gjort et såkaldt ministernotat til omdrejningspunktet i deres forklaring. Men tirsdag kom det frem i rigsretten, at der ikke er en fælles forståelse mellem de to om notatets betydning
Forhenværende departementschef Uffe Toudal Pedersen ankommer til rigsretssagen mod Inger Støjberg. Det viste sig under dagens retsmøde, at hans forståelse af notatet på et afgørende punkt afviger fra, hvad Inger Støjberg har lagt vægt på i sin forklaring i rigsretten.

Forhenværende departementschef Uffe Toudal Pedersen ankommer til rigsretssagen mod Inger Støjberg. Det viste sig under dagens retsmøde, at hans forståelse af notatet på et afgørende punkt afviger fra, hvad Inger Støjberg har lagt vægt på i sin forklaring i rigsretten.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indland
29. september 2021

Sent på andendagen af den langstrakte afhøring i rigsretten af forhenværende departementschef Uffe Toudal Pedersen skete der noget opsigtsvækkende.

Efter at anklagerne havde brugt formiddagen og en del af eftermiddagen på at stille spørgsmål, var turen kommet til René Offersen, den ene af Inger Støjbergs to advokater. Han kom hurtigt frem til det såkaldte ministernotat. Det er omdrejningspunktet i Inger Støjbergs forklaring. Også Uffe Toudal Pedersen har bygget sin forklaring op omkring notatet, og han må derfor betegnes som en støtte for den forhenværende minister.

Men pludselig viste det sig, at den nu pensionerede departementschefs forståelse af notatet på et afgørende punkt afviger fra, hvad Inger Støjberg har lagt vægt på i sin forklaring i rigsretten.

For at forstå uoverensstemmelsen er det først nødvendigt med lidt baggrund:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kommunikation er, som bekendt, en vanskelig størrelse.

Alt er noteret og skrevet ned i rapporterne. Og her er de 2 forenede parter fuldstændig enige i selve hændelsesforløbet. Men det hændelsesforløb, de er fuldstændig enige i, er de altså slet ikke enige om.

Og så kommer det uundgåelige spørgsmål, der kan forklare alt:
- Er der meget af den slags i dansk politik?

Halfdan Illum, Lillian Larsen, Holger Nielsen, Jan Jensen, Anne-Marie Esmann, Kurt Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, Anne Søgaard, Elisabeth From, Eva Schwanenflügel og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Undtagelsesfrie adskillelser ?
Eller var det adskillelsesfrie undtagelser ?

Det juridiske flueknepperi fortsætter med det hemmelige notat næsten ingen kendte til, og ingen forstod hvad betød.

Det er mageløst.

uffe hellum, Halfdan Illum, ingemaje lange, Gitte Loeyche, erik pedersen, Carsten Wienholtz, Holger Nielsen, Poul Søren Kjærsgaard, Jan Jensen, Anne-Marie Esmann, Kurt Nielsen, Mads Greve Haaning, Peter Beck-Lauritzen og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Når alt er sagt, - alt er forklaret, alle misforståelser er ryddet af vejen, og alle undskyldninger er fremlagt, står der en enkelt ting tilbage.
- Og det er sagens brutale fakta, som man ikke kan løbe fra.

Denne sag kører for en domstol, der skal afklare, om gældende danske love er overtrådt. - Og egentlig intet andet. For hverken dem dem ulovlige hændelse gik ud over, eller den direkte ansvarlige for hændelsen får det ingen egentlig konsekvenser.

Men tilbage står altså stadig ansvaret, og efter gældende retspraksis og principalloven har en principal - her en minister, ansvaret for sine underordnedes gerninger.

Netop omkring ansvaret, er denne minister en ganske søllet person. Hun er formentlig totalt ligeglad med disse mennesker, hendes ulovlige gerninger gik ud over - og i øvrigt alle andre mennesker. Men som person er hun simpelt hen for sølle til at påtage sig sit eget ansvar.

John Scheibelein, uffe hellum, Halfdan Illum, Gitte Loeyche, erik pedersen, Carsten Wienholtz, Holger Nielsen, Svend-Erik Runberg, Eva Schwanenflügel, Anne-Marie Esmann, Kurt Nielsen, Mads Greve Haaning og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

Udlændinge- og Integrationsministeriet blev oprettet den 28. juni 2015 ved en flytning af opgaver fra Justitsministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, og Undervisningsministeriet.

Noget er gået galt i processen siden ministeriet opererer med hemmelige notater, pressemeddelelser bliver instrukser til sagsbehandlere og ingen tager ansvar for at relativ simpel jura bliver forkert administreret.

Og så lukker man Inger Støjberg ind af døren.......som chef!!!

.......Og så når Justitsministeren får nys om hvad der foregår af direkte ulovligheder, så øhh...sender han vist nok en SMS til Statsministeren.............

uffe hellum, Halfdan Illum, Jane Jensen, Lillian Larsen, Gitte Loeyche, erik pedersen, Carsten Wienholtz, Lars Løfgren, Holger Nielsen, Poul Søren Kjærsgaard, morten bech kristensen, Eva Schwanenflügel, Svend-Erik Runberg og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Er det bare mig, som sidder med en mistanke om, at notatet er tilbagedateret? At det først blev skrevet langt henne i forløbet, og derefter tilbagedateret og lagt ind i ministeriets administrative systemer?