Ghettopakken
Læsetid: 1 min.

Fsb trodser beboerdemokratiet og fastholder ophævelse af tre familiers lejemål

Et flertal i fsb's organisationsbestyrelse har på et møde mandag aften besluttet at fastholde ophævelsen af tre familiers lejemål i Blågården. Dermed trodser de beboerdemokratiet og repræsentantskabets beslutning om at trække ophævelserne tilbage
Tre familier skal fortsat smides ud af deres lejligheder ved Blågårds Plads.

Tre familier skal fortsat smides ud af deres lejligheder ved Blågårds Plads.

Thomas Lekfeldt

Indland
22. september 2021

Tre familier skal fortsat smides ud af deres lejligheder ved Blågårds Plads, fordi de alle har et familiemedlem, som fik en dom for at deltage i optøjer mod politiet under Rasmus Paludans demonstration palmesøndag 2019.

Det besluttede et flertal i boligselskabet fsb’s organisationsbestyrelse på et møde mandag aften, skriver fsb på sin hjemmeside.

Flertallet valgte derfor at trodse beboerdemokratiet og beslutningen om at tilbagetrække ophævelserne af de tre lejemål. En beslutning, der blev truffet af repræsentantskabet i slutning af august i år, og som Information tidligere har skrevet om.

Repræsentantskabet består af valgte beboerrepræsentanter fra de forskellige boligafdelinger i fsb og er boligselskabets øverste myndighed. 

Fsb’s bestyrelse er splittet

Bestyrelsens mindretal, der udgør tre ud af 11 medlemmer, mener med henvisning til beboerdemokratiet, at beslutningen fra repræsentantskabet skal følges.

»Vi er tre, der mener, at repræsentantskabet har kompetencen til at træffe en sådan beslutning. Herudover har beboerne i fsb Blågården tilkendegivet, at de ikke mener, at de tre familier er utryghedsskabende,« siger Jean Thierry, der er formand for organisationsbestyrelsen.

Bestyrelsens flertal mener ikke, at man skal følge repræsentantskabets beslutning.

»De mener ikke, det skal være lægmands vurdering at tage beslutning om, hvorvidt beboere skal sættes ud af deres lejemål. Det er alene administrationens fagprofessionelle opgave. Det er administrationens ansvar og pligt at forvalte gældende lovgivning, herunder for eksempel husordenssager, restancesager samt sikre god ro og orden i afdelingerne,« står der på fsb’s hjemmeside.

Det fremgår også af hjemmesiden, at flertallet i bestyrelsen – grundet uenigheden – har besluttet, at der indkaldes til at ekstra repræsentantskabsmøde.

Her ønsker bestyrelsen at få sin beslutning bekræftet af repræsentantskabet, står der.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Der står ingen steder i loven, at familiemedlemmer til straffede SKAL sættes ud. Der står KAN.

Endnu et eksempel på, at demokratiet bliver sat ud af kraft af magtfulde bestyrelser.

jens peter hansen, Bjarne Andersen, Lone Hansen, Troels Ken Pedersen, Holger Nielsen, Birte Pedersen, Franz Nitschke, Inge Lehmann, Alvin Jensen, Dorte Sørensen, Marianne Jespersen, Inger Pedersen, Hans Larsen, Per Klüver og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Sippenhaft?

Lone Hansen, Franz Nitschke, Christian Mondrup, Alvin Jensen, jens peter hansen, Inger Pedersen, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel og Per Klüver anbefalede denne kommentar

Det eneste her som er positivt er altså at bestyrelsen trods alt indkalder til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde, hvor man så kan håbe at de beboervalgt til repræsentantskabet møder op. Reelt er de tikke pest eller kolera her, som det var da vores repræsentantskaber i Odense havde pistolen for brystet med de syge ghettolove, som jo desværre fortsætter.

jens peter hansen

I politistater og diktaturer truer man gerne med at hvis man ikke makker ret går det ud over familien. Nu er vi vist nået ud over afgrunden og de ubehagelige kommissærer i boligforeningen er ivrige medløbere.. Uha

Vibeke Olsen, Eva Schwanenflügel, Egon Stich, Lone Hansen, Inger Pedersen, Viggo Okholm, Holger Nielsen, Steffen Gliese, Alvin Jensen, Ebbe Overbye og Marianne Jespersen anbefalede denne kommentar
Marianne Jespersen

Så meget for det sociale og demokratiske grundlag for de almene boligforeninger.
Argumentationen om, at det er de ansatte bureaukrater, der bestemmer og det har bestyrelsen slet ikke noget med at gøre er jo skalkeskjul og løgn. Skift hurtigst muligt den bestyrelse ud.
Muligheden for kollektiv straf af familien er i forvejen en yderst problematisk lovgivning. Brugt her kalder den åbenlyst på modstand. Håber man vil føre retssag hvis der fremtures. Der må være basis for fri proces.

Lone Hansen, Inger Pedersen, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Ja det er uhyggeligt. Tænk at der skal være en sådan forskel for folk der bor til lejre og i eget hus.

Hvis beboerne/naboerne ikke er er de nærmest til at bestemme om en familie er utryghedsskabende eller ej - kan det så ikke være lige meget med det meget opreklamerede beboerdemokrati? Er det så ikke bare "blålys" og pæne ord i festtalerne?

Lone Hansen, Inger Pedersen, Steffen Gliese, Viggo Okholm, Carsten Munk, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Det, som velfærdssamfundet først og fremmest var, var en kamp imod konsekvensen.
Det er den dynamiske impuls til at finde til at finde udveje, der kan afbøde eller neutralisere de uoplyste og dårlige valg, de fleste træffer ind imellem.

Tobias Hiort-Lorenzen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar